Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerliğe elverişli değildir raporu alanlar..?

rambos

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
bu mesaj geldi bana bana bunu biri anlatabilirmi nedemk cıkarsa aylık nekadar verilerf

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, 5434 sayılı T.C. Emekli Sandığı Kanunu gereğince görevin sebep ve tesiri ile yaralanan ve "Askerliğe elverişli değildir" kararlı sağlık raporu alanlara vazife malulü aylığı bağlamaktadır.

Bu kapsamda; Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına maaş tahsisi başvurusu için öncelikle "Askerliğe elverişli değildir" kararlı sağlık raporunun aslı olmak üzere bazı belgelerin tarafınızdan temin edilmesi gerekmektedir.

Söz konusu belgeler aşağıya çıkarılmış olup, bu belgeleri temin ederek Jandarma Genel Komutanlığına gönderdiğiniz takdirde, değerlendirilmek üzere, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına iletileceğini bilgilerinize rica ederim.

EKSİK OLUP GÖNDERİLECEK BELGELER :
(1) adet Islak İmzalı "Maaş Talep Dilekçesi",
(1) adet "Askerliğe Elverişli Değildir" Sağlık Raporu Aslı,
(4) adet Fotoğraf,
(2) adet Onaylı Öğrenim Belgesi,
(2) adet Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Aslı,
(2) adet Onaylı Terhis Belgesi.

Bu heralde askerlik görevi sırasında sağlığı bozulup elverişsiz raporu alanlar için geçerli.

Yoksa askere gitmeden öncede sağlığı bozulup elverişsiz raporu alanlar için de geçerli mi acaba, merak ettim:confused:

paronaya kardes ben askerde rahatsızlandım ayda kac veriyorlar biliyonmu ben askerde rahatsızlandım dedim bana boyle yazı geldi

Memur olup görevlerini yaparken sakatlanan ve bu nedenle askerlikten de muaf olan kişilere bağlanan bir gelirden bahsediliyor.

Askerlik yaparken askerlikten kaynaklı sakatlanmalar için de askeriye bir maaş bağlar.

merhaba arkadaş,,sana gelen yazı bana da geldi,sen evraklarını gönderdinmi gönderdiysen aylık bağlandımı bilgi verirsen sevinirim iyi akşamlar..

2004 de pusuya düşürüldük iliak kemiğim parçalandı...bu 1 haftadır kasımpaşa askeri hastane ve gata arasında sefer yapıyorum askerliğe elverişli değildir raporum eksik kısmetse cuma günü netleşir heralde

2004 de seni nasil heyete sokmadan hastaneden cikisini yaptilar elverisli degildir vermediler bende bunu anlamis degilim,yani senin askerlige elverisli degildir raporun yoken 2011 e kadar ne olarak sivildeydin onuda merak etim
sivildeyken derken hep ertesi yila birakilrak mi asker olarakmi yasadin ,yada sen heyete yeniden gazi ünvani icinmi giriceksin ,cünkü 2004 den bu yana senin askerlige elverisli degildir raporun verilmemesi bir tuaf geliyor bana

Merhaba arkadaşlar bugun gata da işim bitti en sonunda b/59 f 4 raporu verdiler askerliğe elverişli değildir raporunu yıllar sonra aldım kısmetse sadece kasımpaşa hastanesinde heyete girip onaylayacak sadece,gata askerliğe elverişli değildir raporu verdi hayırlısıyla,rapor elime geçer geçmez gazilik işlemlerine başlaycam nasipse...avcı komando banada iyileşmesi sabır ve zaman ister diye yazdılar o zamanki raporuma ama bende hala iyileşemedim ama o zaman bana askerliğe elverişli değildiye rapor vermediler,benim çabalarımla halletttim en sonunda

saolasın,gata sadece b/59 f 4 dedi salı günü evrakları kasımpaşa askeri hastaneye götürecem orda heyete girip onaylancak ama % verceklermi nasıl veriyorlar bilmiyorum onu da artık salı günü itibari ile öğreniriz 1 haftadır mekik dokuyorum hastaneleri...

sizce aylık ve gazilik için kendim halledebilirimiyim yada aynı çatışmada yaralan komutanımın ankarada tanıdık avukatı varmış onunlamı halledeyim sizler bu konuda bilgilisiniz sizce ne yapayım ?

benim iliak kanat kemeği mermi parçaladı..bakalım beni neler bekliyor..gata da bugun rapor verdi ama % diye bişey yazmıyor

gata da bugun işim bitti salı günü kasımpaşa asker hastanesine götürecem gata nın kararını kasımpaşa asker hastanesinde heyete girecem....

karar şöyle :sağ iliak kanat ateşli silah yaralanmasına bağlı sağ iliak kanatta şekil bozukluğu b/59 f 4

askerliğe elverişli değildir diye verdi...

