Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aort kapağım değişti. Klass 1'e mi yoksa klass 2'ye mi girerim?

matpcy

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
merhaba aort kapak değişti 16 yıl önce 42 yaşındayım şuanda EF değerim %60 kapak iyi ayrıca 2015 de safra kesem alındı 187 boy 129 kilo sizce oran ne verilir bana 19 yıldır sigortalıyım sol ayağımda şişme de var hep ödem yani

ayrıca eko da ekstrasistolik de görüldü azcık ritim bozukluğu sanırım

yönetmelik aort metal kapak değişimine %10 veriyor ağustos ayında yazmışlardı , safra kesesini araştırınız .

cevap için tş kederim ancak son bir şey sormak istiyorum. aşağıdaki tabloya göre bende aort kapak değişti ve minimal mitral yetmezliğide görüldü. EF değerim %60 aşağıdaki tabloya göre ben %30 alamazmıyım?

Klas l hastalar %10
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre hafif düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50) ve ventriküler dilatasyona ait bulguların olmaması.

Klas 2 hastalar %30
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlar ve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofi varlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50).

Klas 3 hastalar %50
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş sol ventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma (mitral yetersizliği hastalarında EF %30-%60, aort yetersizliğinde %30-%55, diğer durumlarda %30-%50).

2001 de aort kaçak +3 derecede ameliyat kararı aldık. değişti şimdi 41 yaşındayım 16 yıl oldu iyiyim çok şükür. EF değerim %60 ancak extra sistolik bulundu azcık geçen yıl safra kesem alındı sol ayakda lenf ödem var 130 kg oldum maalesef acaba sağlık kuruluna başvursam % kaç oran verirler

mrno41 kalp ve damar hastalıklarına verilen oranlar çizelgesi varya orda hangi puanlamadan puan aldınız orasını anlamadım ?

benimde kalp iyi durumdaymış EF 60 aort kapak değişmişti bende gitsem direk %10 mu yoksa %30 mu verirler dersiniz? 41 yaşındayım çok kg aldım 130 kg oldum

anlamadığım şu kapak değişti %10 aldın diğer arkadaşında değişti %30 aldı nasıl oluyor ?

matpcy

bülent arkadaşım yönetmelik yazısını yukarıda göndermiş , benim ef 60 %10 verdiler yönetmeliğe göre sınıf 1 e giriyor , diğer arkadaş aynı oran farklı bulgu ile sınıf 2 de değerlendirilip %30 verilmiş.

kilo olayında ise vücut kitle endeksini hesaplat (vki) linkten hesaplarsın
Detaylı Vücut Kitle İndeksi Hesaplama - Acıbadem Obezite Merkezi

morbit obez sayılıyorsun bunun oranı yanılmıyorsam %30

çok tşk ederim hesapladım morbit obez çıktım yani bu şumu demek oluyor kapaktan diyelim %10 aldım obeziteden de %30 aldım %40 öylemi düşürmezlerse tabii ? ayrıca sefra kesem de yok

mrno41 reyis hangi maddede yazıyor kapak değişimine metal kapağa puan verilir diye ? şuanda sende orta düzeyde seyreden bi kapak yetersizliği var mı ? varsa ona %30 verirler.

veya bilmediğim başka kalp damar veya başka rahatsızlıkların var mı ?

puanı neye verdiler onu merak ettim.

sakın yanlış anlama bende kalp damar hastasıyım.

Suskun Mutsuz Umutlu benim klas 2
A. Kapak hastalıkları
Klas l hastalar %10
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre hafif düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50) ve ventriküler dilatasyona ait bulguların olmaması.

KLAS 2 HASTALAR %30
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlar ve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofi varlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50).

Klas 3 hastalar %50
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş sol ventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma (mitral yetersizliği hastalarında EF %30-%60, aort yetersizliğinde %30-%55, diğer durumlarda %30-%50).

Klas 4 hastalar %100
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile opere edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 4 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon (EF<%30).

