Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aort yetmezlik için yüzde kaç oranında rapor veriliyor?

trabzon52

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
S.a benim rahatsizligim aort yetmezligi ve ozur oranim kac olur bunu ogrenmek istiyorum.3.derece aort kapagi yetmezligim var.

trabzon52;

EKO'da EF% nekadar?

Eko:ao:25mmla;31mm.lvidd:52mmivsd;8mmlvef;%60.3derece yetmezlik

Yönetmeliği devamlı değiştiriyorlar, islam ocak 2014 beyanatında yönetmelik üzerinde çalışma yaptıklarını % leri değiştiriceklerini söylüyordu. Resmi gazeteyi takib edip yeni değiştirilen yönetmelikten bakın. Geçmiş olsun bu ülkede engelli olmak zor 99 kere yönetmelik değiştirirler hepimize allah kolaylık versin.

Doktorlar % verme yetkisine sahip değil zaten sadece teşhis koyma yetkileri var onlarda yönetmelikten bakıp rapora yazarlar.

bir kalp hastası olarak yorumum % 30 alırsınız tek başına aort yetmezliğinden ef değeriniz oldukça iyi zaten

Klas 2 hastalar 30 Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlar ve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofi varlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50).

Kardiyomegali rahatsızlığı bahsettiğiniz onunla alakalı gerekli teshis ve tedavi yapıldımı bulgular neler zaten tek başına hastalık olarak görülmüyor kalpteki diğer rahatsızlıkların habercisi gibi birseydir kalp büyümesi ( gerçekte kalp büyümüyor kalp boşluğunun hacminin artması manasına geliyor) öncelikle geçmiş olsun bir kardiyoloji uzmanı ile görüşün size söyler zaten oranı tansiyon filan varsa % 10 da ondan alma sansınız var

Aort koarktasyon ameliyatı geçirdim, aort yetmezlik, mitral yetmezlik, yüksek tansiyon %51 .

3.derece yetmezlik var suan icin sikintim yok kac derecede ameliyat olurum ve ameliyat olmam gerekcekmi.

arkadaşlar askeri hastaneden almış olduğum raporda aort anevrizması 43 mm aort çapı 41 mm çıktı ondan dolayı astsubaylıktan elendim askerlikte yapamazmışım..bana bunu anlatabilecek arkadaşlar varsa sevinirim ve bu durumun engelli yuzdeliği ne çıkar artı bide enklem romatizması var

arkadaşım öncelikle bunu sana burdan söyleyemeyiz dediğin değerler elbette önemli ama eko sonuçların ve ef değerin önemli burda ancak bunları yazarsan cvp verilebilir ayrıca askeri hastaneyle normal kamu hastanelerinin görüşleri farklı çıkıyor yani verilen engel oranı farklı çıkabiliyor bu bakımdan en kısa zaman da bir hastaneye sevk al ve git raporunu al

hocam verilen raporda sadece bunlar yazıyordu :aort anevrizması 43 mm aort çapı 41 mm

kardeşim benim sana demek istediğimde bu işte sende aort yetersizliği var ama ef değerin kaç sana ona göre oran verilir bunun içinde bir kamu hastanesinden rapor alman gerekir
KALP HASTALIKLARI
A. Kapak hastalıkları
Klas l hastalar 10
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre hafif düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50) ve ventriküler dilatasyona ait bulguların olmaması
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre orta düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 2 semptomlar ve kalpte laboratuar testleri ile (EKG, ekokardiyografi vb.) ortaya konmuş dilatasyon/hipertrofi varlığna rağmen sistolik fonksiyonların normal olması (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50).
Klas 3 hastalar 50
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş sol ventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma (mitral yetersizliği hastalarında EF %30-%60, aort yetersizliğinde %30-%55, diğer durumlarda %30-%50).
Klas 4 hastalar 100
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile opere edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 4 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş ciddi ventrikül fonksiyon (EF<%30).

anladım hocam en yakın zamanda hastaneye başvuracağım sonuçları burda paylaşırım inşAllah

bekleriz en kısa zamanda geri dönüş yaparsınız

En fazla % 30 alırsın tansiyondanda eğer ilaç kullanıyorsan 10 puanda ondan gelir

Bu arada EF değeri Ejeksyon Fraksyonu demektir yani kalp duvarının kan pompalayabilmme oranıdır. Sağlıklı bireylerde bu değer için % 60 ve üstü normal kabul edilir.

doktora sordum sana birşey çıkmaz dedi

haftaya anjiyografi çek dedi ona göre beni ameliyat edebilir.ağır iş yasak askerlikten muaf Allah sonumuzu hayır etsin inşAllah

geçmiş olsun dediğim gibi fazla bi oran vermezler sana enfazla sanırım 30

rapor sonuc İSKEMİK KALP HASTALIĞI CABG Lİ +HİPERLİPİDEMİ+HİPERTANSİYON EK BÖLÜM SOL VENTRİKÜL SEGMENTER KASILMA KUSURU+HAFİF MİTRAL YETERSİZLİK EF %45 bu sonuca yüzde kac cıkar hocam

Kalp Yetmezliği EF %45 50 Puan Yapar
Hipertansiyon 10 Puan yapar

Bu ikisi 55 puan yapar

evet Eyüp doğru demiş net 55 alırsın eğer sol ventrikül hipertrofisi + ise tansiyondan 20 de alabilirsin

merhaba arkadaşlar benimde aort kapak yetersizligi ve biküspit var ayrıca hafif dereceli egzantrik efor %60 sizce rapor ne olur

EF çok önemli kardesım klbın yüz<de kaç çalışıyor bunu paylasırsan yardımcı olabılırım

EF KAÇ?

sewell07

iyide değerlerini yazmadan cvp veremeyiz aort hangi derecede yetersiz
ve ef değeriniz nedir

ıvsd 8mm lvpwd 8mm lvidd 52mm lad 32mm aod 26mm
lvef%60 aort kapak yetmezligi bikuspit yapıda hafif dereceli
egzantrik aort yetmezligi yazıyor ef %60

alacağınız oran sizin dediğinize göre % 10 görünüyor

Üst Alt