Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AORT kapak ameliyatı oldum. %40 ve üzeri rapor verilir mi?

cembacem

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben 1989 yılından beri hiç aralıksız ssk lı olarak çalışmaktayım.
1994 yılında aort kapak ameliyatı oldum. Kapak olarak metal kapak takıldı. Ebediyen coumadin ilacı kullanmam gerekmektedir.
Bu ameliyat ta vergi indiriminden yararlanabilmem için % 40 rapor alınması gerektiği internette aldığım bilgidir.
Bu tür ameliyatlarda % 40 iş göremez kaybı verilir mi.

Cevaplarsanız sevinirim.

aynı amaliyatı bende oldum coumadin bende kullanıyorum ( porotez kapak + tansiyonla %44 ) rapor verdiler fakat vergi indirimi başvuruşunda %44 oran değişirmi bilmiyorum coumadin takibini yapan kardiyolaji dr la konuş bakalım

slm bende aynı ameliyattan oldum %44 raporum var benım mitral ve aort damarımda değişti ne zaman amelıyat oldun durumun nasıl şimdi..

şimdi cok ii yim kardeş keşke önceden olsaydım amaliyat biraz kacdım o aradada kalp cok büyümüş son haline gelmiş 2 merdivan basamağı cıkamıyordum zor bi kapak amaliyatı olmuşum şimdi hiçbi sorunum yok bazen comidinden burnum kanıyor başka sorunum yok iş başvurusu yapınca kalp hastası olunca eliyolar

Nasıl kalp hastası olunca elıyolar benim başıma gelmedi henuz böyle bişey kımsede eleyemez yani iş kurdan engelli olarak gidersen almaları lazım sen vergı ındırımıne başvurdunmu benım %30 verdiler maliyeden itiraz ettım kabul edılmedı..

Kapak hastaları hakkında

Merhaba kader arkadaşlarım Ben de 1990 aort kapağım değişti 2002 yılında %40 rapor ve vergi indirimi aldım şu an durum nasıl bilmiyorum oranlar değişti diyorlar, Bizler kalp hastaları olarak
kendimizi dünyada tecrit etmiş gibiyiz bizde varız demeliyiz.

özqür;

Sadece aort kapak ile vegi inidirimi alabildinmi ankaradan

DOĞUŞTAN KALP HASTALIKLARI ( DKH )
Klas 1 :
A-Grubu %5
Fizik inceleme veya laboratuvar sonuçları ile DKH saptanan, asemptomatik veya orta derecede aktivite ile semptomu olmayan NHYA evre 1 hastalar; Bakteriyel endokardit profilaksisi alan, başka ilaca gereksinimi olmayan, konjestif kalp yetersizliği bulguları ve ağrısı olmayanlar ve Kalp boşluklarında dilatasyon veya disfonksiyonu olmayan, hafif kapak yetersizliği veya darlığı olan, hafif sol-sağ şantı bulunan ( Qp/ Qs < 1.5) hastalar.
B- Grubu %10
Düzeltici ameliyat yapıldıktan sonra yukarıdaki kriterlere uygun hastalar.

Klas 2:
A-Grubu %25
Fizik inceleme veya laboratuvar sonuçları ile DKH saptanan, günlük basit aktivite ile asemptomatik olan ancak orta düzeyde aktivite ile semptomatik olan NHYA evre 2 hastalar veya semptomları önlemek için diyet veya ilaç tedavisi gerektiren, konjestif kalp yetersizliği semptomları olan veya senkop, göğüs ağrısı, emboli veya siyanozu bulunan hastalar veya kalp boşluklarında dilatasyon veya disfonksiyonu olan, orta derecede kapak yetersizliği veya darlığı olan, orta düzeyde sol-sağ şantı bulunan ( Qp/ Qs 1.>2:1), sağ-sol şantı olmayanlar veya pulmoner vasküler rezistansı artan hastalar ( pulmoner vasküler rezistans ; sistemik vasküler rezistansın yarısından küçük olanlar).
B- Grubu % 30
Ameliyattan sonra yukarıdaki kriterlere uygun hastalar.

