Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alımında Evde Bakım Aylığı Kesilmiyor...

Evet Kalem Hanım ilk tebliğde geçiyor.
ikinci tebliğleri 2828 kanunun ek 7. maddesi üzerinden, cevap verildi.
Bu arada BİMER üzerinden yazdığımız yazıya da bir ay sonra cevap geldi. Cevap şöyle:
''Bakıma Muhtaç Engellilerin Tespiti ve Bakım Hizmeti Esasların Belirlenmesine İlişkin Yönetmeliğin 2. Maddesi-(1) bendine göre, her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirleri toplamı esas alınmak suretiyle; kendikerine ait veya bakmakla yükümlü olduğu birey sayısına göre kendilerine düşen ortalama aylık gelir tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3 'ünden az olan bakıma muhtaç engellileri kapsar'' şartı karşılamadığınızdan dosyanın hakkında yenidan inceleme yapılamamktadır.

Sonuç itibari ile ben ısrarla gelir artışı olmadığını idda ediyorken onlarda ısrarla buna cevap vermekten kaçarak alakasız olarak ya Kanun maddesini yada yönetmelik maddesini temcit pilavı gibi önüme sürüyorlar.

Genel Müdürü durumu cevaplayamazken,
Daire başkanı; aslında mevzuatımızda çok boşluk var düzeltilmesi lazım derken,
Memur; mevzuattan bahsederken kem küm ediyorsa.
Mahkeme Kapısını çalarız ve
Adalet var ise görürüz.

BİMER aracılıgıyla size gelen cevapta da yine aynı hata yapılmış. 2828 sayılı sosyal hizmetler kanunu ek 7. maddesine ters Yönetmelik hükümlerine atıf yapılmış. Kanun'la çelişen yönetmelik hükümlerinin boyle resmi kurumlarca sorumsuzca tebligatta dile getirilmesi sorunlara nasıl yaklaştıklarının da göstergesidir. yasalara karşı ciddiyetsizliklerinin göstergesi.

bu arada aylıgınız kesildikten sonra başvurdunuz. başvurunuz reddedildi.
red gerekçeleri yazılı olarak sadece bana ilettiğiniz mesaj mıydı? red gerekçesinde başka bir şey yazmıyor muydu? yoksa yine aptalca şu 12 ay dolmadı meselesini mi dillendirdiler?

Kalem
ayrıca ikinci paragrafıda sizinle paylaşayım,
''22.12.2015 tarihinde yapılan denetimde aile bireylerinin ekonomik gelirler toplamının kişi başına düşen asgari ücretin 2/3 oranını geçmiş olduğu tespit edilmiş 22.12.2015 den itibaren hesabınıza yapılan toplamda 606,35.-TL yersiz ödeme borç olarak çıkarılmıştır.''
12 ay meselesi çark etmiş olabilir ancak, mahkemeye deliller arasında sundum.

Kalem
Tarafımıza tebliğ edilen toplam 5 yazı, bizim yazdığımız 4 dilekçe ve 1 Bimer yazısı mevcut. Konuya dahil edilen 1 Görüş yazısı. Bunları delil olarak sundum.
Sonucu bir ay içinde netleşir diye düşünüyorum. Hayırlısı olsun.

asaltekin
o 12 ay meselesini delil olarak sunman çok iyi olmuş. tüm yazışmaları sunman da tabi.
aylık kesildikten sonra tekrar başvurdugunu ve şartlarının uygun olmasına ragmen aylık başvuru talebinin reddedildiğini de belgeleyerek sunmuşsundur inşallah. bu kısmı çok önemli. çünkü aylık kesildikten sonraki başvurunu da reddetmeleri onları mahkeme önünde savunmasız bırakacaktır.
ta başından beri bilinçli bir şekilde sorunun takipçisi oldun. kazanacaksın inşallah mahkemeyi.

Asaltekin hocam davayı her türlü kazanırsınız. VE hakettiğiniz tarihten itibaren maaş bağlanır. Şimdi Gelir tabiri kanunda ve Yönetmelikte açık değil, Kaldı ki VUK ve Gelir V. Kanununa atıf yaparak "Gelir" tanımından hareket edersek zaten baştan İl Müdürlüğünün savunması çürütülüyor.İkinci olarak sosyal devlet ilkesi gereği Yargıtay bu tür davalarda Engelli lehine karar veriyor.
Konu hakkında irtibatlaşalım, isterseniz mahkeme kararları gönderebilirim, Saygılar.

