Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asgari ücretli çalışıyorum. Engelli eşime 2022 maaşı bağlanır mı?

Mka he kardeş yok öyle bişey

Kimi kime şikayet edeceksin mesela
öyle bişi yok ama işi bilmez memurun yanlış yorumlaması sonucu 2022 alamayanlar var.benm yok demem kanunen yok ama senın var dmen bahsettıgım gibi işgüzar memurun tavrı oluo .önce sydv nın başkanı sayılan kaymakma şikayet edeceksın

Tabi mahkemelerde hemen işleme alıp karara bağlar kimi kime dava edeceksin mütevelli heyeti ret verdiyse mahkemelerde o ret kararına uyar mahkeme açsan bile açarlardı açsalar nezamana gun verirler nezaman sonuçlanır iyisimi o sıkıntıya düşeceğine mütevelli den ret yeriysen oturacak asagiya

Konuyu açan arkadaş ne yaptın 2022 bağlan dimi sonucu yazarsan sevinirim

muntada al ansar agebey bağlanmadı red verildi ev v araba olduğu icim ve annemin emekli maaşı olduğu için bende annemin ikametgahini değiştirdim arabayı da onu üzerine yaptım şimdi annem benimle oturmuyor şimdi tekrar müracaat edeceğim ağabey araba olduğu için kabul edilmemiş olabilir demişti memur arkadaş ve annemin emeklisi de vardı bakalim şimdi ne olacak

Sigortalı çalışıyorsan yine ret ederler mka duy kardeş bağlanır diyenler duysun (sen sigortalı çalışıyorsan hale hazırda yine ret ederler)
Mrcharming34 sigortalı çalışıyorsan hale hazırda birilerinin alırsın demesine bakma bulunduğun yerdeki vakfa sor ssk an varsa alamazssinnnn

Mrcharming34 sen birilerinin gelir kriterlerine uyuyorsun alırsın demesini boş ver bağlı bulunduğun kaymakamlık vakfına git yada tel ac sigortalı çalıştığını şöyle bak bakalım ne diyecekler ssk li çalışıyorsan esin veya sen 2022 maaşı alamazsınız selamlar kardesim

Bak daha önceden ufukalp kardeş ne yazmisti(Sigortalı çalışan engellinin kendisi değil eşi. Eğer dediğiniz gibi kendisi sigortalı çalışıyor olsaydı gelire bile bakılmaz hiç bir şekilde alamazdı.)şuan ssk li çalışıyorsan eşinde,sende gelir kriteriniz tutsa bile o maaşı alamazsınız diğer bir nedeni 2022 maşı alanların spas sorgusunda 2022 yazar ufukalp diyorki ssk li çalışanın eşi engelli yine de olmaz spas da 2022 kanununa göre olması gerekir sen ssk li olduğun için spas in 4a 4b yada 4c yazacak o evin reisi sensin diyor yüce devlet esin senin üstünden faydalanacak sen ssk li olurken esin nasıl spass da 2022 olacak olmuyacak

muntada al ansar agabey eyvallah iyi akşamlar tekrar müracaat edeceğim yazacam ağabey inşallah o zaman görüşürüz
muntada al ansar agabey benim eşim çalışmıyor sadece ben çalışıyorum kendisi ev hanımı

Mrcharming34 eşin çalışmıyor tamam ama senin spas in ssk, engelli maaşı alanın spa i,c602022 bunu nasıl halledilecegini sanıyorsun eşin sağlık yardımını senin üstünden alıyor ama senin hak edişin 4a 4b 4c dir c2022 değil e eşinin ki de sağlık yardımı senin üzerinden velhasılı kelam sen ssk li çalıştığın sürece gelir kriterin tutsada o maaşı alamazsın yeni başvurunun sonucunu da buraya yaz kardeşim selamlar

Şunu düzelteyim tescil kapsamı şu olması lazım 2022 maşı alanların (60/c3 2022 65 Yaş) sen ssk li eşinin tescil kapsamı nasıl bu olacak 60/c3 2022 65 Yaş.olamaz çünkü sen ssk lisin

