Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik sağlık kontrolünden sonra muafiyet alamazsam tekrar tecil ettirebilir miyim?

mincikci

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
2
Merhaba. Ben bu Haziran ayında üniversiteden mezun olacağım. Üniversite mezunu olduğum için askerliğimi 2 yıl tecil ettirme hakkım var. Fakat geçirdiğim sağlık sorunları yüzünden askerlikten muafiyet alma ihtimalim var. Benim sorum şu, mezuniyetten sonra askerlik işlemlerini başlatıp sağlık kontrolüne girersem ve muafiyet alamazsam 2 yıllık tecil hakkımı o andan sonra kullanabilir miyim yoksa askerlik işlemlerini başlattıktan sonra 2 yıllık tecil hakkım yanıyor mu? Teşekkürler.

Selamlar ,

Askere gitmene engel bir durum var ise tecil etmene gerek yok bence. İyice araştırıp rahatsızlığından muafiyet veriliyor ise onu yap. Tecil edip 2 sene sonra uğraşma bence.
Askerlik dönemi geldiğinde şubeye gidip durumu iletiyorsun. Aile hekimine oradanda hastaneye sevk ediyorlar.
Ama dediğim gibi rahatsızlığın gitmene engel ise tecil ettirmeden yap. Muafiyet konusu yoksa tecil ettir başın ağrımasın.

Benim ortopedik rahatsızlığım var benim dönemimde şube direk Haydarpaşa gataya sevk ettiler. 1 ay içinde muafiyet aldım. Benim durumum bariz belli sol el ve her iki ayakta sorunum vardı. Gitmek istedim yine göndermediler :)

Üst Alt