Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asgari ücret 1300 lira olursa evde bakım için gelir kriteri ve maaş ne olacak?

özcan71

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Asgari ücret 1300 lira olursa evde bakım için kişi başı gelir 787 liramı olacak

hocam hiç umutlanma
eğer akp tekrar iktidara gelirse
ancak 2017 yılında asgari ücret 1300 lira olacak
Ekonomi bakanı açıkladı

Zaten 1300 lira yapmak isteselerdi yapcaz demezlerdi yaparlardı. İktidarda olan parti akp olduğundan asgari ücreti yükseltebilirlerdi ama yapmadılar şimdi ateş bacayı sarınca yapcaz etcez demeye başladılar. Chp'de olsa aynısı Mhp'de olsa aynı olucak asgari ücret pek yükselcek gibi değil ki yükselirse de her şeye zam gelir 1 lira olan ekmek 1 buçuk lira olur gibi :)

İlk başta bende çok umitlenmistim. Dedimki bütün partilerin asgari ücretle ilgili vaati var kim gelirse gelsin kesin artar daha sonra çalışma Bakanı çıktı bu aralık ayında işveren ve isciyleanlasip 1300 tl olacak dedi fakat daha sonra ekonomi Bakanı biz asgari ücrete zammı aralık 2016 ta düşünüyoruz deyince dedimki zaten ocak ve temmuzda gelen en az %5 lerle gelecek sene bu maaş en kötü bunlarin soyledigi olur ve sonra anladım ki biz yine kandiriliyoruz.....
yinede dedikleri gibi olursa evet 1300 un 100 tl sini asgari geçim indirimine duş kalanın 3 te ikisi 800 tl yapar çoğu insan mağdur olmaktan kurtulur

inanma bunlara milleti iyi aydınlatamıyorlar yapcak adam yapardı zaten hukumetteler

Bakandan sonra başbakan açıkladı 2016 ocak ayından itibaren geçerli

tahminle hayat gitmez. 2016 yılı gelsin önce bi, asgari ücretler de belirlensin işte o zaman evde bakım aylıgı için gelir sınırını da hesaplarız.

Asgari üçret artışı

Eger yeni hükümet sözünde durursa ve asgari üçret 1300tl olursa evde bakım maaşı için gerekli olan kişibasına düşen gelir 866.6tl gibi bir şey olur degilmi ben yanlışmı hesaplıyorum. beni bu konuda aydılatırsanız sevinecegim .şimdiden teşekkürler.

zam değilde.maaşdan vergi almasınlar yeter..

volki_80
evde bakım parası memur katsayısı ve gösterge sayısına göre belirleniyor ablam. asgari ücretin ödenen maaş miktarına etkisi yok yani.
ama hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı asgari ücrete göre belirleniyor. eger asgari ücret artarsa hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı da (2015 yılı 2. altı aya bu miktar 606,95 TL'dir) artar. bu artış da evde bakım aylıgının baglanmasını kolaylaştırır.

Sanırım bu konuda yeni bir düzenlemeye giderler yada kriterleri değiştirirler.Ama,engelliler bu konuda bir kamuoyu oluşturabilirlerse bence ses getirebilir.Zaten hükumet bir çok engelliye para ödediğinden dolayı bu sayıyı nasıl düşürebilirim hesapları yapmaktadır.Yine de mücadele etmek gerekir düşüncesindeyim.Saygılarla

Devlet asgari ücreti kriter olarak alacağına,bakıcının maddi varlığını göz önüne alarak bakıcı maaşı bağlayabilir.Araştırmalarda bakıcının maddi varlığı hesaba katılması gerekir.Bütün hane halkının geliri hesaplanması bence zaten mantıksız bir uygulamadır.Asgari ücretin 1300 TL olmasıyla kişi başına düşen gelirin 866 TL olup olmayacağı ocak ayına doğru netlik kazanır.

takipteyiz metehan50* asgari ücret arttı da engellilerin 2022 ve evde bakım aylığı gelir kriterleri değişmesin diye mevzuat değişikliğine giderlerse ayıp ederler:) boyle bir kurnazlıga yeltenemezler diye düşünüyorum.

Sayın Melek hanım,asgari ücret sınırının 1300-TL olmasıyla belki 25-30 bin kişiye fazladan evde bakım ücreti ödenecektir.Zaten engelli ailelerinin % 80 e yakının fakir ve muhtaç kişilerden oluştuğu kanaatindeyim.Çok az miktarla bir çok engelli bakıcısının (5-10 TL) evde bakım maaşının kesildiğini bilmekteyim.İnşallah,asgari ücretin 1300-TL olmasıyla bakıcı maaşının hesap etme yöntemlerini değiştirmezler.Eğer değiştirmeye kalkarlarsa bütün engelli ve yakınları tepkisini ortaya koymalıdır.

Asgari ücret artarsa evde bakım kişi başına düşen gelir hesabı nasıl olacak?

Evde bakim ayliğinda asgari ücret 1300 lira olursa kişi başı ücret ortalaması kaç tl nin altinda olmalidir ?

