Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alımında Vesayet-Velayet-Ek Karar..?

kızımiçin

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benim kızım 26 yaşında 20 yaşında ibni sina hastanesinden 19/03/2009 yılında alınmış %90 özürlü (ağır özürlü) raporu var vasi için mahkeme kararı almak istediğimde 02/09/2009 yılında sulh hukuk kızımı önceki raporu raporu göstermeme rağmen numune hastanesine sevk etti hastahaneden mahkemeye gelen yazıda

Tanı: F71.8 Orta zeka geriliği, davranış bozulmaları, diğer//0/
Karar: ------
--- muayenesi ve psikometrik değerlendirilmesi yapıldı.Orta mental retardasyon IQ: 35-40 Buna qöre; a) TMK'nın 405 maddesi uyarınca vesayet Altına alınmasını gerektirir akıl zayıflığı bulunmakladır.Kendi işlerini görecek güce sahip değildir,Başkalarının yardımına ve baKımı.na muhtaçtır,akıl sağlığı bağımsız sağlıklı karar verMeye yeterli değildir.Hastalığı süreklidir ,Vasi tayini gerekir, kapatılması gerekmez, Mahkemece dinlenmesinde yarar yoktur

denilmektedir

sulh hukukun verdiği karar

GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ:
Talep TMK. nuıı 405 maddesi uyarınca fff kkk ya vasi tayin edilmesi isteminden ibarettir.
Davacı dava dilekçesinde; kızı fff kkk nın hastalığı nedeniyle vesayet altına alınarak vasi atanmasını talep etmiştir.
Davacı katıldığı 03.09.2009 tarihli oturumda; dava dilekçesini tekrar ettiğini, zihinsel özürlü kızı fff kkk tun vesayet altına alınarak velayetinin kendisine verilmesini talep etmiştir.
Ankara Numune Eğitim ve araştırma Hastanesinden verilen 02.09.2009 tarih ve 20960 sayılı sağlık kurulu raporunda; fff kkk nın yapılan muayenesinde, orta mental retardasyon tanısı konduğu, TMK.nıın 405.maddesi uyarınca vesayet altına alınması gerektiği, hastalığının sürekli olduğu, vasi tayini gerektiğinin bildirildiği görülmüştür.
Dosyaya istenilen evrakların gelmiş olduğu görülmüştür.
Bu durum karşısında dosya kapsamına göre fff kkk nın TMK. nıın 405 maddesi gereğince vesayet altına alınarak, babası cccc kkk nın süresiz velayeti altına konulmasına kara verilmesi gerekmiştir.
KARA R :
fff kkk nın TMK.nun 405 maddesi uyarınca VESAYET ALTINA ALINMASINA.
Mahcurun aynı yer nüfusuna kayıtlı ccc kkk doğumlu babası cccc kkk nın süresiz VELAYETİ ALTINA KONULMASINA.
Keyfiyetin vesayet ad defterine islenmesine,
Kararın mahcurun ikametgah ve nüfusa kayıtlı olduğu yer muhtarlığında ilanına.
Velinin velayeti altındaki kimseleri temsil sevk ve yönetiminin denetim dışında bulunması sebebiyle vasinin mahcurla ilgili yapacağı işlerde ayrıca hakim iznine muhtaç bulunmadığına, izinli sayılmasına,
Davanın mahiyeti icabı harç alınmasına yer olmadığına,
Yapılan giderlerin dosya üzerinde bırakılmasına,
Dair verilen karar 8 gün içinde Yargıtay nezdindc temyizi kabil olmak üzere vasinin yüzüne
karşı açıkça okunup usulen anlatıldı. 03.09.2009

Sorum şu babası olarak ben bu durumda ÖTV siz araç alımı için daha önce 6 yıl önce özürlü plakalı araç almıştık şimdi kızım istedi diye yeni araç almak istedigimizde benden araç alımı için ek karar istediler
Ek karar için hangi rapor dikkate alınırmı alınırsa hangisi dikkate alınır

selamlar..

