Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Aspergerden şüpheleniyorum..?

powerofthink

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Normal üstü zekaya sahibim
Babam kolunu sallarken yürürken sadece koluna bakıyorum. Motor videosu izlediğimde ise tekerleğe kitleniyorum.
Yüz ifadem mimiklerim çok kısıtlı.
Sadece kalıp ezbere esprileri anlıyorum.
Birisi benden hoşlanıyor ve flört ediyorsa anlayamıyorum bu yüzden 3 tane kız kaybettim bana sırılsıklam aşıktılar.
İnsanların ve hatta bile
babamın annemin gözünün
içine bile bakamıyorum.
Birine selam vermemek için
gözüm hep aşağıda.
Yurt odamdaki arkadaşlarım bana
"resmi çocuk" lakabı taktılar.
Sesim çok monoton.
Yürüyüşüm robot gibi ve garip yürüyorum.
Bana okuldaki arkadaşlarım "robocop" derdi. Bir insanın canını yaksam bile anlayamıyordum genel bir empati eksikliği var. Samimi ilişkilerden kaçıyorum.
Annemle konuşurken hep tek taraflı konuşma yapıyorum. Konuları hep bildiğim yere çekmeye çalışıyorum.
Küçükken mason RC araba bilgisayar oyunlar gibi bazı konulara saplantılıydım.
Şuan ise Arıcılık Hayvancılık gibi şeylere saplantılıyım. Hiç durmadan 8 saat aynı Arıcılık videoları izleyebiliyorum.
Rutinimin dışına çıkınca stresleniyorum.
İnsanların içinde çok heyecanlanıyor
sosyal fobim var. İnternetten aspie quiz diye 100 soruluk testten 200 de 184 yaptım.
Telefonla konuşmayı hiç sevmiyorum.
Konuşmayı da sevmiyorum.

Soru sormak isteyen varsa sorabilirsiniz her soruya açığıö

Sakin ol korkacak bişi yok.
Sanırım AS tedavisi yok.
Diye biliyorum ben.

Biraz kendinden bahsetsene başka ruhsal hastalığın varmı VEYA ilaç kullanıyormusun.

aspie quiz bende çözeyim bakaym kaç ypçam

Bende OKB, ATİPİK PSİKOZ, DEPRESİF NÖBET var ayrıca.
Yaşım 36 ve 9 yıldır kesintisiz tedavi olmaktayım ben.

birinin senden hoşlandığını sonradan anlamak nasıl oluyo acaba :)

Limooon

Bunu bende hissetmiştim yıllar önce. 5 ve daha fazla kişinin daha önce benden hoşlandığını yıllar sonra farketmiştim. Böyle işte anlayacağın.

herkez süper zeka zaten bu saydıkların negatif geldi bana nasıl zeki oldugunu söylüyorsun anlamış degilim

Olaxin, 15mg şizo
Modiawake 200mg narkolepsi
Prozac 20mg kullanıyorum. Depresyon.
OKB riskim de var yarın okb ve asperger testi yaptıracağım.
Adanadan gelince tek tek not atacam buraya.

Kaç puan yaptın

ben kaydetmedim ama sol taraftan çıktı benim otizm değil gibi yazıyodu. ben zten otizm değilim zeka soruları sorcak sandım iq falan. sonra çözdüm belki dedm şizo türü bişeyler söyler diye. otizm değil gibi bişey dedi.

Yeni ilaç eklendi stilizan 2mg ne işe yarıyor bilen var mı?

Stilizan ve prozac asperger için mi? Araştırdım asperger deniyor.

otizmli olupta yuksek zekalı bıreylerde olabılıyor ama sayıları az. Zeka hastalıga bakmaz zekasız olmak ayrı bı hastalıktır hastalıgının ılerlemesıne nedende olabılır.

@powerofthink

Bilmiyorum araştırmadım

Önceden dünyanın ucunun bucağının olduğunu zannederdim. (Ülkeler arasında perde gibi bir şey var sanırdım) Örneğin Ülkemiz Almanya dan önce gün ağarırdı ve güneş batardı, ben zannederdim ki ülkemiz gündüzken Almanya nın havasının birden karanlık olduğu şeklinde düşünürdüm. Yanılmışım tabiki.

Anladımki kendi kendime anladım. Dünya yuvarlak ama insanlar düşmüyor havaya doğru. Bir top düşünün büyük bir top ama. Ama hertarafında insan yaşıyor. Bir gidiyorsun aynı yere ne kadar zaman sonra tekrar geri geliyorsun, dünyanın her tarafında insan yaşıyor ama kimse bu topun(dünya) nın üstünden biryerlere düşmüyor.

