Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik muayenesindeki karara itiraz etme şansım var mı?

cem_beyy

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Hocalarım merhaba yaygın anksiyete bozukluğu sebebi ile hastaneye sevk olmuştum günde 3 tane ilaç kullanıyorum ama halen daha sıkıntılarım devam etmesine rağmen bugün kü beni muayene eden doktor a16 f2 yazdı kağıda acaba benim bu karara itiraz edip yeniden muayene olma şansım varmıdır?

6l5o41o.jpg

Psikiyatrik rahatsızlıklar için askerlikle alakalı maddeler ekte bu maddelere göre karar veriliyor
16 numaralı madde rahatsızlığınıza uyuyor ama f2 maddesi yok.
Siz askerliğe elverişilidir kararı verildiğini düşündüğünüz içinmi itiraz etmek istiyorsunuz.
Ben tam olarak ne karar verildiğini anlayamadım.
Sorunuzun cevabı evet 30 gün içinde itiraz edebilirsiniz.

kara duman

Evet askerliğe elverişlidir kararı verildiğini düşündüğümüz için itiraz etmek istiyorum.

Bugün psikiyatri ye giden herkeze o teşhisi koyuyorlar tabiki en onemlisini doktorunuz bilir ben psikoz hastası olduğum halde 12 ay askerlik yaptım

Kendi doktorum ertelenir demişti ama ve çoğu psikiyatri den de duyum ertelenir lafını

Bence isabetli bı karar olmuş su sebebten oturusizin düşüncenizi bilemeyeceğim ama erteleme alsanız gene önünüze çıkacak

kara duman

Hocam bende 3.5 senedir anksiyete bozukluğu var acaba bende bu hastalık kronikleşmiş midir acaba?

cem_beyy

Eğer ilk haline göre tamamen veya çok ciddi oranda iyileşme olmadıysa kronikleşmiş olabilir ama anksiyete şizofren gibi değil tamamen düzelme ihtimali çok daha yüksek.

kara duman
Size şöyle söyleyeyim bana 2019 yılında panik bozukluk teşhisi konuldu o zaman selectra 100mg ve rexapin 2.5mg içiyordum ve 4 ayın sonunda mükemmel bir hal almıştım ta ki 2020 aralık ayında covid oldum, covid zamanında çok stres çok kaygı sonucu eldeki ilaçların dozunu yükseltmemize rağmen fayda etmemeye başladı ve panik bozukluk tanısı yaygın anksiyete bozukluğu olarak değişti haliyle birsürü ilaç tedavisi gördüm ama hiçbirinden fayda görmedim şu an da duxet 60mg ve zyzapin 7.5mg kullanıyorum ama halen sıkıntılarım devam ediyor eskiye nazaran sadece yüzümde ve ayağımın altındaki yanmalar geçti birde kolumda uyuşmalara geçti diğer sıkıntılar halen devam ediyor.

https://www.hizliresim.com/ktvea7g
Bende 3 senedir anksiyete bozukluğu var sanırım kronik nitelik kazanmış nevrotik bozukluk olarak geçiyor ama tabloda d dilimine giriyor bu nasıl oluyor arkadaşlar?

Bende yaygın anksiyete bozukluğu var ilaç tedavisi görüyorum bana a16 f2 askerliğe elverişlidir kararı verildi ama ben bu karara itiraz etmek istiyorum beni tekrardan direk heyete mi çıkaracaklar yoksa doktorlar tekrardan muayene mi edecek cevaplarsanız sevinirim
OğuzHan112

cem_beyy

İtiraz sonrası başka bir hastahaneye sevk ederler ordaki doktor muayene sonucu elverişlidir,erteleme veya muaf der.
Eğer heyete sevk ederse %99 muaf veya erteleme alacaksınız demek.
Anksiyeteye direk muaf vermezler ağır şizofrenlere direk muaf veriyorlar.
Size en iyi ihtimalle erteleme verilir hastalık devam ederse üçüncü ertelemede muaf verilir.
Hastalığınız erteleme veya muafa uygun bir hastalık ama doktor sizi iyi görmüş ve askerlik yapabileceğinize kanaat getirmiş.
Doktorun askerlik yapamayacağınıza ikna olması gerek.

kara duman

Kendi doktorum benim durumumu bildiği için bana ertelerler demişti hatta çoğu heyet kurulu başkanından ertelemeye uygundur sözünü duymama rağmen bu kararı veren doktor pratisyen olmasına rağmen herşeyi anlattım sıkıntılarım devam ediyor dememe rağmen ille orda da ilaçlarını kullanabilirsin diyor aklıma tsk sağlık yönetmeliği tablosu gelmedi gelseydi derdim Hocam bu hastalık b d dilimine giriyor diye 🤦*♂️

Kendi doktoruna neden gitmedin?
Tedavisi devam eden Anksiyete bozukluğuna erteleme verilmesi gerekir.

Erteleme sonrası tedavi ve şikayetler devam ediyorsa tekrar ertleme, sonrası muafiyettir.
cem_beyy

OğuzHan112

Hocam sistem şehir hastanesine sevk etti ordaki doktorada 4 kere doktor bey benim sıkıntım var askerlik yapamam dememe rağmen erteleme vermedi şimdi itiraz edecem ama bundan sonraki süreçte beni yine rastgele doktora mı sevk edecekler yoksa ben mi seçecem acaba o konuda bilginiz varmı?

