Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aort Anevrizması-Aort Yetmezliği-Biküsbit Aort olan kimler var?

Alulu12

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Aort anevrizması+aort yetmezliği+biküsbit aort olan kimler var ?

Bunlardan dolayı ameliyat olan var mı? Aort damarı ve kalp kapakçığı değişecek bu 2 ameliyatı aynı anda yada ayrı ayrı olan var mı ?
öncesinde sonrasında ne gibi sorunlar oluyor ?

türümün tek örneğimiyim yaw ? yogmu kimse

nedir hocam senin değerler ameliyat durumu var mı oldun mu ?

kardeş bende 2.derece de aort yetmezliği var

Benimde 2.derece aort ve diğer kapaklardada minimal yetmezlik var ilaç kullanıyorum beloc ve adalat gün geçtikçe yetmezlik ilerliyor gibi hissediyorum bakalım sonraki eko randevusunda ne çıkıcak

4. derece aort yetmezliğinden ameliyat oldum mekanik kapakla devam ediyorum

Selam Kadir , 2008 yılında akciğer yanması sebebi ile göğüs hastalıkları uzmanına gittim. Bana ciğerlerimin temiz olduğunu fakat kalbimde üfürüm olduğunu bir kardiyoloji uzmanına görünmem gerektiğini söyledi . Siyami Ersek hastanesinde muayne ve anjiyo oldum . Tanı olarak , mitral bikusput kapağının arızalı ve değişmesi gerektiğini söylediler . Tabi bunu ilk duyduğunuzda şok oluyorsunuz . İnsana bayılma hissi geliyor . Moral sıfır oluyor . Bu söylenenler bilinç altına yerleşiyor . Eğer operasyon uzun süreli bir tarihe verilmiş ise ve siz bu tarihi beklerken gece terlemeleri , uykusuzluk , kalp krızi geçirme hissi , bayılma hissi ve nefes alamama gibi şeyler hissediyorsanız panik atak oldunuz demektir. Hemen bir piskolog yardımına ihtiyacınız var. Hatta operasyondan sonra bile gerekli inanın bana .....
2008 senesinde mart ayında başarılı bir şekilde kapakçık değişti . Ameliyatı, birinin elektirik şalterini kapattığını ve uyanışınızıda şalterin açılışı olarak düşünün . Bu zaman zarfında ne acı ne korku nede olan biteni hissediyorsunuz . Tek sıkıntınız yoğun bakım ünitesinde geçen ilk gününüz . Boğazınızda kalın bir hortum bu hortum siz istemeseniz bile size solunum yaptırıyor . Sonra göbeğinizde iki deliğe takılmış iki hortum bu hortumlarda ciğerinizdeki pis kanı cam fanusa gönderiyor . Boynunuzda ve elinizin üzerinde damar yolu oluyor . Müthiş bir susuzluk hissediyorsunuz . İlk 4-5 saat size su vermezler . Sonra ağız ıslatacak kadar pet şişe kapağı ile veriyorlar . Ama en büyük rahatlığı boğazınızdaki yapay solunum borusu çıktıktan sonra hissediyorsunuz . Diğerleri sizi asla rahatsız etmiyor . Hatta göğüs kafasenizdeki kesik bile . sık sık öksürmeniz gerekirki bu pis kanı atmak için gereklidir . yoğun bakım hemşireleri bunu yapmanızı isteyecektir zaten . Önceden sigara kullanan hastalar biraz zorluk çekiyor tabii ......
Her şey yolunda giderse 1 haftada taburcu oluyorsunuz . Size tavsiyem hastane odasına fazla ziyaretçi almayın . Enfeksiyon riski büyük . İlk 1 ayda çok önemli evde maske kullanın ve yine ziyaretçi kabul etmeyin . Darılan küsen küssün . Unutmayın enfeksiyon alırsanız ikinici ameliyetı olmak zorunda kalırsınızki ben buna canlı şahit oldum . İlk 1 ay asla yataktan kendiniz kalkmayı denemeyin yoksa göğüs kafesinizdeki yeni kaynamakta olan kemikler kıralabilir.
Eğer bir metal kapak takdırdıysanız ki benim tavsiyemde bu ve bunu seçme hakkınızda var . Çünkü domuz dokusu olan kapak 5 yıl gibi dayanıyor . Sonrası yine ameliyat . Aynı eziyete katlanırım diyorsanız tabi siz bilirsiniz. Metal kapak ömürlüktür. Kan sulandırıcı ilcanıza yemenize içmenize dikkat ettiğiniz sürece size bir sıkıntı çıkarmaz. Tek sorun çıt çıt ses yapmasıdır. ilk zamanları bu ses beyninizin içinde öter. Bazen yanınızdaki biri bile bu sesi duyabilir . Alışmanız biraz zaman alır. Deddiğim gibi piskolojik destek almadan biraz zor. Ameliyat olacak hastalara acil şifalar diliyorum . Sormak istediğiniz bir şey olursada yardımcı olurum . Kendim ameliyat olduğum için çok araştırma yaptım . Saygılarımla................

