Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik borçlanması yaparsam emekli maaşına fayda eder mi?

yomaz

Üye
Konular
21
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar SGK başlangıç 1999 ama 2000 yıllında aaskerlik yaptım 2002 yılında askerden geldim 2017 yıllında emekli oldum şimdi ben 2000 yıllında borçlanması yaparsam emekli maaşıma faydası olur mu

yomaz mrb öncelikle bu işlemi yapa bilmeniz için
Maaşını kestirmeniz ve tavandan prim öderseniz küçük etkisi olur uğraşmaya değmez.

2000 öncesi askerlik borçlanması emekli maaşına ne kadar yansır?

1992 yılında askere gittim 15 ay askerlik yaptım 2000 yılından önce 1203 gün 2008 yılından sonra 2925 gün toplam 4128 gün pirimim var %55 süresiz engelli raporum var ankaraya gitti sonuç gelmeden önce askerlik borçlanması ödersem 2000 den önceki pirim günlerime yansır ama emekli maaşına kaç tl etkisi olur acaba değer mi değmez mi teşekkürler

bestray
Çok bir şey beklemeyin bence.
Asgari ücretten yatırsanız bile cebinizden 15 bin lira gibi bir para çıkacak. Ne sigorta süresi, ne de prim gün sayısı olarak bu borçlanmaya ihtiyacınız yok.
Maaşı 50 TL artırsa cebinizden çıkan 15 bin lirayı ancak 25 yılda amorti ediyor. Tabi bu benim görüşüm, herkesin düşüncesi ve beklentisi farklı olabilir.

peki ya kamu personeli ve 2000 sonrası misal 2004 olması halinde?

DJ_BORAN

2000 sonrası askerlik borçlanmasının bir avantajı yok. Yapılmasını önermem.

Emekli olurken askerlik borçlanması yaptıranların maaşına ne kadar etki eder?

Emekli olurken askerlik borçlanması yaptıran arkadaşlar.Acaba maaşınızda borçlanma yaptıgınızda bir artış oldu mu?Olduysa askerlik yaptıgınız zamanı,kaç gün borçlandıgınızı ve borçlanmayla maaşınız ne kadar arttrıgını paylaşabilirmisiniz acaba?

bende merak ediyorum,1995 girişliyim 2000 e kadar 800 günüm var maaşımı negatif etkiliyor,çünkü askerlğimide 1996-98 arası yaptım..550 gün borçlansam maaşıma nasıl etki eder öğrenmeye çalıştım sgkya gittim onlar dahi bilmiyor..anca ali tezel gibi bir danışmana para verip öğrenmek lazım sanırım..2000 den beride full sigorta ve yüksek primli...bilen varsa yazsın lütfen

2000 yılı öncesi askerlik yapan kişilere borçlanma yapmalarını öneririm. 2000 sonrası içinse -prim gerekli değilse- hiç lüzum yok. Astarı yüzünden pahalıya geliyor.

OturanBoğa

Bilgi için teşekkür ederim.Maalesef bu çok muamma bir konu.Bir kısım sgk.uzmanı sizin önerdiğiniz gibi 2000 öncesi askerlik borçlanması yapılmasını hatta imkan varsa tavandan borclanılmasını tavsiye ediyor.Ben 2 yıl önce Ali Tezel'in bakırköy şubesine gidip hesap yaptırdım.Buradan bana borçlanmayı tavan ücretten yapsanız bile 30-40 tl.gibi bir artış olur dediler.Yani hiç gerek yok denildi.Her uzman farklı şeyler söylüyor.Kafam karıştı.Buna istinaden birkaç gün önce cimere yazıp yarın emekli olsam asekerliği taban veya tabandan borclansam acaba mevcut prim ve kazanclarıma göre ne kadar emekli maaşım olur diye hesap isteğinde bulundum.An itibariyla emeklilik şartlarını taşımaktayım.Bakalım ne cevap gelicek.Gelecek cevaba göre ya askerligimi borçlanıp emekli olucam yada normal emeklilik tarihimi(10 yıl) bekleyecegım.Çünkü bu şartlarda bağlanacak emekli maaşı benim geçinmeme yetmeyecek.Kısmet artık.

yomaz

Hangi kurumdan emeklisin ve ne kadar maaş alıyorsun?

çok zor bir soru sordun. Kimse bilemez ne kadar emekli maaşına yansıyacağını.

