Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sevin birbirinizi,
Sevin ama sözleşmeler koymayın
Sevgi üzerine.
Bırakın med-cezirle dalgalanan
Bir deniz olsun sevgi,
Yüreğinizin sahillerine vuran.
Bölüşün ekmeğinizi ama aynı lokmayı değil.
Şarkı söyleyin, dans edin, birlikte eğlenin lakin;
Bilin ki, lavtadan çıkan müzik aynıysa da
Farklı tellerdir nağmeleri çıkaran.
Unutmayın ki siz birer yalnızsınız...
Aşk iradenin ereğidir. Her çeşit dışsal emir ve baskılardan çok usa uymak gerekir. İradenin ereği olan bu aşktan başlayıp tutkuda sona eren bir yaşam mutludur. Bunlardan birini seçmem gerekse 'aşk'ı yeğ tutarım. Biz aşk karakteri ile doğarız. Aşk ruhumuz yetkinleştikçe gelişir ve bizi güzel görünen şeye sürükler. Bundan sonra artık bizim bu alemde sevmekten başka bir şey için var olduğumuzdan kim kuşkulanır? ... Aşkın konusu güzelliktir ve insan evrenin en güzel nesnesi olduğu için dışarıda aradığı bu güzelliğin örneğini kendi içinde bulması gerekir. Bu itibarla insan ancak kendisine benzeyeni ve olabildiği kadar kendisine yaklaşanı sever. Sevmeye başlayınca eskisinden bambaşka bir insan*olduğumuzu anlarız. Aşktan söz ede ede insan aşık olur."*Pascal
Göğe baktım yerli yerinde
haydutlar dalavereciler yerli yerinde
vurguncular hayınlar vurdumduymazlar öyle.
İyi dedim içim rahatladı
düzen bozulmamış dedim sevindim ..!
[FONT=Helvetica]Harikayım ama güzel değilim.[/FONT] [FONT=Helvetica]Günahkarım ama şeytan değilim.[/FONT] [FONT=Helvetica]iyiyim ama melek değilim.[/FONT]
[FONT=Helvetica]Bazı insanlar,[/FONT] [FONT=Helvetica]hayatın güzel olduğunu hatırlamak için vardır.[/FONT] [FONT=Helvetica]O insanların değerini bilin. [/FONT]
[FONT=Helvetica]Sevgi kötülüğü yok ettiği gibi, iyiliği de yaymaktadır. Katı kalpleri yumuşatmakta,
insan doğasının en saf yönünü oluşturmaktadır. Sevgi ,insanlığın dayandığı en büyük hakikattır.[/FONT]
Dünya güzeli.
- Ben dünya güzeli değilim Ahmet.
- Gönül kimi sevdiyse dünya güzeli odur derler.
- Kimler?
- Turgut'lar, Edip'ler, Behçet'ler, Özdemir'ler, Mahsunil'er, Veysel'ler. Ve emin ol dünya güzeli, hepsi güvenilir abiler..
Asla bir salak ile tartışmayın, dışarıdan bakan hanginizin salak ya da daha salak olduğunu anlamayabilir.
Belki de iki nitelikli salak; salakça, salak salak tartışıyorlar diye de düşünebilir.