Klas 3 :
A-Grubu % 45
Fizik inceleme veya laboratuvar sonuçları ile DKH saptanan, günlük basit aktivite ile semptomatik olan NHYA evre 3 hastalar; diyet veya ilaç tedavisi ile konjestif kalp yetersizliği semptomları tamamen kontrol edilemeyen hastalar ve kalp boşluklarında dilatasyon veya disfonksiyonu olan, ciddi kapak yetersizliği veya darlığı olanlar, önemli sol-sağ şantı bulunan ( Qp/ Qs 1.>2:1), ve pulmoner vasküler rezistansı sistemik vasküler rezistansın yarısından büyük olanlar veya sağ-sol şantı bulunanlar.
B- Grubu %50
Ameliyattan sonra tedaviye rağmen, konjestif kalp yetersizliği semptomları devam eden hastalar

Klas 4 :
A- Grubu %75
DKH semptomları olan veya günlük basit aktivite ile konjestif kalp yetersizliği semptomları gösteren NHYA evre 4 hastalar; diyet veya ilaç tedavisi ile konjestif kalp yetersizliği semptomları kontrol edilemeyen hastalar ve kalp boşluklarında dilatasyon veya disfonksiyonu olan, ciddi kapak yetersizliği veya darlığı olan hastalar, önemli sol-sağ şantı bulunan ( Qp/ Qs 1.>2:1) ve pulmoner vasküler rezistansı sistemik vasküler rezistansın yarısından büyük olanlar veya sağ-sol şantı bulunanlar.
B- Grubu % 80
Operasyon yapılmış fakat fonksiyonel klas 3 semptomları devam eden veya konjestif kalp yetersizliği veya siyanozu devam edenler veya kardiyomegali, ciddi kapak yetersizliği veya darlığı olanlar veya önemli sol-sağ şantı saptanan, sağ-sol şantı bulunan veya pulmoner vasküler rezistansı yüksek olan hastalar.

KALP HASTALIKLARI
A. Kapak hastalıkları
Klas l hastalar %10
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre hafif düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50) ve ventriküler dilatasyona ait bulguların olmaması.

Klas 2 hastalar %30
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlar ve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofi varlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50).

Klas 3 hastalar %50
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş sol ventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma (mitral yetersizliği hastalarında EF %30-%60, aort yetersizliğinde %30-%55, diğer durumlarda %30-%50).

Klas 4 hastalar %100
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile opere edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 4 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon (EF<%30).

B. Koroner arter hastalığı
Klas l hastalar %10
Anjinası olsun veya olmasın fizik muayene bulguları ve laboratuar testleriyle tanısı desteklenen hastalarda koroner anjiografi ile bir koroner arterde % 50’den daha az darlık saptanması.

Klas 2 hastalar %30
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar veya ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve ayrıca konjestif kalp yetmezliğinin bulgu ve semptomlarının yokluğu (EF >%50).

Klas 3 hastalar %50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG, eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veya bir koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altında tutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF %30-%50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.

Klas 4 hastalar %100
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arter hastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinası bulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG, eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisiv.b) devam eden iskeminin saptanması veya bir veya daha fazla koroner arterinde en az %50 oranında darlığın anjiyografik olarak gösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyete rağmen hastada NYHA Sınıf 3-4 semptomların varlığı veya hastada ciddi sol ventrikül fonksiyon bozukluğunun olması (EF<%30)

NOT: Kalp transplantasyonu olan kişilerin tüm vücut fonksiyon kayıp oranı % 70 olup, hastanın durumu kardiyovasküler sistem başlığı altında belirlenen maddelerle birlikte kalp fonksiyonları da değerlendirilecek ve takdir edilen vücut fonksiyon oranı Balthazard formülü ile eklenerek tüm vücut fonksiyon kayıp oranı belirlenecektir.