Son düzenleme:
2001 yılında aort kapağım metal kapak ile değişti 16 yol oldu EF değerim %60 ancak sonuç kısmında sol ventrikül hipertrofisi ve minimal mitral yetmezliği yazıyor. arada çarpıntım oluyor halsizleşiyorum sizce %10 mu %30 mu verirler?

ayrıca safra kesem yok ileri dr obezite var 131 kiloyum maalesef. sol ayakta lenf ödem de var KBB dr gittim sen nefes alamıyorsun eğrilik var burnun içinde dedi.

sizce bunlardan toplam %40 alamazmıyım? 19 yıldır sigortalıyım

geçmiş olsun herkese VKİ benim 38.9 oran alabilirmiyim?

Merhaba vki 38 ancak eko sonucunda sol ventrikul. Hipertrofisi de var aort kalp kapağı da değişti safra kesemde alındı ileri obez çıkıyorum sizce oran ne verilir kalp kapagi değişen ve sol ventrikul hipertrofisi olanlar klasd 2 ye giriyor biliyorum

bana da bi yardımcı olsanız

arkadaşlar kalp aort kapağım değişti 2001 de ayrıca eko sonucunda sol ventrikül hipertrofisi ve eser mitral yetmezliğide var coumadin kullanıyorum EF %60

130 kiloyum ileri obezite var ve safra kesem alındı sizce kaç oran verirler? kalpte klass 1 - 2 var sol ventrikül hipertrofisi ile klass 2 ye girermiyim???

matpcy net olarak burada sorunuza net cvp alamazsınız.
En doğru ve güvenilir yol hekim yolu.
Raporunuzu aldığınızda heyete vermeden,oranları buraya yazarsanız toplam ne olur o konuda yardımcı olunabilir.
Geçmiş olsun..

tamam çok tşk ederim

Bisey sorcam ekoda sonuç kısmında ne yazıyordu hipertrofisi falan varmı ydi

merhaba sol ventrikül hipertrofisi varsa EKO da tansiyon %10 verirmi?

merhaba herkese geçmiş olsun. heyete girmek üzereyim arkadaşlar. yaptığım hesaplamalar neticesinde alacağım % oranlar aşağıda (büyük ihtimalle)
kalp : 10
obezite :20
kalp damar (lenf ödem) 10
romatizma + KBB + ortopedi + nefes darlığı : 10

50 oran almam durumunda bu en çok kaça kadar düşürülür sizce? 19 yıldır sigortalıyım %40 oran alırsam emekli olucam

matpcy yeni düzenlenmiş bir rapor neden düşer? Neden böyle düşünüyorsun? Düşmez tabiki. Özür cetveline göre düzenlenmişse.

ne bileyim herkes bir oran aldığını ama ankaranın düşürdüğünden bahsediyor ya da balthazar formülü ile ille düşüyor.

ben bir ay sonra ilk kez heyete giricem inanın gece gündüz bu siteyi okuyorum yapanlardan allah razı olsun herkes bişeyler koyuyor ortaya . bende heyetten sonra gelişmeleri başkalarına yardımcı olmak için aktarıcam. kardiyolojiden eğer şu karışık durum oran olan klass 1 mi 2 mi geçip klass 2 den %30 alırsam emekli olucam benim çok ihtiyacım olan bişey bu ama %10 alırsam çok zor. aort kapak değişti ve sol ventrikül hipertrofisi yazıyor EKO da bu tansiyonmu demek? EF değerim %60

Aort kapak + sol ventrikül hipertrofisi + arteriyel hipertansiyon

merhaba

AORT KAPAK + SOL VENTRİKÜL HİPERTROFİSİ + ARTERİYEL HİPERTANSİYON + EF %60

minimal MY + minimal AY

bunlarla % ? oran alırım tahmince arkadaşlar?

tahminim yüzde 52 alırsın. geçmiş olsun bu arada

teşekkürler benim aort kapak 2001 de değişti kan sulandırıcı alıyorum. artı obezite var vki 40

kapak değişmiş olsada %40 ı geçerim dimi?

Üst Alt