Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ankyra peki araç bana kalıyorsa ÖTV ödemem gerekiyor mu birinci dereceden mirasçı olduğum için? ya da başka bir işlem yapmam gerekir mi? heryerde farklı farklı bilgiler var da anlayamıyorum. feragatlar falan kafam karıştı çok.
Araç size veraset yoluyla intikal edecek. Bu nedenle Ötv ödemeyeceksiniz.
Ancak 5 yıl dolmadan elden çıkartmanız halinde başta ödemediğiniz Ötv.yi ödemek zorunda olacaksınız.
Verasetle intikalden sonra aracın sahibi engelli degil de artik siz olduğunuzdan MTV ödemeye başlayacaksınız.
Abim % 90 engelli olan bir akrabanızın adına araç aldı ve o akrabanızın hiç evlenmeden vefat etti. Bu arabanın devri kimin adına gider ve devri nasıl alınır. Bu arada o akrabanızın bir abisi vardı o da vefat etmiştir.
ACİLEN YARDIMLARINIZI BAKMIYORUM.
Herkese iyi günler...
Arkadaşlar merhaba, annem alzheimer hastası ve tek varis benim, annemin hiçbir mal varlığı yok araç almak istiyorum tüm resmi belgeler tamam.
Aracı ben alıyorum üstüme, annem olduki vefat etti 5 yıl içinde yinede 9 kardeşten imza alacakmıyım aracı tamamen üstüme geçirmek için ?
Ve ötv ödeyecekmiyim ?
bu konuda benimde sorum var. alzheimer hastası babaanneme ben bakıyorum. onun için araç almak istiyorum. fakat babaannem 5 seneden önce vefat ederse amcam ve halam parasını benim verdiğim araca ortak oluyor. bunu nasıl engelleriz ?