Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aort Anevrizması-Aort Yetmezliği-Biküsbit Aort olan kimler var?

hakan_turk;

Coumadinle coraspirini aynı anda mı alıyorsunuz??

korkulacak bir şey yok bende aort damarım degişti aort kapagım mekanik kapak olarak degişti 3 ay sonra işbaşı yaptım şimdi çalışıyorum

gökmen bey mrb öncelikle geçmiş olsun ,benimde aynı skıntılarım var ameliyatı hangi hastanede ve cerraha oldunuz tavsiye edebileceğiniz yer varmı acaba

Bende de Bicüspit Aort kapak hastalığı vardı yaklaşık 1 yıl önce Ankara Batıkent de Özel bilgi hastanesinde Ameliyat oldum Doktorum . Op DR Abducelil Yıldırım

nahit38;
İsanbul, Kartal, Koşuyolu Kalp Damar eğitim araştırma doç.dr. M.A.Tuncer, sana tavsiye edececem çok iyi bir ceyrah. (ben bu satırları yazabiliyorsam onun sayesindedir )

coumadin ve coraspin, ikisi de antikoagülan ,ki ikisi birlikte alınabilir mi?ikisinin de endikasyonu aynı olduğundan birini kullanmak kafidir..ben ikisini de kullanamıyorum.. trombositopenik olduğumdan ikisi de yasak..beloc ve kaptoril kullanıyorum..%7 hayatta kalma oranıyla siyami ersek göğüs kalp cerrahisinde 2003'te mitral kapak repairing yapıldı ve korda rüptüründen dolayı kopan cordalar bir ring(halka)e bağlanarak kavileştirildi ..hayata ring ile devam ediyoruz işte.. :) denizdeki can simiti gibi .. ameliyattan sonra hafızamda ciddi problem oldu ve halen de var..narkozun etkisi deniliyor..ex olma oranını düşününce bu devede kulak kalıyor sanki.. herkese geçmiş olsun..

Merhaba bende de 31 yaşında aort anevrizması Biküspit aorta ve kapakta kaçak mevcuttu; Aort anevrizmanın genişliği 4,95 civarı idi ve çok hızlı büyüme olduğu için hastaneye yattığımda hem damara hem kapağa müdahale olunacak denildi.Sonrasında ameliyata girdim ameliyat esnasında sadece damara müdahale edildi kapak henüz ameliyat dercesinde olmadığı karar verilmiş ameliyat sonrası kalp akciğer makinesinden ayırdıklarında kalbim iki defa durmuş 1 gün yoğun bakım sonucunda servise alındım.4 gün sonra çeşitli tetkiklerden sonra DDR kalp pili takılmasına karar verildi ve takıldı.Benim ve ailem için zorlu süreçti.Ama sunu söyleyeyim daha önce fıtık ameliyatı oldum açık kalp ameliyatı fıtık ameliyatından daha kolay hasta için sadece kendinizi ehil ellere teslim edin hekiminize güvenirseniz hastalığı % 50 yenmiş olursunuz.Kapak değiştirme konsuna gelince mekanik kapak tercih ediniz ve çok iyi tetkik ettiriniz ki kapak değişince hayat çok kolay olmuyor ve hayat çok zor oluyor bunlara teker teker sahit oldum yaşamınzıın sonuna kadar comadin kullanıp değerlerinizi belirli seviyede tutmanız gerekecektir.Doktorum bütün bunları göz önünde bulundurarark benim kapağı değiştirmedi şükür çok iyiyim.Ayrıca bu profoşörden önce en az 4-5 prof doçent uzmanla görüstüm Biküspit aorta olduğu için değişecek denilmişti ama şükür bu hocam bental bir ameliyat yaparak beni çok seyden önce allahın izni ile kurtardı.Rabbim acil sifalar versin eger sormak istediğiniz seyler olursa yardımcı olurum.

Karsiyaka da yada yakinlarida ikamet edip tanismak isteyen arkadaslar mesajim sizlere

Gokmen ve ayni rhatsizliktan muzdarip Izmirde yasayan arkadaslar Karsiyaka civarindaysaniz yada buralara yolunuz dusuyorsa tanismak isterim...
saygilar,

serkan3535@yahoo.com
Serkan

Ameliyatımı Yaklaşık 2 yıl geçti şimdi daha iyi hissediyorum Bende de Aort Anevrizması ve Bicuspit Aort yetmezliği vardı Ameliyat da sadece Kapak değişimi yapıldı O zaman kzımıştım dr Neden Aort damarına Bentall yapılmadı diye ama sonraki eko ölçümlerinde gördümki Aort damarı kendi kedine iyileşip 4,5 da 3,4 gerilemiş yani genişleme kapak ameliyatı ndan sonra durmuş ve dama olması gereken normal formuna kavuşmuş şimdi iyiki dr um damarımı değiştirmemiş ...

selamün aleyküm arkadaslar aortik kapak yetmezliği 1-2 derece aort yetmezligi var bunun oranını yüzdesini bilen varmı yardımcı olursanız sevirim.

arkadaşlar bendede aort 4.3 ve bikuspit.doktor ameliyat gerekebilir dedi ondan dolayı yarın anjiyografi cekecem ona göre karar verecek.5-5,5 cm tehlike boyutuna göre ameliyat erken değil mi ?

