Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

"Askerliğe elverişli değildir" Raporunun avantajları ve dezavantajları nelerdir?

vorsicht71
merhaba sana o belgenin özel yada çalışma hayatında bir faydası olmaz. Faydalı olan belge engelli raporudur. Eğer rahatsız(lıkların)lığının toplam engel oranı %40 olursa engelli birey olarak sağlamış olduğu avantajlardan yararlanabilirsin örneğin ekpss, vergi muafiyeti, ulaşım indirimi vb.

Ben askerden muaf aldım pisikyatriden %70 oran verdiler ne gibi avantajlarım vardır acaba

Askerden muafim ama engeli raporu almadım. Gerek yok kendimi engelli gostermeme çünkü kimse bende tuhaflık sezemiyor bütün psikolojik şikayetlerim geçti diyebilirim ama cevremde ki kimse askerden muaf olduğumu bilmiyor, hala şu an bile bedelli askerlik yap lafları cevremden çok duyuyorum.. keşke 21 gün bedelli askerlik olmasa insanlara bedelli yaptım derdim, görücekler ben hep burdayım nasil bedelli yaptin 21 gün temel eğitim almadan diyecekler askerlik resmimi de görmek isterler, yalan söylemekten bıktım ama çevrem o kadar dar görüşlü ki psikolojik rahatsizlıktan dolayı askere almadıklarını öğrenirseler bana farklı gözle bakmaya başlayacaklar...kız vermeme olayı da yaşama ihtimalim var,damat olacak adama ilk sorulan soruların baş zaten "Askerlik yaptın mı?"

İş konusunda da bugünler iş görüşmesine gidicem askerlik muaf diye bakalım görüşmenin sonunda ne olacak işe girebilcekmiyim avantajı dezavantajı yazarım buraya.

Arkadaslar ben bu raporu(askerliğe elverişli değildir) aldım,muayene işlemlerim bitti.Askerlik şubesine bu rapordan başka bir şey götürmeme gerek var mı?

İş bulmada avantajlı mıyız dezavantajlı mıyız?

dostum iş bulmada hiçbir avantajı olmaz....
engelli kadrosundan işe girmek istiyorsan şayet devlet hastanesine gidip engelli raporu alacan...
birde şunu belirteyim engelli olduğun için bazı yerler seni işe almayabilir. misal yakın zamanda bzim burda bir avm açıldı iş başvurusu aptım engelliyim diye işe almadılar...

Regaipcan
hiçbir avanatajı yoktur psikolojik hastalığın var diye işe almazlar sadece....

Askerlik yaparken muaf olanlar.

Arkadaşlar askerdeyken muaf olanlar yani çürük alanlar. psikiyatri'den muaf olanlar. Sivil hayatta zorluk cekiyoruz. Varsa Haklarımızı bilelim birbirimize yardımcı olsak izleyeceğimiz yol konusunda görüşlerimizi başvurduğumuz yöntemleri birbirimize söylersek daha faydalı oluruz. Onlarca konu açılmış ama soruların çoğu cevapsız veya eksik bilgi. Bu nedenle birbirimize yardımcı olmaya çalışalım.

PRA-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt