Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Antipsikotik kullanıp faydasını gören var mı?

Timurka

Üye
Konular
22
Reaksiyonlar
6
Aranızda antipsikotik ilaçlar alıp faydasını gören var mı? Ben ne kadar doz yükseltsem de tam faydasını göremiyorum...:(

ben tam fayda görüyorum. hiç yan etkisinide görmüyorum

ahmetrıza24 Doktorunla konuşup ilacını değiştirebilirsin bir hastaya iyi gelen ilaç diğerine iyi gelmeyebiliyor doğru ilacı deneme yanılma yönteminden başka bulmanın bir yolu yok maalesef.
ve az veya çok bütün hastalara ilaçların faydası oluyor tabi %100 düzelme olmayabiliyor bazen iyileşmenin kabul edilebilir seviyede olması yeterli
birde tedaviye dirençli hastalar var onların işi çok zor böyle vakalar okumuştum en ağır dozlar bile fayda etmiyormuş umarım o vakalardan değilsindir.

Bence faydasını gören çok olmuştur.
Örneğin ben yanetkilerine rağmen Xeplion un çok faydasını gördüm

ahmetrıza24 Doktorunla konuşup ilacını değiştirebilirsin bir hastaya iyi gelen ilaç diğerine iyi gelmeyebiliyor doğru ilacı deneme yanılma yönteminden başka bulmanın bir yolu yok maalesef.
ve az veya çok bütün hastalara ilaçların faydası oluyor tabi %100 düzelme olmayabiliyor bazen iyileşmenin kabul edilebilir seviyede olması yeterli
birde tedaviye dirençli hastalar var onların işi çok zor böyle vakalar okumuştum en ağır dozlar bile fayda etmiyormuş umarım o vakalardan değilsindir.

Size katılıyorum. Deneye deneye doğru ilacı bulmak gerekiyor.

İlaçlar sayesinde hayata tutundum diyebilirim,

@kara duman ; şöyle yazmışsınız

"""...[FONT=sans-serif]doğru ilacı deneme yanılma yönteminden başka bulmanın bir yolu yok maalesef..."""

Başka bir yolu var ; ben de uzun yıllar (seroquel ,risperdal consta, solian,abilify vs ) bir sürü antipsikotik kullandım. Bu süreçten sonra psikozda uzman bir profesöre muayane oldum Bana leponex(clonex) verdi. Hayata yeniden döndüm. Herkese tavsiye ederim. Normal psik. uzman doktorlar yetersizdir demiyorum ama işin ehli bir hocaya gidin.[/FONT]

perseküsyon
emeklilik günün doldu emekli olmayı düşünmüyormusunuz 2008 öncesi girişlilerde kontrol yok 5434 kanunda yazıyor

perseküsyon
Sizin söylediğinizde deneme yanılma yöntemi olmuş bütün ilaçları denemişsiniz sırada leponex varmış o başarılı olmuş diğer ilaçları kullanmamış olsan o profösörde onları deneyebilirdi ama her psikiyatrist aynı değil katılıyorum zaten iki sefer gitsen anlıyorsun işin uzmanı olup olmadığını devlet hastenelerindede çok iyi doktorlar var bulmak mesele tabiki.
Ayrıca kesinlikle ilaç tek başına yeterli değil manevi destekte şart
Benim oğlum şizofren ozaprin,solian,abizol kullandı en iyi abizol geldi ona devam ediyor ve manevi tedavide görüyor ikisinden birini bıraktığında kötüleşiyor.

(Gölge)

:cool: Şimdilik gerek görmüyorum ; darısı başınıza diyelim

@kara duman

Maneviyat desteği konusunda da haklısınız. Sadece ilaçla olmuyor.

İyileşemiyorum, intiharı düşünüyorum.

Arkadaşlar, birsürü ilaç kullandım, hatta şu an 3 tane farklı marka antipsikotik ilaç alıyorum fakat tam iyileşme sağlayamıyorum ve iyileşme sağlanamayan semptomlarım hayatımı etkiliyor, örneğin bir yere gitmemi engelliyor. Ne yapacağım ben, harbiden bıktım. İntihar aklımdan çıkmaz oldu. Hatta şu an yanı başımda bir silah olsa cidden kafama tereddüt etmeden sıkacağımı düşünüyorum. Ne yapacağım ben?

