Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç değer kaybı davası nasıl açabilirim?

Merhaba arkadaşlar. Engeli aracı babamın. Sarhoş biri aracimiz park halindeyken arkadan çarpti ve araç iki araç arasında kalarak arka ve önden ağır hasar gördü. Servis 46bin TL masraf çıkardı ancak dışarıda 30bin civarı tamir edilir. Olay tutanaklar ve evraklar tam herşey lehimize benim kasko yok. Karsinin trafik sigortası 30bin tamir giderini kabul ediyor ancak bana bir daha ne sigortaya ne de karşınin araç sahibi ve sürücüsüne hiçbir zaman ücret talebinde bulunmayacagima dair İbraname imzalaması istiyor. Aracım yüksek değerli 2015 model ve piyasa değeri 120bin civarında. Size sorum: bu ibranameyi imzalamalimiyim.imzalarsam değer kaybı davası hakimi kaybeder miyim. Yoksa dava karsinin kaskosuna da açılabilir miyim.

Faydalı olmuş çok teşekkür ederiz

Merhaba,

Yargıtay kararlarına sigorta şirketinden ödeme alabilmek için imzalananibraname makbuz hükmündedir. Yani imzalamanızda bir sakınca yok. Ayrıca ibra edilen kısım sigorta şirketinin ödediği ve poliçe teminatı ile sorumlu olduğu miktarla sınırlıdır. Yani gerçek zarar 50.000-TL ise ve 30.000-TL ödeme yapılırsa, 30.000-TL için ibra edersiniz. Kalan 20.000-TL'yi sigortalıdan talep edebilirsiniz. Yine de imzalayacağınız yazının içeriğini bir avukata kontrol ettirmenizde fayda var.

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Arkadaşlar Değer Kaybının Gerekçeli Kararı Elime Ulaştı Aynen Paylaşıyorum...
Davacının maliki olduğu 41 VG 059 plakalı araç ile 06 HNZ 000 plakalı aracın karıştığı trafik kazasında davalı sürücünün % 100 oranında kusurlu olduğu; davacıya ait araçta bu trafik kazası nedeniyle 2.834,00 TL değer kaybı oluştuğu alınan ve mahkememizcede itibar edilen bilirkişi raporuna göre sabittir. Bilirkişi raporuna göre kazanın meydana gelmesinde davalı sigortalısı olan aracın sürücüsünün % 100 oranında kusurlu olduğu gözetilerek [FONT=Times New Roman]davacının davasının kabulü ile 2.834,00 TL tazminatın davalıdan alınarak davacıya verilmesine [/FONT]karar vermek gerekmiş ve aşağıdaki şekilde hüküm kurulmuştur.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman]HÜKÜM:Gerekçesi yukarıda açıklandığı üzere :[/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]1[FONT=Times New Roman]-Davacının davasının KABULÜ İLE; 2.834,00 TL tazminatın davalıdan alınarak davacıya verilmesine,[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]2[FONT=Times New Roman]-Alınması gereken 193,59 TL ilam harcından 48,40 TL peşin harcın mahsubu ile bakiye 145,19 TL harcın davalıdan tahsili ile [/FONT][FONT=Times New Roman]Hazineye irat kaydına, [/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][FONT=Times New Roman]3-Davacının peşin yatırdığı 29,20 TL başvurma harcı ile 48,40 TL peşin harç gideri toplamı 19,20 TL'nin davalıdan tahsili ile davacıya verilmesine,[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][FONT=Times New Roman]4-Yargılama sırasında davacı tarafından yatırılan gider avansından harcanan 152,50 TL [/FONT][/SIZE][/FONT][FONT='inherit']tebligat ve müzekkere gideri ile 350,00 TL bilirkişi gideri olmak üzere toplamından oluşan 502,50 TL yargılama giderinin davalıdan tahsili ile davacıya verilmesine,[/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][FONT=Times New Roman]5-Davacı tarafından yatırılan 505,00 TL gider avansından yargılama sırasında harcanan gider ile karar kesinleşinceye kadar harcanacak giderin mahsubu ile kalan gider avansının davacıya iadesine, [/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][FONT=Times New Roman]6-Davacı kendisini vekil ile temsil ettirdiğinden AAÜT göre belirlenen 1.980,00 TL vekalet ücretinin davalılardan müştereken ve müteselsilen tahsili ile davacıya verilmesine,[/FONT][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Dair,davacı asil ile vekilinin yüzüne karşı davalı vekilinin yokluğunda tebliğden itibaren 2 hafta içerisinde İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi ilgili dairesine hitaben mahkememize verilecek istinaf dilekçesi ile istinaf yolu açık olmak üzere verilen karar açıkça okunup usulen anlatıldı. [/FONT]09/05/2017.[/SIZE][/FONT]

