Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerim, sürekli ağlıyorum, intihar düşünüyorum ne yapacağımı bilmiyorum?

Dangertime

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Herkese iyi günler burda bilgisi olan kişilerden destek almak istiyorum

4 aylık askerim ayağım kırıldı ve 1 ay hava değişimine gittim bu hava değişimi sonunda 4 gün izin kullandım buraya gelmeyi hiç istemiyordum hiç bir şekilde beni seven birilerinin olduğunu düşünmüyorum geleli 20 gün oldu hemen hemen hergün koğuşta yorganın altında ağlıyorum kendimi hiç bi şekilde tutamıyorum ağlıyacağım zaman hemen koğuşa girerek herkesten saklanıyorum intihar etmeyi düşünüyorum artık

hayattan çok bıktım ve yaşamamın bi anlamı olmadığını düşünüyorum rdm dosyası açtırdım psikiyatriye sevk alıcam yarın rdm servisi ile konuşcam ancak yaşadıklarımı korktuğumdan dolayı dışarı yansıtamadığım için sadece beynimde yaşadığım için komutanın formu tamamen olumlu kesik varmı dedi yok dedim ancak kolumda var hiç bir şeyi doğru düzgün anlatamadım anlatırken devamlı ağladım kendimi tutamadım hiç bir şekilde kendimi ifade edemiyorum

burda kendimi iyi hissetmiyorum sanki her zaman birşey olacak askerliğim uzuyacak gibi düşünüyorum yada beni sürgün yerine yolluyacaklarını düşünüyorum sürgün yerleri çok pis olduğunu sizlerde biliyorsunuz çok korkuyorum sizce bunun için ne yapmam gerekiyor nasıl bi yol izlemem gerekir

Geçmiş olsun..Hava değişimi aldığın zaman neden ailen ile birlikte Ruh ve sinir hastalıkları hastanesine gitmediniz..suicid düşünceleri olan hastalar hastaneye yatırılmalı ve yakın takipte tutulmalıdır ...

Geçmiş olsun aynı duyguları 21 sene önce yaşadım. Şuan bipola bozukluk tanım var. Acil psikolojik destek almanı öneririm.

Rdm dosyamı yeni açtırdım ancak nasıl bi yol izlemem gerektiğini bilmiyorum kendimi hiç bir şekilde konuşarak ifade edemiyorum etmeye çalıştığım anda ağlıyorum kendimi sıkamıyorum rahat olamıyorum çürük almaya çalışmadım henüz hava değişimi almadan çürük alabilirmiyim öncelikle hava değişiminemi yollarlar ben çürük alamazsam daha kötü olurum burda daha önce bir kişi dosya açtırıp 87 gün hava değişiminden geldiği gün sürgün ettiler ve şuan durumunun daha kötü olduğunu duydum

Ailen yokmu kardeşim..suicid düşünceleri Gerçekte var mi içinden böyle bir dürtü varmı..yoksa çok bunaldığın için mi düşünüyorsun bunları bilelim ona göre yardımcı olalım..

ağlıyorsan, intihar etmeyi düşünüyorsan dokktora acilen gidip bu şikayetlerini söyle, çekinme, durum ciddi, hastanede yatman gerekebilir.

görüyorsunuz arkadaşlar türkiyenin en büyük sorunu zorunlu askerliktir yazık günah

Askere gelmeden intihar girişimim olmuştu çok fazla duygusallık yaşıyordum aniden sinirlenme gibi şeyler oluyordu intihar ettiğimde acildeki doktor psikiyatriye görünmemi istedi ama görünmemiştim aileme bu konu hakkında bilgi verip onları üzmek istemiyorum

Dangertime
Hastalığını ve yaşadıklarını ailenden saklıyorsan buradan neden yardım arıyorsun o zaman..sana biz değil ailen yardım edecek..Ailenle konuş neredeysen yanına gelsinler Bulunduğun birliğin amiri kimse onunla konuşsunlar o yardımcı olmuyorsa Onunda amiri vardır onunla konuşsunlar .ve seni hastaneye götürüp yatırsınlar suicid düşüncen olduğunu doktora söyle Seni hastaneye yatıracaktır..hastaneye yatıp çıkınca zaten askerlikten muaf ederler Bu yolu izle kardeşim...Askerliği suistimal etmiyorsan ve gerçekte hasta isen Sana hasta olduğunu bile bile zorla askerlik yaptırmazlar kardeşim Yok öyle bir şey..

çekirge88 elhamdulillah müslümanım

@OğuzHan55 yaklaşık 6 aydır kendim yenmeyi denedim bu sorunlarımı kafamda bitirmeye çalıştım ama başaramadım her gün daha kötüye gitti askerlikten gocunmuyorum kaçmıyor verilen işleri en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum ancak bu olayları atlatamıyorum olmamış birşeyi olacakmış olmuş gibi düşünmeye başladım rdm dosyası açtırdım yarın rdm ile görüşme yapıcam o uygun görürse psikiyatriye sevk edecekmiş sonrasında ne yapıcam bilmiyorum kendimi ifade edemiyorum etmeye çalıştığımda direk ağlamaya başlıyorum

Anladım Senin rahatsızlığın bipolar duygu durum bozukluğu gibi gözüküyor..Ama şikayetlerini doktora söylemelisin Ki sana yardım cı olsun..direkt doktora anlatamıyorsan yazılı olarak ver doktora ama mutlaka suicid düşüncelerinin olduğunu da söyle doktora..