arkadaşlar bende aoot kapak ve mitral kapak hastasıyım tansiyon sorunum var kemik erimesi başlangıcı var ameliyat olmadım daha 2003 yılından beri bu şekilde hastalıkla müceadele ediyorum.
ama biliyorum yakında ameliyat denecek .
acaba vergi indirimi alabilir miyim.

bu soruma daha önce başvurupta kurumdan rapor yüzdesi alanlar cevap verirse sevinirim yol göstermeleri açısından.

çok mağdurum rahatsızım.

bende çift kapak amelyatı oldum aort ve mitral kapaklar degıstı %19 vermiş dokor
kardyoloji%. 10+10 yazmış
kalp damar da% 10 yazmış ve balhazart formuluyle hesaplanmış sonuç %19 çıkmış
diğer branşın hastalıkları sağlam gosterılmiş.

burda ilgininç olan aynı hastalıgımı kardıyolojı tamamını, kalp damarda belırtmiş bu yuzden iki hastalıgım var oldugundan balhazart formluyle hesaplanmış. kardıyolojı kalp damarada gondermıstı beni zaten. yanlız kardıyoloji: bulunan hastalık bılgılerıne aortkapak+mitral kapak+pulmonerhipertansıyon 1' trikuspıt yetmezlıgı, min aort y. falan yazmış.
bu durumda bu sonuclarda bu yuzden hata oldugunu dusunuyorum sizce.

Bugün vergi indirimi için tekrardan kurula girdim. Aort ve mitral kapaklar degişiminden:%50 + tansiyon rahatsızlığıdan %10 olmak üzere toplam % 60 oranında rapor verdiler.
Şimdi Ankara'nın sonucunu bekleyeceğim. :) Oranı düşüreceklerini düşünüyorum ama. :(

Merhaba virgo nerede heyete girdin?bende aort kapak ameliyatlısıyım+aort damar anevrizması var.bana haseki 2011 1.aya randevu verdi...ne diyorsun işimiz zor galiba...sen tansiyon yazmışsın bende ayrıca tansiyon diyeceğim ama benim tansiyon arasıra değişik seyrediyor yani nasıl ispatlıyacağız tansiyon için ne yaptırıyorlar?...ayrıca kolesterol olması raporda fark yaratırmı?biraz çok sordum ama lütfen bizim durumumuzdakilerede yardımcı olmak adına cevaplarmısın...son soru:sen aort kapağa kaç mitrara kaç aldın görebildinmi?teşekkürler....

Bende sene 1990 kapak ameliyatı oldum.2006 da vergi indirimi aldım.1995 sigorta girişim var.

Peki o zaman final dostum sanada aynı soruları sormuşum farzet.sen tek kapaktanmı aldın...yada bu tansiyona hangi bölüm bakıyor ve nasıl ispatlıyorlar.bende 1991de aort kapak ameliyatı oldum ve şimdide aort anevrizmam var.acaba ne olur...

Ben tek kapaktan aldım.herhangi bir sorun çıkmadı ozaman.şimdi nasıl bilmiyorum.2008 itibari ile yeni cetvel var diyorlar.BEN VERGİ İNDİRİMİ ALDIM 25/01/2012 DE YIL VE GÜN DOLUYOR.BAKALIM EMEKLİLİKTE HERHANGİ BİR SORUN ÇIKIYORMU GÖRECEZ.

Srk hocam; Vergi dairesinin gönderdiği hastahanede heyete girdim. Her iki kapağada tek oran veriyorlar. Tek veya çift kapak değişmiş olması oranı etkilemez dedi doktorum. cetvele göre3 klastan biri verilebilir zaten. Tansiyon varsa ve ilaç kullanıyorsan devamlı ayrıca % 10 veriliyor. Doktor eko'da iyice inceledi ve gayet iyi gidiyor dedi ama % 50 verdi nedense. belkide kolestrol ve tansiyonuda hesaplamıştır.

