Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç alırken özelge istediler, işkenceye döndü!

Ebsrn

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar öncelikle biraz uzun yazacağım affınıza sığınarak.Brakial Pleksus hastasıyım.2012 yılında Ötv muaaf olarak aldığım bir aracım vardı,5 yılını doldurdu satalım yenisini alalım diye bir hayale kapıldık.
Bu hevesle gittim ehliyetimi yeniledim,önceki aracım sadece otomatik vitesti yeni ehliyete 35.04 kodunu da eklediler onu da kabul ettim.

Aracımı sattım devrini verdim paramı aldım. Bu işlemden sonra gidip ötv muaf araç almak için Sağlık Kurulu raporu aldım.(Engel oranı %54.Özel Tüketim Vergisi+Özel Tertibatlı araç kullanması gereklidir yazmakta.)

Bir heves gidip araç beğendim,aracı alacağımı belirtip adıma rezerve ettirdim. Sonrasında plazaya gidip ehliyet komisyon raporum ve sağlık raporumun bir örneğini verdim.

İş buradan sonra resmen sarpasardı. Plaza beni aradı bizzat kendiniz başvurmanız gerekiyormuş,Özelge talep formu doldurup raporunuzun bir örneğiyle maliyeye gidin dediler.

Bugün Maliyeye gittim talep formunu ve raporu verdim,Özelgenin cevabını bekleyeceksiniz dedi ilgili memur ne kadar sürer dediğimde 3 günde sürebilir 3 ayda sürebilir süre veremiyoruz dediler.
Ve ben şok olmuş bi şekilde maliyeden çıktım.

Bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceğini bilmiyorum haliyle büyük bir stres durumuna girdim. Benden önce bu süreci yaşamış arkadaşlar varsa beni bilgilendirebilir mi lütfen?

ehliyet komisyon raporunu niye verdiniz komisyon raporuyla ehliyetinizi aldıktan sonra bayiye rapor ve ehliyet fotokopinizi vererek işlem başlatsanız olmuyormu.

yani maliyeye ehliyet komistyon raporu gitmesi şartmı?

ben ehliyetteki kodlarıda görmeleri amacıyla verdim öyle bi şart yok.

acaba maliye nerede takıldıda özelge istetti acaba? yani neyi sorun gördü de bilgi talep etti

ne yazık ki onu bende anlamadım herşey gayet açık yazılmış aslında

Birde özelge çıktı başımıza, bu ne iş anlamadım, sistem oturmadı daha ondan kötüye yormak istemiyorum. 3 günde de çıkabilir 3 ayda da çıkabilir ne demek anlamadım, 3 ayda koskoca plazalar dikiliyor, her gün arayın evrakım ne oldu diye...

Adminlerden yardım bekliyorum özelge cevabı kaç gün içinde gelir bi bilgisi olan yokmu

Bende yazdım 22 gün oldu hala bir haber yok başka bir arkadaşa 2 ayda cevap gelmiş

birkan01 , özelge dediğiniz şey yeni mi çıktı, geçmişte var mıydı böyle bir uygulama, ben anımsayamadım?
kolay gelsin.

bence galeri bu işle uğraşmak istmemiş olabilir. yoksa her yeni araç alan arkadaş özelgeyle mi alıyor. ya galeri sormamıştır ya da sormuştur maliye gelsin kendi halletsin demiş olabillir.

bu araa özelge cevabları 2 hafta ile 2 ay arasında geliyor. ben iki sefer özelge aldım. bu aralıktaydı.

selda* Önceden de vardı Özelge sistemi ama kanun belli Vergi dairesi kararsız kalırsa Ankara'nın görüşünü almak için özelge yazarak onlara soruyor. Ankara'dan gelen cevaba göre hareket ediyordu. Şuan kim giderse gitsin kendisi sorumluluk almamak için Ankara'ya özelge yazdırıyor en azından benim gittiğim yerdeki memur öyleydi. Nerden bu kanıya vardın diye sorarsanız memur bana aynen şunları söyledi. '' Bana göre alabilirsin ama Ankara'nın ne diyeceği önemli ordan cevap gelsin ona göre hareket ederiz'' dedi.
dyt Eve mektup yoluyla mı geldi cevabınız?

evet mektupla geliyor ama mail seçeneğini de işaretlerseniz mail de atıyorlar..

dostlar maliyeyi aradım bugün ortalama 6 ay sürer dediler şaka gibi çıldırmak üzereyim gerçekten.
biz engelli insanlarız 6 ay nasıl bekleyecem ben.
Arabamı sattığıma pişman ettiler beni.