Bende aort anevrizmasi 51 mm aort kaoakcik 3 derece iyi bir hekim ariyorum tavsiye edermisiniz tesekkurler

Bendede
Asanadan Aorta genişleme(4.3 cm)
Aort yetersizliği 2.Derece
Mitral yetersizliği 2.Derece
Bu Eko sonucum Bu rahatsızlık ilerleyicimidir Arkadaşlar Hipertansiyonum var ilaç kullanıyorum bu rahatsızlıktan kuruldan yüzde kaç oran aldınız Bu Aorta genişleme dedikleri Anevrizmami oluyor bundan oran veriyorlarmi

Merhaba. Benim aort damarım. 5 cm amelyat olmam lazım mı. Bazı doktorlar amelyat olman lazım diyor. Bazıları gerek yok diyor. Bildiğiniz iyi bir cerrah varmı.

merhaba. Benim aort damarım. 5 cm amelyat olmam lazım mı. Bazı doktorlar amelyat olman lazım diyor. Bazıları gerek yok diyor. Bildiğiniz iyi bir cerrah varmı.

genelde 5,5 a kaar kontrol altında tutuyolar dıye bılıyorum ama senınkıde baya yaklasmıs bro

Sizdeki asendan aort mu nezir bey. Benim asendan aort 3.9cm. aort kökü 5.1cm.1.derece aort yetmezliği mevcut.nexivol 5mg. ın yarısını kullanıyorum.bu şartlarda bana ameliyat öneren ve hatta beni kovarcasına :) ameliyat önermeyen (aort kökü 5.5 cm. Ve 3.derece aort yetmezliği olursa ameliyat yaparım dedi) dr.da oldu. Son dr.um asendan aortun daha önemli olduğunu söyledi.Bir de zaman zaman motor teklemesi ve elektrik kısa devresi şeklinde rahatsızlık oluyor . Sizde de oluyor mu.yaşım 43. Tecrübelerimizi paylaşmanında önemli olduğunu düşünüyorum. Geçmiş olsun.

Geçmiş olsun. Anevrizmanız aort kökündemiydi.

Evet aotr kökünde genişleme var. Yeni amelyat oldum. Doktor daha geç amelyat olursanız kalp kapakcığınında değişmesi gerekevek dedi.bende amelyat oldum

44 yaşındayım aort çıkıştan başlayan 5,5 cm ye ulaşmış anevrizma için geçen haziranda ameliyat oldum , aort kapak eko da 3 yaprak ve sorunsuz görünüyordu doktor açınca kapakta 2 yaprak ve dejenerasyon gördüğünden metal kapak ile değişim yapmış . genişleyen kısım greft denilen suni bir damar ile aort kapağı metal kapak ile değişti.şu anda kendimi çok iyi hissediyorum değerlerim normal aktivitelerim normal yaşantı düzeyinde . elbette eskisi gibi olmayacak heyecan aksiyon yok . ömür boyu kan sulandırıcı kullanacağım ve en sinir bozucu tarafı kapak sesini sessiz ortamda duyuyorsun çıt çıt çıt eski kurmalı saat sesinin aynısı. yakınlarım sessizliklte dışarıdan da duyulduğunu söylüyorlar
erken emeklilik şartlarım oluştu vergi indirimi ile emeklilik için gerekli işlemi yaptım bekliyorum .

geri dönüşü yok , bekleyip ilaç içerek tedavisi yok , bekledikçe ilerleyerek hasarı büyüten ve damar çatlama patmasında %100 ölüm riski olan bir hastalık. bekledikçe ilerler . global ameliyat sınırı 5,5 santim . uygulanabilir bölümdeki genişlemelerde kapalı yöntemle stand takılarak , stand uygulanamaz tiplerde cerrahi yöntem ile tedavi uygulanıyor. geçmiş olsun

nezir
5,5 global olarak ameliyat sınırı buraya kadar takip ederler 5,5 ameliyat .

smyrna1922

Merhaba,

Aynı ameliyatları oldum. Sormak istediğim 2 sorum var?
1.Erken emeklilik nasıl sonuçlandı?
2.Ameliyat sonrası ciddi anlamda başın arka kısmında ağrıların oldu mu?

Teşekkürler.

geçmiş olsun 2017 şubat ayında emekli oldum , baş ağrıları oldu , tansiyonunu kontrol altına almalısın , uzun sürmedi şu anda sorun yok , özelden mesajını yanıtladım .

Merhaba Şubat 15 te bende bentall lop ameliyatı oldum. Bikuspit aorta teşhisi kondu. Aort kokum 5.0 cm idi ve doktorum hemen ameliyat olmamı söyledi. Aort kapağım aort damarim değişti ve ayrıca 4 damarimada bypass yapıldı. İlerde problem yasarsan diye ritim anlamında kalp pili takıldı. Şuan iyileşme sürecindeyim. Kendimj yorgun ve halsiz hissediyorum. Sizlere sorum şu yaşım 30 engel raporu almak istesem % si ne olur aranızda engel raporu alan varmı.

Üst Alt