Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Araç alırsam annem adına olan bakım aylığı kesilir mi?
kerimc aynı durum bende var şuan bakalım ne olacak. araçla kaza yaptım hurda oldu. kasko bedelini verdi. üzerine 40 bin kredi çektim tekrar araç aldım. sosyal hizmetlere bildirmeye gittim maaş kesilir dediler. neden kesilecek dedim lüks araç dediler dedim sınır 200 bin ki ben 160 bin lik aracı 102 ye aldım. ve gelir elde etmiyeceğim dedim. maaşım 3000 tl ve evde 5 kişiyiz dedim. yok bu kadar parayı nasıl buldun falan filan dediler. dedim kasko araç bedelini ödedi hurda evraklarını falanda gösterdim bakalım ne olacak. keserlerse nasıl itiraz edebilirim çok mantıksız geldi kesilmesi
@murat07
tapusuz bir iki tarla miras kalmış. bu tarlaları satarak ve eski aracınızı satarak yeni araç almışsınız.
peki miras kalan tarlaları ve tarla satışını aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne en geç bir ay içinde bildirdiniz mi?
unutmayın, hanede gelir değişikliği olduğunda en geç 1 ay içinde il müdürlüğüne bildirmekle mükellefsiniz.
tabi yeni araç aldığınızı da. aksi halde, hanede kişi başına düşen aylık geliri geçtiğiniz tespit edilirse, hakkınızda hukuki işlem yapılır, yersiz ödenen evde bakım aylıkları faiziyle sizden geri istenir.
ama hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı geçmiyorsa sorun olmaz.
tabi bütün bunlar için de sizin bildirim yükümlülüğünü yapmanız gerekmekte.
Kalem hanım gittim yeni araç aldım nereye bildirmem gerek diye bildirim yapmanıza gerek yök dendi kurumdan sonra eve geldim 183 aradım dedim araç aldım nereye kayıt yaptıracak. Veya nereye bildirecek. Dedim. Gerek YÖK dendi yine. Ben şimdi ne yapacağım ?
tapusu önemli mi sizce? sonuçta miras kalan o tarlaları satmışsınız ve elinize para geçmiş. aracınızı da satmışsınız (40 bin TL) araç satışısından elde ettiğiniz parayı tarlalar sayesinde 105 bine tamamlamışsınız.
evde 2 kişisiniz tek geliriniz evde bakım aylığı ama eve giren 105 bin TL'lik aracı, memur "bildirmenize gerek yok" dedi diye rahatlıkla dönüyorsunuz.
memur sorun yok diyorsa ben sesimi keseyim o halde. sonunda başınıza iş açmasınlar da. gelir değişikliğini niye bildirmediniz diye (miras kalan tarlaların satışından elde edilen para da bir gelir sonuçta).
bakıcıya evde bakım aylığı baglanırken bir taahhütname imzalattırıldı. evde bakım aylığı aldığınız kuruma gidin deyin ki "madem araç aldığımızda bildirmemize gerek yok, o halde araç, ev vs mal mülk satışında ve alımında neden bildirmemiz gerektiği, aksi durumda hukuki sonuçlarından mesul tutulacağımız yazıldı" diye bir sorun.
Anladım teşekkürler bilgilendirmeniz için kalem hanım sizi dinledim gittim kuruma artı tlf sosyal hizmetleri aradım bizim memur kısımlarını bi çok kişi iyi tanıyor basından atmak icin bile söylemiş olabilir artık bu saatten sonra herhangi bi sıkıntı çıkarsa neyse cezamaız cekecez devletin kestiği parmak acımaz Diyoruz ve tekrardan bilgilendirmeniz için teşekkürler
Kalem hanım , benim de bir sorum olucak . Benim de %96 engelli kardeşim var . Arabayı yakın akrabamız alıcaktır. Fakat hane gelirimiz şuan 3500 ve bakım maaşı almaktayız . Araç başkası tarafından alınacak olmasından dolayı bakım paramızın kesilmemesi için nasıl bir yol izlenmesi gerekmektedir.
1- herhangi bir kuruma ,araçın tüm ödemesi x kişi tarafından yapılmıştır die alınmadan önce bildirilmesi gerekir mi? 2- alınmak araç 140.000 tl dir . Ötv siz 90.000 civarında ödemesi olucaktır sıkıntı yaşanır mı?
babam yüzde 94 görme engelli babam var sadece emekli maaşı alıyordu anneme bakım aylığı bağlandı ben şimdi ötv siz 70 bine babamin üstünden arac alsam annemin bakım parası kesilirmi
Merhaba arkadaşlar evde 4 kişi yaşıyoruz 3545 TL gelirimiz var birde ÖTV indirimli fiyatı 78.000 TL olan bir aracımız var aracı 2017 Kasım ayında aldık bakım maaşı için başvursak aracı sıkıntı ederler mi bilginiz varmı