Bence degmez zaten emekli olmussunuz gecmise dönük yüklü bir miktar yatiracaksiniz da o da emekli aylığına yansıyacak! O yatiracaginiz parayla altin alip koyun daha cok kazanirsiniz prosedurle uğraşmaya bile degmez

Özgürumut

bende bununla çok uğraştım hatta izmir sgk müdürlüğüne gidip servis şefiyle konuştum oda 30-35 en fazla 50 tl oynar gibi birşey söyledi..aslında emekli maaşı hesaplama robotuna borçlanma ile ilgili bir kısım konulabilir lakin muamma bir konu ve kimse bilmiyor..

sgk daki memurlara soruyorum bunu söyleyebilecek bir birimimiz yok anca borçlanıp öyle öğrenebilirsiniz diyorlar ..ee kumarmı oynucaz yani? 30 bin para yatırıcam maaş 40 tl oynayacak 20 yılda parayı amorti edicez varmı böyle bir dünya?

dediğim gibi burada bir aksaklık ve eksiklik var sgk nın robotuna bunu eklemesi gerekir.. ki insanlar çıkan sonuca göre kararını versin..bu haliyle kör döğüş...

Aslında ilk mesajımda da vurguladığım gibi benim merak ettigim bu borçlanmayı yapıp emekli olanlar.Sitede çok üye var.Bu üyelerden muhakkak borçlanma yapıp emekli olanlar vardır.Maaşın borçlanmayla nekadar etkilendiginin de farkındadır.Tabiki herkes aynı şartlarda emekli olmaz ama bu değişimler paylaşılırsa bizlere bir fikir verir bence.

Askerlik borçlanması ile olası emekli maaşı yükseltilebilir mi?

peki askerliğini 2000 öncesi yapanlar (sigorta girisi daha gec) askerlik borçlanması yapıp maas artırabilirler mi?

2000 öncesi askerlik borcunu yatırmak emekli maaşına fayda sağlar mı?

Toplam 2000 yılı öncesi 540 gün askerlik borçlanması yaparsam emekli maaşına ne kadar bi katkısı olur? Yani Attığımız taş Ürküttügümüz kurbağaya değer mi? Teşekkürler.

bende merak ediyorum lakin 2000 öncesi 800 günüm var ve toplam sgk ödemesi 1.200 bin civar yani yüksek ödemdi ama 2000 öncesi günümün az olması benim durumumda olan rakadaşlara göre daha az bağlanıyor...meslea bana 5750 toplam çıkıyor ama 2000 öncesi günü çok olanlara 8000 maaş bağlanıyor...gibi...

2000 öncesi prim fazlası maaşa olumlu etki ediyor. Borçlanma da 2000 öncesine yapılırsa olumlu etki eder. AMA 2000 öncesi az ve 2008 sonrası çok prim varsa, bu durumda olası borçlanma da maaşı arttırmaz.

Hasılı, artık borçlanma bir halta yaramaz gibi görünüyor. Herkesin 2008 sonrası primi arttı çünkü.

Emekli askerlik borçlanması

Emekliyim askerlik borçlanması yapabilir miyim

yomaz

Neden askerlik borçlanması yapmak istiyorsunuz ki? Zaten emeklisiniz.

Düşük emekli maaşı alıyorum belki faydası olur diye

Emeklilikte askerlik borclanmasi

Arkadaşlar emeklilikte askerlik borclanmasi ne işe yariyor püf noktalari neler askerlik borclanmasinin

1999 yılından sonra sigorta girişi olup primleri asgari ücretten yatan biri şu an emekli olduğunda zaten bağlanan maaşlar ortada (1300-1900 tl cıvarı) Bu rakam zaten en düşük emekli maaşı olan 2500 tl tamamlanıyor artık (5510 ek19 hazine katkısı ile.)
Misal askerlik borçlanması yaptınız,asıl maaşınız arttı 1600 yerine 1700 tl oldu,size hiçbir faydası olmaz,sizin asıl maaşınız 1500 de olsa 2000 tl de olsa zaten 2500 tl ye tamamlanıyor.
Şu an sanırım tahminen tabandan 450 gün askerlik borçlanması 25.700 tl tutuyor (2020 yılında 450 gün için 14.125.- tl ödedim)
Bir uzmana danışmadan fayda zarar ilişkisini öğrenmeden ezbere askerlik borçlanması yapmayınız.
Askerlik borçlanması yaptığınızda sizin emeklilik yaşınızı geri çekiyorsa yada eksik günlerinizi tamamlayıp emekliliğinizi öne çekiyorsa yapılabilir.

(Gölge)

Askerlik ilk sigortalı olunan tarihten önce ise, askerlik borçlanması sigorta başlangıç tarihini borçlanılan gün kadar öne çeker ve emeklilik hesabı bu yeni tarih temel alınarak yapılır.

Üst Alt