Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alımında sağlık raporum hakkında yardıma ihtiyacım var!?

Raporu alıp, sürücü kursundan da H sınıfı sürücü belgemizi aldıktan sonra ÖTV indirimi için herhangi birşey yapmak gerekiyor mu? "ÖTV indirimi hakkı vardır" tarzında bi yerden bir yazı almak gerekiyor mu? Yoksa H sınıfı ehliyetle, herhangi otomobil firmasına gitmek yeterli mi oluyor?

"H sınıfı ehliyet alır, otomatik araç kullanabilir" ÖTV muafı için başka ne gerekir?

Merhaba arkadaşlar ve OturanBoğa;

Raporumu aldım ve aşağıda ekledim. Belirttiğiniz şekilde sol taraftaki sorunu raporda belirtmelerini istedim. Bu şekilde yazmışlar. Şuan sanırım bu belgeyi sürücü kursuna verip H sınıfı sürücü belgesini alınca ÖTV 'den muaf olabiliyorum değil mi?

H sınıfı sürücü belgemi aldıktan sonra, herhangi bir kuruma gidip "ÖTV den muaftır" tarzında bir onay yazısı almam gerekiyor mu? Çünkü bu raporun hiçbir yerinde ÖTV den muaf olduğuma dair bir yazı yazmaması kafama takıldı. Yoksa bu rapordan sonra H sınıfı ehliyetimi almak, ÖTV muafiyeti için yeterli midir?

Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler...

rapore.jpg

Vergi dairesi ile daha bu gün konuşmuş biri olarak durumu özetleyeyim:

Raporumda sol dizde ve koldaki problemi yazan bir metin var ve altında "H sınıfı ehliyet alabilir, otomatik vites araç kullanır" türünden bir ifade mevcut. Bunu vergi dairesi memuruna gösterdiğimde, hemen aracı ve H sınıfı ehliyetinizi getirin gerekli işlemleri başlatalım dediler.

Benim raporum ekte, bende de solda olan problem bahsediliyor. Sol ayak bileğimde ve sol el parmaklarımda sorun var. Herhalde alırım dimi? ÖTV indiriminden faydalanabilir diye vergi dairesinden mi yazı almak gerekiyor.

Ötv indiriminden faydalanır diye bir yazı almaya gerek yok, buda nereden çıktı böyle. Araç alımında, almış olduğunuz raporu satış temsilcisine veriyorsunuz. O sizin yerinize gerekli işlemleri maliye tarafında başlatıyor.

Siz direk raporunuz ile herhangi bir vergi dairesinin ÖTV bölümüne gidin, ordaki memur size yardımcı olacaktır.

şu yazdıklarınızdan işi bilen adamında aklı karşır beaaa adam %73 rapor almış h ehliyet alabilir diye yazdırmış daha ne olsun kafa koptuktan sonra arabayı nasıl kullenecek

fantastik;

Yazılanlardan kafanın karışmaması için önce kanunu okur sonra bu işi son yapan insanların neler yaptığına bakarsanız gayet net anlarsınız.

telyo'nun da yazdığı gibi, bu rapor işini görür.

H Sınıfı, Otomatik Araç Kullanabilir Raporumla ÖTV 'den Faydalanmak?

Merhaba arkadaşlar...

Bugün - yarın araba alıcam hayırlısıyla...
Engelim sol kol ve sol ayağımda. Raporum %73.. Raporumda "H Sınıfı sürücü belgesi alabilir, otomatik vitesli araç kullanabilir" yazıyor...
Ehliyetimde de H sınıfı "Oto.Vites Özürlü Aracı" yazıyor.

Bu şartlarda sormak istediğim 2 soru var;

1) Bu rapor ve ehliyetle ÖTV 'den faydalanabilir miyim?
2) Aracıma özel tertibat taktırmadan otomatik vitesli araç alabilir miyim? (Ben alırım diye biliyorum, ancak arabayı satan firma sorun çıkartacak gibi görünüyor. Pek bilgileri yok sanırım ve özel tertibat olması lazım engelli aracıysa diyorlar)

Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar...
Şimdiden teşekkürler...

Tüm işlemlerini yeni tamamlamış birisi olarak son defa yazayım da olay kapansın artık.

Aracımı geçen gün aldım ve raporumda yüzde değeri bulunmuyor. Sol dizimde problem vardır ve raporda sadece " Otomatik vitesli araç kullanabilir, H sınıfı ehliyet alabilir" diyor. Bu kağıdı veriyorsunuz araç aldığınız bayiye, onlar sizin yerinize işlemleri başlatıyor. Ayrıca aracın parasını ödemeden onlar gidip sizin yerinize maliyeden raporun geçerli olup olmadığını teyit ediyorlar. Alabilir denirse işlemler başlatılıyor.

Otomatik vitesli araç zaten sol ayakta sorunu bulunanlar için özel tertibatlıymış gibi kabul ediliyor; dikkatinizi çekerim ki sol ayak için sadece, diğer bölgesinde sorunu olanlar için değil. Bu sebeple istediğiniz otomatik vitesi alıp herhangi bir ek donanım takmadan kullanabiliyor ve maliyeye kabul ettirebiliyorsunuz.

Araç alırken de önce pazarlık yaptıktan sonra ki miktarı "1.37" ye bölüyorsunuz. Böylece ödeyeceğiniz net rakam ortaya çıkıyor.

Herkese kolay gelsin.

Ekleme: Unutmadan H sınıfı ehliyet aldıktan sonra tabiki de işlemler başlıyor. Ehliyeti de; eğer B sınıfı ehliyetiniz var ve H a çevirmek istiyorsanız, önce sürücü kursuna gidip sertifika aldıktan sonra emniyete başvuruyorsunuz. Eskiden dilekçe geçerliydi ama şimdi kesin kez kurs sertifikası isteniyor, boşa zaman harcamayın dilekçe ile alacam diye.

Üst Alt