Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araba alırsam evde bakım maaşı kesilir mi?

@yalniz06

Maalesef devlet kurumları her şehire göre kafasına göre hareket ediyor. Ben araba alırken rapor konusunda çok zorluk çekmeme rağmen başka şehirlerde aynı rapor ile millet çatır çatır aracını alıyordu. Her neyse @Kalem 'in dediği bazı şeyler doğru. Bana denk gelenler size denk gelmeyebilir. Siz bana bakmayın dikkatli olun.

ötvsiz araba alınırsa bakım parası iptal olur mu?

var mı bilgisi olan? araba alırsak bakım aylığı kesilir mi?

Alacagin arabaya bağlı ÖTV siz rakamın 120de 1i hane gelirine ekleyin. Eve giren geliri kişi başına bolun toplamda asgari ücretin 3te 2sini geçerse maaşınız kesilir incelemeye girdiğinizde

bir de nerede yazıyor 120 de 1 meselesi? mevzuat atabilir misiniz?

Daha bilgili olan birisi de yazabilir ama benim bildiğim bakım maaşı da aynı kriterlere göre veriliyor onda da aynı düzen mevcut

Arkadaşım sana en doru cevabı verecek olan bulunduğun sosyal hizmetler sana bakım maaşı bağlayan kurum ben o şekilde danışıp aldım kesilmedi onlar sana bi fiyat belirlicekler nasıl ve ne şekilde alacağın konusunda onlardan habersiz alırsan vede fiyat yüksekse gözünün yaşına bakmazlar aracı aldığın günden sonra ödediği tüm maaşlar faiziyle geri alırlar.

[FONT=sans-serif]kardeş benim bir tanıdık vardı çocuguna bakım parası ve ayretten 3 ayda bir 2022 maaş da alıyordu çocugunun raporuyla hyundai accent sıfır araba aldı 5 yıl önce yanılmıyorsam 40 bin tl vermişlerdi ötv mtv yararlandı ve bakım parası 2022 maaş hiç biri iptal olmadı yıllarca kullandılar araç rayiç bedeli yüksek olursa kesilir diye biliyorum[/FONT]

Arkadaşlar konunun açılalı bayağı olmuş benimde engelli oğlum vargeçen gün sosyal hizmetlere gittim üzerine rapor çıkartıp sıfır araç alsam maaş kesilirmi diye sordum oda bana alacağın aracın ötv düşmüş hali 80000 i geçmezse birşey olmaz dedi işinize yarar diye yazdım Rabbim tüm hastalara şifa versin inşallah

konuyu tekrar hortlatayım.Biz 2015 model mercedes araç aldık.100%100 engelli yakınımız adına.Ötv indirimli 120 bin ödedik. Sosyal hizmetlere bildirmedik onlarda aracı aldığımızı öğrenmiş ve engelli aylığını kesmişler. Şimdi esas konu bundan sonra başlıyor.Biz itiraz ettik engellinin aracı almadığını bizim aldığımızı sonuçta böyle bir hak verilmiş neden faydalanılmasın,faydalanılırsa neden aylık kesilsin diye baskı yaptık.Sıkı durun hayret bir olay gerçekleşti ve yakınımıza hem engelliaylığı ve evde bakım maaşı bağlandı.Bu nasılmı oldu ? aracı aldığımıza dair banka dekontlarını kuruma sunduk tamamı bizim adımıza olduğundan engelli adına bir kuruş çıkmadığı anlaşıldığından haklar geri verildi.Bu olay 2015 yılında gerçekleşti şimdi yeniden araç almayı planlıyoruz.

cenk2424
engelli adına alındık kerri parayı verenın önemı yok engellıden çıkmıs gibi işlem ederler.kaldıkı hak engellı için verilmiş akrabaları için alınsın dıe değil fakat engellı adına alınıp aracı baskalarının kullnadıgı engellının aracı görmedıg durmlar bile var.

gelek konuya 2015 te olmus olay o zamanlar bişi olmuodu ama artık şimdi engelli adına araç alınınca 2022 kesılıo.sitede örnekelrı var yazmıs üyeler.araçları varken maası baglanmıs 5 yıl dolunca eskıyı satıp yenı model alınca (bu olay daha yenı yazın oluo) 2022 ler kesılmıs.o kadar ugrasmasına ragmen yenıden baglanmamıs ve halende baglatmak ıcın ugrasıo her seferınde red cevabı alıomus. o yüzden yenı araç alacak oldugnuzda vakfa danısn maastan olmayın

Engeli adına hane dışından bir yakını kendi aracını satıp ötvsiz araç aldığında bakım aylığı kesilirmi

