Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AÖF harç parası için engelli indirimi var mı?

polat0537

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar ben üniversite açık öğretime yerleştim acaba kayıt olurken harç parası için engelli indirimi varmı varsa ne gibi evraklar gerekiyor

Bildiğim kadarıyla böyle bir indirim yok.
Sadece sınavlar, size uygun bir yerde yapılıyor.

indirim var benim bildiğim kadarıyla:)

hoppalaaa açıklayın bizde öğrenelim arkadaşlar son kayıt 21 eylül :bilgilendirirseniz bizde yararlanalım bu indirim den

twiligt;
Yorumumda "bildiğim kadarıyla dedim",
2001-2005 yılları arasında AÖF Okudum ve bitirdim,bizim zamanımızda yetkililer indirim,vs olmadığını belirtmişti.Bu bilgiye dayanarak konuştum.
Yeni bir gelişmedir,düzenleme yapılmıştır.Sizde bunu arkadaşımıza açıklarsınız biz de bilgileniriz.
Fakat bunu güzel bir üslupla ifade ederseniz sevinirim.
Neye yorum yapıp-yapmayacağıma sadece ben karar veririm,buna karışmak kimsenin haddine değildir!

Kuyuya atılan taş misali bu konuda ya .İndirim falan yok arkadaşlar

hımm neyse artık arkadaşlar bilgi için teşekkürler :)

harç indirimi

açıköğretim(anadolu ünv.) engellilere harç indirimi var mı??

Kadarıylası yok bu işin ben gecen sene mezun oldum catır catır ödettiler sizde ödeyeceksiniz
yahu herseydede bi indirim aramayın artık

Arkadaşlar madem konu açıldı ben de şunu söyliyeyim Hoca Ahmet Yesevi Üniv. uzaktan eğitim rapor yüzdesi oranında indirim yapıyor Anadolu üniversitesinde olmayan bölümler var ilgilenenlere duyurulur.

arkadaşlar öğrenmenin en kolay yolu aöf mail atarsın 1 kaç gün içinde sana tekrar mail olarak dönerler.

arkadaşlar aslında herkes BİMER'e başvuruda bulunsak bişiler olabilir

koseharun27;

çok emin konuşmuşsun kardeş ciddimisin.ben dördüncü senedir okuyorum bu sene son senem hiç sormak aklıma gelmedi :)

Geçen hafta AÖF'nin 444 10 26 nolu telefonunu arayarak %40 ve üzeri Engelli arkadaşlarımızın ücret ödeyip ödemeyeceklerini sordum,aldığım cevap aşağıdaki DUYURU'da da yayınlandığı üzere herhangi hiçbir ÖDEMEYECEĞİMİZDİR!!!

Duyurular - Anadolu Üniversitesi

DUYURU
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine 2012-2013 öğretim yılı (güz dönemi) ÖSYS, Yatay Geçiş, AYÖS, Ek Yerleştirme, Dikey Geçiş, İkinci Üniversite, Lisans Tamamlama, Af Kapsamında yeni kayıt yaptıracak öğrencilerden tahsil edilecek öğrenim bedelleri aşağıda açıklanmıştır.
I. ÖĞRENCİ KATKI PAYI
2012-2013 öğretim yılında Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine yukarıda sıralanan kayıt türlerinden yeni kayıt yaptıracak öğrenciler Bakanlar Kurulunun 29 Ağustos 2012 tarih ve 28396 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Karar”ına göre Öğrenci Katkı Payı ödemeyeceklerdir.
II. ÖĞRETİM GİDERİ
2012-2013 öğretim yılında Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine yukarıda sıralanan kayıt türlerinden yeni kayıt yaptıracak öğrenciler yukarıda adı geçen Bakanlar Kurulu Kararının 3. maddesi gereğince Anadolu Üniversitesince belirlenen “Öğretim Gideri"ni ödeyeceklerdir.
III. ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SENATOSU KARARI GEREĞİNCE ÖĞRETİM GİDERİ ALINMAYACAK ÖĞRENCİLER
1) Yukarıda adı geçen Bakanlar Kurulu Kararında sayılan Kanunlar kapsamına giren ve belgesini AÖF bürolarına veren “Şehitlerin Eş ve Çocukları, Maluller, Şeref Aylığı Alan ve Bunların Eş ve Çocuklarından” Anadolu Üniversitesi Senatosu kararı gereğince “Öğretim Gideri” alınmayacaktır.
2) Anadolu Üniversitesi Senatosu kararı gereğince özürlülük oranı % 40 ve daha fazla olan öğrencilerden “Sağlık Kurulu Raporunu” AÖF bürolarına verenler “Öğretim Gideri”ni ödemeyeceklerdir.
NOT: 1) Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerine yeni kayıt yaptıracak öğrencilerin ödeme bilgileri tablo halinde ekte verilmektedir.
2) Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde kayıt yeniletecek öğrencilerin ödeme bilgileri ayrıca açıklanacaktır.
İLGİLİLERE DUYURULUR

