arkadaşlar işlemlerim geçen hafta bitti.
kısa kısa ilk baştan madde madde yazayım detay isteyene bildiğim yaşadığım kadarıyla detay veririm.
1- Askerlik şubesine gidiyorsunuz
2- askerlik işlemlerine başlayıp "sağlık kontrolüne gitmek istiyorum" diyorsunuz.
3- şube size bir zarf verecek içinde evrak var bu zarfla birlikte 3 gün içinde aile hekiminize gidiyorsunuz.
4- aile hekimi uygun görürse hastaneye sevk ediyor ama direk hastaneye gitmiyorsunuz , hekimin sevk kağıdını alıp şubeye gidiyorsunuz ve şube size bir evrak daha düzenliyor.
5- şubenin verdiği evrakla yine 3 gün içinde hastaneye giriş yaptırmanız gerekiyor
6- ısrarla sordum "3 gün içinde girişi yaptır da işlem ne zaman giderse o zaman gelirsin" dedi şube (özel nedenlerle benim giriş ve çıkışım arasında 40 gün oldu bazı hekimler neden geciktin dedi sorup geçti işlemlerde sorun olmadı)
7-hastaneye girince dahiliye (benim için) hiç bakmadan heyete çıkacaksın dedi bir evrak daha verdi onları alıp rapor birimine gidiyorsunuz.
8-burada fotoğrafınız çekiliyor iletişim bilgileri alınıyor ve heyet evrakıyla çıkıyorsunuz.
9- bütün hekimleri geziyorsunuz sırayla bu geziden önce dahiliyeye gidip önce kan tahlillerini vs vermenizi öneririm.siz gezene kadar tahliller çıkar belki.
10- hekimlerin muayenesi bitince heyet önünde boy kilo ölçümü yeniden yapılıyor ve heyet kararını veriyor.(sorun olan nokta varsa 3 hekim raporu almanız için yeniden yönlendiriyorlar)
11- heyet kararı çıkınca alıp ön rapor olarak şubeye teslim ediyorsunuz.
Durum bundan ibaret.işlemi devlet hastaneleri yaptığı için çoğu hekim konuya aşina değil ama önlerinde yönetmelik var açıp bakıp öyle işlem yapıyorlar.
bana dahiliye hekimi 180 boy 120 kg ile 1 yıl erteleme
kardiyoloji hekimi aort yetmezliği , romatizmal kalp hastalığı , sol ventrikül hipertrofisi ve hipertansiyon tanısıyla
42 d 10 ve 42 d 1'e göre "askerlik yapmaya elverişli değildir" raporu verdiler.