Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

AORT kapak ameliyatı oldum. %40 ve üzeri rapor verilir mi?

Cetvelin ilgili bölümünü yazdırın ve yanınıza alın. Düşük oran verecek gibi olurlarsa da duruma itiraz edin.

Bülent bey ilginiz için çok teşekkürler.

bende kroner arter h.tansiyon hastasıyım stent takılı ef 60 raporum 44 ankaradan döndü daha ayrıntılı rapor istemişler onuda çıkardım gene 44 çıktı ankaraya yollandı cevabı bekliyorum

Benim yegende aynı tür hasta ef 45 onun 50 verdiler ona
raporu ef oranı belirliyor yani kalp krizdeki hasar oranı

Merhabalar,

Arkadaşlar, Fallot Tetralojisi Kalp rahatsızıyım. Efor testini uygun görmedi doktorlar. Tahliller, filmler, vs derken %45 özürlü şeklinde rapor verdiler. Raporu Adli Tıp'a götürdüm.

Sorum şu;

Adli Tıp puanı mı düşürür mü?

Şimdiden teşekkür ederim...

Bunu kimse söyleyemez; zira Adli Tıp sahiden de çok çok çelişkili kararlar verebiliyor. Umalım sende sorun yaratmasınlar

Teşekkür ederim Bülent Bey. Adli Tıp fazla düşürmedi puanımı. Raporu hakettim.:) Sıra iş bulmaya geldi...

Merhaba dostum benimde sorunum kalp ile pazartesi günü hasekiden rapor almaya gittim...aort kapak ameliyatı+anevrizma+hipertansiyon+göz--- verilen oran %36 evet anladığım kadarıyla kalp üzerine oran vermiyorlar...yani bu sitede kalp ve tansiyon üzerine yada göz üzerine incelediğim yüzlerce forum yazısında bu rapor oranını tutturanı çok az gördüm yaniyüzde1-2 kişi...onlarada şans diyorum...aslında sorunumuz halen büyük bir sorun ama doktorlar anlamıyor...daha çok palio ve solkolyozlar falan oran alıyor gördüğüm kadarıyla...bu arada bülent abi ben ne yapabilirim rapor konusunda lütfen bir yardımcı olurmusun...çok teşekkür ederim iyi çalışmalar....

Cadi hanım siz nerede heyete girdiniz ve kalpteki sorun nedir....ayrıca detaylı başınızdan geçenleri anlatırsanız(rapor aşamalarında neler yaşadınız)bizede yardımcı olursunuz....teşekkürler....

Ayrıca anladığım sizinki farklı bir şey için uğraşılmış bir rapor yani vergi indirimi için değil öylemi?

Spinal Stroke Sekeli(Aort Koartasyonu+Paraparazi) hastasiyim 2007 yili raporo %40 tek olarak verilmisti.

16.12.2010 raporu Aort Koartasyonu %30 + Paraparazi % 39 olarak verildi. Ayni rahatsizliklardan muzdarip arkadaslarin bilgisine.(Artik ayri ayri veriyolar sonra toplayip baltazar yapiyolar)

Murat77 istersen şimdi git bir dene bakalım ne vericekler gör...umarım vergi indirimin vardır yani o dediğin %50 sadece raporsa yani vergi indirimi değilse işin çok zor...ama zamanında ankaradan onaylanmış bir vergi indirimi ise güzüel..şanlısın...yani şimdi tek kapaktan almak yada tansiyonu koyup yada başka başka şeyler koyup almak çok zor...

Serkan Bey,

Doğuştan Fallot Tetralojisi Kalp Hastası'yım. Rahatsızlığım nedeniyle çabuk yoruluyorum. Kirli kan ile temiz kanım birbirine karışıyormuş. Biraz merdiven çıksam mesela, dinlenme ihtiyacı hissediyorum.

