Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerim. Madde bağımlılığından heyete çıktım..?

derdiçok07

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Öncelikle böyle bir post açtığınız için sayfa yöneticisine sonsuz teşekkür ediyorum. Biraz uzun ama okuyum beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum

ben 98/3 tertibim acemi birliğine gittiğimde rdm olmak istemedim ilk ama ailevi ve sicil hayatta ciddi problerimden dolayı herhün birisiyle kavga ediyordum insanlar bana hep bi düşman olarak geliyordu neyse konuya giriyorum askerdeyken bir arkadaşımla beraber firar edip alkol içtik belki biraz sıkıntılarımız rahatlatır diye ama daha kötü oldu birliğe döndüğümüzde kavga çıktı ve arkadaşım birinin kafasına demirle vurdu kafası yarıldı çocuk ikimizdende şikayetçi oldu adam öldürmeye teşebbüsten dosya açıldı

ertesi gün bölük astsubayı ve 2 uzman bizi rdm ye daha sonra ankara gülhane hastanesine götürdü orda bize uyum bozukluğundan 21 gün hava değişimi verdiler hava değişimi bitiminde bulunduğum ildeki askerlik şubesine giderek durumumu anlattım beni garnizona sevk etti garnizondaki albay hastaneye piskiyatriye sevk etti
neyse benim yatışımı yaptılar eşyalarımı almak için izin aldım aynı gün geri gelmem gerekirken bazı sıkıntılardan 1 gün geçiktim ve taburcu etmiş ayakta tedavi dedi dün 560 soruluk bi test çözdüm mmpı testi diyorlar sanırım yarında ametemde idrar testi yapıcaklar ve %100 madde çıkıcak

sonuç ne olur ne olursunuz bilgilendirin kıta anket formunda ne yazıyor bilmiyorum ama komtan uzun uzun yazmıştı kimseyle anlaşamıyor geceleri uyumuyor alkol kullanıyor vs değerli sayfa üyelerimizin yorumlarını bekliyorum

Ayrıca annem babam ayrı annemin ve ablamın kocası cezaevinde ben onlara bakmakla yükümlüyüm askerdeyken onları bırakıp gelmiş gibi hissediyorum kendimi haliyle daha çok endişe kaygı korkuya kapılıyorum 12. Ayda babamla mahkememiz var evine saldırdığım için 13 yaşından beri ailemden ayrı antalyanın en pislik mahallesinde yaşadım amtemde denetimli serbestlik görüyorum madde bağımlılığından dolayı

derdiçok07

Muafiyet verilecektir kardeşim. Ama askerdeki vukuat için bir ceza çıkması muhtemeldir. Sizden şikayetçi olan arkadaşınızdan özürler dileyip şikayetten vaz geçmesini sağlayabilirseniz az bir cezayla kurtulmak mümkün olabilir.

Abi yanlış yazdım heyete daha çıkmadım heyete çıkartmadılar daha

Abi cevabını bekliyorum 560 soru çözdüm dün yarında idrar vericem ameteme büyük ihtimallede uyuşturucu çıkıcak ve ailevi olsun sivil hayatta olsun çok sorunlu büyüdüm ben kıtama katılmadan buradan elverişsizdir alabilirmiyim süreç nasıl olur yardımcı olun

OturanBoğa

Abi ne olur iyice okuyup bi cevap ver kıtama katılmam gerekirmi yoksa garnizon sevkinde tekrar hava değişimi gerekiyorsa hava değişimine veya askerliğe elverişli değil ise raporların hazırlanıp birliğime gönderilmesini arz ederim yazıyor nasıl bi süreç olur abi yarın idrar vericem ameteme madde çıkıcak bende sıkıntılarım sorunlarım olduğu için kendimi bu şekilde rahatlatabiliyorum dicem madde bağımlılığı olduğu içimmi yoksa uyum bozukluğu olduğu içinmi muafiyet verilir

derdiçok07

Madde kullandığın için gerçekte var olan bir psikiyatrik hastalığın olsa bile buna pek inanmayacaklar dır...Ayrıca psikiyatri servisinde yatışın devam etseydi senin için hersey farklı olabilirdi, güven sağlayamadığın için taburculuğunu yapmışlar..ruh sağlığı hastanelerin de yatan hastalar için , firar etme yada izinlerde geç gitme gibi durumlarda direkt taburcu ederler..şu halde siz direkt kıtanıza yollanacaksınız...

derdiçok07

o zaman heyete çıkartırlar ve muaf tutulursun kardeşim.

