Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aşırı aktif mesane sendromu konusunda önerileriniz..?

internette bir video izlemiştim,,,tibialis anterior sinirini elektrikle uyararak mesanedeki problemi çözmeye yönelik bir video idi...benim bu tarz bir sorunum yok fakat tibialis anterior kasını araştırırken denk geldiğim bir video,enteresan gelince izlemiştim....ingilizce bir video idi,,,3 boyutlu anime etmişler kas uyarımını....30 dakikadan 12 hafta gibi bişiy diyordu senasına yanılmıyorsam,,,tam emin değilim,,,bence bunu bi araştırın...tibialis anterior sinirinin ucu mesaneye gittiği için belirli aralıklarla uyarım prensibiyle aşırı aktif mesaneyi heralde kontrol altına alıyorlar...videoyu bulursam link atıyım...işte şu: https://www.youtube.com/watch?v=-YpwjTcehVA

Herkese geçmiş olsun öncelikle . Bende de ayni problem fıtık ameliyatı oldum idrar sinirime zarar vermiş yani kayıp var . Bende çok dr gittim bana hep minirin melt verdiler tabi öncesinde başka ilaçlarda ben sadece minirinden fayda gördüm . Yıl sonuna kadar evlenmiş olacağım ve erkek arkadaşım bu durumu bilmiyor ki söyleyemem de bir kaç tane ameliyati var bir bilginiz var mı ? Yada önereceğiniz başka herhangi birşey ne yapacağım bilmiyorum

bende aynı durumu yaşıyorum suan sonda ve toviaz 8 mg kullanıyorum beli bir süreden sonra sonuç hep aynı tek umut tıpın ilerlemesi ve mesane nakli neden halen yapılmıyor bunu sordurmak lazım bence

Hocam Yardımınız a ihtiyacım var bütün tetkikleri yapıldı tomografi ivp sintigrafi sonuç aktif mesane hiç bir tedavisi yokmu fakat ben gece sıkışmiyorum ve ll

Merhabalar , Uzun süre önce yazmışsınız ama ben bu rahatsızlık adı ile teşhis bugün konulduğu için şimdi okudum.

Hem okudum ,hem üzüldüm.Bazı yerlerde kendimden örnekler gördüm.
Umarım rahatsızlığınız geçmiştir. Eğer geçmedi ise ben İstanbul Halkalı'daki Kanuni SS. devlet hastanesine gittim.

Üroloji bölümü bu sorunun ameliyat değil ilaç ile tedavi edilebileceğini söyledi. Bana "Toviaz 4 mg" ile tedaviye başlayacaklar. Eğer sorununuz devaö ediyor ise lütfen bir üroloji doktoruna bu ilacı sorun. Umarım daha iyi olacağız :)

Arkadaşlar öncelikle herkese geçmiş olsun bende gece yatarken sorun yok ama gündüz işteyken çok idrara çıkıyorum tutamama bi an önce yapma hissi var mictornm kullandım 6 AY fayda etmedi şimdi emselex başladım bakalım Hayırlısı inşallah bu konuda yapilacak bi uygulama yok mu hangi doktora gitsem ömür boyu çekersin diyolar kafayı yiycem

Arkadaşlar maalesef hastalığın tedavisi mevcut değil.
İlaç ya da mesaneye botoks ile hastanın yaşam standardının düşmemesi engelleniyor.
Kadınlar nispeten şanslı çünkü böbrek yetmezligine sebep olmuyor doktorum erkeklerde olur demişti.
Yaşam tarzınızı degiseceksiniz. Akşam yatmadan 3 saat önce su icmeyeceksiniz, pelvik taban kaslarını güçlendirici egzersizler yapacaksiniz. Su içmekten kacinmayin.
Bununla birlikta kahve çay gibi şeyleri az tüketin

Solveus

videodaki aletin satışı var mı fizik tedavi cihazlarını andırıyor.

Ben de aşırı aktif mesane hastasıyım
18 yaşından beri
sağlık olarak çok iyiyim Allah'a şükür testler temiz çıkıyor.