kasımpaşa da heyete girecem, gata nın vermiş olduğu raporu onaylayacak....gata da ki doktor kasımpaşda ki heyetten sonra gazilik işlemkerine başlayabilirsin dedi

benim iliak kanat kemeği mermi parçaladı..bakalım beni neler bekliyor..gata da bugun rapor verdi ama % diye bişey yazmıyor
senin icin birinci olan önemli olan askerlige elverisli degildir raporuydu onuda aldin ,simdi bu raporu onaylanmasini bekliycen yani heyte askerligi everisli degildir ön raporu sana verilecek ,ama kesin rapor 3 nüsha msb nin saglik daire baskanligi onaylayinca raporun kesinlesecek senin eline verilcek ,ön rapor olan askerlige elverisli degildir raporu prosütür olarak veriliyo yani askerlige yükümlüler icin ön rapor subeye verilmesi icin veriliyo okisi raporu onaylanacagi kadar bakaye yoklama kacagi olmasin diye durumu beli olsun diye veriliyor,simdi sen en az 6 ay da raporun msb nin saglik daire baskanliginin onaylanmasini beklersin o ön rapor la kesin islem yapamasin zaten o ön raporun altinda yazacak bu ön rapordur asil rapor bir üst makamca onaylanacaktir ve bu ön raporla kesin bir islem yapasinis diye raporun en altinda yazar
raporun onaylandikdan sonra senin adresine asil rapor gelince o raporla gazi derneklerine ve daha bir yer vardi orda 100 de kac alcagin beli olcak ,AVCIKOMANDO anlatsin o daha iyibilir
ama dahada senin senelerce elverisli degildir karari niye cikmadi ona hayret ediyorum eger sen agzini acmasaydin belkide 10 sene dolmasini bekliyorlardi ve ozamanda zaman asamasindan her seyi kaybedecktin ,bence sende avukata danis cünkü senin isde karisik ve baya yilar gecmis ,
avci komando senin zamaninda C KODU CÜRÜKMÜYDÜ suandaki kanunda c kodu bir yil sevki geciktirme yada ertesi yila birakma veriliyo ben birkere gecen sene c kodu aldim bir sene sevk geciktirme yaziyordu bir sene sonra yine cagirdilar askeri hastaneye ve B KODU VERILIP CÜRÜGE AYIRDILAR
avci komando senin asil raporun gelmesi nekadar sürdü hatirliyosan arkadasa söyle ona göre kendini ayarlasin

benimle beraber yaralanan komutanımla görüşrüm onun tanıdığı avukat varmış bana yardımcı olacağını söyledi oda önemli olanın askerliğe elverişli değildir raporu olduğunu söyledi sen onu hallet al ben gerikalanı yaparım dedi avukat,valla bende niye zamnında yapmadılar anlamadım birde başımdan öyle şeyler geçtiki askerlik şubesi falan uğraşmak istemedim hakkımı aramaktan soğuttular beni,,komutanımın sürekli telkinlerinden sonra koşturmaya başladım daha geçen pazartesi askerlik şubem hastaneye sevk etmeye bile yanaşmadı baskılarım neticesinde sevk aldım kastamonu daki askerlik şubeme fax çekin dedim,onlarda askerlik şubeme fax çektiler askerlik şubem tüm raporlarımı burdaki askerlik şubesine faxx çekti askeri hastaneye sevki uygundur diye öyle gönderdiler askeri hastaneye,burdaki askerlik şubeme derdimi anlatıyorum yaram var diyorum askerde böyle böyle oldu diyorum bayan bana daha 2004 de olmuş diyor bende ne yani 2004 de olduysa ben futbol oynarken veya eylencede yaralanmadım 2004 te oldu diye devlet bana bakmayacakmı dedim,askeri hastaneler arasında koşturmacam en sonunda değdide gata askerliğe elverişle değildir raporu verdi b/59 f-4 diyede önümü açtılar inşallah raporum elime geçerde işlemlere başlarım en çok istedim şey resmi olarak gazi ünvanı almak inşallah oda olur hayırlısı artık...

ademesen;

olur gazi ünvaninida alirsin sen zaten gazisin ünvanda iste askeriyeden yada emeklilikten yararlanman icin bir kagitir sana mecbur gazilik verirler tabiki sakatliginin durumu nda beli olur olur insalah kafaya takma sen hakini ararsan olur tabi

merhaba,bugun kasımpaşa askeri hastanesinde heyete girdim en sonunda b 59 f/4 barışta askerliğe elverişli değildir,seferde görev yapar ön raporunu aldım askerlik şubesine teslim edicem kati raporu üst makamlarca onaylandıktan sonra göndereceklermiş kati raporunun gelmesi kaç ayı bulur ? bilgisi olan varsa söylerse sevinirim iyi akşamlar.

benim askerligim bitmesine 1 ay kala seker hastasi oldum bn yararlanabilirmiyim bu haktan???

derince askeri hastenesini öneririm gata cok kalabalık oluyor

taxin01, hayır, yararlanamazsın sen. Görevden kaynaklı bir rahatsızlık ya da yaralanma vs olsaydı yararlanabilirdin. Şeker hastalıgında yararlandırılmazsın.

taxin01;

yanlis hatirlamiyorsam sen bir kere daha sormustun bu soruyu ve sana cevap verilmisti,neyse kardes senin hastalik genetik bir hastalik oldugu icin yararlanamasin niye mi cünkü sende bu hastalik askerden öncede vardi sen bilmiyordun yada yoktu ama askerliginde denk geldi ,dedim ya iste genetik de budur ,haa bak bulasici hastaliklar baska tabi ,bulasici hastaligida askeriyede kaptigini da ayim de mahkeme acman lazim ve kanitlaman lazim felan filan ,buda coook zor ,

avcikomando;

selam avcikomando kardesim ,genetik derken yani sülalede n gelen bir hastalik demek istedim ,fm gibi degil.hüseyin kardes istersen ayimin sayfasina gir bak acilan davalara .askerde hepatit kapan askerler hep dava acmis ve hepside kaybedmis ,yani askerde hastalandigini ispatlayamiyorlar,onun icin yazmistim ,hele seker hastaligi icin mahkeme acsada cook coook sansli olcaki yada bir mucise olacaki ,kazanabilsin,kazanamasada avukat mahkeme paralarida cebinden cikacak,haaa seningibi gazilerde baska ,gaziler davayi acsada dava baslamadan önce nasil olmus gazi olmus diye aratirirlar
zaten seninde basindan gecmis gazilerin ispati da cok kolay dir hasatane den zaten bütün raporlari cikar , komutani ve komutanlari ve asker arkadaslarida sahit oldugu icin mahkeme acilmadan halederler ,bunlarda askeride catisma ,yaralanma ,kaza kursunu ile yaralanma ,ve baska kazalar ,bunlar icin gazi ünvani ve emeklilik olur ,ama hastalik icin cooook zor be kardesim ,

ademesen merhaba kardeş avcıkomanda ve edi_67'de beni tanıyorlar bende aynı senin durumundayım bende askerde gece devriye görevinde yaralandım 21 ay hava degişimi aldım bende b/59 aldım.ben 2 mayıs 2011'de aldım b/59'u fakat hala msb onaylı raporum ulaşmadı şubeyi aradım hala gelmemiş 6ayı rahat buluyo dediler sen aldığın ön raporu,olayı açıklayan dilekçe,görev hizmet defteri fotokopisi filan bunlar ankara primsiz ödemelere idae tahadütlü olrak gönder işlemleri başlatıyolar sicil numarası çıkıcak ve sgk senin bütün evraklarını şubeden isticek.Gecen gün sgk'yı aradım msb gelicek olan asıl raporunu ve terhis belgemi beklediklerini söylediler Avukat konusunda banada yardımcı olursan sevinirim bnmde askeri avukata ihtiyacım var

bende bekliyoru asil raporumu,bakim benimki nekadar sürecek,,,aceba niye 6ay sürüyüo,bu kadar zormu o raporu onaylama

avci komando tesekkür ederim kagıtlarimi incelediler bnde yararlanabilirmisim hakli cıktın askere girerken saglam oldumu kanıtladim son 1 ay kala hastalandımıda gatada yattımıda kanıtladım simdi sonucu bekliorum

taxin01;

kardesim insallah mahkeme felan gerek kalmada alirsin insallah gazi ünvanini ve emekligini,dedim ya normalinde msb ve ayimde ki sayfalara baktimda sana yazmistim, vallaha sen kadar bende sevindim yararlana bilcegini senden duyunca hadi hayirlisi,

merhabalar arkadaşlar benim msb onaylı rapor geldi darısıbaşınıza bakalım...

Merhabalar belgem bugün elime ulaştı sitenizdeki yorumlar biraz eski kalmış umarım ilgilenebiliyorsunuzdur bir tanıdığım elverişsizdir raporu aldıktan 10 ay sonra tekrar geri çağırılmış neredeyse 2 . senesi olacak mahkeme ile uğraşıyor ben şubat ayında aldım askerliğe elverişli değildir raporumu ve 66/B/5 kodu yazılı önceki yorumda c kodu 1 yıl süre tanıma b kodu ise geçerli elverişli değildir raporu diye bir bilgi okudum acaba bana yardımcı olabilir misiniz beni de tekrar geri çağıracaklar mı şimdiden çok teşekkür ederim...

Eray, 66B5 tümüyle muafiyete işaret ediyor. Yeniden çağrılma olasılığı normal şartlarda yok. Arkadaşını nasıl ve neden çağırmışlar bilemedim.

Bilgilendirme ve ilginiz için çok teşekkür ederim.

Üst Alt