Kağakçık hastalığının oranları bunlar zaten.

Klas l hastalar %10

Klas 2 hastalar %30

Klas 3 hastalar %50

Tansiyon % 10

toplam % 60 oranında rapor verdiğini gördüm. İnş Ankara oynama yapmaz :)

Cevap için teşekkürler virgo...sen hangi hastanede ve ne zaman heyete girdin.birde bende kolesterol ilaç raporu var.ama tansiyon yok onu nasıl ispatlarım...diğer ekolar tetkikler mevcut...hatta aort anevrizmam için iki defa çektirdiğim bt tomografim bile var....bunlar acaba yarar sağlarmı?

Hatay'da bu hafta heyete girdim. Sadece kolestrol varsa vermiyoruz dedi doktor hipertansiyon şartmış. Çizelgeye dikkat edersen sadece kolestrole verilen bir oran yok.
Daha önceden var olan tetkik ve analiz raporlarını almadılar benden. Gerek yok onlara dediler. sen yinede yanında götür, her yerde farklı uygulama var zaten.
Aynı hastaneden 5 ay da 2. raporumu aldım her ikisininde oranları emin ol çok farklı. Doktorlar bence çok fazla incelemiyorlar. İnşallah Ankara'da incelemez :)

Yaa incelemez incelemez diyoruzda bunlarında ne zaman inceleyeceği tutar belli olmaz.bir bakmışsın 3-4 yıl sonra inceler o zaman dahada kötü...peki ben kolestrol için değilde(zaten var)tansiyon hapı için ilaç raporu çıkarsam bir faydası olurmu?

tansiyon hastalığı diyoruzya tansıyın hastalıgı için verılen %10 oranında özurlu raporu hangı tansıyon için gecerli. tansıyon çesıtlerı varmıs .. hipertansıyon ; pulmonerhipertansıyon ; primier(esansıyel)hipertansıyon..... kalp kapak hastalıklarına ilaç raporu hangısı verılebılır hangısı verılmelı onu nasıl ıspatlarız....

aort kapağım protez kapakla değiştirildi.yaklaşık iki yıl oldu.daha uzun süredir ameliyat olanların durumlarından bahsetmesini rica ediyorum.

Merhaba,

Bu hafta heyet raporu için kurula gireceğim. Kalp hastalığımın araştırılması için EKG, Eko kardiyografi, Eforlu EKG, vs gibi bazı tetkikler istendi. Yaptırdım lakin eforlu EKG için doktor durumumu riskli görüp bu testin yapılamayacağını belirtti. Hastalığım nedeniyle çabuk yoruluyorum. Sorum şu: Benim durumumdaki bir hasta için yüzde 40'lık bir oran uygun görülür mü?

Teşekkür ederim, kolay gelsin hepimize...

Rapor sonucumu öğrenemedim bu hafta. Merak ediyorum. Bu hususta bilgi sahibi olan biri bana cevap verebilir mi acaba?

öncelikle gecmiş olsun

bende çift kapak amelyatı oldum aort ve mitral kapaklar degıstı %19 vermiş dokor
kardyoloji%. 10+10 yazmış
kalp damar da% 10 yazmış ve balhazart formuluyle hesaplanmış sonuç %19 çıkmış
diğer branşın hastalıkları sağlam gosterılmiş.

burda ilgininç olan aynı hastalıgımı kardıyolojı tamamını, kalp damarda belırtmiş bu yuzden iki hastalıgım var oldugundan balhazart formluyle hesaplanmış. kardıyolojı kalp damarada gondermıstı beni zaten. yanlız kardıyoloji: bulunan hastalık bılgılerıne aortkapak+mitral kapak+pulmonerhipertansıyon 1' trikuspıt yetmezlıgı, min aort y. falan yazmış.
bu durumda bu sonuclarda bu yuzden hata oldugunu dusunuyorum sizce.

arkadaşım senin rapor durumunda bir başka sıkıntı var tek kapak ameliyatı icin %30 veriyorlar senin ki 2 kapak hemde 3 gun önce yuzdeleri doktorda gördüm.tekrar ısrarla araştır bence doktorlar kısayoldan kacmışlar.eger kapagın metalse yetmezlik min de olsa ileride artmasıyla bozulma rıski var bunu dıkkate almak durumundalar

Mrb arkadaşlar.

