Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

"Askerliğe elverişli değildir" Raporunun avantajları ve dezavantajları nelerdir?

rehitu

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Bu konu hakkında bilgisi olanlar var mı? İş ve çalışma hayatında avantajları ve dezavantajları nelerdir? Bu rapor, engelli raporu yerine geçer mi?

dezavantaji; bizim buda adamdan saymiyolar askerlik yapmayani kiz vermiyorlar
avantaj;askerlik yapmak istemezsen yirttin iste keyfine bak

devlet askerlik raporunu yeterli bulmuyor illa devlet hastanesinden raporun olucak bu raporun olmasının tek avantajı askerlik yapmamak.dezavantajı bence yok

İş bulmada avantajlı mıyız dezavantajlı mıyız?

ne avantajı var ne de dezavantajı. sadece askerlikten muaf oluyorsun o kadar. işkur aracılığı ile rapor almaya gitmediğin müddetçe iş bulmak gibi avantajın olamaz. önce işkura git. tam teşekküllü bir hastaneden % 40 ve üstü rapor al. ondan sonra yeteneğine ve meslek durumuna göre kolaylıkla iş bulursun. vesselam.

Çok teşekkürler verdiğiniz bilgi için. Normal bir devlet hastanesinin raporu geçerli olmaz mı? Peki bu raporu her sene yeniletmek zorunda mıyız, tekrar tekrar muayene olarak?

bu işe yetkili devlet hastaneleride olur tabii. sürekli ibareli rapor alma durumunda her yıl yenileme gerekmez

Anladım. Çok teşekkürler...

Askerlikten muaf olmaktan bahsediyorsanız, askeri hastane dışında hiç bir yerden rapor alamazsınız; bir işinize yaramaz. İlle de askeri hastane şart.

Sakat statüsünde çalışmaktan veya işte başka haklardan yararlanmaktan bahsediyorsanız, o zaman Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden rapor almanız gerek. Burada da bir kurum sevki ile gitmek sizin avantajınıza. Böylece hem ücret ödemezsiniz hem de rapor dahi bir sahih olur.

Boşlamışım bu forumu. Evet askerlikten muaf oldum. Raporumu aldım. 2 gün önce de işitme cihazı kullanmaya başladım. Benim işitme kayıplarım iki kulakta da ayrı ayrı %55. Devlet hastanesinden rapor alabilir miyim bu şekilde? Veya faydalanabileceğim başka sosyal haklar nelerdir?

Askerden elverşli değildir raporu almak yetkili hastanelerden %40 yada üstüne rapo almaktan daha kolay. Yani askerlikten elverişli değildir raporu aldınız diye %40 yada üstü raporuda alırsnız anlamına gelmez. 55 düşük bir db oranı iki kulakta db 55 ise %40 raporunu zor alırsınız bence. siz yınede şansnızı deneyıın beli olmaz.

Evet raporu çok zor verirler onu biliyorum. Zaten herkes de sen bu oranla rapor alamazsın diyor. Peki başka sosyal haklarım nedir?

Rehitu valla inan oran %40 olmadımı başka sosyal hak yoktur. Yalnız maddi durumun iyi değilse kronik bir hastalığın varsa yeşil karttan yararlanabilirsin.

Anladım teşekkürler verdiğiniz bilgiler için...

sizim orası nerdeymiş beee uzyadamı sne nerde kaldın hangi çağda askere gidenin beyni uyuşuyor artık...uyanda etrafına bak....kaç milyon kişi oğlunu askere göndermiyor artık sne biliyormusun....askereliğe elverişli değildir raporu olan arkadaş.....her şey yolunda hiç bir dezavantajıda yok..keyfine bak....ankarada havalar soğuk yaa arkadaş 50 sne önceinde donup kalmış ::)))

Bana en çok komik gelen askerliğini yapmayanlara kız verilmiyor olması:) çok şükür bizde öyle saçma düşünceler yok.