Rapor sürecini özetleyeyim,

Öncelikle İşkur'a gidip rahatsızlığmı anlattım. Rapor almak için neler yapmam gerektiğini sordum. Onlar da beni hastaneye sevk ettiler. (Hastaelerim listesi sitemizde daha önce Bülent Bey tarafından yayınlanmış zaten.) Hastaneye gittim. Sevkim işleme kondu. (Zaten sizi yönlendiriyorlar.) Sonra Kardiyoloji'ye görünmem için randevu verildi. Doktorum gördü, muayene etti. Bazı testler, tetkikler istedi. (EKG, Eforlu EKG, EKO, tahliller.) Bunları yaptırdım ancak hepsi aynı günde gerçekleşmedi. Gün verdiler, sonuçları aldım, vs. Hastaların çokluğuna bağlı olarak çekimlerin ve testlerin gerçekleşme süresi değişir. Neyse, tetkikler yapıldıktan sonra, hepsinin sonucunu Kardiyoloji'de beni muayene eden doktoruma teslim ettim. Tüm sonuçlarım bir dosya halinde kurula girdi. Kurulda doktorlar toplanıp bir oran belirlediler. Bir rapor çıkardılar. Sonra Kardiyoloji'deki doktorum o raporla birlikte dosyamı elime verdi, Adli Tıp'a gitmemi söyledi. Gittim. Adli Tıp'taki doktor bir kağıt çıkarttı bilgisayardan. (Bu kağıtta hastalıklara karşılık gelen oranlar listelenmişti.) O kağıdı Kardiyoloji'deki doktoruma götürmemi söyledi. Götürdüm ve doktorum kurulda belirlenen oranın üzerine kaşe vurdu, imzaladı. O kağıdı tekrar Adli Tıp'a götürdüm. Adli Tıp doktoru da içeri girdi, bir kaç dakika sonra yeni sisteme göre hesapladığı rapor kağıdımı teslim etti bana. Yani en son oranı belirlemiş oldu. O kağıdı da dosyamla birlikte götürüp Kardiyoloji doktoruma verdim. Mutlu son... :))

Uzun anlatmışım, bu kadar karışık değil. :) Tahlilleri yaptırmak biraz zaman aldı sadece. Atıyorum, EKG için 45 gün sonrasına gün verdiler mesela. Bir de araya bayram tatilleri girdi. 5 ay sürdü bu işlemler. Şimdi hastanenin, raporumu İşkur'a göndermesini bekliyorum. Ne kadar sürer belli değil ama duyduğuma göre bir kaç hafta alırmış. Ama tabi, mış mış mış... :confused:

Raporu işe girmek için aldım. Peki, bu rapor aynı zamanda vergi indirimi için de geçerli değil mi? :confused::confused::confused:

Geçmiş olsun hepimize...

Valla bilemiyeceğim ama en doğrusunu buradaki arkadaşlar bilir....anlattığna bakılırsa senin vergi indirimi için ayrıca başvurman lazım diye anlıyorum...bu raporu işe girmek için çıkaramışsın ama anlayamadım bu kadar kasmana ne gerek vardı işkur bu kadar şeyler istiyormu yani adli tıplar falan vs...bu ne iş anlamadım...bir bile anlatsın...sen bunları hangi hastanede yaptın yani adli tıpa gidiyorsun oradan gelen oranı doktor kaşeliyor ben hasekiye gittim hiç böyle şeyler yok....

Hımm...
Bilemeyeceğim arkadaşım. Ancak rapor oranını en son Adli Tıp'ın belirlemesi gerekiyor. Beni ne şekilde yönlendirdilerse öyle yaptım.

seni kim ne şekil yönlendirdi...yani sen bu raporu ne için almaya kalktın...anlatırmısın...yani kafam karıştı...sen vergi indirimi içinmi heyete girdin yoksa iş başvurusu içinmi heyete girdin...bize bir anlatsana....eğer işe giriş içinse benim bildiğim tam teşekküllü bir devlet hastanesinden rapor alınıyor doğru ama adli tıp ne oluyor...onu anlamadım...ama memurluk işleri içinse onu bilemiycem....

yada bu yazdıklarımızı okuyan arkadaşlarada buradan sesleniyorum...bir bilen anlatsın....cadı arkadaşın izlediği yol nedir....nasıl bir yoldur ve ne için gerekli bir yoldur....

Benimde kalp kapağı değişti. Ayrıca aort quarktasyonu ameliyatıda oldum. yüzde 55 raporum var. 32İlhan arkdaşım iş konusunda senin yaşadığın sorunları bende yaşıyorum. Kalp hastası olduğum için kimse beni işe almak istemiyor. Bu yüzdende moralim çok bozuluyor. Bu arada coumadinden burnum kanıyo demişsin. Sanırım coumadinin dozo fazla geliyo ve bu yüzden burnun kanıyo olabilir. Aynı sorunu bende yaşamıştım doktor bana ilacın dozo fazla olduğu için böyle olduğunu söylemişti dozo biraz azaltınca burnumun kanamasıda geçti. Seninde en kısa sürede doktora gitmeni tavsiye ederim.