Umarım şu uyuşturucu illetinden kurtulmanın bir yolunu bulursun.

Kağan52

Peki taburculuk sonrası direk kıtama gönderebilirdi neden 560 soruluk test ve ametem testi istiyor

derdiçok07

İzinde madde kullanmış mı diye istemiş o tahlili...

İzinde madde kullanıp kullanmadığını öğrenmek için isteniyor o tahlil..amatem testi değin tahlil sanırım...

Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim ne için istediklerini bilmiyorum taburcu ettiği için ayakta tedavi dediler 560 soru çözdüm işte garip garip sorular madde kullanıyormusun dedi evet dedim kendimi başka türli sakinleştiremiyorum sıkıntılarımı bir sürede olsa unutabiliyorum dedim az önce ametemde idrar tahlili verdim sonuçlar öğlenden sonra çıkıcak onu doktora götürücem şuan hava değişimi sürem bitti fakat muane vs sebeplerden dolayı gitmiyorum madde ve alkol kullanımı ayrıyetten uyum bozukluğu tanım olduğu için muaf alırmıyım

F43 uyum bozukluğundan 21 gün hava değişimi aldım acemi birliğinde hava değişimi sürem bitti usta birliğim şırnak silopi çıkmış ben birliğime katılmadan bulunduğum ildeki hastaneye sevk aldım burada yatışım yapıldı izinden geç döndüğüm için ayakta tedavi diyip taburcu ettiler dün 560 soru çözdüm bugünde ameteme idrar testine gönderdiler madde kullanımı için piskolojim ciddi anlamda bozuldu ama bunu doktorlara ispat edemiyorsun idrarda madde çıkıcak sonuç ne olur yardımcı olun arkadaşlar

Yusuf neler yaşamışsın böyle , üzüldüm .

Lütfen beladan uzak dur .

Belalı insanlardan uyuşturuculardan uzak dur

Kendin ve sevdiklerin için hayata yeni bir sayfa aç

SENİN GÖNLÜN DEĞİŞİRSE

SENİN DÜNYAN DA DEĞİŞİR

Ben küçükken çok başarılı bir çocuktum okulunda olsun katıldığım kurslarda sınavlarda felan hep iyiydim ama anne ve babamın ayrılması ve üvey babamın beni evde istememesi hep dışlaması en sonunda da evden kovması beni piskolojik ve moral olarak tamamen çökertti

13 yaşındayken antalya uyuşturucu madde ticaretinin yapıldığı bataklık gibi bir mahalleye düştüm orada başıma gelmeyen şey kalmadı küçük yaşta yanlız büyümek aileden sevgi şevkat görememek sahiplenen bir aile bireyimin olmaması beni dahada kötü yollara sürükleri ve maddeye başladım şuanda bunları bırakmak güzel bir hayat kurmak istiyorum lakin beni evden kovan üvey babam cezaevinde ve ben kendimi annem ve ablama bakmak ve sahip çıkmakla yükümlü olarak hissediyorum ablamın 2 çocuğu var onunda eşi cezaevinde ailemle ben askerdeylen bir araya geldik

keşke vatani görevemimi bitirene kadar böylr şeyler yaşamasaydım onları düşünmekten onların yanlız olmasından başlarına bir iş gelmesinden korkuyorum askerdeyken kimseyle anlaşamıyordum kaçıp gidesim geliyordu 3 kere gece firar edip geri birliğime döndüm ama artık gücüm kalmadı herkesin ailevi sorunları var ama kimininki daha ağır işte

açıklayıcı bir cevap verirmisiniz doktor madde kullanımı olduğu f43 uyum bozukluğu olduğu için muaf verebilirmi istedikleri takdirde ankaradaki acemi birliğimden kıta anket formumu ve işlevsellik formumu isteyebilirmi ben komtandan istedim bana resmini göndericekti vazgeçti ama doktor isterse göndermek zorundalarmı

Askerdeyken ben de gata da psikiyatriye çıkmıştım . Kendini jiletleyenleri ,uyuşturucu kullananları filan hep birliğine geri gönderiyorlardı

Üzgünüm ama büyük ihtimalle sana ceza verip ıslah olman için bir müddet cezaevine koyarlar .

