Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Antidepresan ve Antipsikotikleri bırakmak doğru olur mu?

Önceden kullanmadım, bıraktım daha kötüsüde oldu. Doğru. Ama şu da var; FAYDASINDAN ÇOK ZARARI VAR. Bunun anladım. Üstelik her ay yeni ilaçlar veriyor doktor. Şimdi gencim pek hissetmiyorum ama yaşlanır isem organlar bana çok zorluk çıkartir. Bu ilaçlar karaciğerde de emiliyor böbreklerede yük. Ağzımın içi kupkuru oluyor tıpkı çok alkol alınca olduğu gibi. Ve evet tüm bunlar beni rahatsız ediyor.

ilaçların fayda etmesi için DÜZENLİ kullanman lazım bi iç bi bırak o zaman işler zorlaşıyo. alkol kullanma bence. azıcık yaşam tarzına dikkat et elinden geldiğince. uzak geleceği de çok kafana takma. şimdiki hastalıkla saçma sapan bir şey yapıp başını belaya sokmak daha mı iyi sanki.

Bende pisikyatri bipolar hastasiyim 5 yıldır tedavi ilac kullaniyorum bazen gun geliyor hadi diyorum ilaclami ölcem 2 en fazla 3 gun icmiyorum berbart oluyorum yani sana diyecegim şu dur kafana göre ilaclarini birakma icip icmeyecegine onu dokdor karar verir dogrumu gecmis olsun acil sifalar

Factotum arkadaşım ilaçlarını kafana göre bırakmanı hiç ama hiç tavsiye etmem. Doktoruna danışmadan sakın böyle bir yola girme çok pişman olursun sonra.

Factotum

BIIIII RAAAAK MA! BIRAKMA kardeşim! SAKIN BIRAKMA! Beyin kimyan bozulacak ve çılgına döneceksin, sonra şansın varsa intiharın eşeğinden kurtarılacak ve hastaneye yatırılacaksın. Sonra hastaneden bugünkünün kat be kat fazla ilacı aylarca içmek zorunda kalacaksın. Doktoruna defalarca söyle değiştirmek istediğini, ikna et onu, değiştirsin ilaçlarını. Eğer değiştirmiyorsa ve sen çok rahatsızsan, doktorunu değiştir. Ama ilaçlarını BIRAKMA.

Beyin kimyası terapiyle, gazla, telkinle vs. düzelmez. Doğru ilaçları doğru zamanlarda doğru dozlarda bünyeye karıştırmak gerekir.

İlaçlarını BIRAKMA KARDEŞİM

dünyada yüzlerce hastalık türü var bu yüzden ilaç alan milyonlar var bir tek sen mi ilaç alıyorsun. full sağlıklı yaşayıp genç yaşta kanser olan da var dikkatsiz yaşayarak 80 yaşına gelen ama evde düşüp kaburgasını kıran da var

İlaçları kafana göre bırakamazsın dostum. Şahsen ben çok denedim (mide bulantıları, kusmalar, depresif nöbetler, intihar girişimleri) ama sürekli en dibe doğru bi dönüş yaşadım. Doktorunun verdiği direktiflere göre hareket etmelisin.
Çok geçmiş olsun.

Üst Alt