Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Antipsikotik ilaçlar insanı işlevsiz aptal yapıyor!? Çok ağır ilaçlar...

Selam sen ülkedeki psikiyatri yi övüyosun ama ben 3 yıl ilaç kullanan biri olarak hiç memnun değilim xeplion kullanıyorum ve 10 dan fazla yan etkisi var mesela alerjik nezle yapması hemde sürekli benim başka bir nezle ilacı kullanmama sebep oldu evden çıkamama var 12 saat yatma var hiçbir iş yapamama var cinsel sorunlar var ve bunlar bıktırıyor tabiki ha sen belki psikiyatrisin veya öğrencisin bu konuda ben nasıl ilacımı düşğrecem yaz veya değiştirecem kolay gelsin ve son olarak psikiyatri ilaçları dopamini düşürecem derken saydığım onlarca yan etkiyi yapıyor

Ne kadar yalancı var bir kere dopamin düştüğü için adam isteksiz evden çıkmayan birine dönüşüyor bazı kimseler burda çıkıp birkaç günlük tecrübeyle yorum yapıyor ölüm doktorlar yan etkileri biliyor palavradan yokmuş gibi davranıyor sen ilacı bırakma diye işte ağzı olan konuşuyor DOPAMİN DÜŞÜREREK TÜM BEYİNDE İLAÇ OLAMAZ SORUNLU İLAÇ ACISINI BİZ HASTALAR ÇEKİYORUZ o yüzden hedefe yönelik ilaç olur sadece sorunlu bölgeye tesir edecek hayatta adam olmayız bu zihniyetle sebep yan etkileri başvuracağımız şikayet edeceğimiz bir merci yok bu ülke adam olmaz diyeyim

16 senedir psikiyatri kapılarında gençliğini bitirmiş 33-34 yaşında biriyim.

Çok net söyleyeceğim. Hayatta her şeyin merkezi cinsellik ve psikiyatri hapları da tam olarak cinsel isteği bitirmek üzere hastalara veriliyor.

Sen saçmasapan şeyler yapıyorsun bundan dolayı ürememen lazım diyor kısaca toplum.

Zaten şizofrenlerin evlenmelerinin yasak olması evlenirlerse yok hükmünde olması da bundan dolayı.

Ben de zorla teyzemin kızıyla sözlendirildim 1 ay ancak dayandım.

Çocukların parçalandığı sakat kaldığı dünya isimli bu cehennemde insanların saçma gördüğü hele hele suç teşkil eden şeyler yapıp bir de cinsel isteği bitsin diye zehirlenilmeden yaşamak çok lüks anladığım kadarıyla.

Herkese selamlar,

Başlığı yazan arkadaşı anlamakla birlikte, başlıkta yazılan ifadeye katılmadığımı belirtmeliyim.

Ruh ve Sinir Hastalıklarının en iyi tedavisi toplumun içinde olur.

Sadece size reçete edilen ilaçları kullanmak sizi iyileştirmeye yetmeyebilir.

İlaçlar takıntılarınızı, gördüğünüz hayali görüntüleri, duyduğunuz ama gerçekte olmayan sesleri duymamanızı; normal insanlar gibi uyaranlara maruz kalmamızı sağlar ama ilaçlar size iş bulmaz, yemek hazırlamaz, kişisel bakımınızı yapmaz. Bu ve benzeri şeyleri siz kendi gayretlerinizle yapmalısınız.

Herkes mutlu olmak istiyor, herkes her an mutlu olmak istiyor ama mutluluk bir duygu değil durum.
Genel itibarıyla neşeli olmak, huzurlu olmak, hayatının geldiği yerden memnun olmak veya en azından geleceğe dair olumlu inancı olmak bile aslında mutluluk getirecektir bize. Ama işte; tüm işi, hergün içtiğimiz bir kaç gram ilacın bitirmesini beklersek bence hata ederiz.

Biz de bir şeyler yapmalıyız.
En basitinden; Maddi olarak bir birikim elde etmeye çalışmalıyız.
Çalışmak hastalığımıza da iyi gelecektir. Bize bir disiplin kazandıracaktır.
Manevi olarak okumayı öğrenmek gerek bence. Ben hastalıkla ilgili çok internet araması/okuması yaptım mesela. Biliyorum ki bağımlılıklarımızı diğer insanlara göre daha yoğun yaşıyoruz şizofreniler olarak.
Bir de yediğimiz şeyler ruh sağlığımızı direkt etkiliyor. Misal kan şekerinin birden yükselmesi ve yüksek kalması bizi iyi hissettiriyor ama o durumun da başka olumsuzlukları var falan.

Uzun oldu biraz sizi de yormayayım.
Ben 3 yıl kadar oldu sigarayı kimseden yardım almadan bıraktım.
Bu aralar kilomu da kontrol altına aldım sayılır. Yeme - içme de bağımlılığın bir başka türüdür falan.

Neyse; benim uzun süredir zihnim açık, hergün 9 saat çalışıyorum. Evde 1 öğün kendi yemeğimi kendim pişirip, bulaşığımı da kendim yıkıyorum. Hemen hemen hergün 1 saat kadar da ekşi sözlük'te takılıyorum.

Daha önce burada paylaştığım bir kitap tavsiyesiyle yazımı bitiriyorum.

Herkese bol şanslar.

Üst Alt