Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Antipsikotik kullanıp hayattan zevk almayan, konuşma kıtlığı yaşayan var mı?

Konular
16
Reaksiyonlar
65
Antipsikotik kullanıp hayattan zevk almayan konuşma kıtlığı yaşayan var mı?

ben insanlarla merhaba nasılsın iyi misin demekle yetiniyorum

Ben sosyal ortamlarda bir konu açıldığında o konu hakkında bir fikrim olmuyor bu neden olabilir bilgi eksikliğinden mi yoksa hastalıktan mıdır?

@Üzümlükekim,
clonex diye bir ilaç kullandım bir dönem. yan etkilerinden biri konuşma bozukluğu idi. dilim sanki şişmiş gibi ağzıma sığmıyormuş hissi olurdu. kelimeleri çıkartamazdım. o dönem iş hayatımda bunun çok sıkıntısını çektim.

sosyal ortamda bende konuşmuyorum. sizin durum bence bilgi eksikliği değil. kendime göre tahmin yapıyorum tabi ki de. sosyal ortamda strese girip o stresle aklınıza bir şey gelmiyor olabilir.

@Ahmet T,
dostum öyle düşünme, engelimiz var doğru ama kendine de haksızlık etme

Ben az konuşurum ama ilaç yüzünden olduğunu düşünmüyorum. Kişiliğimle alakalı. Yıllardır böyleyim.

25 senedir antipsikotik kullanıyorum ama hayattan zevk almama veya konuşma kıtlığı falan yaşamıyorum

yani böyle sanki sosyal ortama girince beynimi evde bırakmışım gibi oluyor aklıma söylecek kelime cümle gelmiyor beynim dondurulmuş gibi bu ilaçtan olsa gerek yoksa eskiden bu kadar değildim tamam gene sosyal ortamlarda çok konuşmazdım ama hastalık çıktıktan sonra kendimi savunma ve tartışma ortamlarında geri atıyorum.

@Ben_Claudius,

Bende clonex kullanıyorum bendede konuşurken bazen dilim dönmüyor. Ne için bıraktınız ilacı acaba?

@Skyline,

ekt yapılacaktı. clonexle ekt yapılamayacağını söyledi doktor yavaş yavaş kesti sonra invega ve xepliona başladım ekt yapıldı. 1 sene sonra da rexapine geçtim

Üst Alt