Şube yollayacak,artık şansına hangi hastaneye yollarsa.
Kendi doktorun neredeyse onu belirt,belki oraya sevk ederler.
cem_beyy

Askerliğe elverişlidir kararına itiraz etme sonrası?

İyi akşamlar herkese bende anksiyete bozukluğu sebebiyle hastaneye sevk edilmiştim ama doktor askerliğe elverişlidir kararı verdi ben bu karara askerlik şubesinde itiraz ettikten sonra nereye gideceğim ama il sağlık müdürlüğüne falan mı yoksa direk şube beni hastaneye mi sevk edecek acaba bilgisi olan varmı?

OğuzHan112

Askerlik şubesine itiraz ettikten sonra beni il sağlık müdürlüğüne mi yollayacak yoksa şube kendisi mi hastaneye yönlendirecek o kısmı pek anlayamadım?

OğuzHan112
Peki itiraz sonrası gittiğim hastane erteleme verirse hangi hastanenin verdiği karar geçerli olacak?

OturanBoğa bana doktor askerliğe elverişli kararı verdi ama ben bu karara itiraz etmek istiyorum acaba beni askerlik şubesi il sağlık müdürlüğüne mi yönlendirecek yoksa direk başka hastaneye mi sevk edecek?

Sametsrcck

Hocam bende yaygın anksiyete bozukluğu var ilaç tedavisi görüyorum mevcut durumum askerlik ertelemeye müsait midir acaba? Sizin bilginiz varmı

Yarın heyete çıkacağım durumum ne olur sizce?

İyi günler herkese yaygın anksiyete bozukluğu ile hastaneye sevk edilmiştim ama doktor askerliğe elverişlidir kararı vermişti bende bu karara itiraz ettim askerlik şubesi beni hastane sağlık kuruluna sevk etti çarşamba günü heyete çıkacağım sizce durumum ne olur?
Yaygın anksiyete bozukluğu,karışık anksiyete ve depresif bozukluk var
Duxet 60mg, zyzapin 7.5mg ve meresa 50mg kullanıyorum
OturanBoğa

Son düzenleme:
İtiraz ettiğim hastane askerlik şubesine yolladı?

Merhaba cümleten yaygın anksiyete bozukluğu ile hastaneden askerliğe elverişlidir kararı almıştım fakat buna askerlik şubesinden itiraz ettim beni ayni hastanenin sağlık kuruluna sevk etti bugün heyete çıktım beni tekrar askerlik şubesine sevk etti elime kağıt vermeden askerlik şubeside başka hastaneye sevk edecekmiş böyle yaşayan varmı acaba?
OğuzHan112

Son düzenleme:
Askerlik şb başka hastahaneye sevk etmesi lazımdı yanlış yapmış söyleseydiniz keşke ben zaten bu hastahanenin raporuna itiraz ediyorum başka hastahaneye gönderin diye.
Neyse askerlik şb memur hatası büyük ihtimalle olanları anlatın başka hastahaneye sevk edeceklerdir.

kara duman

Hocam erteleme verirler mi bana acaba şu an duxet 90mg ve zyzapin 7.5mg kullanıyorum kapalı alanda duramıyorum intihar etmek geliyor içimden kendimi kontrol edemiyorum?

kara duman
Hocam banada erteleme verirler mi acaba bende yaygın anksiyete bozukluğu tedavisi görüyorum kapalı alanda duramıyorum aklıma intihar düşünceleri geliyor kendimi kontrol edemiyorum?

merhaba,

epikriz, (varsa istirahat ) raporlarınız , ilaç raporları, varsa engelli raporu vs hepsinden birer fotokopi çekip hastaneye sağlık kurulu na teslim ediniz. ilk yıl muafiyet verilmeyebiliyor ama 2. veya 3. yıl ki görüşmelerde muaf olunada biliyor.
mümkün ise ailenizden veya sizi yakından takip etme fırsatı bulmuş birini de poliklinikteki hekim ile görüştürmeniz de yararlı olabilir.

geçmiş olsun ve umuyorum hakkınızda hayırlısı olur.

sağlıkla kalınız.

kar&yağmur
Hocam bende de yaygın anksiyete bozukluğu var ilaç tedavisi görüyorum kapalı alanda duramıyorum aklıma intihar düşünceleri geliyor kendimi kontrol edemiyorum banada erteleme verirler mi acaba?

banada erteleme verirler mi acaba?

açıkçası bu sorunun cevabını biz bilemeyiz. burdan kimse de bilemez bence. Ama süreç şöyle oldu bendeki :

sağlık kuruluna üstte bahsettiğim belgeleri sağlık kuruluna girmeden önce teslim etmiştim zaten. tek tek poliklinikleri gezerken psikiyatriye de gidiyorsunuz. psikiyatri hekiminin sizi daha önce muayenenizi yapan bir hekim olmasında fayda var diye düşünüyorum. işte psikiyatriye (poliklinğe) giderken hekimiz sizinle yanınızda varsa yakınınızla detaylıca bir görüşme yapacaktır tahminim. (bahsi geçen epikriz raporu , diğer raporlar , ilaç raporları vs bu hekime de mutlaka göstermenizi öneririm)

bende ilk görüşmede erteleme verildi. yanılmıyorsam 2. görüşmede yani ertesi yıl da erteleme verildi. ancak 3. görüşmede poliklinikteki hekim yine erteleme önermesine rağmen sağlık kurulundaki psikiyatri hekimi muaf kararı verdi.

en azından bende bu şekilde oldu hatırladığım.

sağlıkla kalınız

Üst Alt