öncelikle herkese geçmiş olsun. Aynı ameliyatı bende geçirdim 2001 de aort kapat alt ve üst metal kapak takıldı. Yaşım şuan 24 ve 2 sene önce işkur a başvurdum sevk alıp gittim hastaneye bir takım muaneden sonra doktorun bana dediği sen bu kalple rapor felan alamassın sevinsem mi üzülsem mi bilemedim :)

bana verilen rapor oranı %10 dur üzerinden 2 sene geçti ve bu rapora inanın çok ihtiyacım var .Ne şekilde bu raporu alabilirim ne demem gerekir ne şekilde şikayet belirtmeliyim veya önceden gidip bi takım rahatsızlıklar velirtim ilaç almalı mıyım

hiç bi şey bilmiyorum bu konuda ve inanın hiç bir şikayetim yok şükür :) ama o rapora ihtiyacım çok şimdiden ilginize teşekkürler yardımlarınız için çok sağolun..

Müslüm, bu konunun 8. mesajında sakatlık oranı cetveli'nin ilgili bölümü var. Sana hangi oranda rapor verilir bilemiyorum. Oradaki bölümü incelemen gerek.
Eğer %40 ve üzeri rapor alabileceğine kanaat getirirsen, o zaman:
1- Halen sigortalı çalışıyorsan sakatlık indirimi için defterdarlığa başvur
2- Çalışmıyorsan, en yakın sosyal hizmetler müdürlüğüne gidip, özürlü kimlik kartı almak için başvur.
Böylece ücret ödemeden sağlık raporu alabilirsin.

merhaba yardım lütfen...
bende 2.derece aort yetmezliği var ancak ameliyat olmadım iş gücü kaybı resmi oranlarında %60 gibi diyor ama daha önce bir doktorda ameliyat olmadan %40 üstü rapor alamayacağımı söyledi

1996 temmuz ayından bu yana isteğe bağlıyım ancak iş gücü kaybından yararlanabilirm iyim bilmiyorum

bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler.

deniz, cetvel ne diyorsa odur belirleyici olan. Cetvele göre %40 ve üzeri alabileceğinizi düşünüyorsanız, başvurmaktan çekinmeyin

Not: Bağkur'dan emekli olmayı düşünüyorsanız, bunun şartları aşağıdaki gibidir. Ve, emekliliğe temel olacak raporun kurum sevki ile alınması şarttır. Yani, kendi başvurunuzla hastaneden alacağınız rapor bağkur açısından hiç bir anlam ifade etmez

bagkur.PNG

keşke bişiler anlayabilsem hocam o tablodan ben bilinçsiz bir hastayım üzülerek söylüyorum ki :( genede teşekkürler doktorumla görüşsem yardımcı olur inş..

bülent bey öncelikle cvp için teşekkürler
arkadaşında söylediği gibi bu konularda bilinçsiz olmamızın bitakım sorunlarını yaşıyoruz doktoruma sorduğumda ameliyat sonrası %40 alabilirsin diyor oran tablosuna bakıyorum hastalık teşhissinde veya ameliyat sonrası diyor aort yetmezliği ameliyatlı veya ameliyatsız %55 yazarken doktorlar ya bizi başından savmak için yok diyorlar yada biz okuduğumuzu anlamayacak kadar cahiliz.
ilginiz için teşekkürler...

Üst Alt