özürlü aracı satımı

kızım adına %90 özürlü raporu ile 2009 yılında aldığım otomobili yeni araç alacagım bayiye bırakmak fiyatını yeni araç fiyatından düşmek kaydıyla anlaştım yeni araç için noterden vekalet ve muvakkatname verdim
2009 yılındaki araç için önce maliyeye git sonra trafige gidip ruhsat üzerindeki özür ibaresinin kaldırılması istendi
prosedür nasıl işliyor daha önce işlemi yapan varsa bilgi verirse sevinirim selamlar

Ek kararı almadan bayiyle anlaşma kapora verme yoluyna gitmeyin bence.
Hakim o izni vermek zorunda değil.

maalesef anlaştım sizi okuyuncada morelim bozuldu
kızımın 20 yaşında erken doğumu olduğu hastaneden ( daha önceleri 20 yaşına kadar yıllık daha sonra 2şer yıllık olarak aldığımız özürlü raporları" 20 yaşında 19/03/2009 yılında süresiz ağır özürlü olarak verildi daha sonra 02/09/2009 yılında
sulh hukukun hakimliğinden
KARA R :
TMK.nun 405 maddesi uyarınca VESAYET ALTINA ALINMASINA.
Mahcurun aynı yer nüfusuna kayıtlı ------- doğumlu babası cccc kkk nın süresiz VELAYETİ ALTINA KONULMASINA.
Keyfiyetin vesayet ad defterine islenmesine,
Kararın mahcurun ikametgah ve nüfusa kayıtlı olduğu yer muhtarlığında ilanına.
Velinin velayeti altındaki kimseleri temsil sevk ve yönetiminin denetim dışında bulunması sebebiyle vasinin mahcurla ilgili yapacağı işlerde ayrıca hakim iznine muhtaç bulunmadığına, izinli sayılmasına,
diye
karar veridi bende bu karar çerçevesinde araç alımı için noterden yeni araç bilgisiyle vekalet ve muvakkatname çıkartıp
firmaya verdim

sizin notunuz sonucunda bayağı panikledim

İyi günler. Öncelikle bu formda verdiğiniz kıymetli bilgiler için teşekkür ederim.
Bizim olayımızda yukarıda bahsi geçen konu ile büyük benzerlik gösteriyor. Benimde OTİZM hastası olan oğluma 2007 yılında %90 AĞIR ÖZÜRLÜ VE SÜREKLİ rapor verildi. Biz de oğlum 18 yaşını doldurmadan 2007 ve 2012 yılında ÖTV siz araç alımı yaptık. 2012 yılında aldığımız aracın 5 yılı dolacak diye 2014 yılında sulh hukuk mahkemesine vasi kararı için başvurduk yukarıda ki kardeşimizin yaptığı bütün işleri bizde yaptık.
Mahkemenin kararı Alper ÖNAL ( oğlum ) ın alınan rapor doğrultusunda KISITLANMASINA babası ve annesinin VELAYETİ ALTINA ALINMASINA VELİNİN VELAYETİ ALTINA ALINAN ÇOCUĞU İLE İLGİLİ OLARAK VESAYET MAKAMINDAN İZİN ALMAKSIZIN HER TÜRLÜ YASAL İŞLEM YAPMA YETKİSİ BULUNDUĞUNA VE HESAP VERMEKTEN MUAF OLDUĞU KARARI VERİLDİ.

Sorun burada başlıyor. Biz bu aldığımız kararın yeterli olduğunu zannediyorduk ki meğer mevzuat böyle değilmiş. Biz bu mahkeme kararı ile ÖTV siz aracı ne alıp ne de satabiliyormuşuz. 24 mayıs tarihinde velayet kararı aldığımız sulh hukuk mahkemesine ÖTV siz araç almak için yani meşhur EK KARAR için başvurduk netice 45 bekledikten sonra mahkeme dosyayı görevsizlik nedeni ile aile mahkemesine havale etti. Şu an aile mahkemesinin kararını bekliyoruz.

Bu arada elimizde ki VELAYET kararı ile neden işlem yapamadığımızı. Araştırdım. Taşıtlar vergi dairesi EK KARAR ın kendileri için gerekli olmadığını onları sadece sağlık raporunun ilgilendirdiğini beyan ettiler. Notere gittim öncesinde ek karar gerekir deseler de ısrarla vesayet makamından izin alınmasına gerek yoktur ibaresini okutunca tamam sorun yok dediler. Ayrıca aracınızın üzerindeki satılamaz şerhi TRAFİK TESCİLDEN kaldırırsanız aracın satışının olabileceğini söylediler. Bende TRAFİK TESCİLDEN satılamaz şerhi kaldırdım.
Tekrar notere gittiğimde noter satış için hiç bir engelin kalmadığını söyledi. Tabi ki çok sevindik. Yeni araç alacağım bayi ile anlaştık, Araç alımında bir sorun çıkmamıştı. Nihayetinde plaka ve ruhsat işleri için TRAFİK TESCİLE gittiğimde elimdeki VELAYET kararının yetmediğini ısrarla MEŞHUR EK KARARI istediler.
Sözün kısası aldığınız VASİ , VERASET , VELAYET KARARI hiç bir işe yaramıyor. Benim anlamadığım oğlum 18 yaşından küçükken velayetim altında olduğu için ÖTV siz iki defa araç aldım. 18 yaşını doldurdu ama velayetini tekrar tarafıma aldığım halde bu sefer ek karar gündeme geliyor. Anlaşılır gibi değil.

Sözlerime son verirken ENGELLİLERE VE AİLELERİNE TANINAN ÖTV siz ARAÇ ALMA HAKKIMIZA NE OLDU yoksa böyle bürokratik engellerle kaldırılmak mı isteniyor. Değerli yorumlarınızı bekliyorum saygılarımla.

Son düzenleme:
jandarma1964

"ek karara gerek yoktur" diyen mahkeme kararı ile tescil işleminin yapılması lazım. u konuda trafikte memurla değil müdürle görüşmeyi deneyin. Emin olamıyorlarsa Ankara'dan görüş istemelerini rica edin.

Bülent bey dediğiniz gibi müdürleri ile de görüştüm. Ben kendi mesleğimden de biliyorum. Üst kademede bulunan müdürlerin mevzuat bilgileri yetersizdir. Zaten tartıştığım memurda sonunda bana Emniyet genel müdürlüğünce kendilerine bu konuda bir genelge geldiğini genelgede açıkça ÖTV siz araç almasında sakınca yoktur ibareli mahkeme kararı istendiğini söyledi benim elimdeki mahkeme kararınında bulunan [FONT=sans-serif]VELİNİN VELAYETİ ALTINA ALINAN ÇOCUĞU İLE İLGİLİ OLARAK VESAYET MAKAMINDAN İZİN ALMAKSIZIN HER TÜRLÜ YASAL İŞLEM YAPMA YETKİSİ BULUNDUĞUNA VE HESAP VERMEKTEN MUAF OLDUĞU KARARINI okumasının da gereğinin olmadığını söyledi. Ama dediğiniz gibi Ankara' dan Emniyet Genel Müdürlüğünün Trafik Daire Başkanlığından görüş almakta fayda olduğunu düşünüyorum. Bülent Bey ayrıca bir düzeltme yapayım , mahkeme kararında EK KARARA GEREK YOKTUR ibaresi yazmıyor. Biz mahkeme kararınca kendimize göre bir anlam çıkarıyoruz. [/FONT]

Bülent Bey iyi günler

Ben nihayet araç alımını gerçekleştirdim. Formda başımdan geçenleri arkadaşlarımıza faydası olması amacıyla paylaşmak istiyorum.