Saçmalık bu göya engellileri mi düşünüyorlar . Yoksa yoruyorlar mı ? Üzüldüm arkadaş haline

daha önce özelge istenen arkadaslar varsa süresini bildirebilirler mi?
Ortalama ne kadar bi zamanda geliyor sonuç

Bayi yakmış sizi malesef. Başta daha vergi dairesi ortada yok iken aracı kendinize revize etmeden bayi ile bu pazarlığıda malesef yapmanız gerekiyor. Binlerce bayi var. Araştırmak gerekiyor işinin uzmanı bayiyi. Bak benim raporum bu. Daha öncede zaten aracım vardı sattım yenisini alıyorum beni uğraştıracaksan başka bayiye gideyim en baştan söyle demelisiniz. Ne demek özelgeyi al maliyeye git. Artık dönüşünüz de kalmamış keşke maliyeye gitmeden başka bir kaç bayiye daha gitseydiniz.

ende araç almadan önce bu sitede çok okudum. Aracı almış adam daha sonra maliye olmaz demiş işler iyice karışmış. Ben mesela bayiye dedim Bak beni vergi dairesi ile uğraştıracaksan baştan söyle, bi süre sonra çıkıp senin iş olmuyor deme dedim. Bayi iyi bir bayi ise zaten maliyede tanıdıkları oluyor sonuçta adam bu işi sürekli yapıyor mutlaka maliyenin ya şefini ya müdürünü tanıması lazım. Soracak gayrı resmi müşterimin durumu bu ne olur bunun sonucu diye.

Keşke bu siteden daha önce yaşanmış olayları okuyup ondan sonra hareket etseydiniz. Sizin ki artık geçmiş mecburen o özelgeyi bekleyeceksiniz. Belki bundan sonrakiler için açıklayıcı olur diye uzunca yazdım.

dediğiniz doğru ama böyle bi süreç yaşayacağımı hiç bilemedim malesef.

Arkadaşlar çıldırmak üzereyim lütfen yardım edin!
Bildiğiniz gibi özelge sonucu bekliyorum zaten sıkıntılı bir süreç birde etraftaki çok bilmiş kişiler sinirimi bozuyor.

Bugün işyerimden birisi özelge istedilerse kesin olumsuz cevap gelir dedi.

Dedim ki benim ehliyetimde 10.02 ve 35.04 kodları var ayrıca raporumda Sol üst exremitede brakial pleksus yaralanması sol alt ekstremide güç kaybı yazıyor %54 oran var ayrıca arka yüzünde özel tüketim vergisi+özel tertibatlı araç kullanması gereklidir yazıyor.

Buna olumsuz cevap gelir mi lütfen bilen söylesin OturanBoğa sen biliyorsun bu işleri bi cevap ver nolur

Hayır olumsuz gelmez gib in kendi sitesinde sağ ve sol brakial pleksus rahatsızlıklarına olumlu yanıt gelmiş

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Bertoned çok teşekkür ederim kardeşim içimi rahatlattın o baktığın yerin linkini banada atabilir misin rica etsem

Dostum hiç uğraşma müsait isen atla git ankara vergi dairesine direk olarak raporunu götür aninda cevap veriyorlar.Bende sorun yasadim,atladım gittim hemen cevabini aldim arabamı alıp geldim ertesi gün döndüm.

Metehan bey cevap için tesekkürler raporumuzu elden götürdüğümüzde bize yazılı olarak cevap veriyorlar mı elimizde yazılı bir belge oluyor mu yani?

Arkadaşlar bugün Ankara Gib’i aradım evrakımın onlara ulaştığını söylediler süresini sorduğumda birkaç ay dedi görevli mağdur olduğumu mevcut aracımı sattığımı söyledim maalesef yapabileceğim birşey yok bekleyeceksiniz dedi.

Anladım ki bu ülkede engelliyi düşünen onun penceresinden bakabilen bir Allah’ın kulu yok.

Dostum
Bağlayıcı olmaz ancak o şehirde kendi yazısı olduğu için kabul görür.

Öyle bir ülkede çalışıyoruz ki her şehir sanki ayrı bir eyalet, sana tavsiyem imkanın var ise Ankara'ya kendin git.

Çok nazik ve konuya vakıf memurlar raporumu götürdüm incelediler benim kullanabileceğim, rapor ve ehliyetime uygun incelendi raporumun fotokopisine aracımın hangi tertibat ve ehliyetle kullana bileceğimi bizzat yazdı.