unistar;
Benim de aort kapak değişti, mitral kapak tamir edildi (ring takıldı), aort kökü değişti, aort anevrizması vardı, damar değişti. (bu yapılan işlemler tek seferde yapıldı)
bir ay sonra araba kullanmaya başladım, bu arda benim kapaktan çıkçık sesi gelmiyor, herhalde farklı,

Alulu12;

Geçmiş olsun.
Hastaneler senin türünden çok var, bende onlardanım :):):)

2008 de biküspik aort tespitiyle metal kapak ve çıkan aort değişti,2010 da emboli attı kısmi felç geçirdim, şimdi Çok Çok iyiyim ama bu du ;)

hepinize çok geçmiş olsun ben ameliyat olmadım henüz eğer olursam benimde aort kökü ve kapak biküspit kapak değişecek ama henüz değil ben fazla takmıyorum zaten sigarayı bıraktım içki de yok sporumuda yapıyorum maçda yapıyorum hiç bir aktiviteden hastalığımdan dolayı kaçınmamaya çalışıyorum aşırıya kaçmadan ve en önemlisi artık kimse için canımı sıkmıyorum ki en önemlisi bence bu
zaten ameliyat zamanı geldiğinde bunların hiç birini yapamicam çok uzun bir süre o yüzden.

Peki ameliyat olursam ameliyattan sonra eski halime ne zaman dönücem yada dönebilecek miyim?

Kardeşim ben geçen sene ameliyat oldum. Biküspit aorta, aort anevrizması vardı aort yetmezliğim 4.dereceye ulaşmıştı. Ameliyat öncesinde aort kapağı değişecek dediler ayrıca anevrizmaya bağlı damarın değişimi de söz konusuydu. Doktorum damarın durumuna bakarak değişim yapacağım dedi bu ameliyat anında belli oluyor sonuçta anevrizma vardı. Ameliyat 4-8 saat arasında sürüyor ve benim ameliyat sonrasında sadece kapağım değişti mekanik kapak takıldı doktorum damardaki pıhtıları temizlediğini ve değişime gerek olmadığını ameliyat anında tespit etmiş dolayısıyla damar değiştirilmedi. Ameliyat sonrası 24-48 saat arası mevcut durumun yoğun bakımda gözlemleniyor en erken 24 saat sonra yoğun bakımdan çıkıyorsun. Yoğun bakımdaki durumunu detaylı anlatmış yukarıdaki arkadaşımız birisi genelde aynı şeyler yaşanıyor. Doktorlar sana zaten 8-10 hafta rapor süresi verecekler. Açık ve ağır bir ameliyat olduğu için iyileşme sürecin biraz uzun sürüyor.2-3 ay içinde araç kullanmaya başladım ben çünkü İlaç Firmasında Tıbbi Satış Temsilcisi olarak çalışıyordum işim araçla. Göğüs kafesi açıldığı için kemiklerin birbirine kaynaması normal kemik kaynama süresi kadar sürüyor 3-6 ay arası mecburi bir işin yoksa temkinli olmanda fayda var. Kısa zamanda 3 ay uzun sürede 6 ayda bence normale dönersin tahmini olarak. Ameliyatın bitiş süresiyle iyileşme süreci yaş, sigara alkol kullanımı gibi olumsuz sebepler, çevre faktörleri, mevsim vb. tüm etkenlere bağlı olarak uzar ya da kısalır. O nedenle kötü alışkanlıklarınız varsa biran önce bırakın!!! İlk zamanlarda hiç aynı duruma dönemeyecekmişsin gibi olumsuz bir düşünce içerisinde olsan da ilerleyen zamanla birlikte güç kazanıyor ve eski haline dönüyorsun. Yine de şunu unutmamalısın her ne olursa olsun sakın moralini bozma, kötü şeyler düşünme. Etrafında konuşulanlara sakın kulak asma doktorun ne derse onu yap!! Ben aktif sporcuydum, sigara ve alkol kullanmazdım.Futbol gibi çok eforlu sporları bırakmanı tavsiye ederim. Buna karşın sporun yapılabilecek olanlarını hobi edinmeye çalış mesela yüzme,bisiklet daha hafif sporlar önerilir.

