Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerden muaf oldum. Sisteme ne kadar sürede düşer?

Öncelikle hayırlı ramazanlar.Yoklama kaçağı durumuna düştüğüm için muayene oldum. Hastane kilodan dolayı sevk verdi. 25 Şubat 2025 tarihinde Heyete girdim.Dahiliye doktoru boy kilo endeksime bakıp rapora imza attı. Kağıtları teslim ettiğimde oradaki memurlar 5 gün içerisinde sisteme düşeceğini söylediler. 1 hafta geçti hala e imzalı TSK sağlık kurulu raporları kısmında raporunuz bulunmamaktadır yazıyor. Tahmini ne zaman siteme düşer?

@quaresma7, Heyet çıkışı evrak vermedilermi veya muaf/erteleme alıp almadığınızı söylemedilirmi?
Muaf veya erteleme aldıysanız sorun yok bekleyin.
Ankarada onaya gidiyor 15/30 gün arası sürer sonra e devlette gözükür.

@kara duman,
Hocam bende 27 şubatta heyettem çıktım 3. Muayenemdi 33 d elverişli değildir denildi. Ne kadar sürüyor yansıması edevlete varmı bilgin

Birde 33d var 33d1 var farkı var mı

Herhangi bir belge almam gerekLimi diye sordum hastaneye hayır sadece sisteme düşecek 5 güne kadar dediler. Boy kilo endeksim zaten elverişli değil doktorlarda o yönde ama herhangi birşey demediler sadece sisteme düşecek dediler.

@quaresma7, İlk muayenense erteleme vermişlerdir boy kiloda ilk seferde muaf vermiyorlar genelde 2 erteleme sonrası boy/kilo hala uygunsuzsa üçüncü muayenede muaf alırsınız.

Peki bana borç çıkıyor borcu ödemem gerekiyormu bu erteleme döneminde

@quaresma7, GSS borcumu onu diyorsanız çalışmıyorsanız çıkar tabi.

@SahinnX, 15 günle 30 gün arası sürüyor e devlete yansıması.
Tam emin değilim ama muaf iki çeşidi var
Savaşta ve barışta askerliğe elverişli değildir.
Barışta muaf savaşta (seferde) askerlik yapar
Bunlardan olabilir ama D dilimi muaf demek.

Son düzenleme:
@kara duman, anladım hocam dediğim gibi d1 -d olayı bide bu enabıza düşme olayı kafamı karıştırdı . Erteleme aldığım zamanlar enabıza rapor 2 iş günü sonrası düşüyordu çünkü

@SahinnX, Erteleme ve muaf farklı muaf olduğu zaman e devlette Tsk e imzalı sağlık kurulu raporloru kısımında gözükür e nabızda değil.
Muaf kesin bir karar olduğu için Ankarada onaya gidiyor ondan daha uzun sürüyor.

@SahinnX, Erteleme kararı muaf gibi değil kesin bir karar değil bir sonra ki sene tekrar bakacağız dediği için o süreç daha hızlı oluyor ama muaf aldınmı herşey sonsuza kadar bitiyor onun için daha çok inceleniyor.

Ben ilk kez muayene oldum kilodan dolayı sevk vermişti 15. Gün oldu hala sisteme düşmesini bekliyorum.

Merhabalar,

Soru ve cevaplarınızın bir çoğunu okudum konular ile ilgili az çok bilgi sahibi oldum. Fakat daha net olması adına bende soru sormak istedim.

Ortalama 1 ay önce askerlik yoklama başvurusunu yapıp aile hekimine gittim. 4-5 ay önce şeker başlangıcı olduğu için glifor ilaca başlattı beni. Onun dışında hipertansiyon hastasıyım. Hipertansiyondan dolayıda iki ayrı raporlu ilaç kullanıyorum. Bunların dışında doğuştan kronik hepatit b hastasıyım. Aile hekimim bu sebeplerden dolayı ilgili branşlara sevkimi yaptı.

18.03.2025 tarihinde son muayneleri oldum.

Bu sevklerde hepatit b’ den dolayı madde 52/B/2 den elverişsizdir raporu verdi.

Diyabetten dolayı madde 40/B/2 elverişsizdir raporu verdi.

Hipertansiyondan dolayıda 1 yıl erteleme raporu aldım.

Bu evraklar ile beraber sağlık kuruluna indim. Sağlık kurulundan personel evrakları inceledi.
Tamamdır muafiyet almışsın 20 gün içinde e devlete düşer dedi.

Benim burada merak ettiğim şey. Heyete çıkmam gerekmiyormuydu? Hastane evraklarımın içine ne bir kimlik fotokopimi aldı nede resmi bir evrak aldı. Direk dosyayı kapatıp 20 gün içinde e devlete düşer dedi e devlete düştükten sonra evrağı askerlik şubesine teslim et dedi. Sanki bir şeyler eksik gidiyormuş gibi hissettim. Şimdiden teşekkür ederim.

@kara duman
@OğuzHan112

Hayır eksik olan bir şey yok..bazen böyle olabiliyor..mesela ilaç raporlarının sekreterlerin çıkartması gibi.

Hekimler ön muayenede kesin kararları vermiş,sizin sadece dosyanızın heyette imzalanması kalmış,sırf imza için yormak istememişler.

E devletten rapor sonucunu çıktı olarak alıp şubeye verirsiniz.

@gebze,

İçinde şüphe kalıyorsa heyet sekreterliğine gidip tekrar bir bilgi alın.

@gebze,

Üst Alt