Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Araç raporum çıkana dek ehliyet değişim işlemlerine başlayayım mı?

Halilagic

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Arakadas lar bugün ötv'siz tertibatsiz otomatik vites li araç için heyet e girdim...zaten geçen hafta beni muayene eden aynı hoca ilgilendi heyette. .
yazdığı tanı da tertibatsiz otamatik vitesli arac kullanmasi uygun dur..debriyaj kullanımı uygun değil dir diye not düşmüştü geçen hafta muayene de kısaca..şimdi bu raporun çıkmasını bekliyecez oda 20 iş gunu icinde imiş...
Şimdi sorum şu olacak. Ben bu rapor çıkana kadar ehliyet değişimi için işlemlere baslasam mi diyecektim. Bir sıkıntı olurmu..E sınıfı ehliyetim var bu arada...
tecrube yaşayanlar bunkonuda yazarsa bikgi verirseniz sevinirim teşekkürler. ..

Ayrıca bu heyet raporu sonuç kısmında sadece otomatik vites li araç kullanmasi uygundur demesi yetermi..
.yani AYRICA ötv den muaftır yada ötv indirimi ugundur yazması gerek mi.....

Halilagic

Sol alt ekistirem ortapedik rahıtsızlığınız varsa ÖTV siz araç rapor ibareleri doğru.Yanlız sürücü belgesindeki İl sağlık kurulundaki heyette yazılan 78 otomatik videsli araç kullanır koduda yazılırsa hiçbir sorun olmaz.

Otv den muaftır yada ötv indirimi ugundur yazmaaasa oluyor degilmi...
.çünkü doktor sol ayak bileği ve topuk ağrılı ve hareket kısıtlı yazdı. Debriyaj li arac kullanım uygun değildir...tertibatsiz otamatik vitesli arac kullanmasi uygun yazdı..yani bu tanı yeter lider sanırım. .
Peki ben şu aşamada rapor sonucu almadan ehliyet değişimi yapsam olur mu..

Halilagic
Rapora ÖTV indirimi yazmasına gerek yok %90 üzeri engelliler için o ibare konuyor Raporun açıklamalı şekilde yazılmış hiçbir sorun çıkmaz.Sürücü belgesi raporunla ilgisi yok çıkarabilirsin.

İzliyiceğin yol Aile hekimi,Uzman hekim,İl sağlık kurulu,Emniyet.

Merhaba,

Tertibatsız araçlar için ÖTV indirimi uygulanıyor mu ? Sağ ayak ile otomotik vitesli araç kullanabilirsiniz, tertibat gerekmeyince ÖTV olmuyor diye biliyorum..

Bugüne kadar okuduğum yazılardan sol alt ekstrem de ortapedik sıkıntı varsa otv indirimi ile otomatik araç alınır diye biliyorum yanlış ogrenmediysem. ..bunkonuda daha daha tecrubeli arkadaş lar vardır bilgilendirrse seviniriz yoksa bizim rapor çöp olur ..birşey yaramaz. ..

Oturanboğa sanırım buranın moderator u diğer tecrübeli abilerde bilgileri buraya yazarsa çok aydınlatıcı olacak

Uzman hekim denmiş üniversite hastanelerinde uzman doktora muayene olsak geçerli olur mu.

mek1973

Anılan yasa hükmünün engellilerin sakatlıklarına göre ayrım yapılmasını öngören bir amaç gütmesi söz konusu olmayacağından, sol alt ekstremitede (ayak veya bacakta) sakatlığı olanlar için otomatik vitesin hareket ettirici özel tertibat olarak sayılması gerekmektedir. Buna göre, sağlık raporuna göre sadece sol alt ekstremitede sakatlığı bulunan malul ve engellilerin "H" sınıfı sürücü belgesi olması halinde, başkaca özel tertibat yapılmasına gerek olmaksızın otomatik vitesli araçları ilk iktisabında bu istisnadan yararlanmaları mümkün bulunmaktadır. Bu durumda sakatlık derecesi % 90'ın altında olup, sadece sol alt ekstremitede sakatlığı bulunan malul ve engelliler için verilecek (2A) numaralı ÖTV beyannamesine, aracın sakatlığa uygun olarak tadil edildiğine dair teknik belge yerine aracın otomatik vitesli olduğuna dair "uygunluk belgesi" nin aslı veya noter onaylı örneği eklenecektir.

i_brahi_m

Sürücü belgesi için Olur daha iyi olur.Ayrıca özel hastanelerde olur.

Halilagic
Yine kuyuya bir taş atıldı Kafalar karışmasın Sol alt ekstirem ortapedik sakatlı olanlar Otomatik videsli araç kullanır ifadesi ÖTV siz arçtan yararlanır.

Kurekci sağol bikgi için. ..işte bezen biri birşey diyor kafa allak bullak oluyir acaba dediği ya doğruysa diye...o kdar uğraş boşa gider sonra. ..kesin bilgi dediğin gibi zaten sağa sola çekmeye gerek yok

Üst Alt