2009 da sistoskobi oldum yapan hekim mesaneye su verdiğimizde daha dolmadan kasılmaması gerekiyoken kasılıyo az bir idrara bile tepki veriyo demişti yııılllaaarr önce .
Tedavisi- Kesin bir tedavi yok dayanılmaz olursa talep halinde BOTOKS enjeksiyonu yapabiliyoruz onun da garantisi yok iyi de gelebilir gelmeyebilirde iyi gelirse 6 ay sonra tekrarlanması gerekir demişti

çay alkol kahve sigara tetikler demişti süt ürünleri yeme onu yeme bunu yeme bildiğin %80i yeme demişti
benim zaten çay haricinde bir alışkanlığım yok ta vücut beslenme yönüyle güçsüz kalınca ŞİKAYETLER GEÇMİYOR SADECE SÖNÜYOR BİRAZ. O da vücut yavaşlıyo çünkü MESANE'yi en az şekilde etkilesin diye GENİŞ bir diyeti var.

Öylede geçmiyo böylede geçmiyo onun için ben sporu mu yapıp yiyorum yani.

En kötüsü de cinsel hayatı etkiliyor. Bu kısım bazılarına aykırı gelebilir ama yazmak zorundayım. Çok iyi başlayan cinsel performansınız gelen çiş hissiyle ağrıya dönüşen bir çileye dönüşüyor. Zaten bunu çoğu üroloji uzmanı söyler. Prostatta bişey yoktur. Sağlıklı durumdadır Sertleşme başlangıçta çok iyidir ama MESANE'nin gereksiz kasılması herşeyi berbat eder.

Düşünüyorum bazen çok büyük günahlarda işlemedim lanet olsun diye isyan edesim geliyor ama yapacak bişey yok dua etmekten başka belki bir gün şifa buluruz.

muharremmer 4 kez botoks yaptırdım doktorum bi ilaç var onu deneyelim olmazsa yine botoks yaparız dedi, betmiga ilacına başladım önceden toviaz kullanıyordum sgk artık 2 ilacın aynı anda kullanımına izin vermiş, sabah toviaz akşam betmiga şeklinde gidiyorum 3 ay oldu şimdilik sıkıntı yok, aynı botoks yaptırmış gibiyim ani sıkışmalar, düşük kapasitede çıkış, idrarda tortu, sıkışınca migren ağrısı gibi baş ağrısı hepsi kesildi.. betmiga'yi bi araştırın derim..

jonjon

kardeşim ben de betmiga kullandım 7-8 ay önce bir kutu bitirdim fayda etmedi hatta gittiğim ürolog hap bittikten sonra kontrole gel demişti. Gitmedim.

sıkıldım artık doktora gitmekten sıkıldım.
Testler ultroson çok iyi prostat boyutu maşallah çok iyi sağlıklı karaciğer boyutu iyi böbrekler güzel sıkıntı yok mesane de ne varsa artık ne lanet şeyse demek istemiyorum ama gerçekten çok sabır gerek..

Tek hatam şu çaydan vazgeçemiyorum bırakınca geçeceğini bilsem tamam da 1 ay çay içmedim şikayetler SADECE SÖNÜYOR BİRAZ geçmiyor. Yani bu sinirsel bişey biraz da yediğinin içtiğinin bir alakası yok. ŞU ALAKASI var çay içen insan mesanede bişey olmasa bile zaten WC'ye sık gider. Bi de aşırı aktif mesane oldun mu bu ikiye katlanıyor. Hiç içmeyince geçecek diye bişey yok.

Bir yerde okumuştum ağrılı mesane sendromu hastalarının hayat kalitesi prostat hastalarına göre daha ağır etkilenir diye gerçekten öyle.

BOTOKS yaptırmadığım iyi olmuş o zaman. Aslında yaptırcaktım. SONDA filan takıyolar kesin çözüm değil acı çektiğinle kalırsın dediler vazgeçtim.

Olmadı senin dediğine göre üroloğa giderim özele gitmiştim devlet hastanesinde pek ilgilenmiyolar bu rahatsızlıklarla.

Betmiga ve Toviaz ı reçetesiz satıyolar mı

Bir de bu ilaçları içtikten sonra gözle görülür bir fayda olarak belirtebileceğiniz bir zaman aralığı var mı?

