Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Antipsikotik ilaçlar insanı işlevsiz aptal yapıyor!? Çok ağır ilaçlar...

fluo

Üye
Konular
19
Reaksiyonlar
0
Risperdal, Abilify Rexapin,Solian ne kullandıysam.

Mal gibi yaptı. Uykuda cabası.
Adamın ağzına scıyor resmen. Zombie gibi dolasıyorsunuz etrafta.

Bunlar yan etki sanırım. Peki bunlar geçiyormu ?

1 gün kullanıyorum bakıyorum, cok ağır ilac deyip bırakıyorum.

Ilk günler böyle yapar sonra vucut maddeye alışıyor , sonra o yan etkileri gidiyor ilaçlarını düzenli içmelisin

Abi doktorlar hiç birşey bilmiyor...
İlaçlar düşük dozdan başlatılır. Vücut alışsın ve verdiği tepkiyi ölçmek için.
Dayıyorlar yüksek dozu..

Bu bahsettiğin ilaçların hepsi aşırı derecede tehlikeli .

Bunları içenler aniden bayılıyorlar

hafızaları göçüyor

insanlıktan çıkarıyor bu ilaçlar .

Asla ve de asla içmemelisin .

Anti psikotik kullanmak için. Kendini eve kapatıp. Bir işte calısmayan biri olmak gerek.
İşyerinde hep sıkıntı yaşanıyor.

fluo
Aynen

ben de kullanıyorum ve işyerinde türlü türlü sıkıntılar yaşıyorum .

İş hayatını çok olumsuz etkiliyor .

fluo

yanlış bilgi. Psikiyatride yüksek dozdan başlatılır, iyileşme görüldükçe azaltılır.
Soruyu soran arkadaşım, ilaçları bir içip bir içmezseniz faydadan ziyade zarar görürsünüz. En az on beş gün düzenli kullanın yan etkiler bitecektir. eğer hala bitmiyorsa doktorunuza söylemeli, ilacı ona göre ayarlamalısınız. yani doktor düzenleyecek siz uyacaksınız. etkilerini görmeye başlama süreniz de en az üç aydır. maalesef psikiyatri uzun soluklu bir tedavi gerektiriyor. geçmiş olsun.

Nuray6141 senin o söylediğin şey. İlacı bırakmak için düşük dozlarla içmek ile ilgili.
Birden bıraktıgında ortaya cıkacak etkileri azaltmak için.

SERAFİM

Lütfen düzgün konuşun. Ben yıllardır bu ilaçları kullanıyorum ve dolayısıyla tecrübem var.

Nuray6141 Gayet kibar bir üslup kullanmıs arkadaş.
Senin verdiğin tepkiye bakılırsa. İlaçlarda hala fayda etmemiş sende.

Antipsikotikler insanı depresif mi yapıyor?

Dopamini bloke ettiği için mutsuz hissediyorum kendimi hiç birşey yapasım yok.

Bunu bende merak ediyorum dopamini azalttığı için olabilir...

Invega cedrina oryva ve lustral kullanıyorum dOnuk bir hal aliyorum

Sanırım sorunun cevabı şu : Sağlıklı bir insan antipsikotik kullanırsa dopamini azalttığı için iyi gelmez. Ama hasta bi insan kullandığı zaman dopaminin düşmesi hastalığını azalttığı için açığı kapatır ve iyi gelir.

Bende aynı mutsuz bisey yapasım yok 6 ay takıp kontrolune gidiyorum doktor lustral 50 mg 100mg cıkardı bakalım heyete girecem

bzasiruzgar heyete neden giriceksin ? ben 2008 den beri tedavi görmekteyim bakırköy ruh ve sinirde bende heyet için gidip geliyorum ay sonunda giricem olursa psikotik bozukluk rapor almak için yüzde 40 gibi veriliyor en düşük ama nasıl olur bilmem

2011e kadar hayata bağlı çevresi geniş bi insandım hep makara yapardık hayat toz pembeydi hiçbişey düşünmezdim. 2012den sonra sorunlar başladı mutsuzum ama dayanabiliyorum dayanamıycağım 1 hafta geçirdim gerçekten 1 saniyesine dayanamıyodum zaman geçmiyodu. Şimdi ise günler çabuk geçiyo ama mutsuzluk var işte. ya birgün bu zincir kırılıcak ya da hiç kırılmıycak böyle böyle biticek ölümde... zamanı kimse durduramıyor ulannnn :D mutlu oldum bak şimdi :D

Gerçeklik algımı kaybediyorum

Gerçeklik algımı kaybediyorum bazen. Rüyada gibi hissediyorum kendimi. Sanki bu bedene ait değilmişim gibi oluyor. Dışarıyı gözlemliyorum sonra ne işim var bu dünyada diye düşünüyorum. Kendimi duygusuz bir robot gibi algılıyorum. Dış dünyadan kopuk yaşıyorum 🙁

Doktorların bana dediği şu bırakırsan daha kötü olursun , ben çok ilaç değiştirdim ama en son düzenli içtiğim zaman iyileştim bu ilaçları size doktorunuz boşuna ilaç vermiyor o yazdığınız ilaçlar ağır değil tam tersine iyileştiren ilaçlar laf olsun diye verilmiyor sen yan etki görüyorsan sabır eksikliğinden çok katılıyorlarsan doktora söyle ona göre yan etkileri gitsin diye ilaç verecektir her şey sabır kardeşim

ilaçların etkisi ve bünyeye göre değişiyor aslında doz ayarlamaları,benim yüksek başlayıp azalttığımda oldu tam tersi olanda oldu yani bunun belli bir kıstası yok...o yüzden yukarıdaki yazılarda tartışmalar olmuş ama ben şahsen şu haklı şu haksız diyemeyeceğim çünkü ben de 2 durum da oldu..

Dopamin reseptörlerini bloke ederekmi calısıyor bu anti psikotikler.
mutsuz yapıyor beni ya.
Mutsuz olacagıma paranoyak olmayı tercih ederim.

Son düzenleme:
antipiskotikler dapomini azaltır doğal olarak seratonin de azalır bu da kişiyi mutsuz depresif bir hale sokar.

Antipsikotikler niye bu kadar ağır ilaçlar?

Kullandığımda daha çok mutsuz oluyorum.
Biraz araştırdığımda atipik antipsikotikler.
Dopamin ve Serotonin'i bloke ederek çalışıyorlar.

Üst Alt