Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerden firar ve çürük süreci..?

Refakatcimden yazmistim abi, Daha önce 2 kez hava değişimi aldım. Sonrasinda da birliğime döndüğümde yatış yaptım hastanede, Yarınki heyet sonucumu bekliyorum. Bugün komutanın biri (lise mezunu uzman) bana ve hatta eşime durduk yere ağır bir laf etti. Burada katil olmak hiçten bile değil. Umarım yarın kurtulurum buradan OğuzHan112

bende epilepsi hastasıyım beni direk ankara gataya sevk ettiler 20 gün yattım çürük aldım ama şimdiki aklım olsaydı askerlik yapardm çünkü askerden kaçmak bedelli yapmak yada çürük almak özenilecek birşey değil... vatabn hainliği resmen...!!!
askerde geri hizmet dye birşey var keşke alsalarda beni geri hizmet de olsam...

OğuzHan112 Sonuç Bu Abi Yardımın ve cevapların için çok teşekkür ederim. :rolleyes:
Tanı: F43.2 Uyum BozukluklarıKarar: B/17 F-1
ASKERLİĞE ELVERİŞLİ DEĞİLDİR.

Merhaba abiler, ben kıbrısta askerlik yapıyordum yaşadığım sorunlar yüzünden doktora çıkmak istedim çıkartılmadım ve en son kendi iznimi kullanarak yaşadığım şehire geldim 10 gün psikiyatriden rapor aldım sonrasından ise heyete çıktım ve 60 gün tek seferde hava değişimi aldım kullandığım ilaçlar yüzünden teslim olacağım gün gidemedim 1 gün sonra askerlik şubesine gidip teslim oldum ama beni tekrardan kıbrısa gönderemeyeceklerini söylediler onlar birliğime bir yazı gönderdiler ve o yazının cevabı gelince seni yeni birliğine sevk edicez dediler. Aradan 5 ay geçti ve o yazı daha yeni geldi şu an firar suçundayım. Ben bu 5 ay boyunca intihara kalkışıp yoğun bakımda yattım ve psikiyatriye tedavi gördüm. Şu an ise cumartesi günü yeni birliğime teslim olmak için gidicem ama geçen günlerde kaza geçirdim kollarım sıyrıklardan dolayı sarılı bunu askerlik şubesinde ki memurlara söylediğimde ise bu şekilde git askerliğe elverişsiz alman daha kolay olur dediler. Hava değişimimi aldığımda ise kıta anket formu istenmişti kıbrısta ki komutanım onu göndermediği için sonrasında heyete tekrar çıktım ve askerliğe elverişlidir ek karar olarak geçerli bir kıta anket formu ile tekrar görünmesi uygundur yazdılar. Şimdi ben birliğime cumartesi günü gidicem süreç nasıl olur pazartesi direkt hastaneye çıkar mıyım muaf alabilir miyim bana yardımcı olur musunuz?
OğuzHan112 OturanBoğa

Yeni birliğine teslim olduğunda yaşadığın süreci amirlerinle paylaş.
Onlar kıta işlevsellik formu ile seni hastaneye sevk edeceklerdir.

Elverişsiz kararı verilecektir,içini rahat tut..
tekmenhakann

kıta kanaat formu ney bizim zamanımızda öyle şeyler yoktu ??
beni askeri hastane önce kayseri askeri hastanesine sonra ankara gataya sevk etti 20 gün nöroloji de yattım öürük aldım geldim bitti gitti...
ama şunu belirteyim askelrik benim içimde hep uhde olarak kaldı. yani askerden kaçmak firar etmek yada çürük almak için uğraşmak marşfet değil.. şimdiki aklım oslaydı ben ısrarla askere gitmek istediğimi belirtirdim...

Arkadaşlar kimse kimsenin ne yaşadığını bilemez o yüzden boş yorum yapmayın ben kendi açımdan söyleyecek olursam da bilerek firar etmedim teslim olmak için neredeyse 5 ay boyunca her gün birliği askerlik şubesini aradım oradaki sorumlu insanların yüzünden dönemedim :)

Bu arada çok teşekkürler abi OğuzHan112

Üst Alt