(GSS gelir testi hesabında ailede kişi başına düşen aylık gelir sınırı 981 TL'dir)kalem hanım böyle yazmıştınız 981 tl diyorsunuz ama 2020 için net asgari ücretin 3/1 2324÷3=774 lira oluyor siz 981 alt sınırı neye gore söylediniz her yerde net asgari ücretin 3/1 i diyor has yani 774 'ün altındaysa yeşil kart kabul ediliyor 981 neye gore aydinlatirsaniz sevinirim Kalem müsait olduğunuzda cevap verirseniz sevinirim 2020 yılının asgari ücreti 2324 neti 3 e bölündüğünde 774

2020 yılının asgari ücreti 2324 neti 3 e bölündüğünde 774
ilk önceleri bende net aü yü 3 e böyle bölüodum ama net derken o netten 2324 den agi yani asgari geçim inidirimini düşünce 701 tl oluyo agi olmasa 774 tl oluo

not: önceden araçlarda degerının 120 de 1 ine bakarken artık arabası olanlara 2022 vermıolarmıs verılenlerde kesılıomus böyle bir yöneltmelık görmedım ama öyle uyguluolarmıs malesef.sitedeki üye arkadaslar öyle anlattı.
araç lüks değil zarurettır helede engellısı olana .araç yüzünden 2022 baglanmaması ya da baglanmıs olanların kesılmesı doğru değil. bakalım ne icatlar çıkaracaklar

-mka ben onu kalem hanımın gss 0 çıkmasının alt sınırı için 981 lira demesi için söyledim 170 e sordum 981 değil 774 tl den az olursa yeşil kart alabiliyorsun diyor 170 .oysa melek hanım 981 yani bürüt asgari ücretin 3/1 ini söylüyor

Hehe bi arkadaşta 2022 maaşları kanunlara göre bağlaniyor uygulayan baglamazsa mahkeme acilir diye yazmıştı o eskiden di 2022 eskiden hakti nezaman sdvy e geçti yardim oldu artık 2022 kanunun hic bir önemi anlamı yok mahkeme açsan ne olacak hic

muntada al ansar
ablacım GSS için net asgari ücret değil brüt asgari ücret dikkate alınır. 2020 yılının brüt asgari ücreti 2943 tl bkz:

2020 yılı brüt asgari ücretin üçte biri de 981 TL.
dolayısıyla ailede kişi başına düşen aylık miktar 981 TL altında olanlar 60/c 1 GSS kapsamında olur. Devlete prim ödemez (eski yeşil kart.

2021'de kaç oldu sınır peki?

2021 brüt asgari ücreti 3577,50 TL bkz
bunun üçte biri ise 1192 TL.

1 Ocak 2021 -31 aralık 2021 döneminde ailede kişi başına düşen aylık geliri 1192 Tl altında olanlar 60/c 1 GSS kapsamında olur/devlete prim ödemez/yeşil kartlı

2022 aylığı ve evde bakım aylığı kişi başına düşen aylık gelir sınırı için ise net asgari ücret dikkate alınır. tabi AGİ'siz.

2021 yılı için net asgari ücret: 2.825,90 bkz

AGİ tutarı: 268,31

2825,90 - 268,31 = 2557,59:

üçte biri de 852,53 TL ( 1 Ocak itibariyle 2022 aylığı için kişi başına düşen aylık gelir sınırı )

bu arada alo 170'teki memur sana yanlış bilgi vermiş. yukarıdaki mesajımdaki bilgiler kesin doğrudur ablası:)

Valla bende bikdim su üç kuruş parayı beklemekten eşimde bende engelliyiz bide 13 yaşında kızımız var evim kira şimdi ben asgari ücretle ise girsem eşimin aylığı kesilir mi ne araba var ne arsa

