Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerliğe elverişsizdir raporu almam iş başvurularında soruna yol açar mı?

use,
Askerliğe elverişli değildir raporu farklı askerlik durum belgesi farklıdır. Senin askeri hastaneden aldıgın "askerliğe elverişli değildir" raporunu senden hiç kimse isteyemez! Özel ya da resmi hiçbir kurum senin bu raporunu senden isteme hakkına sahip de değildir, onları da ilgilendirmez. Ama iş başvurusunda ya da farklı sebeplerle senden askerlik durum belgesi isteyebilirler. Bu belgede askerlikten muaf oldugun yazar ama onun haricinde hangi hastalıktan dolayı muaf oldugun yazmaz. Bu konuda rahat ol. Kimseye hangi hastalıktan dolayı askerlikten muaf tutuldugunu açıklamak zorunda hele hele askrliğe elverişli değildir raporunu gostrmek zorunda değilsin.
Kısacası senin deyiminle muafiyet sebebini yani hangi hastalık dilimine göre muaf tutuldugunu işyerin değil işyerinin feriştahı bile sen izin vermedikçe ve soylemedikçe öğ re ne mez.
Ama muafiyt sebebi olarak askerliğ elverişli bulunmadıgın ve bundan dolayı muaf tutuldugun yazar. Bundan rahatszılık duyuyorsan yukarıda oturanboganın dayanak aldıgı değiştirilen yeni anayasa maddesine gore dava açabilirsin tabi ki.
NOT: Askerlik yaparken demişsin, ben orayı farketmmişim afedrsin.Askerlik yaparken askrliğe elverişli bulunmaz ve o yönde rapor alırsan ve terhis edilirsen öğrnilebildiğini okumuştum muafiyete sebep olan hastalıgın. Benim yukarıda bahsttiğim durum askrlik yapmadan daha en başında askrliğe elvrişli bulunmayanlar içindi.

tesekkurler sayın kalem. yani askerdeyken elverissizlik nedeniyle terhis edilirsem bu hastalik askerlik durum belgemde yazicakmi:(? yoksa sadece terhis belgem ve raporda yazıp durum belgesinde yazmicak mi kafam karisti not kismini okudugumda

Ben rapor aldım

Sen ne yap et yanında engelli raporu çıkar yoksa sıkıntı kolay kolay ise almazlar ben şuan çalışıyorum ama is nedeniyle dahada sorun yaşıyorum ben bipolar bozukluktan dolayı aldım ise girerken hastalığımı söylemedim ve eğer eleman olursa büyük bi ihtimal beni cikarirlar

bipolar olup özellikle askerlikten çürük alıp yada engelli olup işe gren var mı? bu çok önemli bir konu lütfen iştirak edelim :eek:

türkiye cumhuriyetinde yaşıyoruz bu dava işi de çok zor bir olay gideeceksin seneler geçecek süründürecekler

abi bu nasıl bir devlet hem mağdursun elinde olmayan sebeplerden ötürü bir rahatsızlığın var hemde senin geleceğini karartıyor

çok yanlış bu muafiyet yazma meselesi

Üst Alt