OTİZM hastası olan %90 zihinsel engelli oğlumun 18 yaşını doldurması sebebiyle 2014 yılında sulh hukuk mahkemesinden ANNESİ ve ŞAHSIM adına velayet kararı verildi. [FONT=sans-serif]Mahkeme Alper ÖNAL ( oğlum ) ın alınan rapor doğrultusunda KISITLANMASINA babası ve annesinin VELAYETİ ALTINA ALINMASINA VELİNİN VELAYETİ ALTINA ALINAN ÇOCUĞU İLE İLGİLİ OLARAK VESAYET MAKAMINDAN İZİN ALMAKSIZIN HER TÜRLÜ YASAL İŞLEM YAPMA YETKİSİ BULUNDUĞUNA VE HESAP VERMEKTEN MUAF OLDUĞU KARARI VERİLDİ.

2. aracımın 5 . yılı dolmaya yaklaştığı sırada araç alımı yapacağım bayinin artık araç alımında EK KARAR gerektiği söylendi. Ben de en büyük yanlışlığı burada yaptım. Tekrar velayet kararı aldığım sulh hukuk mahkemesine başvurdum. Meğer bu kararı vermeye yetkili makam AİLE HAHKEMLERİMİŞ bunun cezasını 1,5 ay burada beklemekle geçirdim.
SULH HUKUK MAHKEMESİ YETKİSİZLİK GEREKÇESİ ile dosyamızı 1,5 ay sonunda AİLE MAHKEMESİNE havale etti. Ben bu dosyanın sonucunu beklemeden tekrar başka bir AİLE MAHKEMESİNE ÖTV siz araç alımı için başvurdum. İnanmayacaksınız ama 5 gün sonra kararı aldım. KARARDA VELİNİN KISITLI LEHİNE KAZANDIRICI İŞLEM YAPACAĞI BUNUN İÇİN HİÇBİR İZNE İHTİYACI BULUNMADIĞI BU SEBEPLE DE MAHKEMEMİZDEN İZİN TALEBİNDE HUKİKİ YARARI MEVCUT OLMADIĞI ANLAŞILDIĞINDAN İZİN TALEBİNİN REDDİNE HÜKMOLUNMAK GEREKMİŞTİR. BU SEBEPLE ÖTV MUAFİYETLİ ARAÇ SATIN ALMAK İÇİN İZİN VERİLMESİ İSTEMİNİN HUKİKİ YARAR YOKLUĞU SEBEBİYLE REDDİNE KARAR VERİLMİŞTİR.
Karar okuduktan sonra kalemdeki memura sordum sağolsunlar . yardımcı oldular. Bize hakimin sizin zaten izin istemeye ihtiyacınızın olmadığını hakimin verdiği red kararıylada araç alacağımızı söyledi.
Tabi ki biraz şüpheli şekilde karşıladım. Bize illa EK KARAR DİYE İŞİMİZİ ENGELLEYEN TRAFİK TESCİLE GİTTİK Memur karara baktı ve tamam işte bizim istediğimiz bu dedi. Daha sonra açıklama yaptı meğer daha önce velayeti üstende bulunan bir baba ÖTV siz araç almış eşi de kendisinde habersiz yaptığı için şikayet etmiş olaylar büyümüş v.s v.s netice itibari ile ek kararda anne ve babanın son durumunu öğrenmek önceki olaylarda yaptıkları eksikliği tekrarlamamak için EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ BÖYLE BİR GENELGE YAYINLAMIŞ.

Arkadaşlar zaten ek kararı sadece TRAFİK TESCİL SORUYOR bilginiz olsun. bir de ruhsatın içinde bulunan şerhten bahsedeyim. Kaldırırken hiç zorlanmadım. Memur ruhsat tarihine baktı ve 5 yılı dolduğunu görünce sorunsuz bir şekilde şerhi kaldırdı. Şerh kaldırılmazsa noter satışı yapmıyor.