Cezan bitincede askerliğini tamamlattırırlar

Şimdilik aileni düşünmeyi bırak , kendine faydan dokunmazsa hiç kimseye dokunmaz .

Ben Gata psikiyatriye çıktığımda doktorların odasında almancı bir çocuk vardı . Jiletle tüm vücudunu haritaya çevirmişti .

T-Shirtünü kaldırıp doktorlara vücudundaki yaraları gösterdi , sonra da eroin bağımlısı olduğunu söyledi

Doktorlar ona 3 gün hava değişimi verip birliğine geri gönderdiler

Çocuk çok kötü durumda , niçin tedavi etmiyorsunuz diye sorduğumda , onu tedavi edersek herkes kendini jiletleyip ,uyuşturucu kullanmaya başlar dediler .

Anlayacağın askeriyenin kendine özel farklı bir mantık yürütme biçimi var

Önce kazasız belasız askerliğini bitirmeyi düşün ,

aileni ondan sonra düşünürsün

İnsan iyi niyetle hayat mücadelesini verirse önüne bir çok kapı açılır

Serserilerden ,psikopatlardan uzak dur

Onlarla olan arkadaşlığını bitir ( bu çok önemli )

Yoksa alıştığın maddeleri bırakamazsın

Ceza ne için peki benim yapmadığım bişey bunu bi şekilde ispatlayabilirim ayrıca insan ailesini unutup başka birşey üzerinde yoğunlaşamıyor

Askeri hastanelere sevk olan insanları ,bir daha böyle işlere kalkışmasınlar diye kısa süreliğine hapse de atıyorlar ki

Bir daha hastaneye sevk istemeyesin diye . Umarım ceza almazsın fakat muaf olmak vs gibi hayallere boşuna girme

Ben uyuşturucu ya da jilet gibi olaylarım olmadığı halde sırf tuhaf davranışlarım varmış diye beni 2 ay gata da yatırmışlardı

Aileni şimdilik unutmak zorundasın ,aksi takdirde bu kadar stress i bünyen kaldırmaz .

Kendine anxyete ilacı (yani antidepresan ) yazdır mutlaka . Çok iyi geliyor

Kaç sene oldu siz askerlik yapalı şuan askeri mahkeme ve cezaevi kalkmış üstelik birde sevk aldım diye beni hastaneye atarlarsa daha kötü olur çünkü beni buradaki askeriyedeki albay sevk etti hastaneye ayrıca madde kullanımı için istemiyorum muaf olmayı sıkıntılarımdan kurtulup güzel bir hayat kurtarmak için zaten vukaatiı birisi oldum kıta anket ve işlevselliğe komtanın askerlik yapar yazıcağını düşünmüyorum gerçekten uyum sağlayamıyorum hep aklım başka yerlerde oluyor insanlar üstüme geliyor her gece içim daralıyo duvarlar üstüme geliyor

Kardeşim bende askerim sen burada konuşanları ne takıyosun? 10 yıl önce askerlik yapıp burada bilgi verenlerin zamanındaki askerlik yok şimdi. Uyum bozukluğu aldın mı olay bitti. Ben acemi askerim izmirde bak 30 gün uyum bozukluğundan hava değişimi verdi. Şimdi hava değişimim bitti erzincana usta birliğime gidiyorum. Orada da psikiyatri ye çıkıp ya hava değişimi yada çürük alıcam. İlaçta kullanıyorum. Bizim bölükte uyuşturucu kullanan usta askere çürük verdiler uyum bozukluğundan. Oku bu sitedeki önceki konuları kaç kişi uyum bozukluğundan önce hava değişimi sonra çürük aldı. TSK'nın kendi sitesinde uyum bozukluğu muafiyettir diyor. Ne takıyosun kafana? Gidip çürüğünü alıp gelceksin. Adam alkol bağımlısı diye çürük verdiler sen neden bahsediyosun :)

