Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alım süresi 10 yıla çıkartıldı ve menşei kısıtlaması getirildi

şimdi kasım ayında bitmişti aracımın 5 yıllık süre her hangi bir aksilik olmasa kasım 15te alsaydım peki yasa 26 aralıkta alsaydım geri ötv mi isteyecekti devlet benden şimdi satamadım diye önceki hakkım varken yasa çıkınc eski olan hakkım nasıl silinir

@OturanBoğa,

Ayrı bir öneri sayfası acmanız cok iyi olmuş.

Özellikle engelli hukukçu arkadaşlar yada destek olmak isteyen forumdaki hukukcular ilgili öneriye katkı sunabilirlerse cok faydası olabilir. Engelli arkadaşlardan, hukuk bilgisi, mevzuat bilgisi olan arkadaşlar lütfen bu sayfadaki önerilere kakılarinı esirgemesin. En azindan işyerinizde hukuçu varsa onlardan destek isteyerek, kakılarınizı açiĺan yeni başlıkta iletin lütfen. Somut bir yasa önerisi için taslak oluşabilsin.
Burada konuşulan tüm konuların çözüm anahtarı bu başlığa sunulacak katkılar gibi görünüyor.

@Klavyetor,
Gün geçmiyor ki yalan dolan haberler paylaşılmasın bu ve buna benzer formlar da gezen paylaşılan bilgiler insanların beynini yakıyor....

Niye biliyor musun? Ortopedik rahatsızlıklarda orana gerek yok araç kullanırken tertibata gerekli ise araca ne gibi tertibat takılması gerekir ve ehliyette ona uygun kriter aparat kodları yer almaktadır. Ortopedi dışında zaten aynıydı yeni haber gibi paylaşıp duruyorlar...

@turan1977, 2025 öncesi alanları etkilemez demişsiniz ama her yer bangır bangır bağırıyor. Bugüne kadar alınan bütün araçlar için geçerli beş yıl sonra satabilirsiniz ancak on yılda araba alabilirsiniz deniyor.

@OturanBoğa,

aynen artık sızlanmanın manası yok bunu yapanlarda vijdan armaya gerek yok seçim zamanı gerekeni yapıp önümüze bakacaz bukadar basit bu hükümetten engelliler adına faydalı bişe kimsede beklemesin yasa çıkıyor anlamsız ne olduğu belirsiz saçmasapan maddeler.

Tamamen kaldırın bu işi uğraşmayın bu kadar rahatlasın. Dar gelirli olan ötvsizde alamaz zaten. Çalışan özellikle kamuda olan engelliler için ötv işi tamamen bitmiş demektir bu yasa çıkarsa.

@ipkins,

dava açmaktan başka çaren kalmamış ANAYASA MAHKEMESİ inşallah olumlu bir karar verir, en azından ortopedik engelliler bu kanundan muaf tutulmalı, vasi kararları ile bu ötv muaf araç alımını istismar eden çok insanlar var, biz ORTOPEDİK ENGELLİLER de onların yüzünden mağdur duruma düştük, suistimal edenleri Allah bin beter etsin.Nokta.

"Gelir İdaresi Başkanlığı 10 yıl süreyi başlatmış. Aracını satanlar, yeni araç sipariş edenlerin hepsi ortada kaldı.‼️Ekranda daha önce ÖTV’den yararlanıldığını tekrar yararlanılması için tescil tarihi itibariyle 10 yıl geçmesi gerektiği belirtiliyor.❌" X den alıntıdır

Düzenleme revize edilecek diye öngörüyorum; inşallah yanılmam. STK bazında etkisiz bir zümre olarak alternatif kabilinde aslında bu site menşeli bir oluşum için adım atılamaz mı?

@OturanBoğa ?

Avrıpa menşeili araçları satan Distribütörler araç satışlarındaki düşüşün bayii ağları ile servisleri kapanma noktasına getirebileceğini anlatmaları halinde yeni bir düzenleme yapılır diye düşünüyorum.

Sakin olun arkadaşlar 😇
Süreç beklediğimiz gibi ilerliyor.

Yasal duzenlemeyi yaptiran Maliye Bakanlığı, hâliyle Vergi daireleri de bu karara uyarak,27 Aralik 2024 öncesini de kapsayacak şekilde uygulamaya geçecekti.

Şimdi yapılacak yol belli,Vergi Dairesinden alinacak olumsuz karari dava etmek.

Haziran 2024'de araç almamış olsam şimdi davayi ilk ben açardım 😊

Ülke yakın zaman da seçime gidecek arkadaşlar bu çok net. Engelli. emekli ve asgari ücretli bugün tek çatı altında parti kursa tek başına iktidar olur. Bu ülkenin ekonomisini bu üç grup bu hale getirmedi bunun sorumlusu AKP ve MHP ya yandaşları oldu. O zaman millet olarak AKP ve MHP yandaşları ile silkelemek boynumuzun borcu olsun. Bir gram ya sadece bir gram vatandaş hayrına bir işleri olmadı ama yalan yanlış bilgiler ve yandaş medya ile milletin oyunu almaya devam ettiler. Artık milletin bunları silkeleme zamanı çoktan geldi.

Buda yeni bir haber

Üst Alt