Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Askerlik sürecine engelli raporumu online yüklemem yeterli mi, yoksa şahsen başvurmam mı gerekli?

cihanata1

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Herkese merhaba askerlik için şu anda mezun ertelemesi durumundayım çok önceden askerlik yoklama başvurusu kısmına tıklayarak engelli raporum var seçmiştim ve birkaç aydır inceleme bekliyor işlemler raporunuza göre otomatik olarak bakanlık tarafından sonuçlandırılacaktır yazıyor bu kadar uzun süre beklemesi dikkatimi çekti şu anda tecilim bitmesine 1 ay kaldı tecil bittikten sonra mı değerlendirilecek yoksa gidip sormam mı gerekiyor cevaplar için şimdiden teşekkür ederim

valla bilmiyorum ki, sistem çok değişmiş, ben boxera kadar soydukları dönemde yoklamaya gitmiştim, hey gidinin

@cihanata1, Tekrar muayene olacaksınız sivilde ki engelli raporu farklı.
Askerlik için muayene işlemlerinizi başlatıp aile hekiminize rahatsızlıklarınızı söyleyeceksiniz oda en yakın devlet hastahanesinin ilgili bölümüne sevk edecek oradan karar çıkacak askerliğe elverişlidir, erteleme veya muaf diye.

Yazını okudum ve şaşırdım, hastaneye gitmeden online engelli olduğunu seçtim dedin. Ortada kontrol yok muayene yok. Nasıl olacak diyorum bende:)

Şubeye gidip işlemleri başlattığında mecburen aile hekimine gitmeni isteyecek. Orada arkadaşın dediği gibi hastanede heyete girmen gerekecek.

Benim muaf işlemin GATA döneminde 29 gün hastane süreci oldu , 2-3 ay içersinde milli savunma bakanlığından evraklarım gelmişti.

@Hopee3466, e-devlet yoklama sisteminde soruyor askerliğe engel durumunuz var mı varsa sivilde kayıtlı raporunuz var mı diye raporum var ve incelenmesine izin veriyorum dersen bakanlıkta inceleniyor bazı engelli raporları yeterli görülüp muafiyet sonucu çıkabiliyor eğer çıkmazsa tekrardan muayeneye yönlendiriyor ki zaten şu anda yoklama sistemine girdiğimde de işlemleriniz Milli savunma bakanlığı tarafından gerçekleştirilecektir uyarısı ile karşılaşmaktayım ne var ki genelde bu incelemenin 2 haftada falan sonuçlandığı söyleniyor internette ki benimkisi aylardır bekliyor ve 1 ay kaldı sürenin bitmesine bu yüzden sordum bu soruyu

Sana burada birşey demek değildi amacım sistem saçma, yanlış anlama bizim sisteminiz çok kötü adam yatalak adama rapor vermek için muayene sonrası heyete getirip kapının önünde bekletip 1 dakika bile görmeden gönderen bir sistem var.
Askerlik işleminin bu kadar kolay muaf verilebileceğini sanmıyorum o sebepten söyledim.
Veriyorlarsa helal olsun , görmeden etmeden :)

Arkadaşın dediği gibi baya olmuş gidip Sor , artık günlük para cezası veriliyor. İşlemleri yapmadığın için askerlik işleminde bile para işine döndü.

Tecilin bitmiş olsa dahi 31 Aralık’a kadar yoklama süren var

@Beylane, bu durumda çok sorun olmaz diye düşünüyorum:) zira sistemin raporu asıl tecil süresi bittikten sonra işleme alacağından şüpheleniyorum

Üst Alt