Çok çok geçmiş olsun herkese. Sana da acil şifalar kardeşim.

Alulu12;

Bence seni yakında amelyat etmezler, ikinci derece aort yetmezliği okadr kötü değil, anevrizma boyutu nedir, EF nekadar.
Ve aktif sporu brak, kendini fazla zorlamayacak sporlar yap, anevrizma çok sinsi bir hastalıktır, aort damarında baloncuk yapan kısım haliyile daha incedir ve kendini zorladığında patlamaya hazırdır ve kurtulma şansın sıfıra yakın, bu nedenden dolayı kendini fazla zorlamadan daha hafif sporlara odaklan. ( bana doktor demişti "seni köpek kovalarsa sakın kaçma, köpek yakalarsa bir parça ısırır ama koşarsan damar patlar ve orada ölürsün"), gerçi benim durum çok ileriyidi, benim anevrizma 5,5 cm mitral ve aort yetmezliği, aort ve mitral darlığı, aort kökü çok fazla genişlemişti, tansyon, polumer tansyon, taşikardi vs. hepsini tek amelyatla düzelttiler, şu anda kendimi kuş gibi hisediyorum (amelyat 13.11.2012)
Sana tekrar geçmiş olsun.

Ameliyat oldukdan sonra sağlığınıza kavuşuyorsunuz . Şikayetleriniz ortadan kalkıyor . Ama kolunuz , sırtınız ağrısa acaba kalbimde yine sorunmu var diye düşünüyorsunuz. Bir önemli husus ise diş bakımı , kalp kapakçığına yerleşen mikroplar genelde bakımsız dişlerden dolayı oluyor . Ameliyat öncesi mutlaka bir diş hekimine uğrayıp detaylı bir ağız bakımı yaptırın . Ameliyat oldukdan sonrada dişlerinize önem verin . Unutmayın ameliyat sizi sağlınıza kavuşturdu belki ama hala bir kronik kalp hastasısınız !!!!!!

sizlere tşk. ederim bilgiler için. yani sıkıntı ilk 1 sene sonra sağlıklısın

bu arada hafif derecede aort yetmezli 4.7 aort genişliği doğuştan biküspit aort biküspit olduğu için kan sızdırıyormuş buda kalpte büyüme yapıyor sizin değerler neydi acaba

Değerleri pek hatırlamıyorum ama 4 ün altında idi . 4.7 çok yüksek bir değer . Çok dikkat etmelisin . Vucudu aşırı derecede yoracak faliyetlerden kaçınmalısın....

