Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kibrin kaynağı Şeytan, tevazu ve alçakgönüllülüğün kaynağı ise Rahmân''dır. İnsana ne zaman kibir gelirse, onu alçakgönüllülükle gidermek gerekir.
Hacı Bektaş Veli
Kadınların hüzünlü prenses olmayı bırakıp ' bilge kadın olmaya ihtiyaçları vardır.
Okumak, düşünmek, fikirleriyle var olmak, günümüzün kadınlarının temel görevi olmalıdır
Ben formatın biraz dışına çıkarak bir hikaye paylaşmak istiyorum:
''Evvel zamanlarda günlerden bir gün Mecnun civarda avare avare dolaşıyormuş, derken dışarıda namaz kılan birinin önünden geçip gitmiş. Adam namazı bitirmiş, koşmuş Mecnun'un arkasından yetişmiş. Demiş ki: ''Bre hey Mecnun, namaz kılarken önümden geçtin, gittin.'' Mecnun: ''Kusura bakma, görmedim.'' demiş. Adam sinirlenmiş: ''Nasıl görmezsin?'' demiş. Mecnun şöyle bir adama bakmış ve: ''Be adam ben Leyla'yı düşünürken seni görmedim de, sen Mevla'yı düşünürken beni nasıl gördün?'' demiş. ''
Hayata en önemli şey kazançlarınızı kullanmak değildir. Bunu herkes yapar.
Asıl önemli olan kayıplarımızdan kazanç sağlamamızdır. Bu zeka gerektirir; akıllı insanlarla aptal insanlar arasındaki fark budur.