Bende intiharı düşünüyorum ama canımı yakacak yöntemleri uygulayamam ,ölüm orucuyla ölmeyi düşünüyorum
Bende uyku uyuyamıyorum bu yüzden hayatım çekilmez hale geldi xeplionun kalıcı yan etkisi

dogandemirci11

Bende düşünüyorumdumdu. Ama aklımdan o düşünceleri öldürdüm. O düşünceler artık bende yok.
SONUÇ=Artık intihar etmeyi düşünmüyorum, ben akıllıyım.

ahmetrıza24

Sakın intiharı düşünme. Zaten eninde sonunda hepimiz öleceğiz. Bilimsel araştırmalara göre Şizofren hastaları Şizofren olmayanlara göre daha az yıl yaşıyorlarmış.

Son düzenleme:
Bende sizofrenim bende düşünüyorum Allah a sigin ben öle yapıyorum

🙄 böyle düşünmeyin arkadaşlar ya😔, eğer düşüncelerinize hâkim olamıyorsanız da gidin doktora sizi hastanede biraz misafir etsinler

dogandemirci11
20 çeşit şizo ilacı var ixeplion kullanma tam teşşiziniz ne şizoefektifmi a tipikmi çok çeşit var

Antipsikotik ilaç kullanıp iyileşen var mı aranızda?

3 adet farklı antipsikotik alıyorum fakat tamamen iyileşemiyorum. Siz antipsikotik kullanan arkadaşlarım, iyileşen var mı aranızda? Ben rexapin 10mg/gün, solian 600mg/gün ve gyrex 150mg/gün alıyorum. Fakat tam olarak iyileşemiyorum. :(

Psikoz durumları mı var neden bu kadar antipsikotik kullnaıyorsunuz?

Bende tek rexapimn iyi geliyor; ama aşırı kilo alımı beyni kafamı embesilleştirmesinden ötürü maalesef onu da uzun süre kullanamıyorum.

RssCip

Vardır ama o kişileri biz tanırmıyız bilemiyorum 😁😁😁

Bana da 10 buçuk yıl oldu 1 gün dahi olsun ilaçları bırakmadım. Bu böyle

Anladım. Ben de Wahnstimmung rahatsızlığından mustaripim. O yüzden bu kadar antipsikotik kullanıyorum.

Şizofreni Hastalarında İyileşme Dönemi

Şizofreni hastalığın tedavi edildiği takdirde düzelebileceği evreye verilen addır. Düzelmenin miktarı kişiden kişiye değişiklik gösterir. Bazı hastalarda tek bir akut alevlenme döneminden sonra, hastalık tedaviyle düzelmekte ve hayat boyunca bir daha tekrarlamamaktadır. Ancak bu hastalar tüm şizofreni hastalarının sadece %10 ila 20’lik kısmını oluşturmaktadır.

Daha sıklıkla şizofreni hastalığı iyileşme ve akut alevlenme dönemlerinin birbirini takip ettiği bir seyir izler. Bu hastalarda uygun tedavi uygulandığında, akut alevlenme dönemlerinin görülme sıklığı ve atakların şiddeti azalabilmektedir. Bazı şizofreni hastalarında iyileşme dönemlerinde düzelme tama yakın olabileceği gibi, iyileşmenin orta ya da hafif düzeyde kaldığı hastalar da vardır.

Aslında şizofreni hastalarının büyük bölümünü (%60-70’ini) birden çok akut alevlenme döneminin görüldüğü, iyileşme dönemlerindeki işlevselliğin ve normal yaşantıya dönebilme yeteneğinin orta düzeyde kaldığı gruptaki hastalar oluşturmaktadır.

Hastaların % 10’luk bölümünde ise her türlü tedaviye rağmen hastalık ağır seyretmekte, şizofrenik belirtiler tedaviye cevap vermemekte ya da çok az cevap vermektedir.

Prof. Dr. Kemal ARIKAN
Psikiyatri Uzmanı

Üst Alt