TKFK
Merhaba Tuncay Bey,
İl müdürlüğünün ve bağlı bulunan ilçe müdürlüklerinin yazdıkları metinlerle aldıkları kararları artık normal karşılıyorum. Atalarımız ''balık baştan kokar'' atasözünü okadar güzel söylemişler ki, bu tabir Ankara Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğüne cuk oturmuş. Engelli ve Yardımlar Daire Başkanlığını da bundan mahrum etmemek gerek; bu kurumun uzmanı olan bir daire başkanı alınan kararın haksızlığını görmesine rağmen, halen bu yanlıştır bunu düzeltmek gerek demekten aciz bir şekilde '' evet yönetmeliğimizde ve mevzuatımızda eksiklik var 6 ay da yeni mevzuat çıkar demişlerdi ama 1.5 sene oldu çıkmadı'' diyerek sizinle dalga geçiyorsa ve siz mecburen mahkemeye gidiyorsanız emin olun balığın başı değil tüm bedeni çürümüş durumdadır.
Elinizde mevcut mahkeme kararları var ise paylaşma fırsatı bulursanız sevinirim. e-mailim asaltekin@hotmail.com dır.
Saygılarımla

Merhaba asaltekin çok saçma bir uygulama olmuş sizinki. İnşallah en kısa sürede davayı kazanırsınız.

Benim durum sizden biraz farklı ben arabayı şu an alacağım babam adına henüz aylık için başvuru yapmadık. Altı ay içinde başvuru yapacağız ötv li aracınız varmış sizin diye aylık bağlamama gibi lüksleri yok diye düşünüyorum.

Ayrıca bilgi olarak bugün Ankara aile sosyal bak aradım hem onlar hem de Sincan heyeti araba almanız maaşı etkilemez dediler telefonda
Umarım öyledir

[FONT=sans-serif]@[/FONT]fatih0686
[FONT=sans-serif]Anladığım kadarıyla şu an zaten bakım aylığı almıyorsunuz, siz evlenip haneden ayrıldığınızda bakım aylığı için gelir kriterinizin o zaman uygun olacağını belirtiyorsunuz.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bu durumda alacağınız araç ilerde yapacağınız başvuruyu hiç bir şekilde etkilemez.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Bakım aylığı alıyorken beyan ettiğiniz gelirle çelişen bir fiyatla araç almış olsanız soruşturularak gerekli yaptırım uygulanabilir ama siz aracı zaten bakım aylığı bağlanmadan önce alacaksınız.[/FONT]

Ufuk Beye katılıyorum, araç alındıktan sonra aracın varlığı ile pek fazla ilgilenmiyorlar. Aylık bağlı iken alınan araç sorun çıkartıyor.

TKFK
elinizde konu ile ilgili mahkeme kararları oldugunu söylemişsiniz. rica etsem o mahkeme kararlarını gönderir misiniz?
göndereceğiniz zaman söyleyin, mail adresimi yazarım size.

Melek Hanım yarın gönderirim, özelden atın mail adresinizi.Saygılar...

TKFK
çok teşekkür ederim:) hemen özel mesajdan mailimi yazıyorum.

Melek hanım, evvela selamlarımı iletirim, benim merat ettiğim bir durumum var, Şu an kullandığım araç 2011 yılından bu yana babamın adına tescilli, şimdi ben bu aracı babamdan devir alsam (Ücret ödemeden) bunun puresödürü nasıl olacak? Evde bakımın kesilmemesi için, Aile ve sosyal polt. bakanlığına nasıl bir bildirimde bulunacağım? Bu arada sadece 1240 TL. emekli maaşım var, başka gelirimiz yok, Ben eşim ve iki çocuğumla 4 kişilik bir aileyiz. Saygılarımla

Merhaba Kalem Hanım, Nasılsınız?
Uzun zaman oldu biliyorum, bizim mahkeme halen devam ediyor, sonuçlanmadı. Avukat 45 güne netice alırız diyor. Konuyu ve durumu güncel tutmak istedim.

Saygılarımla

asaltekin teşekkür ederim iyiyim:) ev internetim baglanmadığı için ben de bayadır girememiştim siteye. şükür internetim geldi.
geri dönüş için teşekkürler. inşallah olumlu sonuçlanır. güzel haberler bekliyorum inşallah.

Asaltekin...dostum şu an araç almak üzereyiz...kurum nasıl alacağınıza değil miktarına bakarız diyor.30-----40 bini geçmeyin dedi komisyon üyesi fiyatlar yüksek 60----70 bin makul görülebilir dedi. kesin bişey söylemedi...kararsız kaldık mahkemeyi merak ettik..BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİZ

@Nurpeysaj,
Merhaba,
Mahkeme sonucum olumsuz geldi. Aracın bedelinin tamamı 12 ay' a bölünüp çıkan miktarıda gelir hesabına eklemeyi mahkeme kararı ile kesinleştirdirler. Yani 60 bin TL lik bir araç alırsanız, 60.000/12 =5000 TL yapar. Hanenin aylık gelirine bu 12 ay boyunca eklenir, gelir sınırını aşması halinde evde bakım aylığı alamazsınız. Yazıyı ekledim. Maalesef bu müteala yazısı yasa yerine geçmiş oldu.
https://drive.google.com/file/d/1w39CoYF8VnB0j3jJBAMHXsw2g5qitNVtjg/view?usp=sharing

Saygılarımla

3 Ocakta babamı kaybettik, bu nedenle forma girip cevap yazma fırsatım olmadı.

Kalem

asaltekin başın saolsun:( Baban için Allah'tan rahmet, yakınları ve sevenlerine de sabır diliyorum. Allah mekanını Cennet etsin babanın inşallah...

Üst Alt