Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alımında Vesayet-Velayet-Ek Karar..?

Abi Merhaba Ben babamın yüzde 92 raporu ile araç almak istedim ve bu durumda bayi ile konuştum Bayi benden raporu istediğinde bende gönderdim Bayi bana senin baban bedensel engelli olduğundan vasiye gerek yok dedi hemen işlemlere başlayabiliriz sadece noterden vekalet lazım dedi bende vekaleti alıp gönderdim ve Nissan Qasqai aldım ve parayı ödedim Bayi raporu maliyede işletip bana evrakları gönderdi bunlarla eminiyete gidip ruhsat ve plaka işlemlerini halledip aracı teslim almaya gel dedi. Ben de emniyete gittiğimde emniyet trafik tescil de ki görevli memur senin babanın raporunda sinilite hastalığı yazıyor dolayısıyla vasi ve ek karar çıkarman lazım dedi. Baya ısrarcı olmama rağmen kabul etmedi. Ben de vasi başvurusunda bulundum ve 15/12.2017 itibariyle vasilik onaylandı. Daha sonra ek karar için başvurdum.

Ek karar mahkeme tarihi 22/02/2018 olarak belirlendi ve bugün itibariyle yani (25.01.2018) tarafıma tenzip formu gönderdiler ekte sunulmuştur bakabilirsiniz . Bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim Aracı ekim ayında almama rağmen ve tüm parasını ödememe rağmen aracı hala getiremedim RED CEVAVI verilen arkadaşlar baya mevcut ne gibi bir yol izlemeliyim Bu Arada BABAM BAĞIRSAK KANSERİ VE SOL TARAFI FELÇ KALP YETMEZLİĞİ VE PROSTATI VAR YARDIMCI OLAN ARKADAŞLARDAN ALLAH RAZI OLSUN TEŞEKKÜR EDİYORUM Bana ulaşabilir misin 05438031939

Kısıtlının yararına olduğuna dair belge konulmadığı itiraz kabul edilmedi

niye böyle yapıyorlar bir il veriyor diğer ildeki hakim vermiyor karar

ek olarak neler ekledizi araç profarma fatura v.b dileçe yi özelde atabilrimsiiz

ben de itiraz attim asliye hukuk ama red vermiş

Annem için rapor hafif demas demiş %90

kısıtlı için faydalı olduğunu dair belğe ve beyanları ibraz emememesi sürücü belgesi bulunup bulunmadığı
aracın kim tarafında ve ne şekilde kullanılacağa
kısıtlı tarafından ne sıklıkta kullanılacağın ve belge ibraz etmememsi sebebiyle talebin kısıtlı yararına olmadığı red edilmiştir

bun nasıl bir dilekçe yada belge koymamam lazım
ne belgesi ekleycegi şaşırdım ya dr raporda yazmiş araç için ötvsiz alabilr diye

alllah rızası için yardımcı olun

Merhaba
Kayinpederimin %98 zihinsel ve bedensel engelli raporu var.eşim vasisi oldu.ötv muafiyetli araç alimi icin bayiden proforma fatura alip ek karar icin dilekce verdik.bizim bildigimiz sadece onay veya ret yazili bir evrak alacagimizdi.fakat hakim bey sagolsun ek karar vermek icin tekrar durusma istemis.aylardir arastiriyorum 3-5 gunde ek karar alanlar var.bunun icin tekrardan durusma yapilmasi gerektigini ilk kez duyduk.buna itiraz etme hakkimiz var mi acaba ?

Esrerd eseshakan

Burada tüm değerlendirme yetkisi hakimlerde maalesef. Elbette itiraz hakkı var. Ama itirazlarda da çok bir şey değişmiyor

ek kararı ve ek karar ekleri neler olmalı

ek karar ekleri önemliymiş ehliyet varımı ne sıklıkta hastaneye gidiyor

bilen varmı ne ek karar eklerini

Arkadaşlar, bu dilekçeye hangi belgeleri eklemek hakimi ikna etmek için yararlı olur?

Ama aslına bakarsanız alıda hakimin bu kadar zorluk çıkartmasının koruma altındaki kişiye hiç bir yararı yok. Herhangi biri bile olsa koruma altındaki kişiye ara veriyor işte, daha ne olsun!? Araç satışı olsa koruma isteği anlaşılır, ama alımda çok gereksiz bir durum.

