Dostlar, bugün ciddi bir farkındalık yaşadım, aşağılık kompleksine dayalı bir üstünlük kompleksim olduğunu apaçık gördüm. Hem de bu kendimi bildim bileli var olan bir şey, birileriyle konuşurken hemen masaya bildiğim bir şeyleri sürdüğümü fark ettim. Hatta benden önce konuştuğum insanlar bu bildiğim şeyleri öne sürerse daha mutlu oluyorum, oluyordum. Hayat bu yaşıma kadar hep bir kendimi geliştirme itelemesi içinde geçti ama durup ilk defa sanırım ben gerçekte kimim, gerçekten neyden zevk alıyorum bunu sordum. Ha değinmemek olmaz bu kompleksin yan etkisi takdir isteğiydi, sürekli birilerinin takdiri için çabalamak bir insan evladı için ne kadar ağır bir yük tahmin edersiniz. Bu takdir isteği yüzünden eski kız arkadaşıma yaranmaya çalıştım ve sevdiğimi sanıyordum onu oysa bu psikolojik bir problemmiş. O da bunu güzelce kullandı. İşin hülasası, aşağılık kompleksinden kaynaklanan bir üstünlük kompleksi, takdir isteğiydi.
Bunların farkına varınca durdum bir nefes aldım önce, sonra kendime bir şeyler aldım, onları yerken düşündüm, özgürlük biraz daha bana yakındı....
Bunların farkına varınca durdum bir nefes aldım önce, sonra kendime bir şeyler aldım, onları yerken düşündüm, özgürlük biraz daha bana yakındı....