Eğer yeni bir düzenlemeye gidilmezse 1300/3=433 433x2=866-TL.Yani gelir toplamı hane halkı sayısına bölündüğünde 866-TL'yi geçmemesi gerekir.Yeni bir düzenleme yapılmadığı takdirde bu kriterler geçerlidir.Yalnız bu konuda tereddütlerim var.Devlet bu konuda çok titiz çalışmalar yürütüyor.3-5-Tl ile gelir toplamını aşan binlerce engelli bakıcısı mevcut.Kişi başına düşen gelir 866-TL olmasıyla belki evde bakım maaşı alan % 30-40 dahada artacak.Bu kezde yoksulluk sınırının çerçevesi yeniden çizilecek.
Sosyal devlet olma olgusuyla bence hanede kişi başına düşen 866-TL'lik dilime dokunulmaması lazım.İnşallah da öyle olur.

asgari ücret ve bakıcı maaşı

bakıcı maaşları ilk çıktıgında asgari ücret verğiyordu sonra kırpmak için bunu değiştirdiler. her ay 60 70 lira kesiliyordu. şimdi asgari ücret 1300 tl olacak bize ne ynansır bilmiyorum ama sanırım 400 tş zarar ederiz her ay

Ocak ayında asgari ücretin 1300 tl olması

arkadaşlar ocak ayında asgari ücretin 1300 tl olacağı söyleniyor eğer olursa hanede yaşayan fertlerin kişibaşı gelir sınırı 866 tl oluyor ama busefer evde bakım aylığı alacak Kişi sayısı önemli ölçüde artacak sizce devletimiz buna AYRI BİR FÖRMÜL DÜŞÜNMESİN :) Fikirlerinizi yorumlarınızı bekliyorum

Yukarıda da izah ettiğim gibi sosyal devlet olma olgusuyla yeni bir düzenleme getirilerek dizginleri elde tutma yoluna gidilmesi bence bu kadar engellinin aklıyla alay etmek gibi olur.Bu olacak yeni düzenleme ahlaken ve fikren mümkün değildir.Yani etik bir uygulama olmaz.Ama devlet kendisine ekstra bir yük getireceğini düşünerek halkı ve engellileri ikna etme yoluna gidecektir.
Seçim öncesi böyle bir vaat verilirken bunun bütün detayları göz önüne alınarak yapılması gerekirdi.Belki de bir çok engelli ve yakını asgari ücretin 1300-TL olmasıyla çok küçük bir miktardan elde edemediği evde bakım maaşının tekrar bağlanması düşüncesiyle oy vermiştir.Böyle yeni bir düzenleme yoluna gidilmesi takdirde bütün engelli ve yakınlarının kamuoyu oluşturarak hak arama mücadelesi başlatması gereklidir.

Ocak ayından sonra...

Selam arkadaşlar,
Biliyoruz ki ocak ayından sonra asgari ücret ve emekli maaşlarında değişiklilik olacak. Peki bu değişikliğin Evde bakim ayliklarina nasıl bir etkisi olabilir sizce..

Adı üstünde "Asgari Ücret" Eğer asgari ile oynama yaparlarsa otomatik olarak diğer maaşlarda da belirli seviyede oynama yapmaları gerekecek ama "Düzen" ne getirir bilinmez. Şimdi buradan bir şeyler yazarım "Siyasi" denir onun için içerisine girmek istemiyorum. "Asgari" kısmı size açıklayıcı olmuştur umarım.

asgari ücret açıklandı buna göre evde bakım sınırı ne olabilir

[FONT=Droid Sans]Asgari Ücret 2016 yılı Tablosu (1. Dönem):[/FONT]
ASGARİ ÜCRET VE YASAL KESİNTİLER(01.01.2016 – 30.06.2016 Dönemi)
Brüt Ücret1.501,50 TL
Sigorta Primi İşçi Payı198,21 TL
İşsizlik Sigortası Primi İşçi Payı22,02 TL
Gelir Vergisi Matrahı1.521,28 TL
Gelir Vergisi183,19 TL
Damga Vergisi9,12 TL
Kesintiler Toplamı362,54 TL
Asgari Geçim İndirimi
(Bekar ve Çocuksuz)
100,11 TL
NET ELE GEÇEN (Asgari Ücret + AGİ)1306,07 TL
[FONT=Droid Sans] [/FONT]
[FONT=Droid Sans]Asgari Ücret 2016 yılı Tablosu (2. Dönem):[/FONT]
ASGARİ ÜCRET VE YASAL KESİNTİLER(01.07.2016 – 31.12.2016 Dönemi)
Brüt Ücret1.551,50 TL
Sigorta Primi İşçi Payı248,21 TL
İşsizlik Sigortası Primi İşçi Payı32,02 TL
Gelir Vergisi Matrahı1.571,28 TL
Gelir Vergisi203,19 TL
Damga Vergisi19,12 TL
Kesintiler Toplamı402,54 TL
Asgari Geçim İndirimi
(Bekar ve Çocuksuz)
110,11 TL
NET ELE GEÇEN (Asgari Ücret + AGİ)1.406,54 TL

