Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asalet hangi durumlarda tasdik olmaz?

karakartalali

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar asalet için 2 yılmı bekliyoruz birde tasdik olmama ihtimali ne kadardır ?

asalet icin iki yıl beklemiyorsun , adaylık süreci iki yıldır , bir sene sonra kurumunuza göre bi sınava girersin , yada degerlendirmeye tabi olursun adaylıgın kalkar , öyle cok takılacak bi konu degil , ögretmenlik dışında diger adaylık süreci formaliteden ibaret rahat olun

istanbul mebe atandım. Asaletimi aldığım zaman maaşta bi artış olurmu ?

maaşta bi fark olmaz sadece asaletin onanır

asalet tasdik amirinizin insiyatifinde kimi 1 sene sonunda hemen yapar kim memnun değildir 2 sene bekletebilir o nedenle sizin davranışlarınız ve performansınız işinize bağlılığınızda önemli bu konuda.

asaleti alamamanız için çok somut şeyler olması lazım örnek vermek gerekirse kavga insanlarla olan iletişimizdeki problemler iş yapma durumunuz vs.

arkadaşında dediği gibi alamayan çok az insan var

ben şimdi evliyim ve bir çocuğm var %63 engelli raporum var tahmini ne kadar maaş alırım ?

maaş konusu derece ve kıdeminle ilgili atandıgın kadronun dercesi kıdemi nedir

10/1 olursun ünvan nedir , hizmetli memur saglık teknisyeni ?

hizmetliyim tahmini ne kadar maaş alırım ? memurlar nette ki maaş robotundan hesapladım 2500 çıkıyor kadro derecesi 10/1 2.dereceden engelli evliyim 1 çocuk babasıyım

ünvanını ondan sordum kıdemi farklı olur diye , 2300 ile 2400 arası maaşın olur eş calışmıyor birde cocuk varsa aylık 220 tl asgari gecim indirimi alırsın

evet eşim çalışmıyor. Peki ilk maaş çift maaş olur diyorlar doğruluk payı nedir ?

ewet kararnamen cıktıgı tarihten itibaren maaşın işlemeye başlar oda hemen hemen cift maaşa denk gelir

ewet kararnamen cıktıgı tarihten itibaren maaşın işlemeye başlar oda hemen hemen cift maaşa denk gelir

yanlış bilgi, çalıştığı gün kadar + diğer ayın maaşı olur. yani bu arkadaş 1 aralıkta işbaşı yaptıysa, 15 aralıkta 1,5 aylık maaş alır.

atama sonucunuzun atandıgınız ilin mülki amirine yani valilige iletilip onaylatılması

ayazefe

karanamesi cıktıgı zaman hemen görecve başlamaz 15 gün belgeleri vermesi icin beklenir belgeleri verdikten sonra aynı ildeyse 2 gün icinde farklı ildeyse 10 gün icinde başlaması gerekir buda 25 güne denk gelir , memurlar aylıklarını peşin aldıgı icin gelecek ayın maaşınıda alır buda 2 aylıga denk gelir ve yeni güvenlik sorusturması uygulaması uzun sürdügü icin daha fazla toplu maaş alabilir

meb te göç izni diye bişey varmı ? ben mersinden istanbula göçürecem evimi bunun için extra bi izin verirlermi ?

best

ben aldığım maaştan örnek veriyorum öyle bir dünya olmuyor sgk girişin yapıldığı tarihten itibaren maaşını alırsın aç bak mevzuatta ne yazıyor. sgk başlamadan nasıl maaş ödeyecekler sana? personeldeyim ama benim bildiğimi bile yanlış diyeceksiniz neyse

verirler , meb e atandıysan bi defaya mahsus dilekce verip tayin isteyebilirsin
ayazefe
kararnamen cıkınca zaten aynı gün sgk girisin yapılıyor arkadaşım

karakartalali
ilk bir yıl izin yok

best
hocam kararnameye takmışsın sana yazı geldikten sonra il dışından geliyorsan 10 gün içinde başlayacaksın diyor il içinde isende ertesi gün. sen müdürlüğe gelip sgk işlemlerini başlatmadan o memur senin sgk girişini nasıl yapsın adamda hiçbir bilgin yok kafasına göre iş yapabilir mi? oldu adam vazgeçti gelmekten yada 10. gün geldi işyerine ertesi güne girişi yapılır.

adam iş başı yap diye sana 10 gün süre veriyor daha ne izni verecek sana hala ben taşınma izni alabilir miyim yazıyorlar

farklı ile atananlar işe başlamak icin 10 günlük süre verilir onu izin olarak söylemek istedim , yoksa seninde dedigin gibi ilk bir yıl izin yoktur sadece rapor alabilirsin ama raporda adaylık sürecini etkileyebilir , adaylık sınavına girmek icin bir fiil bir yıl calışmak gerekiyor

sgk girişi icin kendisinin gitmesi şart degil , aynı durum daha öncede yaşandı imzalı dilekcesini fakslarsa atandıgı ilin ilgili birimine sgk girişi yapılır

adaylık sınavı dediğiniz asaletin onaylanması hakkında galiba ? bu arada bana 10 gün yeter :)

best

evet bu konuda hemfikiriz sadece bilgi karışıklığı var. ben personelciyim ve ben yapılan işlemi söyledim yoksa buradaki arkadaşlar göreve başlayıp ilk maaşı aldıklarında eksik maaş ödendi diyecekler.

her kurum engelli deyince gelmesin demeye başlamış bizden öncekiler adamların burnundan getirtmiş "ben engelliyim yatarım" "ben engelliyim bana iş veremezsiniz" kafasındaki adamlardan dolayı herkes mimleniyor artık. adam işe başlıyor daha birinci gün almış internetten bir dilekçe gelmiş ben tayin istiyorum engelliyim ben bakıma ihtiyacım var diyor. madem bakıma ihtiyacın vardı kim yaz dedi sana neden başkasının hakkını yiyorsun belki o ilde biri gül gibi çalışıp evine ekmek götürecek.

ama devlet yanlış yapıyor tayini belli şartlara bağlayacak baka bakalım o zaman yazabilecek mi?

o konuda hem fikiriz malasef biz engelliler atanalımda ne olursa olsun diyoruz atanıncada ben engelliyim diyip zorluk cıkarıyoruz , atandıgı yeri begenmemeler maaşı az bulmalar daha saymakla bitmez

best

umarım bizim kuruma gelecek olanlar bu tavırda olmaz yoksa ilk baş ben burunlarından getiririm. inan bıktırdılar insanları işlerine gelince engelini kullanırlar işlerine gelmeyince benim senden ne farkım derler. bende engelli girdim ama kurumumdaki kimse bilmez bunu ve bir kere bile ayrımcılık olmamıştır. bu zihniyet değişmeyecek

sizler atandınız az çok tecrübelisiniz bu konularda ben ve benim gibi yeni atanan adaylara neler tavsiye edersiniz ?

Üst Alt