Aynı ilde mi, raporlu kişinin toplu taşımayı kullanması mümkün mü değil mi, aracın fiyatı ailenin gelir/yaşam koşulları ile uyumlu mu vs. bunlara bakıp karar m-vermesi lazım hakimin.

Biz kayinpederimle ayni ildeyiz hastaneye toplu tasimayla gidip gelmesi mumkun degil.bizde hakimin neden bu kadar zora kostugunu anlamis degiliz.

cevremizde iki kardesin birisinin annesi,digerinin babasi adina otv muafiyetli arac aldiginida gorduk.zihinsel engel olunca ne degisiyor bilemiyoruz.uzatiyorlarda uzatiyorlar islemleri..sacmaliklar silsilesi..2 gun sonra durusma var bakalim izin verecek mi hakim bey ? Benim sormak istedigim acaba izin verirse hemen o gun ek karar evragini alabilir miyiz ? Yoksa vasilik davasindan sonra karari almak icin bekledigimiz gibi yine bekler miyiz ? Bekle bekle daraldik artik.kac aydir ugrasiyoruz bir sonuca varamadik.
@OturanBoğa cevap verirseniz sevinirim

Bugun durusmamiz vardi hakim bizi hic sasirtmadi ve ret karari verdi! Temyize goturmek icin hemen basvurabiliyor muyuz yoksa tebligat falan gelecek mi ? Yada baska bir sehirde ek karar icin tekrar basvurma sansimiz var mi ? İllede ikametimizin oldugu sehirdeki adliyede mi oluyor bu isler ? Yasadigimiz ilde sadece 1 tane adliye var.bu hakime kaldiysak devletin verdigi hakki kullanamayacagiz !

Ahh benim güzel ülkem ahhh, elinizi attığınız her yerde bir angarya bir adaletsizlik almış başını gidiyor. Çok yakından bildiğim bir kişinin kızı ve damadı 5 sene önce lüks sayılabilecek x marka suv bir araç almışlardı, aracın süresi doldu bu aracı damadı kendi adına satın aldı,

bu sefer gidip çok kolay bir şekilde ikinci araç kararı alındı ve bu kez de diğer kızı ve damadı gene x marka lüks bir otomobil aldılar, büyük ihtimalle sosyal çevrelerinide kullanarak direk hakimden işi bağladılar.

Bir şehirde düz duvara tırmandırırken başka bir şehirde herşey süt liman. Ben böyle düzenin içine tüküreyim. Adama göre adalet, sosyal statüye göre işlem ne güzel vallahi. Yazıktır günahtır. Kim kimin hakkını bilerek isteyerek gasp ediyorsa Allah fitil fitil burnundan getirsin daha ne diyeyim elimizden gelen tek uygulama bu.

Bir avukat 5.000 TL bedel ile ek karar alabileceğimi söyledi

Selam Arkadaşlar
2017 aralık ek kararda ret almıştım. itiraz hakkımı daha kullanmadım..Bir avukat buldum hastanın bez raporu var altına yapıyor, daha önce bunu dilekçede belirtmemiştim,bulduğum avukat bez raporunu da öne sürerek ve hakimin tanıdığı başka bir avukatı devreye sokarak 5.000 tl karşılığı ek kararı alacağını söyledi, Sizce 5000 tl verilir mi önerisi olan var mı ?

Bizde iki kere ret aldik.pazartesi gunu itiraz edecegiz.itiraz sonucu yine olumsuz olursa ne yapmali nereye basvurmali bilmiyoruz ama sonuna kadar gitmek istiyoruz.ek karar almak icin 5000 tl deger mi onuda bilemedim sonucta garanti vermiyor avukat.

boyle adalet olmaz ya butun sartlari tasidigimiz halde ( adamini bulanlar isini tikir tikir hallederken ) kararin sadece hakimin insiyatifinde olmasi kadar buyuk bir sacmalik yok!Bazi şartlar vardir bunlari tasiyana verirsin tasimayana vermezsin.adama gore muamele olur mu ! Memlekette adalet dagitmakla gorevli adaletsiz hakimler varken,biz bos yere kurek cekmeye devam ederiz ne yazik kii..