UÇSUZ BUCAKSIZ DÜNYA. GİT GİT BİTMEZ AMA YİNE(DE) BAŞLADIĞIN YERE GERİ DÖNERSİN.

telefonla konusmayı bende hıc sevmıyorum ınsanlarla cok fazla goz goze gelmem ıcıde kapanıgım sosyalde degılım :)

Son düzenleme:
Trifluoperazine vermişti doktor araştırdım çok güvenilir kaynaklarda asperger içinmiş asperger çıktım celal şengör gibi bende de var acaba ne yapsam? anlamadım. triple neuroleptics therapy (trifluoperazine,
prochloperazine, risperidone for asperger

Sitilazin 2mg kullanıyorum hastadaşız bu arada :)
Sizde de asperger var biliyorum eski yazılarınızı çok okudum.
Asperger deneyimleriniz varsa anlatabilir misiniz?

Evet size dedim asperger olmak nasıl hissettiriyor beni biraz özel gibi hissetiriyor

powerofthink

Kendinize nasil.teshis koydunuz ya da ilaçtan yola cikabiliyorsunuz anlayamadim
Illa asperger olmak zorunda mısınız?
Amacim yargılamak değil sizi yazdiklariniza bakarak anlamaya çalışıyorum
Ilk mesajda anlattıklarınız zaten psikiyatrik bir sorun olabileceğini gosteriyorken sosyal fobik oldugunuzu yazmissiniz. Insanlarla hasir nesir olmayı sevmiyorsunuz ve prozac depresyon icin de verilen bir ilaç
Teşhis hakkinda doktor ne dedi? Verilen reçetede bile yazar teşhis şu yazilan ilaclar bunlar diye.
Kendi kendinize teshis koymak yerine doktora sorun, reçeteye bakın ama kendinize doktormuş gibi teshis koymanızı yanlis buldum. Madem teşhis koyabiliyorsunuz, tedavisini de siz halledin o zaman.
İnternetten hastalık arastirmayi her zaman yanlis bulmuşumdur ki kendim ansiklopedilerden detayli seyler okurdum ama doktor degilim. Ayrıca internetteki zeka testlerinde ben de super zeka çıkıyorum ama üstün zekalı degilim yani. Genelin üstünde olduğum rehber öğretmenlerce yapilan testlerde cikmisti ama hic kendimi kimseden üstün görmedim. Psikolojik bir rahatsızlığım yok, ama basligi görünce ve yorumlara bakinca yazmak istedim.
Lütfen doktor harici varsayımlarda bulunarak teşhis koymayın doktor ne dediyse o sekilde hareket edin, mutlaka psikolojik destek yani terapi de alin. Tavsiyem bu olabilir

powerofthink

Kendinize nasil.teshis koydunuz ya da ilaçtan yola cikabiliyorsunuz anlayamadim
Illa asperger olmak zorunda mısınız?
Amacim yargılamak değil sizi yazdiklariniza bakarak anlamaya çalışıyorum
Ilk mesajda anlattıklarınız zaten psikiyatrik bir sorun olabileceğini gosteriyorken sosyal fobik oldugunuzu yazmissiniz. Insanlarla hasir nesir olmayı sevmiyorsunuz ve prozac depresyon icin de verilen bir ilaç
Teşhis hakkinda doktor ne dedi? Verilen reçetede bile yazar teşhis şu yazilan ilaclar bunlar diye.
Kendi kendinize teshis koymak yerine doktora sorun, reçeteye bakın ama kendinize doktormuş gibi teshis koymanızı yanlis buldum. Madem teşhis koyabiliyorsunuz, tedavisini de siz halledin o zaman.
İnternetten hastalık arastirmayi her zaman yanlis bulmuşumdur ki kendim ansiklopedilerden detayli seyler okurdum ama doktor degilim. Ayrıca internetteki zeka testlerinde ben de super zeka çıkıyorum ama üstün zekalı degilim yani. Genelin üstünde olduğum rehber öğretmenlerce yapilan testlerde cikmisti ama hic kendimi kimseden üstün görmedim. Psikolojik bir rahatsızlığım yok, ama basligi görünce ve yorumlara bakinca yazmak istedim.
Lütfen doktor harici varsayımlarda bulunarak teşhis koymayın doktor ne dediyse o sekilde hareket edin, mutlaka psikolojik destek yani terapi de alin. Tavsiyem bu olabilir
Bir kişi için %100 asperger diyemeyiz ama kimi insan %50 asperger olabilir. Her hastalığın dereceleri vardır. Bu aspergerin en hafifi sosyal fobi. İlerledikçe aspergere doğru gidiyo işte yüzdesel olarak. örnek vermek gerekirse okb hastalığı olan biri herzmn sağlam rapor alamıyor. onunda dereceleri var. he sorarsan okb si var mı ? var.
herkez süper zeka zaten bu saydıkların negatif geldi bana nasıl zeki oldugunu söylüyorsun anlamış degilim

