Serkan Bey,
Doğuştan Fallot Tetralojisi Kalp Hastası'yım. Rahatsızlığım nedeniyle çabuk yoruluyorum. Kirli kan ile temiz kanım birbirine karışıyormuş. Biraz merdiven çıksam mesela, dinlenme ihtiyacı hissediyorum.
Rapor sürecini özetleyeyim,
Öncelikle İşkur'a gidip rahatsızlığmı anlattım. Rapor almak için neler yapmam gerektiğini sordum. Onlar da beni hastaneye sevk ettiler. (Hastaelerim listesi sitemizde daha önce Bülent Bey tarafından yayınlanmış zaten.) Hastaneye gittim. Sevkim işleme kondu. (Zaten sizi yönlendiriyorlar.) Sonra Kardiyoloji'ye görünmem için randevu verildi. Doktorum gördü, muayene etti. Bazı testler, tetkikler istedi. (EKG, Eforlu EKG, EKO, tahliller.) Bunları yaptırdım ancak hepsi aynı günde gerçekleşmedi. Gün verdiler, sonuçları aldım, vs. Hastaların çokluğuna bağlı olarak çekimlerin ve testlerin gerçekleşme süresi değişir. Neyse, tetkikler yapıldıktan sonra, hepsinin sonucunu Kardiyoloji'de beni muayene eden doktoruma teslim ettim. Tüm sonuçlarım bir dosya halinde kurula girdi. Kurulda doktorlar toplanıp bir oran belirlediler. Bir rapor çıkardılar. Sonra Kardiyoloji'deki doktorum o raporla birlikte dosyamı elime verdi, Adli Tıp'a gitmemi söyledi. Gittim. Adli Tıp'taki doktor bir kağıt çıkarttı bilgisayardan. (Bu kağıtta hastalıklara karşılık gelen oranlar listelenmişti.) O kağıdı Kardiyoloji'deki doktoruma götürmemi söyledi. Götürdüm ve doktorum kurulda belirlenen oranın üzerine kaşe vurdu, imzaladı. O kağıdı tekrar Adli Tıp'a götürdüm. Adli Tıp doktoru da içeri girdi, bir kaç dakika sonra yeni sisteme göre hesapladığı rapor kağıdımı teslim etti bana. Yani en son oranı belirlemiş oldu. O kağıdı da dosyamla birlikte götürüp Kardiyoloji doktoruma verdim. Mutlu son...
)
Uzun anlatmışım, bu kadar karışık değil.
Tahlilleri yaptırmak biraz zaman aldı sadece. Atıyorum, EKG için 45 gün sonrasına gün verdiler mesela. Bir de araya bayram tatilleri girdi. 5 ay sürdü bu işlemler. Şimdi hastanenin, raporumu İşkur'a göndermesini bekliyorum. Ne kadar sürer belli değil ama duyduğuma göre bir kaç hafta alırmış. Ama tabi, mış mış mış...
Raporu işe girmek için aldım. Peki, bu rapor aynı zamanda vergi indirimi için de geçerli değil mi?
Geçmiş olsun hepimize...