@muharremmer üroloji doktorunuz yazarsa ve raporda çıkarırsa yazdırır alırsınız, başkent ünivrsitesi hastanesinden cem aygün benim doktorum görüşmek isterseniz, botoks öyle sıkıntılı değil 1 saat sürüyor, genel anestezi ile yapılıyor sonrası daimi sonda takılıp 3 gün sonra sonda çekiliyor tamam.. görüşün ilaç fayda etmezse bence botoksu deneyin derim..

jonjon

Önerileriniz için sağolun Aydın'da 12 yıl kadar önce olduğum SİSTOSKOBİ sonucunda aşırı aktif mesane teşhisi koyan hekimim var orda üniversiteye gitmiştim yani o zaman çocuk yaşta sayılırdık tabi ben narkozun etkisindeyken hekim ailemle görüşmüş durumu anlatmış tabi de onlar anlamamış psikolojik olduğunu düşünüyorlar doktor da sinirsel mikrop bakteri yo diye anlatınca düz mantık öyle düşünmeleri normal ben de uzun zaman önce şikayet etmekten vazgeçtim. Yani çevreye karşı. Geçti GİBİ davrandım.

Betmiga dahil TOVİAZ hariç benzeri 2-3 ilaç kullandım yani ucundan bile iyi bir etkisi olsa anlardım. Çünkü sürekli aymı şeyleri yaşayınca insan bir değişim oldu mu olumlu yönde hemen farkediyor. Ama olmadı.

BOTOKS olayına gelince siz 4 kere yaptırmaktan bahsetmişsiniz.
-ŞU ÖNEMLİ 6 AY şikayetleriniz tamamen geçti mi?
-Bir de sonda olayı idrar kanalı yönüyle riskli olabilir diyolar tamam buna prostat hastaları katlanıyor adamlar 50-60 yaşında zaten eleği asmış ama benim prostat filan sağlıklı botoksu yaptırmama nedenim tamam bu aşırı aktif mesane cinsel fonksiyon bozukluklarına yol açıyor ama başlangıçtaki sertleşme de filan sorun yok sonrasındaki mesane idrar hissi bozuyor işi. Yani sonda filan başka bir yere prostata zarar verip eldekinden de olabilir miyiz anlamında bir endişe.

Yaptırcağımı zannetmiyorum ama BOTOKS yaptırırsam da Aydın'da yaptırırım zaten şu ortamda zor ama şu virüs olayı hastaneler üniversiteler çok sıkıntı.

BOTOKS tekrar yapılması gereken bişey bunu biliyorum size sorum yaptırınca 6 ay kesin rahatlık mı
ya da 1 hafta sonra olmadı bu yine şikayetler var deme ihtimali de var mı ?
Cevaplarsanız sevinirim.

üstünden çok zaman geçmiş doktorunuzla tekrar iletişime geçin veya bu tarz konu üzerine çalışan ürolog bulun derim, ilk sene 6 ay etki gösterdi botoks sonraki senelerde 8-10 aya uzadı etkisi, benim problemim mesane kapasitemin ufaklıklığından ve sinir hasarından dolayı üşümede, acıkmada, heyecan stres anında, çok sıvı alımında, kahve içtiğimde sıkışma ve kaçaktı bunlar kesildi.. doktorum boşyere anestezi alma aynı etkiyi görürsek böyle devam edelim eğer etkili olmazsa yine botoks yaparız dedi ve betmigaya başladım, botoks yaptırdığım dönemde de toviaz ı kullanıyordum şimdi sabah toviaz akşam betmiga kullanıyorum.. bunu kullanmayı doktor önermeli ama kafanıza göre kullanmayın derim, daimi sonda 3 gün kalıyor, içerine ne etki verir veya verir mi bilemem hiç duymadım en temizi doktora danışmak..

sanırım bendede bu hastalık var
cocukluğumda ilkokula kadar gece altımı ıslattım
birde bolca sabah akşam bitmeyen gaz ve ayak üşümesi
polinorapati eller ayaklarda sinir hastalığı

bunlar birbirini tetikleyen hastalıklar sanırım

cocukluğumdan beri çekiyorum ne otobus ne uzaklara dışarı gezmeye gidebiliyorum
eve kapandım senelerce su içemez oldum dışarda evde rahatıma bakayım en azından diyerek

eskiden hızlıca ayakta tuvaletimi yapar cıkardım ama hep biraz şişkinlik kalırdı orda
rahatsız ederdi hep
şimdi duyduğum denediğim tuvaletimi yaptıktan sonra bekliyorum
yaklaşık 1 dak sonra brz geliyor sonra brz daha
yaklaşık 5 dak beekleyince
hepsi cıkıyor rahatlıyorum
tek beceremediğim evdede olsam ani bastıran idrarı tutamamak
o an hemen gitmem lazım wc ye ara işi yaparsam kacırıyorum
altıma brz zaman zaman

utancıma ordada altıma yaparım tetstlerde diye doktora gitmedim düzgünce
böyle eziyet cekerek yaşıyorum
ama evlenemedimde tatilede gidemiyorum uzun zamandır evdednde cıkamıyorum uzqklara gezmeye
acaba wc varmı orda gelirmi kacırırmıyım rezil olurmuyum
hayatı kabusa ceviriyor