Serkan Bey,

İşe girme amacıyla rapor almaya kalkıştım. İşkur'a gittim, kamuda veya özel sektörde bizlere ayrılmış kontenjanlardan yararlanabileceğim söylendi. Rapor almam için tam teşekküllü bir hastaneye sevk etti beni. İşlemler bu şekilde başladı. Sevk ediltikten sonra zaten ne yapacağınız size söyleniyor. Hastane her şeyi hallettikten sonra rapor oranının Adli Tıp'ın da onayını alması gerekiyor. Olay bu kadar basit. Adli Tıp da zaten hastane binasında mevcut. Zannediyorum teşekküllü her hastanede Adli Tıp bölümü vardır.

Anladım...biraz geç oldu ama...yine en başında söylediğim gibi siz vergi indirimi almak için başvurmamışsınız...isterseniz daha sonra bir başvurun görün....o aldığınız oran vergi indirimi için başvurduğunuzda kaç olarak veriliyor görün.....yani burada okuduğum tüm arkadaşların sorunları aynı...iş başvuruları veya başka bir şey için verilen oran vergi indirimine gelince yarı yarıya düşüyor...halbuki benim bildiğim hepsinde aynı oran cetveli kullanılıyor...

selamlar hiç sigortası olmayan açık kalp ameliyatı geçirmiş ve halen ilaç kullanan (sürekli ) ve kalpte büyümesi olan birisi rapor alsa nelerden ve hangi haklardan yararlanır bu kişi ev hanımı yardımlarınız için teşekkürler

tamer es;

tam oranı bilmiyorum ama rapor oranına göre 3 ayda bir engelli aylıgı alabilir ve oran yüksek olursa bakıcı olarak bir yakınıda aylık ücret alıyor

slm benim sorunumda senin gibi tek kapaktan seneye benimde 5.ayda doluyor problem çıkaracaklarmı bakalım emekli olursan yazarmısın.

sakatlık oranı cetveli Aralık 2010'da güncellendi. Bu bilgi gözden kaçmasın....

kardiyovaskuler_sistem_00.png

kardiyovaskuler_sistem_01.png

kardiyovaskuler_sistem_02.png

kardiyovaskuler_sistem_03.png

kardiyovaskuler_sistem_04.png

kardiyovaskuler_sistem_05.png

kardiyovaskuler_sistem_06.png

Genel olarak forumu birkaç haftadır takip ediyorum.Rapor için başvuru yapmama değer mi diye düşünüyorum ama bir fikir edineyim dedim.

2-3 derece aort yetmezliğim , kalpte 2mm büyüme , belde 2 3 tane diskte fıtık var.Annemde yüksek tansiyon gizli şeker ve kolesterol var.Doktorum tansiyon için muhtemelen sende de vardır dedi.Ağır işlerde çalışamıyoruz,hepimizin malumu olduğu üzere kalp problemi olduğu için özel sektörde geri adım atıyor zaten bunun için işkura müracaat ettim internet üzerinden bakalım ne cevap gelicek.İşi bilen arkadaşlardan fikir almak istiyorum acaba başvuru yapsam mı ?

Oturan Boğa bir konu içinde yazmıştı " Forumu bir kerelik değil daha sonra da gelişen olaylara göre bilgi paylaşımı yapalım" benim de ricamdır paylaşım yapılarak diğer arkadaşlarında bilgilenmesini sağlarsak sevinirim.

kalpte EF değerleri önemli diye biliyorum EF değerleriniz kaç acaba?

Capsi eko değerlerinden 1 tanesinde 62 yazıyor 1 tanesinde 65 yazıyor. Bilgi verebilecek arkadaşlar varsa sevinirim.

21 yaşındayım 2 yıl önce aort yetmezliği tarafından aort protez takıldı ve işe giremiyorum bana ne kadar rapor verirler engelli maaşı alabilirmiyim bana yardımcı olursanız sevinirim

abi birşey dicem benimde kalp kapağı m değişicek metal kapağın herhangi bir sıkıntısı varmı eskiye göre dahamı iyisin beni bilgilendirirsen sevinirim. Birde herhangi çarpıntı VS oluyormu sorunsuz çalışıyor dimi.

Herhangi bir sıkıntı çekiyormusun kapaktan dolayı.

cembacem

Verirler bende aynı şekilde oldum aort damara stent takıldı ve %43 ondan aldım %10 da hiper tansiyon. Ama raporu alacağın araştırma hastanesine özellikle dikkat et hastaneden hastaneye oranlar değişiyor ama kesin ve net söyliyeyim %40 İn üzerinde alırsın

Üst Alt