Zaten esas bu şekilde hasta oluyosun. Normal zekanda sorun yok. Ama sosyal hayata adapte olmakta sorun yaşıyosun. Gayette mantıklı şeyler yazmış asperger olabilir yani.

Bir kişi için %100 asperger diyemeyiz ama kimi insan %50 asperger olabilir. Her hastalığın dereceleri vardır. Bu aspergerin en hafifi sosyal fobi. İlerledikçe aspergere doğru gidiyo işte yüzdesel olarak. örnek vermek gerekirse okb hastalığı olan biri herzmn sağlam rapor alamıyor. onunda dereceleri var. he sorarsan okb si var mı ? var.

Zaten esas bu şekilde hasta oluyosun. Normal zekanda sorun yok. Ama sosyal hayata adapte olmakta sorun yaşıyosun. Gayette mantıklı şeyler yazmış asperger olabilir yani.

Sanırım %50 dediğin "aspergerik" bir durum söz konusu. Bendede aynısı var. Bende kendimi 6 yıldır falan asperger sendromu sanıyorum. Bu konuda kendimde şüphelerim de yok değil. (Örneğin çok zekiyim diyorum. Ama bu dünya için zeki değil. bu dünyada belkide hiç zeki olamayacam) Belkide bitmişlik tükenmişlik sendromuda diyebiliriz.

Sanırım %50 dediğin "aspergerik" bir durum söz konusu. Bendede aynısı var. Bende kendimi 6 yıldır falan asperger sendromu sanıyorum. Bu konuda kendimde şüphelerim de yok değil. (Örneğin çok zekiyim diyorum. Ama bu dünya için zeki değil. bu dünyada belkide hiç zeki olamayacam) Belkide bitmişlik tükenmişlik sendromuda diyebiliriz.

Benim tam bilgim yok açıkçası hiç araştırmadım. Ama soruları çözdüğüm için gördüm yani asperger sosyal fobinin ağırı. Bunun arası yok mudur. hafif sosyal fobi > sosyal fobi > ağır sosyal fobi > yarı asperger > ağır asperger gibi...
Okb de de aynısı var bipolar dada aynısı var herkes oran alamıyor rapor alamıyor. Ama hastalık hafifte olsa var yani.

Yazdiklariniz da alintiladiklariniz da hep sizin tespitleriniz
Benim size sorum, nereden biliyorsunuz, doktor musunuz?
Yani asperger olunca ne oluyor?
Lütfen doktorunuzun söyledikleri haricinde varsayımda bulunmayin ve ilaçlarınızı da reçete edildiği sekilde kullanim
Sosyal fobik bir insanın da cok normal.olmadigini düşünüyorum sanırım psikoterapi ile düzelebilir, böyle terapiyle topluma karisan tanıdığım biri var çünkü

gul2011 aslında sizde haklısnz . Doktor harici hastalık ve ilaç tespiti yapmamak gerekiyor. Zaten doktora gitse büyük ihtimalle asperger denmiycek yüzdesel olarak tutturamadığı için. Ama birçok özelliğini taşıyor hastalığın. Dolaylı yada doğrudan yani asperger dememiz de bişey kaybettirmez. Bakın Aydünyavazo ya oda doktora sorarak aspergerliyim demiyor.

gul2011 aslında sizde haklısnz . Doktor harici hastalık ve ilaç tespiti yapmamak gerekiyor. Zaten doktora gitse büyük ihtimalle asperger denmiycek yüzdesel olarak tutturamadığı için. Ama birçok özelliğini taşıyor hastalığın. Dolaylı yada doğrudan yani asperger dememiz de bişey kaybettirmez. Bakın Aydünyavazo ya oda doktora sorarak aspergerliyim demiyor.

"Asperger Sendromu" elle tutulur gözle görülür bişey değilki tak diye doktorun masasının üstünede koyamazsın. BEN ASPERGERİM diyerekten. Ama neden böyle oluyorki (BİLDİĞİM KADARIYLADA a.s. KESİN TEDAVİSİDE YOK)

Üst Alt