Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Arkadaşıma ve tüm engellilere nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum!? [Tartışma]

Yanlış anlamanı asla ve asla istemem angel'm senin gibi bilinçli , neyin ne olduğunun farkında olan gözlemleyen arkadaşlarımızı tabiki çok seviyoruz..Engelli ol yada olma önce insansın ..ve iyisin..
Sen de görmüşsündür engeller değil de kişilikler ve paylaşımlar ön plandadır burda..Çünkü herkes temelde aynı , engelli...yani herkes 1-1 berabere başlıyor yola bu sitede , bundan sonra kişiler , engelli önyargısı olmadan..engelli diye uzaklaşmadan..küçümsemeden, acımadan ,birey olarak tanışıyorlar ..Herkes kendinden çekinmeden ifade ediyor kendini karşındakine..'' Acaba engelliyim dersem benden uzaklaşırmı diye düşünmeden...''
Tabiki her toplumda olabileceği gibi burada da çürük elmalar çıkabiliyor..Her toplum gibi o kimseler uzaklaştırılıyor buradan..Engelli olup olmadığına bakmaksızın...
Dedik ya önce güzel ve iyi insan olmak,güzel şeyler verebilmek,paylaşabilmektir arkadaşlığın ve dostluğun temeli..

Selam..
Paylaştığın duygularını samimi içten buldum.
Duygu ve düşüncelerinde zaman zaman 2.3 yada 3,1 şiddetinde
depremler yaşadığını düşündüm.
Nedeni ise:
şimdiye kadar yeni biriyle tanıştığında kendi tecrübe ve bilginle nasıl davranacağını bilmendi.
Oysa gül ile ilişkinde sanırım korkuyuda yaşadın şaşkınlığıda ..
Gerçek açıklayamadığın düşünceler var ise onları sorgula.
Senin özelliklerini bilmiyorum.
Uzun boylumusun kitap raflarının hepsine dokunabiliyormusun?
Bazı bayanlar mutfak dolabının üstüne yetişemezler yardım isterler ama bu kimsenin umrunda değildir.
1,90 boyunda bir arkadaşım var ona takılırım boyundan dolayı
güler geçeriz.peki kısa boylu arkadaşımıza neden takılıp gülüp geçmeyelim.
Takılıp gülüp geçemiyorsak onun kısa boyluluğunu özünde biz normal görmüyoruz demek değilmidir.
Midesi yanan bir arkadaşıma ne kıvranıp duruyorsun bir sende mi var şunu yap geçsin derim hafife alırım.çünkü bende yaşıyorum.ama kanser olan bir arkadaşıma boş ver ya diyemem
benimiçinde önemli bir olay ona sadece gereksiz bir laf söylememek için sözlerime dikkat ederim.o beni rahatlatır.
Yaşama bakışı ile söylemleri yaptıkları ile bende onun kanser olduğunu unuttum. Bu yazıyı yazana kadar aklıma gelmemişti.
Içimiz de aşmamız gereken şeyler var.
Ne olabilir toplumsal şartlanmışlık.
çevredekilerin bakışları söylemleri. Vs vs.
Doğru olanı kabul edilebilir olanı yazmak söylemek kolaydır.
Hayata geçirmek hele ekmek yer su içer gibi sıradan davranmak yaşamak zordur.
Aydın yarınlara

Kendını farklı gormek

ınan bana angel'm çok önemlı bır konuyu keşf etmışsın.çok zekısın demek bu.acaba uzun boylu bır çok kişi de bunu fark etmışlermı.kendını boş yere üzüyorsun demek eğer oyle bır duyguya kapıldıysan.
Kendını karşındakı kişiyle kıyaslamak pekte doğru bır hareket değil bence.olduğun gıbı kabullenmek en güzellı ve onunla mutlu olmak gerekıyor.sana gore fazlası olan kişinınde kendısıne gore bır çok eksıklığı vardır.
Her zaman mutlu olman dıleğıyle
= vanlı brukan

internette bile konuşurken bunu belirtince insanlar senden uzaklaşıyor neden ??? o belirsiz, adın var çünkü aklına gore değerlendiren yok seni her zaman insanların önyargısıyla karşı karşıyasın dürüst olmak adına açıklıyorsun, ya dalgacı oluyorsun yada inandıramıyorsun :), kendine NORMAL diyenlerin anormalliğini görüyorsun aslında bu ülkeden hiç engelli insan yok gibi davrananlarla karşı karşıya gelmek çok acı...

slm

OturanBoğa;
yazıları ve yorumu okudum. bir yorum ancak bu kadar güzel yapılabilir. Arkadaşım niçin bi sıfat bulmak için uğraşıyorsun ki.bırak olduğu gibi davran. içten ol yeterli. her sakat insan karşısındakinin ne kadar içten olduğunu bilir zaten ve sorun kalmaz .saygılar.tek sorun gerçeğini kabul etmekte ve onunla yaşamayı öğrenebilmekte bence

Ertandağlı söylenmesi gereken herşeyi özetlemiş, diğer arkadaşlarınıza nasıl davranıyorsanız öyle davranın bence de.

Arkadaşınız çocuğa bağırarak abartmış, 8-9 yaşındaki bir çocuk adı üzerinde halâ çocuktur.

Benim arkadaşlarım beni tanıtırken de, herkesi nasıl tanıtıyorsa beni de öyle tanıtırlar, Eğer o kişi o an telefondaysa ve benim yüzümü görme imkanı yoksa ya da yanımda dahi olsa gereği olduğunda görme engelli olduğumu söylemelerinin hiçbir mahsuru yok, Çünkü onlar da bilir ki bu benim için nezle-grip gibi bir sağlık sorunundan başka birşey değil.

Merhaba

angel'm herkesin dediği gibi yaklaşım çok güzel.Bunu düşünmeye gerek yok.En iyisi dik durmak.doğruları söylemek veya içinizden geldiği gibi söylemek bence en güzeli.Arkadaşınız kafadan engelli değil ki,alınsın üzülsün.Önemli olan samimiyettir dürüstlüktür.O zaten hisseder sizin yaklaşımınızı.Harika olmuş yazılarınız.

Üst Alt