Çok doğru söylüyorsun zaten sorum yeni askerlik yapanlar için eski sistem değişti biliyorum benim amacım kıtama katılmadan yaşadığım şehirden muafiyet almak şuan ameteme sonuçları almaya gidiyorum sonuçları piskiyatri doktoruna götürücem bakalım sonuç ne olucak

Verdiğimiz bilgileri beğenmiyorsanız Burada cevap aramayın Ozman..vur alkolün dibine çek esrarı saldır sağa sola Sonra uyum bozukluğu alsana çürük..nerede bu kanun madde olarak yazın bende bakacağım....alkol ve madde kullananlar çin geçerli değil senin o dediğin..bazı doktorlar işinde titiz değiller, sen işini titizlikle yapan bir doktora rast gel hele uyuşturucudan alırsın çürüğü çok beklersin....Atalarımız 5 yıl 10 yıl askerlik yapmışlar Şurda 5 .6.ay askerlik yapmak istemiyorsunuz...gerçekte hasta olan kardeşlerime diyeceğim yok...ama rol yapıp askerlikten kacan insanlara yazıklar olsun ....

Doktor olmadığı için işlem pazartesiye kaldı

Bir sorum daha olucak ben piskiyatri doktorundan kıta anket ve işlevsellik formumu birliğimden istemesini rica edicem çünkü 2 kez 5er dakika beni görmeyle piskolojimin ve uyumumun nasıl olduğunu bilemez böyle bir imkanım varmo doktor yok dese bile konuyu başhekime taşısam bir sonuç elde edebilirmiyin cevap verirseniz sevinirim

Yukarıda kağan abi ve diğer abimiz birax ağır konuştu ama olsun benim vatanla hiç bir sorunum yok bi savaş halinde çok şükür süriyeli değilim ülkemi bırakıp kaçıcak benim bu bayrak altında kardeşlerim anam yaşıyor o sebepten dolayı lütfen beni yanlış anlamayın askerden kaçma gibi bi durumum yok ama olmuyor inanın sıkıntılarım çok 13 yaşında kaybettiğim annem ablama geri kavuştum ve böyle bir piskolojide olsam bile ben onlara bakmakla yükümlüyüm namusuma sahip çıkmak benim onurum şerefim

Yok ağbisi sakın bak, sakın benim dediklerimi yalnış anlama. ben direkt olarak senin için konuşmadım...bazı çevremde görüyorum adamın hiç bir sorunu yok sırf askerlikten yırtmak için bin bir dümen çeviriyor, Hasta olan insana elbette saygımız var, ne doktorlar nede komutanlar Hasta olan bir askere zorla askerlik yapacaksın diye diretmezler böyle bir haklarıda yok zaten..biraz sert bir üslup kullandım bunun için kusura bakma..şimdi sen baştan bu yana her şeyi anlat bende sana sağlıklı bir bilgi vereyim okey...

Abicim 93 3 tertip olarak ankara da acemi birliğime gittim orada piskolojik sorunlarımdan dolayıı kendimi sakinleştirmek bir nebzede olsa olayları bastırmak için firar edip alkol içiyordum birliğime geri katılıyordum ama geldiğimde insanların ters konuşmaları beni çok sinirlendiriyordu defalarca kavga ettim alkolden dolayı hastaneye götürdüler teste yüksek promil alkol çıktı komtan affetti o olayların üstüne son olarak yine alkol içtik bi arkadaşımla koğuşa geldiğimizde kavga çıktı arkadaşım birinin kafasını yardı yaralanan çocuk ikimizden de şikayetçi oldu koğuşta sevmeyenler üstüme ifade verdiler arkadaşım da piskiyatri hapları kullandım hatırlamıyorum dedi suç bana kaldı gibi bişey oldu adam öldürmeye teşebbüsten dosya açıldı olaydan sonra bizi hiç yanlız bırakmadılar 2 uzman 1 çavuş ve bir astsubay başımızdan hiç ayrılmadı rdm dosyamızı açarak bizi gülhane hastanesine götürdüler kıta anket ve işlevselliğimizide götürdüler doktor f43 uyum bozukluğundan bize 21 gün hava değişimi verip gönderdiler memleketime geldim hava değişimi sürem bittiğinde askerlik şubesinden garnizona sevk aldım garnizonda yani askeriyede revirde albay beni hastaneye sevk etti hastanede piskiyatri ile görüştüm doktor benim yatışıma karar verdi bazı izin aldım eşyalarımı almak için izinden geç döndüğüm için beni taburcu edip ayakta tedavi verdi dün 560 soruluk bir test çözdüm ımmpı testi mi ne daha sonra ametemden idrar verip sonuçlarını getirmemi istedi sonuçlarda yüksek derecede esrar çıktı doktor bugün izinliymiş pazartesiye kaldı bakalım ne olucak abi yemin ederim ciddi anlamda sıkıntılarım var annem babam ayrı annem ve ablamla beraber kalıyorum şuan ikisininde kocası cezaevinde onlara bakmakla yükümlüyüm babamın evine saldırdım daha mahkememiz var askerden önce denetimli serbestlik görüyordum işte böyle abi ya güzel bi bilgilendirirsen sevinirim bülent abi muaf olursun diyor ama işte yinede içim rahat değil güzel abim