kesin olarak % 40 raporu olanlardan hiçbir ücret alınmıyor.. uygulama bu sene basladı..

İkinci Öğretimde okuyan engelli öğrenciler. Harç ödemesinden engelliler, engelleri oranında indirimden yararlanıyor. Her üniversite kendi belirlediği bir miktarı da öğrenim gideri olarak alıyor. Üniversite kurulları toplanıp ,engellilerden öğrenim gideri almamayı kararlaştırıyorlar. Örnek AÖF. Ben İstanbul üniversitesi uzaktan eğitimde okuyorum. Dekanlığa AÖF aldığı kararı örnek göstererek dilekçe verdim. Üniversitenin engelli birimini bu konu hakkında bilgilendirdim. Engelli birimi de kurul üyeleri ile görüştü. Önümüzdeki (24,09.2012) hafta toplanıp karar verecekler.Büyük ihtimalle 500TL olan ögrenim giderini almayacaklar.
Sizlere tavsiyem fakülte dekanlığına dilekçe vermenizi tavsiye ederim.

sonuç bn diyim : aöf yi aradım %40 ve üzeri raporu olanlrdan idirimli harç parası alacağızdenildi .harç paranızı yatırmadan yanımıza gelin raporunuza bakalm nekadr indirim yapılcanı söyleriz dediler . anlıcanız indirim var

2012-2013 SEZONUNDA Yapılan duyuruda yanı bu seneki kayıtlar ENGELLİ OLDUĞUNU KANITLAYAN (%40 ÖZÜRLÜ SAĞLIK KURULU RAPORUNU İBRAZ EDEN) HİÇ BİR ÜCRET ALINMAYACAKTIR!

arkadaşım indirim var hiç bir ücret ödemiyosun aöf bürosuna para yatırmadan raporunla gidiyosun kayıt yeniletenlerde 22 sinden sonra konuşalım böyle bi indirimimiz var dedi aöf arayıp sorabilirsiniz hatta parayı yatırsanız bile geri alma olanağınız var anadolu üniversitesi açıköğretim sistemi sekmesinde var bu konu bakabilirsiniz

akın :) sendemi burdasın :) yok kardeşim ödemiyosun krediliye geçtik ya bu sene o yüzden uygulamada yeni gelmiş sistem değişmiş filan da filan ama işime yaradı son senede olsaa :))

gunes90;

burdayım seni takip ediyorum :) kurtuldum yani bu sene para vermekten ozaman fazla kasmam artık ben :D süper oldu yav.şans yüzümüze güldü desene son senede olsa

aynen bende kasmıcam hatta kursa bile yazılmamayı düşünüyorum bittiği zaman bitsin işle kursu yürütemicem çünkü sallaa :) sende zehir gibi kafa var bu sene biter o okul hiç şüphem yok :D

gunes90;
yok be kardeşm abartma zehir gibi kafa olsa aöf mi okurdum :) tıp yada mühendislik okurdum örgünde :D

memur oldun ya la daha ne işte :D bak bana bankalarda sürünüyom halaa :D

:) şükür kanka halimize işin iyi boşver alışınca metin gibi bırakmak istemezsin orayı.en azından ailenlesin ben şimdi napacam yapayalnız muğlalarda :)

Üst Alt