Merhabalar Aort yetmezliği bende de var 2-3 derece dendi 2mm kalp büyümesi var.6 ayda bir eko muayenesi oluyorum. Aslında tüm arkadaşlara bilgi vermek maksatlı söylemek lazım 25 yaşındayken farkettim. Yel yemişsin derler buralarda nefes almakta zorluk çekerek farkettim ben neredeyse hiç bir sebep bende yoktu diş muayenesi için aslında doğru söyleniyor ben dişten çok çektim halada çekiyorum ayrı konu

quaTTro016;

dişler nasıl bir etki yapıyor?

Çocuğunuz aşırı şekilde diş hastalığı geçiriyorsa bence şüphelenin bişilerden vücut bi şekilde atıyor o iltihabı atamazsa kalbe falan vuruyor dedi doktorum ordan kaynaklanmış olabilir demişti.

böyle bir durumda nasıl kontrol yapılmalı? kalp hastalıklarına gidip ekomu çekilmek gerekiyor?

Tavsiyem senede 1 kere eko yapılmasıdır.Bir hastalık gözükmezse kapaklarda 2 ya da 3 senede bir kontrol amaçlı eko yapılmasını tavsiye ederim şahsi kanaatim.Erken teşhis çok önemli...

kalbin sürekli hızlı atması ve aşırı yorulma bu sebeplerden olabilirmii?eko bunun sebebini tespit edebilirmi?

Evet semptomlardan bir kaçı zaten bunlar,nabız sayısını düşürmek maksatlı efor gerektirecek hareketlerden kaçınmalısın diyorlar. Ben kiloluyum ondan çabuk yoruluyorum diyordum ama öyle değilmiş :(

Arkadaşlar diş tedavisi sağlık açısından çok önemli. Ben ameliyat oldum. Ameliyat öncesinde dişlerim ile ilgili sıkıntım yoktu, sadece kontrole gitmiştim ameliyattan önce ve çok iyi durumda dedi hekimim. Ameliyat sonrasında 20'lik dişim ile ilgili bir problem yaşadım ve çekilmesi gerekti. Ameliyat sonrasında kan sulandırıcı ilaç kullanıldığı için operasyon anında kan ile ilgili pıhtılaşma problemi yaşayabilirsiniz ayrıca ameliyat sonrasında hastalığa sebep olacak mikropların en çok bulunma bölgesi dişlerdir.Diş-diş eti rahatsızlıkları direkt olarak enfeksiyonun kalbe ve tüm vücuda yayılımını hızlandırır. O nedenlerle diş kontrollerinize her zaman dikkat etmeniz sağlığınız açısından büyük önem taşır.

Bi kuspit aort

Ben hastaligimi yaklasik 2 sene once ogrendim.(3yerine 2 yaprakli aortum) 19 yasindayim ve yaklasik bir yildir yarim paket civari sigara kullaniyorum. Kan kacirma seviyesi 3 e yakindi en son. Bu sigara kullanimi ilerlemesine cok katki saglar mi . Ayrica haftada bir de futbol oynuyorum bunun olumsuz etkisi olur mu tesekkur ederim

Guvenc;

Yanlış anlama ama bence uçaktan paraşütsüz atlayıp belki biri beni havada tutar desen umudun var derdim ama sen ne yaptığının farkında bile değilsin veya idrak edememişsin daha :( Hastalığın yavaş ilerler belki ama bu demek değil bunun zamanı ne zaman gelecek belli değil!! Üşütürsen hasta olursun gibi bir şey değil bu kalp bedenden ayrı bir organdır ve kalp onu kötü kullandığını anladığı zaman beynine sormadan hareket eder. Demedi deme ama sporu ve sigarayı acil bırak derim. Sporu kontrol ettiğini düşünürsün ama kalbinin atışını kontrol edebiliyor musun? Tabii ki hayır. Kalp güçlü damarların bir süre sonra genişlemeye başlar ve aniden patlar bunun adı anevrizma dır ve düşün ki tüm vücuttaki kanın kalbin kontrolünden çıktığını durum çok kötü olur abartmış olabilirim ama şah damarını bilerek kesmek gibi bir şey senin yaptığın. Doktoruna kontrolleri aksatma sporu daha yorucu olmayanlara yönelip çok hafif yap futbolda deli dana gibi koşturdum yıllarca ve anlık hırsa girmem diye düşünme ani depar bile senin için büyük risk. Ben de çok inat ettim senin gibi futbol tutkusu konusunda geçen sene ameliyat oldum değerlerim normale döndü ama spor artık daha bilinçli yapıyorum. Lütfen ciddi bir risk yaşamak istemiyorsan çok dikkatli ol ve sigarayı unut!!!