Bu gelişme doğrultusunda HİÇ BİR MAHKEMEDEN İZİN ALMAKSIZIN ARACIMI SATIP YENİSİNİ ALDIM. ARKADAŞLAR BU ANLATTIĞIM OLAY SADECE ZİHİNSEL ENGELLİ OLUP VELAYETİ ANNE VE BABAYA VERİLEN ÇOCUKLAR İÇİN GEÇERLİDİR.
Burada normal vasi olan arkadaşların mevzuatı için geçerli olduğunu zannetmiyorum. AMA KALEMDEKİ MEMUR ARKADAŞ BİZ BU DOSYALARDA HEP BU ŞEKİLDE KARAR VERİYORUZ HERKESİN DE ARAÇ ALIMI YAPTIĞINI SÖYLEDİ.

Arkadaşlar tavsiyem buradaki temel sorunumuz aracın satışı bunu da öncelikle ruhsatta ki şerhi kaldırarak başlayalım daha sonra AİLE MAHKEMESİNDEN ALDIĞIMIZ KARARLA ,İŞLEME DEVAM EDELİM.

Arkadaşlar o kadar bilgi kirliliği var ki doğru kaynaktan bilgi almakta yarar var. Herkese kolay gelsin umarım faydalı bilgiler aktarabilmişimdir.[/FONT]

merhaba

bizde kayınvalidemin vesayetini almak için (eşim yani kızı vesayetini alacak) antalya 2 sulh mahmemesine başvurduk, 20 temmüzda %93 zihinsel ve sürekli engelli raparu almıştım..

raporda orta derecede demans yani (unutkanlık-Bunama) yazıyor.. ama kalemdeki arkadaş yeniden, elden 1 yazı ile tekrar hastaneden rapor getireceksiniz dedi, tekrar hastaneye gittim noroloji ve psikiatri doktorlarına göründük..

18 eylülde heyete giricez ve aynı raporu tekrar alıcaz, sanırım bu işlemden sonra vesayeti bize verecekler..Bu adımdan sonrası yani ek karar ile korkularım var ne yapmamı tavsiye edersiniz, ek karar almamız şartmı ? kayınvalidem sorulara cevap verebiliyor ve imza atabiliyor trafiğe ve maliyeye, notere tekerlekli araç ile götürebiliyorum, ek karar almadan kendisini buralara götürerek araç alabilirmiyim..

Bilginiz dahilinde yardımcı olursanız çok sevinirim..
Adnan özkan

Araç alımı için vasilik kararı ve buna dayalı ek karar yeterli mi yoksa kısıtlılığı mahkeme tarafından onanmış hastayı tekrar doktor doktor dolaştırmamız zorunlu mu?

Hakim ek kararı olumsuz verdi! Şimdi ne yapmalıyım?

Acil yardım

Arkadaşlar 5 Aydır uğraştığımız vasilik ve ek karar süreci maalesef Hakimin ek kararı ret vermesi ile hüsranla bitti,22 Yıldır felçli olan ölünceye kadarda bakacağımız, bizim baktığımız Annemiz için maalesef araç alımı için ek kararı alamadık,niye alamadık 30 yaşında bile yok yeni yetme bir Hakimin insiyatifinde olan bir durummuş yeni anlayabildik..
Şimdi ne yapmam gerektiğini Lütfen Yazarmısınız Aile mahkemesinemi, Asliye hukuk mahkemesinemi, itiraz edicem yol gösterirmisiniz.

Raporumuz % 93 ve zihinsel, yani demans, felç,ve şekerden dolayı hepsinin toplamı % 93 tü .. Hakimin kararının fotoğrafını ekleyebilirsem ekleyeceğim
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

MuhtemeLen (=büyük olasılıkla) hakim şöyle düşünmüştür;

"Araç alınmasını gerektirecek bir durum yok. Eğer gerekirse hasta, Hasta Nakil AraçLarıyla taşınabilir ve ulaşımı sağlanabilir. Bunun dışında aile bireylerinin mülkiyetindeki DobLo tarzı bir araçla da taşınabilir."