Hemen bayii gittim işlemleri başlatıp aracımı alıp geldim. Benim yaşadığım tecrübe böyleydi. Sorun olan şehir takılı kalmayın.

Birde Özellik ile vw bayiileri rapor ve ehliyetinizi mail olarak önceden alıp vergi dairesine sorgulatması genelde yapıyorlar.Başka bir çok marka bunu ihmal ediyor,Sonrada maduriyetler oluyor.

Sorun var ise direk kaynağına gidin gerekiyor ise özelge,nizi Ankara'da direk vermiş olursunuz.

sizin özelge talebiniz sivastan yapıldı. ankaraya niye gidiyor acaba. ben kayseriye veriyorum özelge talep formunu. 2 hafta ile 2 ay arasında sonucu yine kayseriden bir memur arayıp telefonla bildiriyor ve adrese mektup mail e de direkt sonucu atıyorlar. bu nasıl iş böyle. bilmeyen birisine mi denk geldiniz acaba? bu arada bu ehliyet kodları ve durumunuzla olumlu sonuç çıkacak merak etmeyin. ama bir yerlerde birileri bu sizin işi bilmiyor gibi sanki. bu kadar uğraşmadan hallollmalıydı bu konu.

Ah ah arkadaşlar öyle dertliyimki resmen ters köşe oldum.Heveslendim yeni bi araç alayım dedim,burnumuzdan geldi aracımı sattım bu işlemlerin böyle olacağını bilsem aklımdan bile geçirmezdim yeni arabayı eşim öğretmen onu okula ulaştırmak bir dert kendi işime yürüyerek gidiyorum gece ağrıdan uyuyamıyorum o ayrı bir dert araba kiralayayım dedim engelliye araç kiralaması yapmıyorlarmış psikolojim alt üst oldu hiç bilmiyorum ne yapacağımı

Tek umudum evrakın bir an önce gelmesi fakat gelir idaresinden konuştuğum bayan en az 2 ay diyor Sivas kış memleketi fazla sürmez kar yağışıda başlar bu kış benim için çok çetin geçecek tek bildiğim bu...

Bu işler başımıza hep,vergi dairelerindeki korkak memur ve müdürler yüzünden geliyor.

Adamlar yönetmelikleri uygulamak yerine,aman benden çıksın Ankara cevaplasın diye önlerine gelen her başvuruya özelge yaz deyip başlarından savuyorlar.

Bu adamlar işlerini yapmayacaksa herşeyi Ankara ya yükleyeceklerse neden o koltuklarda oturup maaş alıyorlar?

3 ayı geçti cevap bekliyorum.bimer e deyazdım.umurlarında değil.Çünkü özelgelere 45 günde cevap verilir maddesi yasadan çıkartılmış. 3 yılda da cevap verseler itiraz etmeye hiç bir hakkınız yok.

Tam bir başıboşluk,tam bir rezalet.Devletin engelli vatandaşını bu kadar süründürmemesi lazım.

hakanylcn Bende aynı durumdayım. Hastaneye giderek yeni rapor aldığınız takdirde özelgenin sonucunu beklemeye gerek yok. Direk bayiye gittiğinizde onlar 2 gün içerisinde size dönüş yapıyor.

Ben kendim gittim vergi dairesine özelge göndereceğini söyledi ve gönderdi. Daha sonra bayiye gittim ver bana 2 güne öğreneyim dedi 2 günde öğrendi. Ama özelge olumsuz gelirse ötv+cezayı biz ödüyormuşuk Ankara'dan öyle söylediler. O yüzden yeni rapor alıcam direk bayiye gidip arabamı alıcam.

İyi geceler,
Ben bu ülkede şunu öğrendim. Bir kamusal sorun yaşıyorsan başka bir şehirden aracını almalısın.

Metehan41 Hocam peki Vergi dairesi araç alımında sorun yok alabilirsin diyor bana fakat Vergi Dairesi Başkanlığı özelge gönderdi ve minimum 4 ay dedi. Sizce ne yapmamı tavsiye edersiniz? Yılbaşına kadar aracımı almak istiyorum?

Ankara Gelir İdaresi özelgemin sonucunu beklememi olumsuz çıkarsa da araç aldıysam ÖTV + ceza çıkarmış. Ne yapsam bilemedim şuan?

birkan01 bayilere asla güvenme , herşeye olur der onlar.sonra cezasını sen ödersin.

kendin vergi dairesinden kesin ok al,sonra bayiye git.

Üst Alt