Bu soru benimde kafama takılıyor. Evde bakım maaşımız yeni bağlandı %97 süresiz tam bağımlı raporum mevcut.
Babamın sadece emekli maaşı mevcut. Bende malulen emeklilik için başvurunda bulundum.Asgari ücrete iyi zam gelcek bu kesin.Gelir kriterlerim uyarsa eğer benim adıma değilde babam adına bankadan kredi kullanarak araba almaya niyet edersek. EBM kesilirmi ? Evde 2 kişiyiz babam ve ben. Alabilceğimiz araba değeri en fazla 140 bin tl.
-mka

deasn12
kredı ya da yardım adı ne olursa olsun eve giren gelire bakıolar ve o kredıde gelır görünür bankadan gelmış olmasına bakmazlar.kredıyı yek seferde alacagınız için hesaplamayı nasıl yapıolar unuttum.
size tavsiye hayati önemı yok ise aracın. kredi içine gırmeyın hem pıyaslar kaypak hemde o kredı haram .helalınıze haram katmayın derım.tercih sizin
not: yenı uygulama ile 2022 de araç alınınca maaş kesılıo.ebmde bu uygulama varmı bılmıom kuruma sormanız en güzelı olur

ben yazlıkdakı evi kiraya verdim kişi başı geçmiyor hatta 4 bin tl fark var bildirmesem ceza gelirmi

Bakım Maaşı

Merhabalar
Kardeşim Ağır engelli Annem ve babamla beraber yaşıyor.
Eve giren maaş toplamı 8000tl
Kardeşimin üzerine ben ötv muafiyetli araç aldım parasını ben verdim ben ayrı yaşıyorum.
Bakım maaşı için hesaplama nasıl olur.
Teşekkürler.

Eve giren gelir toplamı 8000 TL ise

2835 x 3 : 8505 TL evde bakım ücreti kesilmez.

Ek olarak kardeşinizin üzerine araba aldınız ise bu sosyal hizmetler tarafından denetlenerek maaş kesilebilir. Eve giren gelirede bakılıyor bazen. 8000 TL olması ve araba alınması biraz sıkıntı olabilir.. En sağlamı sizinde ikametgahınızı babanızın evine kardeşinizin yanına aldırmaktadır.

rambo4

Annem emekli babam emekli yine de bakım maaşı annem için alınabilir mi.?
Alınan aracın 120 de 1 i haneye gelir yazılıyor mu.?

Kesilmez görünüyor ama siz işi garantiye alın sosyal hizmetleri arayıp sorun ne şekilde alacağınızı anlatın ve konuşmayı kaydedin sonra sorun çıkarırlarsa itiraz edersiniz. bizde sormuştuk 1 ev 1 araba alma hakkınız var demişlerdi. Alamadık ama:( makul fiyatlı olursa sorun olmaz bide gelir kriterini aşmamak şartıyla benim bildiğim de 120 de 1 i yıllık gelir olarak hesaba katılıyor.

rambo4
araç sizde kalıosa ve engellı için kullanıılmıosa yapılacak bir şikeyet yada yapılan normal kontrollerde bu durum ortaya çıkarsa sıkıntı olur
ebmde araç gelir getirmyorsa gelır hesabına dahil edilmıo.ama dediğim gbi bu hak engellının işi kolaylaşsın hastaneye götürlüp getirilmesi vs vs gibi işlr için tanınan bır hak

anne ya da babanız kardeşiniz için bakıcı görünüp ebm alabilir

.mka

merhabalar, annem ve anneannem yalnız yasıyor, anneannem yuzde 97 engelli süresiz raporu var, annemin 2500 tl emekli maaşı mevcut, anneannemin 1340 lira yaslılık maası yattı subat ayında, ayrıca 246.000 TL ye annem ve annemden nakit cıkmadan ablamın parasıyla alınmıs ötv li araç var. bu kosullarda annem eve bakım maası alabilir mi? teşekkürler

yyucel
2500 + 1340 : 3840
başka herhangi bir gelirleri varmı .tüm gelırlerı topla 2 ye böl çıkan sonuç 2835 dn az ise gelir tutar ama en önemlı olanı rapor .rapor yoksa maaş baglanmaz ve o rapordada TAM BAĞIMLI yazması gerekıo yoksa ebm baglanmaz.ilk şart tam bagımlı rapor. rapor varsa gelir tutuo annenız anneannenıze bakıcı olur ve bakıcı o göründüğü içinde ebm onun adına yatar

valla demezlermi araba alacak para var ne diye evde bakım parası alıyorsunuz diye ?? yani demekki geliriniz var durumunuz iyi diye düşünmesinler ??

dikkat edin ne olacağı belli olmaz

.mka

diğer foruımda da cevapladım ama tam bagımlı alzheihmer demans yuzde 97, acaba anneannemin hakkıyla alınan araç ötv limitini etkiler mi kafamızdaki tek soru bu

Tnsk
Asgari ücret net 4253 TL
Evde bakım gelir hesaplaması Asgari ücret 3/2 = 2835 TL

Hızlı yanıtınız için çok teşekkür ederim. Bildiğim kadarıyla aracın alındığı zamanki fiyatı 120'ye bölünüp aylık gelire ekleniyor.

Yani aracı 240.000 TL'ye aldığımızı farz edersek, bizim evimize ayda artı 2.000 TL geliyormuş gibi hesaplanıyor. Eve giren diğer gelirle toplanıp belli bir miktarı geçerse evde bakım ücreti kesiliyor diye biliyorum. Bu hesap doğru mudur? Ayrıca bu gelire evde bakım aylığını da ekliyor muyuz yoksa o hariç mi hesaplıyoruz acaba?

Üst Alt