Sert bir konuşma olmuş olabilir bunun için özür dilerim ama ciddiye alman adına dikkat etmeni istedim.Desteğe veya yardıma ihtiyacın olan her konuda yardımcı olurum. Aynı durumdan yakın zamanda ameliyat olmuş biri olarak umarım tavsiyemi ciddiye alırsın. Yaşantım da sana yakındı ;)

Öncelikle Geçmiş olsun Ben 1990 yılında AVR Kapak Ameliyatı oldum AORT kapak Metal Takıldı. 2006 Yılında Ana damar Değişti Bay-Pas oldum 2007 den beri Hipertansiyon Hastasıyım.

gkmnblm;

Eminmisiniz bunca şikayetler bi çırpıda düzelir mi??

capsi;

aynı durum bende de var ne yaptıysam bi çözüm bulamadım olayın kökenini de bulamadım.Benim şikayetlerim istirahat esnasında artıyor.Eko kalbin genel durumu hakkında çok önemli bilgiler verir fakat hastalığın sebepleri ekoyla belirlenmez diğer bulgularla birlikte değerlendirilir bu durum.
Örneğin kapak yetmezliği varsa bunun sebepleri iltihaplı eklem romatizması ,boğaz enfeksiyonu ya da diş çürükleri olabilir tabi bunlarda tek başına etkili olmayabilir genetik yatkınlık çok önemli bir faktördür bu konuda aynı durumdaki her kişide kapak yetmezliği gelişmeyebilir.

ben varım:) Opere ASD+ aort kapak replasmanı+ paraşüt mitral+ ritim bozukluğu:)ameliyatı oldum:) aort damarında genişleme vardı ve kapaklar deişti. 5 sene kadar oldu. fakat moralini bozmak gibi olmasında son kararınmı diyesim geliyor içimden. çünkü kalp kapağı sesine alışmak ayrı bir sorun, psikolojik tedaviler fizik tedaviler ardarda geldi beş sene içinde. beloc-comadin-corasprin kullanacaksın ömürboyu. derinde kanamalar olacak bazan çünkü kullanacağın comadin ilacı kanındaki pıhtılaşma zamanını baya geciktirecek. her ay kalpdamar veya kardiyoloji polikliniğine gidip kan testi yaptırıcaksın. sana en büyük uyarım sigaradan uzak durmak ve asla ama asla bedeninde derin kesikler olmasın, kendine çok dikkat etmen gerekecek kazalara karşı. çünkü kan durmuyor pıhtılaşma olmuyo kanında sürekli akıyo. cok cabuk yorulucaksın, bünyenin bu ağır ameliyatı kaldırması ve bu ilaçlara alışman çok zaman alıcak. her ay düzenli doktoruna git mutlaka. ila.ları aksatman demek kan pranındaki protromin zamanını deiştirir buyüzdende zamanında alıcaksın ilaçlarını, ilaç içmemek gibi bir lüksün yok yani. kardeşim şimdiden Alah yardımcın olsun, inşalah tez zamanda hayırlısıyla çıkarsın ameliyattan.. haaa birde ağır işlerden kaçınıcaksın,yormıcaksın kendini.Ben düzelemedim hala umarım senin farklı olurrr....

Üst Alt