@Esrerd ek kararı almadan parasını ödemiyorum zaten.. Sizinki 2 kez ret olmuş 3 ncü bir itiraz hakkımız oluyormiki araştırdınızmı ?

baronso baska bir sehirde gorev yapan tecrubeli bir hakimle gorustuk.bizi 2.defa basvurmamiz icin o yonlendirdi.yine olmazsa itiraz edersiniz demisti.bizim hakimin kalemide tanidik.pazartesi gunu onunla birlikte itiraz dilekcesi yazip verecegiz.kendisi oyle dedi.demekki oluyormus.sizde maddi durumunuz elveriyorsa alin bence ek karari.hakimlerin keyfine kaldiysak isimiz var..mahkeme isleri deseniz aylar suruyor.arabalarin fiyatlarida malum her ay zamlaniyor..yinede kendi bileceginiz is ama benim maddi durumum elverse hic dusunmeden veririm.bu surec gercekten cok can sıkıcı ve yipratici cunku.

Araba olmazsa bu adam yatalak hastasini sürekli doktora tasiyamaz yilda 8 defa az mi araba yok iste napsin adamcaz. Allah o hakimi bildigi gibi yapsin hakim secme hakkimiz yok malesef Cimere yaz hakimin isminide yaz yargitaya itiraz et gerekirse git ankaraya cumhurbaskanina cik

baronso eşim bugun verdi itiraz dilekcesini.ilk reddin tebligatini almamistik.tebligat tarihi daha bugunmus.25 nisanda durusmada ret karari cikmisti.bugunden itibaren 10 gunluk itiraz suremiz basladi.ikinci basvurumuzda durusmasiz direkt ret verdi.simdi itirazda olumsuz olursa,ne yapmali,nereye basvurmali,yoksa yapacak birsey kalmiyor mu bilmiyoruz.

Duruşma salonuna engelli kişiyi de getirsen yasak mı bu, Hakim Bey bir şey dıyor mu Esrerd

Esrerd 3 ncü 1 itiraz hakkımız yok diye biliyorum, Belki 1 üst mahkemeye başvurulabilir,Sulh hukuktan sonraki bir üst mahkeme Asliye hukuk Mahkemesi diye biliyorum.Ben kasım 2017 de ilk reddi almıştım, tebligatıda almadım.. Şimdi 2 ci itiraz hakkımı 5000 tl karşılığı, ek karar bir yana para bir yana avukatla anlaştım, eğer yine red olursa ben bu konuyu kafamdan siliyorum, yoksa insanın psikolojisi bozulacak.82 yaşında 22 yıldır Felçli olan ve bizim baktığımız Annemizin üzerine biz Araba alamazsak, işini 1 günde halledip haketmeden Araba alanlara ve bu devletin Hakimlerine Hakkımı helal etmiyorum..

Zorro yasak degildir ama bizim hastamiz yatalak durusmaya gelmesi imkansiz ne yazikki
baronso bizim bu ilk itirazimiz zaten.bir ust mahkemeye yaptik.baska hakim inceleyecek yani..ek karar icin 2 defa basvurduk ikiside reddedildi.ha bundan sonrasi icin diyorsan bizcede yapacak bisey kalmiyor.yinede arastiririz ama artik oldu oldu,olmadi hayirlisi deyip kapatacagiz bu konuyu.ayni sekilde,ben aklima geldikce hakime sinirlenip duruyorum ve hakkimizi kesinlikle helal etmiyoruz..

Ekm kararın onaylanan binlerce durum emsal oluşturmaz mı burada? Bence kesinlikle karşı çıkın. Ek karar dilekçesinde "kısıtlıyı borclandırmadan, vasinin kendi imkanlarıyla, kısıtlının menfaati ve zor olan koşullarını kolaylaştırmak amacıyla" şeklinde ibareler olduğu takdirde bu hakimin şahsi görüşüne değil, bu dilekçe sonucu verilmiş emsal kararlar da gözönünde bulundurularak kitaba uyacak şekilde olmalıdır. Gerekirse bir avukat tutmak lazım..