Arkadaşlar merhaba. Arabamız park halindeyken arkadan çarptılar.Karşı taraf %100 suçlu. 2.el değer kaybı 10000 TL çıktı ekspertiz raporuna göre. Karşı tarafın sigortasına başvurdum ve 6000 TL yatırmış. Aradaki 4000 TL ve masraflar için sigorta tahkim kuruluna başvuracağım. 3 sayfalık form var ve ilk sayfada alt tarafta uyuşmazlık toplam tutar diye bir bölüm var. Oraya 10000 TL mı yoksa 4000 TL mi yazacağım. Ekspertiz ücretini ve sigorta tahkim kuruluna yatıracağım parayı bu form ile sigorta tahkim kurulu aracılığı ile alabilir miyim

twilight

Aynen. Avukata vekalet ver halletsin.Dosyayı hazırlıyor sana da gönderiyor. 5-6 ayda işi bitiriyor. Kendi sigorta işlemlerini yapan sigortacına git o yönlendirir seni.

Sigorta şirketi bugün değer kaybı ödemesini yapmış. Yardım isteyen arkadaşlara elimden geleni yaparım...

@farman
Hocam ben yardımınızı rica ediyorum. Yukarıda bahsettim.

Sigorta tahkim kurulu başvuru formu ilk sayfadaki uyuşmazlık dava tutarı için kaç lira yazmam gerekiyor. Ekspertiz ücreti ve sigorta tahkim kuruluna yatırdığımız ücreti de yazacak mıyım

Mete Bey ; Araçın masrafımı 10000 tl , değer kaybımı 10000 tl . Ki değer kaybı 10000 tl ise tahkim kuruluna başvurma direk oturduğun yerdeki asliye mahkemesine başvur , tahkime başvurursan kayıp edersin ama avukat tut. Ben tahkime başvurdum tahkim beni suçlu çıkardı boşunada para harcadım. Bende mahkemeye başvurdum. Mahkeme sonucunuda zaten biliyorsun...

farman

Değer kaybı 10000 lira. Karşı sigorta 6000 lira yatırdı. Sigorta tahkime gitmeyeyim mahkemeye gitmemi mi tavsiye ediyorsunuz

merhaba benimde sigorta sirketim pert hurda onarım arasında gidip geldi ve sonunda onarıma karar verildi.

16 bin hasar var. simdi aynı sekilde bende arac deger kaybı davası acacagım. @farman iyiki deneyimlerini yazmıssın aynı sekilde karsı taraf %100 suclu ve ne yazıklı karsı tarafın sigortası yine sampo japon.
seni aynı sirket bayagı uğrastırmıs. ben direkt mahkemeye basvuracagım iyiki paylaştın tesekkür ederizz.

Bu gun sigortacimiz babamdan 400 tl istemis . Kaza yaptimiz aracimizin deger kaybini alabilmek icin . Boyle bir durum normalmi arkadaslar

hayır değil.
sizin kolaylıkla yapabileceğiniz bir işlemi kendileri yapıp aradan komisyon almaya çalışıyorlar.
acentenin veya eksperin böyle bir yetkisi yok ve ayrıca bunu yapmaları sigortacılık kanununa göre suç.

işlemleri kendiniz de yapabilirsiniz, şirkete başvurup, aracımda meydana gelen değer kaybını talep ediyorum deyin.
onlar değer kaybını hesaplayıp, size ödeme yaparlar.
yapılan ödeme yetersizse, sigorta tahkim komisyonuna başvurup, aradaki farkı istersiniz.

farman hocam hayırlı olsun.

Benim 2 kazada tahsilatım oldu. ilkinde ben kaza sonucu belgeleri topladım sigorta şirketine yolladım. onlar benim hesaba 4200 lira yolladı. 6 ay kadar sonra babamın aracıyla bir kazamız oldu. şirketten bir arkadaşımız da kaza sonucu tahsilatı eksper ve avukat aracılığı ile aldı kısa zamanda sonuçlandı. Ona sordum firma bilgisini aldım. Gökçe bey çalışmanın 2 yolu olduğunu söyledi bir eksperlerine rapor yazdırıyorlar onla sigorta şirketine başvuruyorsunuz. Yada vekalet veriyorsunuz tüm süreci yönetiyorlar ben konuşmamız sırasında önceki kaza sürecimi anlattım. O belgelerimi de istedi. onların raporuna göre sigorta şirketinin eksik ödeme hesaplama yaptığını söyledi.

Bu tür tazminatlarda sigorta şirketleri olabildiğince düşük den ödemeye çalışıyormuş. bana istersem 300 lira rapor ücreti ile kendimin başvurabileceğini belirtti ben 2 dosya olacağı için uğraşmak istemedim vekalet verdim. daha önce ki dosyadan 3500 lira ek ödeme aldı. ben açıkcası çok memnun kaldım. hakkımız olan paraları neden sigorta şirketinde bırakalım.

Son düzenleme:
Üst Alt