Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aracımı eşimin kullanamaması ne kadar kötü! Ne yapacağız?

Derya hanım sanırım eşinide engelli benmi yanlış anladım,öyle biri durumda nasıl bir düzen işliyor açıkcası bilemiyorum. Allah kolaylık versin sizede...
İlgilenen arkadaşlar emniyet genel müdürlüğünden gelen yazıda olumsuz...
Başvurunuz incelenmiştir.Özürlüler adına araç tescili ve bu araçları kimlerin kullanabileceği Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53 üncü maddesinde açıklanmıştır.
Ayrıca, "H" sınıfı sürücü belgesi sahibi bir kişinin, otomatik vitesli araç kullanabilmesi için sağlık raporunda bu durumun belirtilmesi ve otomatik vitesli aracın kullanılabileceğine sağlık raporunda belirtilen şerhin, trafik tescil kuruluşu tarafından sürücü belgesi üzerine ve bilgisayar kayıtlarına işlenmesi gerekmektedir. İyi günler dileriz

Bir haftalığına seminere gittim kimseler kalmamış arkadaşlar hiçbir gelişme yok benden yana sizlerde varmı bir değişiklik?

arkadaşlar özürüm sağ kolumdan 8 senedir özel tertibatlı araç kullanıyorum. işime otobüs ile gidiyorum. oturduğumuz ev toplu taşıma için pek uygun olmadığı için eşim aracımı etrafa giderken kullanıyor. şuana kadaar çok şükür bir polis durdurmadığından dolayı galiba bi problem oluşturmadı benimde hiç aklıma gelmemişti bi problem oluşturacağı. arkadaşlar aracı eşim kullanırken polis aracı durdurursa polis ne gibi bir işlem yapar?

Şanslısın arkadaşım sorun yaşamamışsın ama araç senin adına tescilli ve plakasında engelli amblemide varsa(ötv-mtv muafiyetiyle aldıysan) engelin %90'ın altındaysa aracı senden başkasının kullanması durumunda aracının şu anda yürürlükte olan yönetmelik gereğince trafikten men edilme durumu söz konusu. Allah kolaylık versin arkadaşım...

teşekkürler Allah Yardımcımız olsun

Herhangi bir gelişme yok benden yana arkadaşlar, dilekçeme cevap gelmeden yenileyemiyorumda süresi dolsun dilekçelerimin yenisini yazacağım.

Mehtap hanım evet benim eşimde engelli H ehliyeti var. Sizin eşiniz sağlıklı anladığım kadarıyla. O zaman tabi farklı bir durum söz konusu. Ama olması gereken tabiki eşlerin birbirinin aracını kimseye hesap vermeden kullanabilmesidir.

kullanamaması medeni kanuna aykırı bence. evlendikten sonra elde edilen mallarda %50 ortaksak, arabada da ortağız demektir. %50sine ortak olduğum bir şeyi neden kullanamayacakmışım?

Üst Alt