Gbedel kesinlikle cok haklisiniz.normalde olmasi gereken bu.asil kizdigimiz seyde boyle zora kosmalari zaten.ustelik kanun hakimin kendi insiyatifinde karar verebilecegini soyluyor.yani keyfi isterse verir,istemezse vermez sacmaliga bakar misiniz ! Bu arada bahsettiginiz ibareler itiraz dilekcemizde mevcut.merakla onun sonucunu bekliyoruz.olumlu olumsuz gelismeleri yine buraya yazacagim insallah.yine olumsuz olursada gerekirse yargitaya kadar gidip hakkimizi savunacagiz.

Baronso bosyere ne kendi psikolojini boz nede anneninkini allahin emriyle annene gönül rahatligiyla bak allah verecektir sana en guzel karsiligi. Hakimide allaha havale et allahin adaleti buyuk olur

Fatma hanim yok fatma hanım uğraşıcam
5000 tl karşılığı 1 avukatla anlaştım garanti vermiyor ama ek karar 1 yana 5000 tl bir yana..Eğerki ek kararı alırsa avukat daha önce red olan dilekçem, 5000 tl karşılığında nasıl 1 anda hastanın lehinedir deyip ek kararı verirlerse Bimere Cumhurbaşkanına yazacağım bu iş nasıl oluyor diye

Baronso bende maas icin cok ugrastim annemin kelepir evinin rayic bedelini yuksek gösterip maasini kestiler kendi kendilerine eve zam yaptilar cok dilekce verdim valiye kaymakama ciktim hepsi kendi kurumlarini korudu tükendim artik allaha havale ettim hatta birde dönüp anneme dediki sydv nin müdürü "Allah versin teyzecim" yikildim biraktim

Fatma hanim

şu müdürün yanına giderken cep telefonunuzun ses kaydını açıp girseydiniz, çok güzel ifşa olurdu o müdür sosyal medyada. bakın bir daha bir başkasına söyleyebilirmi o sözü. Bazen yapmak gerek böyle şeyler.

Zorro cimere yazmayi düsündüm ama kaymakamin sorumlulugunda olan bir kurumu kaymakama iki defa gitmeme ragmen kendi itibari geregi kurumunu korudu basbakanliga yazarsam bide beni borclu cikartirlarsa napardim benim avukat tutacak param bile yok allaha havale ettim napayim zaten eve kendileri rayic bedel belirliyor belediyenin rayic bedelini esas almiyorlar ki.

Erdogan bey evet size katiliyorum terbiyesizler herkese bu sekilde davraniyorlardi aglayan kadinlarla dalga geciyorlar herkese tersleyip dilenci muamelesi yapiyorlardi 20 li yaslarda bir bayani mudur yapmislar yönetmelikten haberi yok nasil sydv ye müdür olabilmis anlamiyorum

Adana seyhan sydv burdan ifsa ediyorum onlari

.............. eve kendileri rayic bedel belirliyor belediyenin rayic bedelini esas almiyorlar ki

Nasıl belediyenin rayiç bedelini kabul etmezler? Emlak vergileri bile belediyenin belirlediği bu bedel üzerinden alınırken SYDV nasıl kendi ayrı bir bedel belirler anlamadım? Sırf bu nokta bile itiraz konusu edilebilir aslında.

20'li yaşlarda birisini SYDV müdürü yapmak.....böyle bir pozisyon tecrübe, eğitim, donanım vesaire pek çok vasıf gerektirir. En azından kemal yaşta olup bu vasıfları da bünyesinde bulunduran empati sahibi, halden anlayan birisi gerekir.... ne diyeceğimi bilemiyorum.

Yazdiklarimin hepsi dogru erdogan bey yirmili yaslarda yönetmelikten anlamayan DUDU isminde bir müdiresi var sydvnin.
Yönetmelikte sydv ler rayic bedeli kendi belirler yaziyor malesef belediye evime 14 bin bicerken sydv 45 bin bicti ve maasi kesti ev 3.sinif yigma ev dökülüyor 70 yillik neymis semti iyiymis

sıkıntınızın tek çözümü var işi bilen bir avukat buradan sadece fikir alırsınız sonuç elde etmek istiyorsanız işi bilen bir avukat ile görüşün

Üst Alt