Allah yar ve yardımcımız olsun

soneman teşekkürler sizede geçmiş olsun, yukarda botoksla ilgili deneyimimi yazdım, sizde bu konu üzerine uzman olan bi ürologla görüşüp sorun derim..

mrb 2014 yılında ankara dıskapı hastanesinde botoks yaptırdım mesanem 120 cc idi botoks sonrasında kapasıtem 500cclere kadar cıktı tak yapmaya basladım toviaz kullanmaya baslaıdm. Botoks herkeste farklı etki yapıyor anladııgm kadarıyla

İlk mesajimda tlf vermiştim lütfen yazmayın ve aramayın
En sıkıntılı olduğunuz oniki saat için
Minirin melt 120 mg bir adet
Parkyn 0.25 mg iki tane birlikte kullanın iki ilacı birlikte içerseniz faydası var yoksa çok etkili olmuyor.
Alt ıslatma
Sık wc ye gitme
İdrar hissi
Olmaz
Diğer oniki saat için kullandığınız başka ilaç var sa kullanabilirsiniz
Yalnız mecbur kalmadıkça minirin i bir gün içinde iki doz almayın yolculuk misafirlik gibi durumlarda günde oniki saatte bir alın böbrek ağrı yapabiliyor o yüzden.
Sağlıkla kalın

jonjon Bana da 1 ay önce bu teşhis koyuldu, bir aydır ürispas diye bir ilaç içiyordum biraz hafifletti belirtileri ama tam geçirmedi tabi. Şimdi de başka bi ilaç başladı doktor kinzy diye. Bunu en az 3 ya da 6 ay kullanmam gerekiyormuş. Ama uzun süreli ilaç kullanımı beni düşündürüyor.
Botoks ya da tens adı verilen elektrik dalgalarıyla tedavi şeklini denemek istiyorum. Botoks süreci zorlu mu? Ya da hayat boyu düzenli olarak tekrarlamak mı gerekecek? Siz şu anda nasılsınız botoks etkisi geçtikçe tekrar yaptırıyor musunuz? Ve bunu sürekli yaptırmanın vücuda nasıl bir etkisi var acaba bilginiz var mı bu konuda?

Mavikuss botoks ilk etkisini 6 ay koruyor sonraki uygulamalarda süre uzuyor ben 4 sefer yaptırdım, 4 yılda 4 kez yani.. botoks uygulanırken aynı zamanda toviaz adlı ilacı da kullandım, botoks genel anestezi altında yaplıyor ve işlem 1 saat sürüyor.. 5. kez yaptırmak için gittiğimde doktorum sgk sisteminin aynı etken maddeli 2 ilacı aynı anda kullanmama artık izin verdiğini ve yeni bir ilacı denememi önerdi, sabahları toviaz akşamları betmiga kullanma başladım.. etkisini hemen gösterdi bu sistem öyle ki sonda zamanımı unutur oldum çünkü sıkışma hissetmiyordum ve alarm kurarak kontrollü boşaltım yapmaya başladım 5-6 saatte bir mesaneyi boşaltıyorum. şu an her sıkıntısız gidiyor çok şükr, aktif mesane sorunu olan herkese ikili ilaç kullanımını doktorlarına danışmalarını tavsiye ederim, sürekli ilaç kullanmaya gelince 20 yıldır hergün 3 ilaç kullanırım çok şükr böbreklerimde bir sıkıntı yok, sıvı alımını ihmal etmeyin ve tuzu azaltın yeter.. tabii birde kahveyi, kolayı az için ve vücudunuzu üşütmemeye çalışın..