Ek Olarak;

Eklediğiniz mahkeme kararında gördüğüm kadarıyla Antalya'da yaşadığınızı gördüm. Antalya'daki ticari taksiLerin çoğunluğu DobLo tarzı ve DobLo tarzı araçların arka koltuğu yatırıLabiliyor.

Bende 2015 yılında 6 ay boyunca Konya Altı'nda kaldım ve Kasım/2015'te Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ameLiyat oLdum.

serdarski
Okudum ek karar için yazdığım dilekçeyi dikkatli okursanız, Kış ayları için taksiyi anladım da Yaz ayları için Korkuteli ilçesi Antalya ya 65 km git gel 130 km yapar Taksiyle başa çıkarmı sizce ?

Eğer hastanın durumu sürekLi ise Konya Altı, Murat Paşa veya Kepez ilçelerinden birinde hastaneye yaKıN bir bütçeye uygun ev kiralamak daha manTıKLı olur bence..

Bildiğim kadarıyLa Kepez, Konya Altı ve Murat Paşa AntaLya'nın merkez iLçeleri

ZamaNıNDa ıSPartaLı Cumhurbalkanı Süleyman Demirel'in dediği gibi

"Demokrasilerde çözüm tükenmez."

Red etme dayanağı , hastanızın 1 yıl ( 365 gün ) içerisinde 8 defa hastane girişi yapılmış ve sürekli hastaneye gitmemesi . Ambulans hizmetlerinden faydalanabilir ve mecbur kalınırsa taksi tutma imkanınızın olduğu belirtilmiş . Bu 1 yıllık süreçte 8 defa muayene olan kişinin değil talep eden kişinin menfaatine istenmiş denmektedir .

% 93 engel oranını ağır özürlü olarak belirtilirse ve toplu taşıt imkanlarından yararlanamıyacak düzeyde engel hali olduğunu ispat etmeniz gerekir .

@-DORLİON-
Raporumuz ağır özürlü ve sürekli Rapor hakimin önünde incelemiyorlarmı Nasıl ispat edebilirim,Kadın 80 yaşında ayakta duramıyor,1 yılda 8 kere hastaneye girip çıkmışız neden inandırıcı gelmemiş acaba..

Hasta 21 yıldır felçli ve biz bakıyoruz ölünceye kadarda bakacağız Devletin sunduğu bu imkandan biz faydalanamayacağız Gerçekte hasta olmayan birileri dayısıyla işini görecek Bu nasıl Adalet Anlamadım.

baronso Karara itiraz etmeniz gerekmekte .
İtiraz da aslı gibidir onaylı raporunuzu ve vesayet karar belgenizi eklemeniz gerekir .

1. Anneniz üzerine ilk kez mi alıyorsunuz , yoksa mevcut olanı satıp yenisini almak İçin mi dilekçe verdiniz ?
2. Ek dilekçenizi paylaşırmışsınız ?
3. Proforma fatura eklediniz mi ?
4. Almak istediğiniz araç neydi de hakim sizin kendiniz için olduğu kararına varmış ?

@baronso -DORLİON-

Dikkat edilecek olursa, red kararının bir gerekçesi de şöyle:

"ÖTV indiriminden yararlanarak araba almak için kişinin kısıtlanması yönünde intiba oluştu, burada asıl amaç kısıtlı için değil kısıtlama isteyenlerin menfaati var"

diyor. Yani özetle, siz kısıtlı için değil, kendinize araba istiyorsunuz demeye getirmiş...

@hozgul
Evet bize inanmamış, 28 yaşında yeni mezun olmuş bir hakime, tamamen deftere kitaba bakarak vermiş kararı onun yaşı kadar yıldır biz Anneme bakıyoruz 22 yıldır felçli, Şimdi bu saatten sonra neler yapabilirim itiraz ettiğimde ek kararı alabilme şansımız varmı ? Arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim

@Biyolog88
evet ilk kez alıyoruz,proforma fatura ekledim, nedenini bilmiyorum ama 22 yıldır baktığımız Annem için devletin bize sunduğu bu imkandan faydalanmak istedik, Biz faydalanamadıysak el altından hiç haketmeyenler nasıl yapıyor anlamış değilim.