AÇIKLAYICI BİR ŞEKİLDE CEVAP VERİRSEN ÇOK MEMNUN OLURUM ABİ

Şimdi öncelikle alkol ve madde bağımlılığın askeriyede ve doktor görüşüne olum lu yansımayacaktır..benim kanatim uyum bozukluğundan ziyade Anti sosyal kişilik bozukluğu var sizde zira geçmişin pek temiz değil, senin hatan, alkol ve kimyasal kullanmaya devam etmen görüyorsunki başına ne gelmişse alkol ve esrardan gelmiş, ve Psikiyatri servisinden taburcu olmana sebebiyet vermen.keşke orda yatmaya devem etseydin senin için herşey farklı olacaktı..idrarda yüksek miktarda kimyasal bulunması belki tekrardan amateme yatışın yapılacaktır ama çok zor bir ihtimal...biraz uğraşacksın gibi gözüküyor, ama muaf olursun Raporun şu şekilde çıkar Barışta elverişsiz sefer görev emri alır...umarım bir an önce tedavi olur alkol ve madde bağımlılığından kurtulursun...

Abi inan zaten bunların hepsi başıma gelenlerden dolayı oldu hayatımda sanki herşey hep kötü olucakmış gibi geliyor artık inan güzel bi sayfa açmak güzel bi gelecek kurmak istiyorum abi
Muaf alıcağımın kanaatindesin ama seferde görev alır olarak olur diyorsun değilmi abi peki burdamı çıkarım heyete yoksa birliğimin olduğu kıta hastanesindemi birde burda çıkarsam eğer kıta anket formum ve işlevsellik formum gelirmi

Eğer psikiyatri servisinde yatmaya devam etseydin Normal taburculuğun geldiği zaman, ordan sana bir rapor vereceklerdi, sen o raporla şubeden sevk ile Rapor vermeye yetkili bir hastaneye yollanacaktın durumun orda değerlendirilecekti.Ama sen izini bile suistimal edip geç gitmişsin Bundan dolayı zorunlu taburculuk olmuş..Şu durumda birliğine yollanacaksın orda tekrar değerlendirileceksin .muaf olma işlemlerini askeriye yolu ile yapacaksın yani bulunduğun birlikten .kıta anket formu işlevsellik formu bunları isteyeceklerini sanmıyorum direkt birliğine yollarlar diye düşünüyorum..işleri çorba yapmışsın Ne güzel hastaneye yatırılmışsın niye geç gidiyorsun Yani bütün hatayı kendinde ara..

Abi valla kendi elimde değildi ya..
Peki ben hastaneye başka hastaneye sevkimi istesem doktorla konuşup orda olurmu aynı işlem tekrar

Sevgili kardeşim sen askersin sivil vatandaş olsan neyse.askeriyenin sistemi biraz farklı işler..yinede sen pazartesi durumu burdan yaz Ama şunu söylim kesin muaf olursun..

Güzel abim peki kesin muaf olursun diyorsu ya neye dayanarK uyum bozukluğundanmı yoksa madde kullanımındanmı

Evet uyum bozukluğundan.Komutanların senin hakkında olumlu görüş verirse yani askerlik yapamaz diye Bunu ciddiye alırlar muaf olursun..pazartesi gelişmeleri yaz buradan..kapatıyorum şimdi işlerim var biraz geçmiş olsun

Üst Alt