Orhanejder
aü işe girersen 2825 tlyi 3 e böl yenisini hesap etmedım eskıye göre dersek kişi başı gelir 701 tl
2825 / 3 : 941 bu durmda maaş olmaz kırada ımıssınız emsal kıra bedelı düşülünce maaş baglanabilir 700 tl dersek emsal kıranıza
2825-700:2125 / 3 : 708 bu durmda gene alamıonuz amma o 701 tl kişi başı gelır yükselcegı için maaşş bağlanır eskıye göre hesap ettım yenıye göre kıra sizi kurtarır maaş kesılmez

Arkadaşlar artık devlet engelliyi nası mağdur ederim diye düşünüyo sanki. Ben 93 bedensel engelliyim. Annem babam olmadığı için evli olan abimin yanında yaşıyorum. Abim sigortalı ve asgari ücretten de az paraya çalışıyo. 3 çocuğu var 1ine 500 nafaka ödüyo. 5 aydır maaşımı alamıyorum. Kestiler gerekçe de şu: muhtaç olmama. Benim haneme giren gelir yükselmedi. Engelim yok olmadı. Ee nedir yani ? Vakfa sorduğumda ise yok aracı bahane ettiler yok abimin sigortasını ettiler. Başvurdum tekrar red edildi. Gerekçe belirtmeksizin.. cimer'e yazdım hâlâ cevap yok.. yani anlıycağnız engelli gözden çıkarılmış durumda. Ama biz engelliler de köşemize çekilmişiz haklarımızı aramıyoruz. SUÇUN BÜYÜĞÜ BİZDE..

Mrcharming34
alırsınız yönetmenlik alır diyor memurlar keyfi uygulama yapıyor
[FONT='inherit'](3) Kişinin bakmakla yükümlü olunan kişi statüsünde sağlık güvencesine sahip olması veya aynı hanede sosyal güvenceye sahip bireylerin bulunması durumları aylığa hak kazanılmasında tek başına engel teşkil etmeyip bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen muhtaçlık ölçütü dikkate alınmak suretiyle işlem tesis edilir.[/FONT]

Büyük ihtimalle siz sigortalı çalıştığınız için alamazsiniz
alır

[FONT='inherit'](3) Kişinin bakmakla yükümlü olunan kişi statüsünde sağlık güvencesine sahip olması veya aynı hanede sosyal güvenceye sahip bireylerin bulunması durumları aylığa hak kazanılmasında tek başına engel teşkil etmeyip bu maddenin birinci fıkrasında belirtilen muhtaçlık ölçütü dikkate alınmak suretiyle işlem tesis edilir.[/FONT]

Paranoya
valla yönetmelik falan onlar eskide kaldi,bak@ VİSAL-İ ne yazmış yönetmelik mı one, kim takiyorki ,onu engelli aracı var diye bağlanmıyor olanın maaşı da kesiliyor sonra biri çıkıp su soruma cevap versin sigortalı çalışanın spas ı 4a 4b 4c peki 2022 maaşı alanın spas i c60 22 diyelim erkek Ssk Li peki yüce vakıf heyeti esininin spas ini c602022 diye kabul edermi hic sanmam alırsın demekle alınmıyor nihayetinde arkadaşın baş vurusunu red etmisler
(3.Tek başına engel değil diyor diyorsun yönetmelik ama gel gorki engel sayıyor yüce vakıf heyeti paranoya)

muntada al ansar ağabey selamünaleyküm bugün tekrar müracaat ettim ağabey engelli maaşı için önceden araba vardı kahul etmemişlerdi şimdi aracı sattım borçlarımı ödedim asgari ücretli çalışıyorum ellerinden öper 3 tane çocuğum var kendime ait bir ev var bakalım şimdi ne olacak☺️

Mrcharming34 uşakların gözlerinden öperim Allah bağışlasın. Ama sen maaş için fazla heyecan yapma derim yine red edebilirler

Ama isterim inş bağlanır Allah gönlüne göre versin

muntada al ansar amin cümlemizin kini hayırlısı olur ağabey inşallah nasip diyorum yazacam aagebey olumlu olumsuz inşallah hayırlı akşamlar

Üst Alt