@baronso Böyle saçmalık olmaz, hakimi ne ilgilendirir ne gerekçeyle alındığı. Tıbben ve hukuken gerekli şartları sağlıyor. Taksiyle ve ambulansla yatalak hasta götürüp getirmek kolay mı? Ya da bu seçeneklerin daha ekonomik olduğunu nerden bilebilir? Alacak kişi o aracı elbette sair ihtiyaçları için de kullanacak ve toplam sahip olma maaliyeti düşecektir. Resmen iş güzarlık yapmış hakim.

Bence itiraz edin. Objektif olmak yerine, resmen niyet okumuş. Biz öğretmenler öğrencilerin sınav kağıtlarını okurken, bazı sorulara verilen yanıtların o öğrenci tarafından yazılmadığını anlarız. Ama kopya çektiğini açıkca ispat etmedikçe, zanla, öğrenciye düşük not veremeyiz. Kişisel kanaatle sınavını iptal edemeyiz.

Hakim burada insiyatif filan kullanmamış, zanla hareket etmiş. Bence itiraz edin, vazgeçmeyin.

Erdogan Er
Aynen dediğiniz gibi Erdoğan bey. Kısıtlı yaz aylarında Antalya merkeze 65 km mesafede yaşıyor sıcaktan dolayı, 65 Km Mesafenin taksi ile ne kadar tutacağının bile hesabını yapamamış, acemi Hakimlere kalmış işimiz Tabiki itiraz edicem bekleyip görücez burada konuyu açmamın sebebi daha önce başına böyle bir durum gelmiş arkadaşlardan tavsiye almak.

serdarski
Evet dediğiniz gibi Demokraside çare tükenmez, Sonunda bana bir tane ticari taksi aldıracaklar

baronso

Hakim hüküm kurarken dayandığı iki konu var:

1- Kendin için istiyorsun
2- Ekonomik olarak kısıtlıya külfet

Burada itirazın kabulünü mümkün gözüküyor zira:

1- Tüm masrafları kısıtlı değil onun yararına kullanan tarafından ödenecektir
2- Kişinin sağlık ihtiyacı için araba tutması yaşamın olağan akışına aykırıdır. Öncelikle sadece sağlık için araba kullanmak bu kişinin sosyal yaşamını yok saymaktır. Öte yandan sadece sağlık için de olsa, itirazda bu transferleri başka araçlarla sürdürmenin güçlüklerinden bahsedilmelidir diye düşünüyorum.

Hakimler ötv muafiyeti araç alımını engellemek için ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar .Bence alacağınız aracı beğenmemiş gibi . İtirazını yapın . 22 yıl dile kolay . 10 aydır yatalak bizim hasta , çok zor . Birde böyle saçma sapan işlerle uğraştırıyorlar milleti

Dava dilekçeniz hakimi yanlış yönlendirmiş.

Siz sadece sağlık sorunları nedeniyle değil, sosyal yaşantısı, yani başka evlere gidip gelmesi, şehir değiştirmesi, alışverişe götürülmesi, parka bahçeye çıkartılması gibi gerekçeleri de ortaya koymalısınız.

Burada ÖTV indiriminin tek amacı kişinin hastaneye gidip gelmesinden ibaret değil.

OturanBoğa
Siz ne dersiniz itiraz ettiğimde kazanma şansım varmı ? Yada 1 cisinde red alıp 2 ci başvurusunda ek kararı alabilenmi varmı yakın zamanda

vasi22

Eldeki rapor aslında kabul edilir. Ama bazen ille de kendi sevki ile hastaneden rapor alınmasını şart koşan hakimler de görüyoruz!

Üst Alt