Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik borçlanması emekli maaşını yükseltir mi?

Osman onay

Merhabalar.
Bir fikir verebilir belki size diye yazma gereği duydum.
Ben 2017 Ağustos ayında emekli oldum.Olmadan önce bir sosyal güvenlik danışmanına gittim ve aynı soruyu sordum.Prim gün eksiğim yoktu ama maaşa fayda ederse diye gittim).
1997-1999 arası 18 ay askerliğimin 540 günü borçlanma bedeli olarak 12000tl civarı çıkmıştı(asgari ücretten borçlanma) ve danışmanın yaptığı hesapta aylığıma 100 tl ye yakın bir artış yapıcaktı.
(Bu arada 1990 sigorta girişim ve 350.000 toplam prim ödemem.Şuan maaşım 2000tl).
Yani 10 yıl gibi bir sürede amorti ediyordu kendini.O anda elimde olsaydı borçlanacaktım ama kredi çekip borçlanmadım.Karar sizin.

SM-A700FD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

saolasin kardeşim verdiğin bilgiler için teşekkür ederim

18 ay 540 gün olarak borçlandım ama daha yatırmadim yatırıp yatırmamakta kararsız kaldım sigorta girişim 12.10.2002
askerliği yatırırsam sigorta girişim 2001 yılına çekecek emekli maaşıma ne kadar yansır bilmiyorum sgk sitesi şuan 1389 tl artı ek gösterge 53 olarak gözüküyor

Osman onay

Askerliği 2000 tarihi öncesinde yapmışsanız borçlanmanız orta vadede avantajınızadır.

Üst Alt