En önemli avantajı ölme , yaralanma, sözlü hakaret, belki dayak, ağır koşullarda çalışma riskinden kurtuluyon, askerlerimiz keşke savaşta şehit olsa, kalleş kurşunuyla şehit oluyorlar. dezavantajı manevi olarak olabilir. Özellikle mahalleden insanlar öğrenirse bu adamın bi eksiği var ki askere almamışlar gibisinden dedikodular yayılır. yakın çevreden evlencek kız bulunmaz, sevgili varsa ayrılabilir.

herkse acil şifalar ben iş kazasından sürekli iş görememzlik raporu aldım oran yüzde 32 sonra askrlğim geldi askre elverişli değildir dediler tmm elverişli değil devlet neden bunu demiyor neden hiç bir indirimden faydalanmıyoruz eğer devlet sağlam görüyorsa beni neden askere almadılar

adamdan saymıyorlar nedemek kendılerı adammı!!böyle sacma saapan seymı olur.

hıc bır artısı yada eksısı olmaz dostum..sen keyfıne bak..

Askerden Çürük almak iş bulmak konusunda büyük bir dezavantaj!?

Arkadaşlar ben askerdeyken çürük almıştım almadan önce gerek burda ve sivil hayatta çok araştırdım ve devlet daireleri dışında sorun olmayacağı söylendi Şimdiyse heryer Terhis belgesi istiyor şimdi sağlıklı biri ve askerlikle alakası olmayan biri olduğumu karşı tarafa anlatamam ve çürük bizim toplumumuzda büyük bir ön yargı nasıl bir belge verilebilir bu konu hakkında sorun yaşayıp çözeniniz varmı ???*

Lütfen biri cvap verebilirmi Oturanboğaa ??

Devlet dairelerinde de sorun olmaz. Şöyleki

"Buna göre özürlü sayılmayan ve görevini devamlı surette yapmasına engel bir akıl hastalığı bulunmayan bir aday, askerlikten muaf olsa dahi memur olabilir. Bu şartın taşınıp taşınmadığı ise işe girişte aranan sağlık kurulu raporu ile belirlenmektedir. "

Özel sektör için ben herhangi bir sorun yaşamadım henüz.

Hocam terhis belgesi istiyorlar bimerede dilekçe yazdım gönderdim sen ne tavsiye edersin ??

İşe alırken sen çürüksün seni işe almam mı diyorlar ?

bu askerlikten muaf çıkıp çürük raporu alamayan kişilerin iş hayatı nasıl olur bilen varmı memur olmaya engel olurmu yoksa iş yerine göre değişirmi

Oturanboğa kardeşim yardımcı olurmusun bu konuda ??

Kardeşim sen çürüksün almam demekten ziyade adam terhis belgesi istiyor sen karşı tarafa be çüürük aldım muaf oldum dersen nasıl bir kanı oluşur sence

Benim de Başıma Şöyle birşey gelmişti .. Aof ye kayıt olmak için başvurmuştum. Benden Askerlik Yapıp Yapmadığıma Dair belge istenmişti Bende Çürük Raporumu gösterdim onu Kabul etmiyoruz Askerlik şubesinden Askerlik yapıp Yapmadığınıza Dair islak imzalı Bir belge getirin dedi.. Bende Ayaş Askerlik Şubesine Gidip Aldım Sonundada Bir sorun çıkmadı İşe girerkende çürük raporunun fotokopisini verdim kabul ettiler..

çürük raporu alamıyo kbb olunca en fasla 19 veriyolar askerdende muaf oldu sizce ne yapacak ünv.mezunu silah kullanabilir olacak atanamıyo raporda yok çıkmazra yaş 30 düzgün bir yere giremedi.:(

Merhaba arkadaşlar benim gözümde hipermetrop var ve 2012 de askere gittim 9 ay askerlik yaptıktan sonra çürük raporu verip beni askerden gönderdiler bu raporun bana iş hayatında faydası olur mu ya da devlet dairelerinde yardımcı olursanız sevinirim.

Üst Alt