Merhaba, son durumunuz nedir? Fayda sağlayan kullandığınız son ilaç nedir? Ben yaklaşık 2 senedir Mictonorm kullanıyorum, fayda göremedim.

kıymetli arkadaşlar aşırı aktif mesane yanı sıra mesane darlığı da yaşamaya başladım. etrafımda bu işlerden anlayan doktorla karşılaşamadığım için nasipse yarın itibari ile sabahları Toviaz akşamları Betmiga kullanarak deneme yapmaya karar verdim. botoks yada mesane ameliyatlarından önce ikili ilaç çok mantıklı geliyor kullanımı kolay inşallah fayda görürüm. yoksa tak yapmaktan anam ağladı. zaten çıkardığım da bişey olmayınca canım sıkılıyor. bir çay bardağı bile çıkmıyor. 15 dakika sonra tekrar tak yap ağrı sancı cabası...

18.07.2022 de ikili ilaca başladım. 10 gündür hiç bir ilaç içmiyordum. ilaçlar etkisini gösterdi ve bir gün sonra 100 cc den 200 cc ye birikim oldu. iki kez de 300 cc kadar birikimi yakaladım. şimdilik iyi gidiyor diyebilirim çünkü günde 15 taktan 10- 8 taka indim. bu arada idrar kültürü de yaptırdım 18.07 de.bir enfeksiyondan şüphelendim.3 gündür cipro kullanıyorum. kültür ve ilaç detaylarını yarın doktorumla paylaşacağım. süreci sizinle de paylaşmaya devam edeceğim. Şifa Allahtan hepimize inşallah.

C vitamininin, özellikle aşırı aktif mesaneye bağlı sıkışma tipinde idrar kaçırma problemi yaşayan kişilerde sorun yaratabileceğini belirten Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Tufan Tarcan' ???

bir hafta geçti ve ikili ilaç kullanımından memnunum. iki kat daha fazla idrar birikiyor.

03.08.2022 tedavi çok iyi gidiyor. bundan 2 yada 3 yıl önce denediğim fakat fayda göremediğim bir ilaçtan fayda gördüm. demek ki bazı gelişmeler yavaş da olsa devam ettiği doğru. Herkese Allah şifa dilerim.

31.08.2022 toviaz ı sabah kullanıyorum akşam betmiga bu şekilde daha rahat ettim. kabızlık var zaten hep olan derdimiz bazen baş ağrısı da oluyor. fakat bu mucize mesane ameliyatlarını araştırırken bu öneriyi denedim sonuç harika. harika derken :)) koşmuyoruz... dışarı çıkamazken ailem ile arabayla bir yere gidemezken artık yavaş yavaş hayata geri dönüyorum. daha ne olsun.
ayrıca raporuda çıkarttım fizik tedevi uzmanı doktor ürolog ile de görüştü tansiyonunu arada bir bak dedi bir sorun olursa değerlendirelim onun dışında sorun yok hamdolsun.
Denemeyenlere duyurulur. aktif mesane sık işeme ve az işeme için sabah 1 toviaz akşam 1 betmiga devlet ödüyor.

Arkadaşlar 6 ay oldu yeni gelişmeler var bilgi vermek istiyorum. ikili tedaviyi teke düşürdüm akşam yemeğinden sonra toviaz kullanıyorum betmiga yı kestim bir etkisi olmuyor diye düşünüyorum. toviaz gece rahat uyutuyor ve sıkışma süresini azalıyor ve idrar birikimi artıyor.
hepsinden önemlisi farkında olmasanız da üriner sistemdeki flora yani bakteri dengesi. eğer enfeksiyonunuz varsa ki bu hep risk durum değişiyor ne kullanırsanız kullanın sık idrar sancı olabiliyor. bu yüzden enfeksiyondan korunmaya daha çok dikkat ediyorum ve su içmeye dikkat ediyorum. şifa Allahtan. hepinize geçmiş olsun.

Merhaba ben idrar yaptıktan sonra fermuarı çeker çekmez idrar kaçırıyorum. Ne yapsam çözüm olmadı. bana 7 ay öncede aşırı aktif mesane sendromu teşhisi konuldu ve tedavide ilaç dozu arttırılmasına rağmen halen sorunum devam etmekte. bu durumda olan var mı?

Son düzenleme:
bu mesaneni tam boşaltamadığını gösteriyor.

bu arada arkadaşlar ilaç tedavimin son durumu hakkında bilgi vermek istiyorum bu sıralar betmiga öğlede akşam yatarken toviaz şeklinde devam ediyorum. memnunum. fakat en önemli olan enfeksiyonsuz bir mesaneye sahip olmak sıcak soğuk dengesini ve su alım oranını ayarlamak... sağlıklı günler dilerim.

Üst Alt