Kişi başına düşen gelir

askeri ücret 1300 oldu,evde kişi başın düşen gelir ne kadar oldu:confused:

[FONT=Arial] 2016 YILI ASGARİ ÜCRET - YASAL KESİNTİLERİ[/FONT]
[FONT=Arial] ( 01.01.2016 – 31.12.2016 Dönemi)[/FONT]
[FONT=Arial] Brüt Ücret[/FONT]
[FONT=Arial] 1.647 TL[/FONT]
[FONT=Arial] Sigorta Primi İşçi Payı[/FONT]
[FONT=Arial] 230,58 TL[/FONT]
[FONT=Arial] İşsizlik Sigortası Primi İşçi Payı[/FONT]
[FONT=Arial] 16.47 TL[/FONT]
[FONT=Arial] Gelir Vergisi Matrahı[/FONT]
[FONT=Arial] 1.399,95 TL[/FONT]
[FONT=Arial] Gelir Vergisi[/FONT]
[FONT=Arial] 209,99 TL[/FONT]
[FONT=Arial] Damga Vergisi[/FONT]
[FONT=Arial] 12,50 TL[/FONT]
[FONT=Arial] İşçi Kesintiler Toplamı[/FONT]
[FONT=Arial] 469,54 TL[/FONT]
[FONT=Arial] Asgari Geçim İndirimi
(Bekâr ve Çocuksuz)[/FONT]
[FONT=Arial] 123,53 TL[/FONT]
[FONT=Arial] NET ÜCRET (Asgari Ücret + AGİ)[/FONT] [FONT=Arial] 1.300,99 TL
[/FONT]

BU hesaba göre kişi başına 785 TL düşerse bakım parası alınabilecek ancak engellilere yeni engel konulmazsa.
[FONT=sans-serif]Bu değerlere göre çıkan sınır da kişi başına düşen: 785 TL dir. Bu sonucada şöyle ulaştım 1300.99 dan AGİ [/FONT]
redface.png
[FONT=sans-serif]lan 123,53 TL yi çıkardım Kalan: 1.177,46 yı 3 e böldüm çıkan=392,48 TL yi de 2 ile çarptım sonuç = 785TL DİR[/FONT]
[FONT=sans-serif]KAYNAK :muhasebeTR[/FONT]

Süleyman KIRAÇ;

Evet yeni asgari ücretin açıklanmasıyla ve AGİ nin 123,53-TL olarak belirlenmesi neticesinde 1300,99-123,53=1177,46 1177,46/3=392,48 392,48x2=785-TL Olduğu ortaya çıkıyor.Yani 2016 yılı için kişi başı gelirin 785-TL'yi geçmemesi gerekiyor.Aslında asgari ücretin 1300 TL-olmasıyla bir çok arkadaş(ben de dahil) kişi başına düşen gelirin 866-TL olacağı yönünde beklentilerimiz vardı.(AGİ yi hesaba katmıyorduk) Yine bu artış da azınsanmayacak bir artıştır.Yeni yıl ile birlikte bir çok engelli bakıcısı bu şartlarda evde bakım maaşı almaya başlayacaklardır.
Arkadaşlar benim kafama takılan bir sorun da bu asgari ücret 2016 yılının tamamında mı uygulanacak?Yani ikinci altı aylık (temmuz ayı) dilimde artış olmayacak mı?

metehan bey 2016 temmuz ayı
[FONT=sans-serif][FONT=Droid Sans]Asgari Ücret 2016 yılı Tablosu (2. Dönem):[/FONT][/FONT]
[FONT=sans-serif]
ASGARİ ÜCRET VE YASAL KESİNTİLER(01.07.2016 – 31.12.2016 Dönemi)
Brüt Ücret1.551,50 TL
Sigorta Primi İşçi Payı248,21 TL
İşsizlik Sigortası Primi İşçi Payı32,02 TL
Gelir Vergisi Matrahı1.571,28 TL
Gelir Vergisi203,19 TL
Damga Vergisi19,12 TL
Kesintiler Toplamı402,54 TL
Asgari Geçim İndirimi
(Bekar ve Çocuksuz)
110,11 TL
NET ELE GEÇEN (Asgari Ücret + AGİ)1.406,54 TL
[/FONT]

bilgeadam
Bu rakamları nereden alıyorsun bilmem ama doğru olmadığı kesin.

Asgari ücret 2016 belli oldu buna göre evde bakım maaşı nekadar olacak

[FONT=Calibri][SIZE=3]Asgari ücret 2016 belli oldu buna göre evde bakım maaşınekadar olacak[/SIZE][/FONT]

• 2016 yılı ilk altı ayı için: 880.69 tl
  • 2016 yılı ikinci altı ayı için: 924.73 tl
  • 2017 yılı için ilk altı ay için: 952.47 tl
  • 2017 yılı ikinci altı ayı için: 990.57 tl olmuştur.

[FONT=sans-serif]bir sitede öyle yazmışlar nekadar doğru yanlış bilmiyorum[/FONT]

Üst Alt