Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aşırı Hayal Kurma Problemi (Maladaptive Hayal Kurma)

Sürekli hayal kuruyorum boş durduğumdan olabilir mi yoksa beynime komut mu verdim ben ?

Hayal kurmamayı dene bakalım birde yapabiliyor musun ?

@Ahmet T,
Neden hayal kurar ki bir insan hem de istem dışı bir şekilde ilginç gerçekten ama hayal kurmaktan kurtulsan bence epey düzelirsin.:unsure:

Çok saçma ötesi hayal kuruyorum. Mesela debüldublüman'ın şarkılarını ben bestelemişim ben seslendirmişim ve yeteneksizsiniz gibi yarışma programına çıkıp 1. oluyomuşum. Bu esnada sevdiğim kadın ölmüş ve onun adına yazmışım tüm şarkıları. Böyle abuk subuk saçma sapan bir sürü hayal kuruyorum. İstem dışı

açıyorum en disko müziği takıyorum kulaklığı kuruyorum hayali

@Ahmet T, valla keşke bende kurabilsem arada hem vakit geçer hem eğlenirim .🥳

Atak zamanı yaşıyorum bu kafayı ama her zaman olmuyor tabii seninkisi ayrı bir yetenek .Bravo valla .(y)

Çok hayallerim var.
Su içerken bile hayal kurarım. Dünyada su kaynakları kalmamış ben su içerken su sattığımı hayal ederim.
Ya da çok zenginim uçakla yurt dışından çok özel bir su olduğunu ve onu getirttiğimi hayal ederim.

Bunu doktora söylediğimde bu senle alakalı demişti.

@Ahmet T, ben de birkaç gün önce televizyona çıktım birkaç kişi olarak, her biri benim farklı tarafımı gösterdi. Yıllar sonra tekrar geldik dediler. Ya da dedik mi demeliydim. Ben bilinçli olarak demedim ama onlar ben olduğum için demiş oluyorum neyse.

Değerli ablalarım abilerim ve kardeşlerim. Nasıl yazacağımı bilemedim ve artık nefes alamaz durumdayım. Uzun süredir yoğun uykularda. Yazmıyordum. Sürekli hayal kuruyorum ve o kurduğum hayallerde yaşıyorum. Gerçekliğe döndüğümde veya hayallerde yaşayamadığımda vücudum anormal tepkiler veriyor. Aşırı stres, kusma ve kendimi öldürme hissi artıyor. Bu durumdan çıkamıyorum, hatta elim kolum titriyor. Tabiri caizse gerçeklik beni mahvediyor. O yüzden gerçek hayattan kendimi soyutladım ve iyi hissetmek için kendimi odaya kapattım. En azından gerçekte yakalayamadığım mutluluğu hayal dünyamda yaşıyorum fakat bu devran böyle sürmeyecek. Ailemi üzmeyip benim iyileşmem ve bu hayal bağımlılığından kurtulmam lazım. Bu tıp dilinde ne diye geçiyor bilmiyorum ama beni mahvetti. Bunu doktora açıklasam beni hastaneye yatırırlar mı? Hastalığın tanımı ne bilmiyorum fakat bu durumu daha önce yaşayan var mı?

Hayalleri kendin mi kuruyorsun keşke şöyle olsa böyle olsa gibisinden yoksa istemsizce mi aklına geliyor bu sıralar . Psikoz olayında mesela beyin otomatikman hayal moduna bir nevi mutluluk moduna geçiyor hastalığın verdiği üzüntü ve acı nedeniyle seninki nasıl?

@sokr@t, ya abim nasıl söyleyeyim bazen kendim kuruyorum keşke böyle olsa diye bazen beyin kendi geçiyor. Ama bana mutluluk veriyor. Gerçek hayata döndüğümde yoğun stres ve üzüntü yaşıyorum. Yaşamak istediğim hayatı kafamda yaşıyorum, başarmak istediklerimi kafamda başarmış şekilde yaşıyorum. Vr gözlük kullanmış gibiyim yani gerçekle hayal örtüşmeyince aşırı midem bulanıyor ve titriyorum. Asıl korkum doktorların bana psikoz teşhisi koyması.

@Ahmet T, keşke gerçek olsa..

@Ahmet T, size konulan teşhis var mı? Sizde de bendeki gibi gerçeklik yoğun düş kırıklığı ve duygu değişimleri yapıyor mu?

Aynı sorun bendede var ben genelde kafamı zihnimi meşgul edicek şeyler buluyorum yürüş yapıyorum kötü biley aklıma geldiği zaman başka bir işle meşgul oluyorum geleceğim için bişeyler yapmaya çalışıyorum yaşım 29 hiç umudumu kaybetmedim saçıma ak düşsede psikoloktan terapi almaya karar verdim onun için Psikiyatri doktoruna gideceğim sizede tavsiye ederim benle aynı durumda olan arkaşlar🤗☺️

@Neslihan 2016, keşke gerçek yaşamımda insanlardan tiksinmeyip beni sinir eden ufacık bir şeye karşı saldırgan olmasam. Duygu değişimleri ve patlamaları, evden günlerce çıkmama ve bunu yıllarca ufak zararsız bir şey sanıyordum ama bu baya beni yok ediyormuş. Yaklaşım çok güzel ama ben başka birşey yaptığımda o hayal ettiğim dünyadan çok daha kötü gerçeklik yaşayınca dünya bana dar oluyor. Umarım hepimiz kurtuluruz

Üst Alt