Ancak ben hava değişimi kullanmak istemiyorum askerliğim uzuyacak bir nişanlım var ve askerliğimin bitişinde kısmet olursa düğün yapmayı düşünüyoruz ama en ufak tartışmamız bile beni intihara sürüklüyor hava değişimi almadan muaf olabilirmiyim yada burda muaynemi sürdürebilirmiyim

Hava değişimi alınca neden askerliğin uzuyor Hava değişimleri askerlikten düşer..muaf olup olmayacağına şikayetleri ne göre doktorlar heyet karar verir Onu buradan bilemeyiz

Hava değişimleri Normal izin değilki Hakkın dolsun..30 gün aldıysan Tekrar uygun görürseler 30 gün 45 gün 3 ay verirler Hava değişimlerinde Hakkım doldu diye bişey olmaz..neyse ben diyeceklerimi dedim geçmiş olsun

bende askerligi hasta hasta yaptım içine girdim işin 4 defa firar ettim çok igrenç yer hastalıgım paranoid tip şizofreniydi firar suçlarımdan dolayı akıl hastanesine güya tedavi amaçlı götürdüler zorla polis kanalı ile adli suçlu olarak gittim hastanede tuttular çok zor günlerdi yoksa hastaneye düşmezdim hiç bir zaman

Hava değişimlerinin yalnızca 30 günü askerlikten sayılır. Alınan diğer hava değişimleri askerliği uzatır. Yanlış bilgilendirme olmaması açısından sizi de bilgilendirmek isterim...

Çok acil destek istiyorum lütfen yardım edin

4 aylık askerim rdm dosyası açtırdım büyük sıkıntılarım var tedavi olmak istiyorum ama intihar düşüncem hiç aklımdan çıkmıyor çürük almak istiyorum nasıl bir yol izlemem gerekiyor kolumu bacağımı parmağımı kesmeyi düşünüyorum çürük almak için yapamıyorum burda kimseyle yüz yüze gelmek istemiyorum ya ben birilerini öldürcem yada birileri beni öldürecek lütfen yardım edin

Dangertime

kendini elverişsiz hale getirmenin hapis cezası var burada yazdıklarını tabip doktora da anlat işte .bizim bölükte vardı böyle rdm heyete sevk ettiler orada 3 ay hava değişimi verdiler . yine düzelmezse çürük alacak. birde öyle bir anlatmışsın şurada hiç askere gitmeyen insan askerlikten soğur , korkar yani bu kadar kendini öldürmeni gerektirecek bir şey yok.

geçmiş olsun ebeveynlerin sana yeterince ilgi göstermiyormu yoksa? askerliğin bitince belki bir yuva kurarsın seversin aşık olup evlenirsin çocuğun olursa yaşadıklarını yaşamasın diye ona gerektiği kadar ilgi sevgi gösterirsin. hayat şimdiye kadar karşına kötü insanlar çıkarmış olabilir ama iyi insanlar da mutlaka ki var. tedavini ol hayata gülümse. seni çıkarsız sevecek birileri karşına çıkacaktır hayat da kendine bir amaç edin kimse seni sevmeyecek olsa bile sen hayatı sev hayata inat intihar etme. kendini erken yaşta böceklere yem etme ölünce rüyasız sonsuz bir uyku durumu ve boşluk seni bekliyor olabilir ya da cehenneme gidebilirsin. nasıl olsa bir gün herkes ölecek sen niye acele edesin ki. saygılar

İyi günler bugün psikiyatri servisine geldim bu şekilde askerlik yapamazsın dedi direk yatışımı verdi daha sonrasında hava değişimine yolluyacağını söyledi şuanda hastaneye yatışımı yapıcam sonuç ne olur her hangi bir tanı koymadı ancak kıta anket formunda askerlik yapar yazıyors
TANI : F32.8 depresif epizodlar , diğer

Son düzenleme:
OturanBoğa peki bu muafiyet sonucunda sivil hayatımda karşıma çıkarmı E sınıfı ehliyet iş konusunda

Yardım ve önerilerinizi bekliyorum

98/1 tertip askerim rdm dosyası açtırarak tedavi görmek istedim bir çok sıkıntılarım vardı tedavi görmeye gittiğimde hastaneye yatışımı verdiler yatışım esnasında hergün doktorumla kısa görüşmeler sağladım beni 1 ay hava değişimine yolluyacağını söyledi hava değişimine çıktım 30 gün geçti ve bugün birliğime teslim oldum doktorum ama muafiyet vereceğini söyledi sana bu şekilde en çok 5 6 gün askerlik yaptırırlar dedi

döndüğüm zaman kıta anket formu istiyecekmisiniz dediğimde istemicem gerek duymuyorum dedi pazartesi günü hastaneye sevkimi yazdırdım gittiğim zaman ne olur tekrar hava değişimimi verirler yoksa direk muafiyet mi alırım yardımlarınızı bekliyorum

İş konusunda özel sektörde çalışacak isen karşına muhakkak sorunlar çıkacaktır. Özel sektör askerlik muhabbetini çok irdeliyor ama devlet işinde herhangi bir problem yaşamazsın. Büyük ihtimalle muaf olacaksın ki doktorun da sana bunun işaretini vermiş.

İnsan sağlığından daha önemli hiçbir şey yoktur. Umarım tezberiden sağlığına kavuşur bu günleri atlatır hayatına kaldığın yerden devam edersin...

[FONT=sans-serif]bugün heyete gireceğim
30+30+30 hava değişimi aldım hava değişimi sürem bitti kendi doktorum muafiyet vereceğini söylemişti ancak doktorum 18 günlük izne ayrılmış ve heyete başka doktor sevk etti sizce sonuç ne olur [/FONT]

[FONT=sans-serif]Tanı 41.2 anksiyete ve depresif bozukluk[/FONT]

Üst Alt