Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Asgari ücretten biraz daha fazla maaş alan birinin emekli aylığı ne kadar olur?

sema23

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
2
Merhabalar,

Eminim en az benim kadar merak eden bir sürü kişi vardır :)

Emekli olmama daha 4 sene var ama gelecek olan maaşı çok merak ediyorum. Tabiki herkesin bir değil ama hiç değile az çok bilmiş olalım. Özel sektörde çalışıyorum maaşım da asgari ücret den biraz fazla acaba tahmini maaş ne kadar olur.?

Sizler ne kadar alıyorsunuz ?

ela23

üzmek istemem ama çok fazla bir maaş bekleme hatta asgari ücret kadar maaş bağlarlarsa çok üzülme

fener

Tam olarak nerede okuduğumu hatırlayamıyorum ama asgarı ücretin çok altındaydı. Yani asgari ücretin altında olmazsa buna şükür diycez ...

2020 yılında asgari ücretli çalışan bir tanıdığım emekli oldu 1250 TL maaş bağlandı

ela23

[FONT=sans-serif]Merhaba sana kendi tecrübemden bahsedeyim kararı sen ver![/FONT]
[FONT=sans-serif]2003 yılından bu güne 4A lı olarak kamuda işçi olarak çalışıyorum(engelli kadrosunda) toplam 6050 sgk pirim günüm var ve bunlar asgari ücretten yüksek yatıyor bugün emekli olursam 2,649 tl maaş+105 tl de ek ödeme olmak şartı ile toplam 2,754 tl emekli maaşı bağlıyor özellikle her ay konturol ediyorum ortalama 5,000 tl aylık sgk pirimi yatıyor buna istinaden aylık maaşım 4,5 ile 6 tl arasında artıyor yılda bir kerede 9.000 ile 10,000 tl yatıyor(sosyal haklar vs dahilinde) o zamanda aylık maaşım 10-15 tl arasında yükseliyor uzun zamandır bu konuyu kendimce takip ediyorum ve vardığım sonuç budur.[/FONT]

ela23
Valla ben hiç umutlu değilim.

fener
NET Asgari ücretin "YARISINI" bağlarlarsa öpte başın üstüne koy. BAĞLAMAZLAR ÖZELLİKLEDE ASGARİ ÜCRET SEVİYESİNDE PRİMLERİN YATTIYSA.

Son düzenleme:
Ali_Gs
Vay halimize o zaman ... Allah sonumuzu hayır etsin

cabbarehlinamus
benimde normal maaşim asgari ücretden cok az yuksek ama brüt maaş da 3100 den yatıyor hiç değilse asgari ücret kadar yatsa yine bi nebze içimiz rahat eder

cabbarehlinamus..yatan prim ve maaşınız baz alındığında 3bin in üzerinde maaş almanız lazım emekli olunca ,kanımca da 3500 civarı olması lazım ve ABO oranlarının düşmesi azizliği, maalesef en az bin tl oynuyor herkes de şu an.

deathless

Asgari ucretten priminiz yatiyorsa 3500 TL maas hayal. Yaklasik olarak [Burut Ucret x 0.40] olarak hesaplayin. 2008'den sonra ise girenler icinse [Burut Ucret x 0.30] olarak.

@ela23
Maalesef aynen ama çok büyük bir ihtimal ile maaşınız 1.500 tl yi geçmeyecektir....
Sgk üzerinden maaşınızı hesapladınız mı bilmiyorum ama isterseniz altta verdiğim likten bilgileri doldurarak bugün itibari ile tahmini bir oran öğrenmiş olursunuz.
https://uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/

deathless
Evet abo oranları düşürülmeseydi dediğiniz gibi olacaktı ama maalesef durumlar bu...

aesacus..hocam etiketlediğim kişiye dikkat edin:)). ela23 için değil benim yorumum cabbarehlinamus içindi aylık maaşı 4-6 bin arası priminde aylık ortalama 5 bin yattığından bahsetmiş kendileri....söyledikleriniz ela23 için geçerli ve doğru.

cabbarehlinamus

Merhaba verdiğiniz linkte 3,166,69 çıkıyor eğer tahmini yatacak olan emekli maaşı bu şekilse çok iyi

Sizin verdiğiniz link e devletde gözüken brüt değil mi ? rakam aynı çünkü ? birde anlıyamadığım birşey var e devlet de brüt farklı bodro üzerinde ise brüt 3.500 gözüküyor hangisi dogru acaba

%45 sürekli ibareli raporu olan birisi (lisans mezunu) erken emekli olursa ortalama ne kadar alır ?

Max 1200 TL diye tahmin ediyorum. Bugünün değeri ile.

@cabbarehlinamus
Şaka gibi şimdide 1.047 çıktı :) Saçma sapan durumlar ya

evet bana kalırsa da öle ama asgari ücretin altında emekli maaşı kaldımı artık ya ölelim biz o zaman bu fiyata nasıl geçincez

Evet Bugün asgari ücret ile maaş alan biri emekli olunca 1250 lira maaş alıyor ortalama son olarak asgari ücretin altında emekli maaşı değilde 1000 liranın altında emekli maaşı kalmadı sizin brüt maaşınız asgari ücretten biraz fazla ise bugün diyelim ki emekli oldunuz 1.300 lira maaş alırsınız tahmini

değiştirildi

Son düzenleme:
perseküsyon

2008 den önce 657 ye tabi olduğunuz en az 2661 tl.maaş alrsınız(5434 sy.yasaya tabisiniz emeklilikte.

ela23

2008 emekli reformu ile A. Tezel in deyimi ile emekli aylıkları gasp edildi. 35 yaşından büyükseniz iş de bulamıyorsunuz. Engellilerin çok geç kalınmış olarak acilen birlikte hareket edip. Siyasi arenade kendilerini temsil etmeleri gerekiyor. Bunu ayrımcılık olarak algılamayın lütfen. Bu bir zaruret- zorunluluk haline gelmiştir. %12 gibi nüfus oranına rağmen bütçeden alınan pay komikdir. En az 80 vekil ve bakanlık şart.

k.sahin... o reform ile en az 1200 tl oynuyor alınan maaşlar da,ki buda baya kalbur üstü bir rakam!...evet engelliler baya bir populasyona sahipler ülke de, yalnız çoğu kişi saplanıp kaldığı ideolojisinden dolayı ''banane ben memnunum'' dediği için o beklenilen hak arama ayaklanma olayı çok ama çok zor bu ülke de maalesef!...yapacak bir şey yok gibi hakkımızda hayırlısı olsun cümlemizin.

@k.sahin

Kesinlikle sizin gibi düşünüyorum lakin bu sadece engelli vatandaşlarla olması gereken bir baş kaldırı değil. Annem 62 yaşında tarım sigortasından emekli oldu alacağı maaş 1100 tl gibi komik bir rakkam. Genel tc vatandaşları olarak tepki göstermemiz gerek.

o zaman 6050 prim gününüzden 15 yılınızı dolmuştur niye emekli olmadığınızı merak ettim daha doğrusu prim günü dolanlar emekli olmak zorunda ya yoksa eksiye dönüyor primler emekli maaşı konusunda. Aslında @ela23 hanımın sorusundan yola çıkarak benimde merak ettiklerim var. Bende 2007 girişliyim primlerimin 3 yılı asgari ücretten diğer kalan kısmıda asgari üzeri ödeniyor. Toplamda 6,5 yıllık çalışmışlığım var. Bende emekli olunca primlerimin neye göre hesaplanacağını çok merak ediyorum. (brüt maaş* 0.60) hesaplama doğru mu mesela ? Teşekkürler

Üst Alt