Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asgari ücret 1300 lira olursa evde bakım için gelir kriteri ve maaş ne olacak?

[FONT=sans-serif]ufukalp KAYNAK :muhasebeTR yayınladıklarım bu kaynak büyüğüm arkadaşda aynısını yayınlamış 1400 olan 6 ıncı aydan sonrasıdır [/FONT]

Benim anladığım bu yıl bir defa zam yapıldı ikinci altı ayda zam yok yani kişi başına düşen gelir sınırı 2016 için 785 tl

bilgeadam;

Sayın bilge adam,sanırım sizin paylaşmış olduğunuz tablolar 2015 yılına aittir.2016 mali yılı için AGİ 123,53 TL dir.Sanırım 2016 yılı ikinci yarısında asgari ücret artırılmayacaktır.Yaptığım araştırmaya göre 2016 yılı ikinci altı ayı için de hiç bir bilğiye rastlamadım.Bilğisi olan paylaşırsa bizler de bilgi edinmiş oluruz.

[FONT=sans-serif][FONT=Droid Sans]Asgari Ücret 2016 yılı Tablosu (2. Dönem):[/FONT][/FONT]
[FONT=sans-serif]
ASGARİ ÜCRET VE YASAL KESİNTİLER(01.07.2016 – 31.12.2016 Dönemi)
Brüt Ücret1.551,50 TL
Sigorta Primi İşçi Payı248,21 TL
İşsizlik Sigortası Primi İşçi Payı32,02 TL
Gelir Vergisi Matrahı1.571,28 TL
Gelir Vergisi203,19 TL
Damga Vergisi19,12 TL
Kesintiler Toplamı402,54 TL
Asgari Geçim İndirimi
(Bekar ve Çocuksuz)
110,11 TL
NET ELE GEÇEN (Asgari Ücret + AGİ)1.406,54 TL metehan bey 2 inci 6 ayı yayınlıyorum inanmıyorsan yapacağım bir şey yok illaki kaynak diyorsun sonuçta sınır yükseldi ama net olarak yinede beklemek lazım ilk 6 ayı alalım sonrası allah kerim
[/FONT]

Sayın Bilgeadam,İnşaallah dediğiniz gibi olur ama araştırmalarımda hiç bir yerde sizin paylaşmış olduğunuz çizelgeleri bulamadım.Siz bu bilgileri nereden buldunuz?

bilgeadam;

sayın bilgeadam bu tablo yanlıştır tahmindir asgari ücret 1yıl geçerli olmak suretiyle bekar için net 1300 tl olarak belirlendi gerisi sadece yanlış bilgidir internet elinizi,n altında

Arkadaşlar biri bilgeadama dur desin çünkü yayınladığı tablo hiçbir yerde yok eğer varsa bari kaynağını bildirsin. Ha başka bir ülkeye ait veriler ise onlarda işimize yaramaz.İnsanların kafasını karıştırmasın.

sayın süleyman kıraç ben asgari ücret yayınlandıktan sonra muhasebe tr den alıntı yaptım yanlış yayınlayıp kaldırıldıysa benim hatam değildir biri bilge adamı durdursun yazman hoş değil her insan yanılabilir hele insanların kafasını karıştırmak bana yakışmaz sonuçta internetten araştırıp yayınladım sonuçta fotoşop yazı yazmadım fotoşop yazmasınıda bilmem kalem hanım cevabı yazmış zaten..[FONT=sans-serif]hayır olmayacak. hanede kişi başına düşen aylık gelir sınırı, 784, 97 TL 1 sene için geçerlidir[/FONT]

arkadaşlar peki asgari ücret 1300 lira oldu ya engelli maaşları ne kadar oldu bilginiz var mı

Asgari ücret 1300TL oldu. Benim gibi asgari ücretten fazla kazanan bekar kişilerin agi ücreti 123TL oldu . Yani 33TL zam aldık arkadaşlar.

[FONT=Arial] [FONT=Arial]
Asgari Ücret 2016 yılı Tablosu:[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Arial] 2016 YILI ASGARİ ÜCRET - YASAL KESİNTİLERİ[/FONT]
[FONT=Arial] ( 01.01.2016 – 31.12.2016 Dönemi)[/FONT]
[FONT=Arial] Brüt Ücret[/FONT]
[FONT=Arial] 1.647,00 TL[/FONT]
[FONT=Arial] Sigorta Primi İşçi Payı[/FONT]
[FONT=Arial] 230,58 TL[/FONT]
[FONT=Arial] İşsizlik Sigortası Primi İşçi Payı[/FONT]
[FONT=Arial] 16,47 TL[/FONT]
[FONT=Arial] Gelir Vergisi Matrahı[/FONT]
[FONT=Arial] 1.399,95 TL[/FONT]
[FONT=Arial] Gelir Vergisi[/FONT]
[FONT=Arial] 86,46 TL[/FONT]
[FONT=Arial] Damga Vergisi[/FONT]
[FONT=Arial] 12,50 TL[/FONT]
[FONT=Arial] Kesintiler Toplamı[/FONT]
[SIZE=3] [FONT=Arial]346,01[/FONT][/SIZE][FONT=Arial] TL[/FONT]
[FONT=Arial] Asgari Geçim İndirimi
(Bekâr ve Çocuksuz)[/FONT]
[FONT=Arial] 123,53 TL[/FONT]
[FONT=Arial] NET ÜCRET (Asgari Ücret + AGİ)
(Bekar ve Çocuksuz)[/FONT]
[FONT=Arial] 1.300,99 T[/FONT]

YUKARIDAKI RAKAM GORULDUGU 31,12,2016 GECERLIDIR TEMMUZDA ZAM YOK!

[FONT=Calibri][SIZE=3]Asgari ücret 2016 belli oldu buna göre evde bakım maaşınekadar olacak[/SIZE][/FONT]

• 2016 yılı ilk altı ayı için: 880.69 tl
  • 2016 yılı ikinci altı ayı için: 924.73 tl
  • 2017 yılı için ilk altı ay için: 952.47 tl
  • 2017 yılı ikinci altı ayı için: 990.57 tl olmuştur.

[FONT=sans-serif]bir sitede öyle yazmışlar nekadar doğru yanlış bilmiyorum[/FONT]

rakamlara enflsayon farkıda eklenecektır kuçukte olsa.

agi dahil 1300TL ise resmen halkı keriz yerine koymuşlar. Ben agi hariç net 1300TL sanıyordum yazık bu millete akıllanmaz bizim insanımız.

Üst Alt